Şimdi Ara

YENİ BAŞLAYANLAR İÇİN PİC, KULLANIMI VE İLGİLİ PROGRAMLAR (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
31
Cevap
0
Favori
7.122
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: klutch

işe hobi yanından bakıyosun tabi ki basic. ama elektronik mesleğinse assembly sart yanında c diyebilirim. cünkü elektronikci adamın donanıma daha hakim olması gerekir. basic de donanıma o kadar hakim degilsin.

Arkadaşım assembly ile yazması için önce pic üzerine teknik egitim alınması lazım.İlk başlayan bir kişi nereden bilsin bankı portu,registerleri verinin nereden girip nasıl saklanıp nasıl işlendigini.Bunları bilemedigi içinde ne yapması gerektigini bilemicek.Düşündügünü ortaya çıkaramıcak.Oyüzden başlayan pbp ile başlasın diye önemle vurguuluyorum.Katılan olur olmaz bu benim fikrim.PBP kolay bi programlama dili.Bir basic bilen bir c/c++ bilen çok kolay kavrar işi çünkü mantıkları hep aynı.

quote:

hubab
    AdreNaline,
    Aynı şeyleri ben de yaşadığım için sordum zaten.Evet,pic basic pro diyoruz ama sıfırdan her merak edene hitap edecek gibi web kaynak
    bulamadım.Öyle bir başlamalı ki,tanıtım,gerekli prog.malzvs.en basit
    kalıp bağlantılar,yapılacak ilk basit devrenin şema ile açıklaması,malz.listesi,programın yazımı-bu arada varsa aynı devrenin assembler dili ile yazılmış hali-uygulamaya geçiş,simülasyon ve elde edilen sonuçların karşılaştırılması daha sonra ikinci derece zorluk
    seviyeli bir devre aynı aşamalarıyla olursa zaten bu arada sorular-
    cevaplar..problemler..çözümler..birbirini izleyecek sanal bir kurs
    kimliğine bürünecektir topic.
    İlgilenen tüm forum ziyaretçilerinin görüşlerini bekliyoruz bu arada.
    Bu konuyu öğrenmek isteyen arkadaşlar ,ne dersiniz böylesi daha
    verimli olmaz mı.
    Saygılar.

http://ra pid sha re.de/files/17209094/pbp.zip.html

Buyur arkadaşım.PBP ye giriş.5 parça halinde elimdeki tek türkçe kaynak.LCD kullanımını falanda anlatıyor.Ama bu tabiki yetmicektir.Tavsiyem kitap alman.Kitaplar o kadar pahalıda degil 5-15 milyon arasında degişiyo.
    PBP ile yazdıgın programı hex e çevirmek için önce asm ye çevirmen gerek bu sayede 2 programıda karşılaştırıp daha iyi öğrenme şansın olur.

Bu arada bunuda ekliyeyim ben prof. değilim zamanında konuyu araştırmışlıgım var isteyen fikirlerime katılır isteyen katılmaaz

-------------------------------------------------------------------------------------------------

Bu arada yukardaki ders notlarınıhttp://picproje.org/main/ den aldım.Yeni başlayanlar için çok faydalı olacagına inanıyorum.Mutlaka bakın derim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AdreNaline® -- 4 Nisan 2006; 22:53:21 >

• Teşekkürler AdreNaline arkadaşım hem ilgin hem de verdiğin link için.
    Kitap konusunu biraz açabilir miyiz.Pbp ye yeni başlayan için dediğim
    gibi pic konusunda çok az bilgisi olan birisi sayılırım birçok arkadaşa göre.

Anladığım kadarı ile;
    Assembler programlama için;
    1-Pogramlayıcı kart
    2-derleyici (MPASM)
    3-Simülasyon prog.

PBP programlama için;
    1-Yine programlayıcı kart
    2-derleyici olarak MicroCode Studio prog.( 90Alper90 a ait sitede bahsediliyor)
    3-Simülasyon prog. olarak ta Proteus(90Alper90 a ait sitede
    bahsediliyor)

Bir de Pic C deniliyor ama ?
    1-Programlayıcı kart
    2-derleyici ?
    3-Simülasyon prog.?
    doğru mudur.
    Soru işaretleri cevaplandıkça bu listeyi daha düzenli ve net hale getiririm.
    Saygılar.
  • Arkadaşlar,
    bir de ICPROG tan bahsediliyorwww.canguler.net adresinde.
  • Mesela kitapyurdu.com da aratırsan bu konuyla ilgili bir sürü kitap bulabilirsin.Fiyatları dedigim gibi el yakan cinsten degil herkesin rahatça alabilecegi kadar.İlk kitaplarımı oradan almıştım.Yeni başlayanlar için çok güzel şeyler var

Listeye gelince orada değişenler sadece programlama dilleri oluyor.Sen sadece yazdıgın dildeki programını hex dosyası haline getiriyorsun.Yani sonuc hangi dilde yazarsan yaz aynı oluyor(Tabi pic e aynı şeyi yaptıracaksan).
    Sonuçta elinde hex dosyası olacagi için programlama kartında veya simulasyon programında bir değişiklik yapmana gerek yok.C yi bende bilmiyorum ama bir örnegini görmüştüm.Derleyici olarak herhangi bir c yada c++ derleyicisini kullanabilecegini düşünüyorum.Bende microsoft visual c++ var
  • quote:

Orjinalden alıntı: hubab

Arkadaşlar,
    bir de ICPROG tan bahsediliyorwww.canguler.net adresinde.

ICProg hex haline getirdigin programı pic e atan program.Baya bi çeşit pic i programlayabiliyor türkçe dil seçimide var
  • senin direkt programla değilde once bi kitap veya bilen birinin yardımıyla kavraman lazım sonrada programları oğrenirsin en iyisi mplab programi
  • quote:

Orjinalden alıntı: AdreNaline®

Mesela kitapyurdu.com da aratırsan bu konuyla ilgili bir sürü kitap bulabilirsin.Fiyatları dedigim gibi el yakan cinsten degil herkesin rahatça alabilecegi kadar.İlk kitaplarımı oradan almıştım.Yeni başlayanlar için çok güzel şeyler var

Listeye gelince orada değişenler sadece programlama dilleri oluyor.Sen sadece yazdıgın dildeki programını hex dosyası haline getiriyorsun.Yani sonuc hangi dilde yazarsan yaz aynı oluyor(Tabi pic e aynı şeyi yaptıracaksan).
    Sonuçta elinde hex dosyası olacagi için programlama kartında veya simulasyon programında bir değişiklik yapmana gerek yok.C yi bende bilmiyorum ama bir örnegini görmüştüm.Derleyici olarak herhangi bir c yada c++ derleyicisini kullanabilecegini düşünüyorum.Bende microsoft visual c++ var

Bir yanlış anlaşılma olmasın.PIC'leri C ile programlamak için herhangi bir C derleyicisi kullanamazsınız.PIC'e yönelik C derleyicisi olmalı:CCS C,Hitech C,IAR gibi derleyiciler gibi mesala...
    Visual C++ windows programlamada kullanılır.

• quote:

1-PİC ,kaç çeşit program ile programlanabiliyor.

Bunun için kesin bir sayı söylenemez busoru sıcaklık ölçen kaç çeşit devre var gibi birşey herkes kafasına göre birşeyler tasarlayabilir standart olan pic'in programlanma şeklidir buda microchip sitesinde tanımlıdır.

quote:

2-Bir de derleyiciden bahsediliyor,burada da yine çeşit var.

Derleyici assembler'dır asm dosyasını hex yapar ama programlama dilleride derleyici olarak anıldığı olur .

quote:

3-Hangisi hangisi ile kullanılmalı

Anlamadım ????

quote:

4-En kolay öğrenilebilecek prog.dili hangisi(özellikle yeni başlayan için)

Çeşit çeşit diller var, ben JAL'ı kullanılıyorum bunun dışında paralı olan Pic Basic ya da C 'de var ücretsiz ve gayet tatminkar bir derleyicide SDCC var mesela senin ihtiyaçlarına göre.

• quote:

Orjinalden alıntı: coskunnn

quote:

Orjinalden alıntı: AdreNaline®

Mesela kitapyurdu.com da aratırsan bu konuyla ilgili bir sürü kitap bulabilirsin.Fiyatları dedigim gibi el yakan cinsten degil herkesin rahatça alabilecegi kadar.İlk kitaplarımı oradan almıştım.Yeni başlayanlar için çok güzel şeyler var

Bir yanlış anlaşılma olmasın.PIC'leri C ile programlamak için herhangi bir C derleyicisi kullanamazsınız.PIC'e yönelik C derleyicisi olmalı:CCS C,Hitech C,IAR gibi derleyiciler gibi mesala...
    Visual C++ windows programlamada kullanılır.

Olabilir yanlış bilgi vermiyeyim.Gördügüm örnekler bizim yazdıgımız programlara çok benziyodu kütüphanesinden tut fonksiyonlarına kadar.Aynı programla yazılabilecegini düşündüm ama değilmiş.Okuyanlara duyurulur

• PİC derlenmesinde MİCROCHİP'in derlleyicisi MPASM tavsiye ederimwww.microchip.com sitesinden ücretsiz ,indirebilirsin
    Bu konuda bir sürü dil var dil seçimini kendin karar vermelisin elektronikten, dijitalden anlıyorsan PARSİC programı yeter çiz şemanı Hem ASM'ye çevir Hem HEX' kullanımı çok kolay 2 senedir kullanıyorum bir çok proje gerçekleştirdim ısı kontrolünden tutda saat sayıcı ileri geri vs.projeni çiz SİMULASYON ÇALIŞTIR projen nasıl çalışıyor gör BUİLD bas işte asm işte hexwww.parsic.de
    www.picproje.com üye ol programlar ve similasyon bölümünden indir ful versiyon kolay gelsin

• PARSİC 3 ayrı dilde ingilizce almanca ve italyanca çalışıyor yardım dosyasıda 3 ayrı dilde üşenmemişler yardım dosyasını türkçeye çevirmişler 52 53 sayfa www.picproje.com da indirebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih274 -- 5 Nisan 2006; 17:20:21 >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.