Arkadaşım hangi ildesin bilemiyorum ama, Sivas Er otomotivde bir adet elegant mevcut.Haberin olsun
quote:
Orjinalden alıntı: cagduygu
arkadaşlar sizleri kıskanmamak elde değil. ama nazar değmesin diye MAAŞALLAH diyorum. biz de paramızla araba bulamıyoruz. ötv bitse de bir normale dönse diyorum artık. araba yokken ötv indirimin ne anlamı var mi? eskiden ilgi alakayı esirgemeyen bayiler dönüpte yüzüne bakmıyor insanın. bunu böyle ya kızılay çadırından yardım mı istiyoruz? 40 milyar para sayacak olup da adam gibi muamele görmemek bana ağır geliyor. zaten bu indirim bitse de fiyatların çok fazla artacağını düşünmüyorum. en fazla 3-2 milyar oynar. Liste fiyatından bu seferde başka isimlerle indirim yapacaklardır. başka pazarlıklar yapılabilecektir. şimdi kimsenin pazarlık yapabildiğini düşünmüyorum. devletin yaptığı indirimle ağalık yapıyorlar.
ben zaten şimdiki ötvli fiyatların bu indirim yokkenki şubat fiyatları ile aynı hatta bazı modellerde daha yüksek olduğuna inanıyorum. bu tamamen bir ilüzyondur. indirim varmış gibi bir hava estirdiler. bu fiyatlara zaten veriyorlardı ama satamıyorlardı. şimdi insanlar sürü mantığı ile hareket edince satışları patladı. örneğin yaris terra modeli ötv den önce 26500 den satılıyordu şimdi ise ötv indirimli 28 binden satılıyor. makyaj gördü derseniz, görmeden önce de ötv indirimli 26500 den satılıyordu. Şimdi kim kazanıyor söylermisiniz. liste fiyatını 32 bin gösterip 28 binden araba satmaya çalışıyorlar. ötv bitince 32 binden mi satacaklar bu yarisi. hadi canım sen de yine 28-29 binden satılacaktır. yoksa kimse almaz.
arkadaşlar, verso için llumar cam filmi 700 TL civarı tutar diyor bayi..
Ne tavsiye edersiniz, bana pahalı geldi, bir de kapıların sökülmesi cam filminin daha nitelikli olması için gerekli midir?
o nasıl bir fiyat öyle..çok pahalı
ben koca lagunayı zamanında 150 dolara yaptırmıştım..llumar...ama nasıl dil döktüğümü ben bilirim
evet, bakalım bekleyelim dedik biz de.. Üsküdar'da bir yer tavsiye ettiler, gerçi yerini vermediler - Zeynep Kamil'in ilerisindeymiş.
Bu arada bizim araç halen üretim bandından çıkmamış..
Hayırlısı ile işlemler tamamlandığında, ben de en kısa sürede izlenimlerimi paylaşacağım inş.
Arkadaşlar yarın Versomu teslim alıyorum.cumartesi gelmişti bayiye Barcelona kırmızısı,,gayet güzel bir renk çok hoşuma gitti,bakalım alınca izlenimleri yazarım...
merhaba arkadaşlar, ben de yakında verso alıcam inşallah. ama malesef benimki ötv sonrasına kaldı, kaç gün önceden istememe rağmen araba yok dediler siz akıllılık edip erken başvurmuşsunuz foruma da verso yorumlarını almak için katıldım ama alan arkadaşlar pek ayrıntı yazmamışlar, galiba herkes alıp tatile çıktı lütfen ilk tecrübelerinizi daha geniş yazar mısınız? abdul_hak cam filmi ben de düşünüyorum, ben de istanbuldayım, sen de bu konudaki gelişmeleri yazarsan sevinirim arkadaşım. tekrar herkese versoları hayırlı olsun, güle güle kullanın.
Merhaba arkadaşlar,
Aracımı dün akşam aldım. Elegant modeli. Henüz fazla bir şey anlamış değilim. Gördüğüm kadarı ile sürüşü rahat, içi geniş ve sessiz bir araç. Belki bilirsiniz, iki çeşit asfalt var. Yeni tip asfalt yollarda tamamen sessiz oluyor. Ancak eski tip asfalt kısımlara gelindiğinde yol sesi içeri geliyor, fazla değil ama geliyor. Vitesleri harika. Sanki yarı otomatik gibi tık tık geçiyor.
Anlık tüketim göstergesi dikkatimi çekti. Anlık tüketimi rakamla göstermiyor. Bir çubuk üzerinde hareket şeklinde gösteriyor. Anlık tüketimi rakamla gösterme imkanı var mı? bu konuda bilgisi olan var mı?
merhaba arkadaşlar, aracım bu sabah bayiye gelmiş..
teslimat sürecini hızlandırmaya ve bu akşama yetiştirmeye çalışıyoruz, hayırlısı tabi ki..
bu arada halen kimse resim koymadı, araçla gezmekten fırsat mı bulamıyoruz yoksa :)
Ben ILumar cam filmi taktırıyorum Derindere bayiisinden aldım,bugün teslim alacağım arabayı.50 numara yani en açık olanı taktılar muayenede sorumsuz olsun diye,Lumar hem güvenlik hem de güneşin ultraviyole ışınlarına karşı gayet güvenilir bir marka.Biraz pahalı olabilir ama en azından içim rahat,çünkü ucuza takılan yerlerde camda hava kabarcıklar ya da kenarlarda boşluk vs.gibi kötü işçilikler söz konusu.Bir kere taktırayım düzgün olsun mantığındayım.
arkadaşlar arka ikili koltuk sizce fonksiyonel mi? yetişkin iki kişi oturabilir mi, yoksa sadece çocukları mı oturtabiliriz? bir de 7 koltuk da açıldığında bagaj ne kadar oluyor, mesela küçük bir bebek arabası sığar mı, yada bikaç parça çanta sığar mı?
Merhaba Esmmer,
3. sıra koltuklar fena değil. 13 yaşına kadar çocuklardan 3 tanesi oturabilir. Ortalama boy ve kiloda yetişkinler kısa mesafede oturabilir. En önemlisi diz mesafesi. Gerçi ortadaki koltukları biraz öne çekince 3. sıra diz mesafesi yeterli hale geliyor. 3. sıra koltuklar açıkken kalan bagaj maalesef pek bir işe yaramıyor. Sanırım küçük bir bebek arabası, veya kalın olmayan valizler, 3. sıra koltuk sırtlığını biraz ileri, yani dik pozisyona alınınca sığar. Bu durumda da 3. sıra koltuğa oturan rahat rahat yaslanamayacak, taburede oturur gibi dik oturmak zorunda kalacaktır.
3. sıra koltuğun avantajı, yük olmayan ama fazla insanın aynı araca binmesi gerektiği durumlar için bir alternatif olmasıdır.
Arkadaşlar Kırmızı Verso Elegant ımı dün teslim aldım,araç beklediğimden çok daha iyi çıktı.Öncelikle renk konusunda endişem vardı ama çok oturaklı bir renk.Önceki arabam 1997 corolla XLI idi ve ondan sonra verso inanılmaz keyifli.İkincisi aracın içinde sanki bir jip havası var.(yüksek).sürücü koltuğu yükseklik ayarı bulunuyor,16 inch alm-çelik jant üzeri Michelin 205 lastik vardı,ilk 1000 km zorlama yapmamak gerektiğinden(alıştırma süresiymiş) ani manevra yada frenle ilgili fazla birşey söyleyememkle birlikte şimdilik yaklaşık 40 km kullandım,ağırlığına göre gayet atik,sessiz yol tutuşu beklentimin üzerinde,pedallar o kadar hafif geldi ki 12 senelik sürücülük hayatımda iki günde 4 defa stop ettirdim arabayı :)) hele ki ben eski arabamın direksiyonunu hafif bilirken bununki yağdan kıl çeker gibi geldi.Tuhafıma giden tek şey Klakson(korna)u oldu :)) sanıyorum Avrupa'da korna kullanılmadığından cılız bir ses fakat aracın artıları o kadar çok ki aklınıza bile takılmaz.Ilumar cam filmi taktırdım bayiiden almadan,en açık rengini yaptılar 750 tl bir de toyotanın alarmı 300tl.Cam filmi gayet şık oldu,en açık ton olmasına rağmen dışarıdan içerisi hafif bi loş görüntüde,daha da koyusunu tavsiye etmem şahsen.Görüş açısı oldukça geniş,ve aracın içi öyle geniş ve yüksek ki insanın içi ferahlıyor,bir de panaromik cam tavanlı olsaydı heralde eve gitmeye de gerek kalmazdı :)) 5 kişilik kullanım pozisyonunda arka koltuk diz mesafesi oldukça başarılı,kilolu olmama rağmen sürücü koltuğum ayarlı halde arka koltuğuma çok rahat oturdum.ön ve arka koltuklar arasında zeminde iki gizli bölme var.Güvenliğe öyle önem vermişler ki 6 ve 7inci koltuklar için bile Emniyet kemerleri konmuş.Ses sistemi gayet başarılı ki müzisyen olarak söylüyorum.ön konsol ve göstergeler çok şık ve iyi tasarlanmış bakmaya doyamazsınız :) Şimdilik aklımdakiler bunlar,son birşey daha heralde bu tip arabaya alışanlar normal otomobillere dönmekte oldukça zorlanırlar diye düşünüyorum.Diğer alan arkadaşlara da hayırlı uğurlu olsun.
Arkadaşlar buz mavisi verso ile ilk deneyimlerimi ben de paylaşıyorum:
Aracı dün teslim aldım, yaklaşık 40 km yol yaptım. Genel yorumlara paralel olarak direksiyonun sürücü manevrasına tepkileri çok düzgün. Fazlaca düzgün olması, yol ve sürücü tepkilerini dengeleyen elektronik bir geri besleme altyapısı üzerinden geçmesinden kaynaklanıyor.. Alışınca gayet güzel geliyor.
Araç beklediğimden de seri..Henüz motor açılmadığı için yokuşlarda 2'de zorlanabiliyor. Ben de straober gibi en az 4-5 kere stop ettirmişimdir aracı, pedallar çok hafif, 13 yıllık şoför olmak farketmiyor
Park sensörü olayını henüz el kitabını okumadığım için yorumlamak istemiyorum. Geri viteste otomatik devreye giriyor. Bazen de trafik içinde devreye giriyor gibi oluyor. Ama genel olarak park ederken gayet kullanışlı..
İç mekan gayet ferah, bluetooth ayarını yaptıktan sonra telefonum çalmaya başladı. Nerde olduğunu aramak zorunda kalmadım. Direksiyondan telefonu açtım. Radyo sesi bu arada otomatikman kapandı. Konuşmayı gerçekleştirdikten gene direksiyondan telefonu kapattım. Sonra da radyo tekrar açıldı..
İç mekan son derece ferah,
Yakıt tüketimi konusunda ilk 1000 km yapmadan birşey söylemek erken olur.
Sonuç olarak, Allah kazası belasız hayırlı şekilde kullanmayı nasip etsin herkese,..
Abdulhak Bey hayırlı olsun, Şu telefon bluetooth olayını nasıl yaptınız?? tüm kitabı okudum :) telefonum nokia 6630 bluetooth unu açıyorum direksiyon üzerinden kumandayla bi sonuç elde edemedim.Bi yerde eksik bişey yapıyorum ama bakacağım daha,,yine de bi anlatırsanız memnun olurum, bazen basit bişey gözden kaçabiliyor.Ayrıca teslim alırken aracı bahceye çıkarmışlardı sonra bindiğimizde kontak anahtarını çevirip araba çalışmayınca beynimden vurulmuşa döndüm :) meğer güvenlik gereği debriyaja tam basmadan çalışmazmış :D bu da tatlı bir anı olacak ilerde
starober arkadaşım, önce aracın bluetooth görünürlüğünü açman gerek. Belki de kilit nokta orası.
Hemen ardından telefonun bluetooth alıcısını açmalısın.
Sonra, telefon üzerinden "bluetooth bağlantıları ekle" menüsünden "yeni cihaz ara" diyorsun.
Diğer telefonlarda da üç aşağı beş yukarı benzer bir menü vardır. Yani burada amaç, etraftaki diğer bluetooth cihazları görebilmek. Araba da sonuçta bir bluetooth cihaz gibi telefon listesinde çıkıyor. Sanırım CAR_MEDIA falan gibi bir isimle çıkmıştı bende..
Bu cihazı ekle diyorsun telefonda, orada eklerken bir şifre istiyor senden. O şifre zaten o sırada radyonun olduğu dijital göstergede çıkıyor. 4 rakamlı bişeydi. Şifreyi girdikten sonra olay bitmiştir.
Dediğim gibi ben bunları unuttum yola çıktım, telefon kimbilir arabanın neresinde, çalmaya başlayınca radyoyu kısıp telefon sesini de içeriye veriyor. gerisi direksiyondan hallediliyor zaten.
Bu arada unutmadan, aracın bluetooth görünürlüğünü bayi açmıştı, onu ben de hatırlamıyorum ama el kitabında mutlaka vardır.
Yeni verso alan arkadaşlara hayırlı olsun diyorum.Eşimde yaris bende grande punto vardı ben grande puntomu sattım şimdi versoyu takip etmeye basladım.Hiç bir bayide aracı henüz görmek nasip olmadı.Yeni alan arkadaşların gerçekçi yorumlarını ve fotolarını bekiyoruz.Yardımlarınız bu aracı alıp almama konusunda cok yardımcı olacak .
Verso düşünen Arkadaşa da büyük bir zevkle tavsiye ederim,beklentilerimin üzerinde oldukça konforlu,görüş açısı çok iyi,içi ferah yukarıda anlatmıştım, büyük araba isteyen bunu alırsa hiç pişman olacağını zannetmem.İlave olarak Kliması çift taraflı,yani sürücü ve yan yolcu tarafın sıcaklıklarını farklı ayar yapabiliyorsunuz(Dual).Yol tutuşu gayet iyi,yalnızca ilk 1000 km zorlama yapmamak gerektiğinden(alıştırma safhası) şu anki izlenimlerim oldukça iyi.Direksiyondaki cruise control haricinde başka bi düğme var ki o da hız sınırlayıcı,hangi hızdayken butona basarsanız o hızı limit olarak ekrana geçiyor ve o hızı aşamıyorsunuz,çok başarılı.torpido ve göstergeler hele hele torpido ortasına konan hız,devir vs konsolu hem sürücüye dönük hem de iç aydınlatması çok iyi,tam bir kokpit havası hakim.Versoyu düşünenlere gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim.Hele ki fotoğraf konusuna gelince fotoğraflarda göründüğünden çok daha güzel yakından bakınca,ötv indiriminin başladığı ikinci haftasından beri beklememe fazlasıyla değdi.O kadar yani :)
Selamlar.Bizim de aylar süren bekleyişimiz son buldu ve bugün versomuza (comfort modeli,metalik gümüş rengi) kavuştuk.Arabayı bayiiden getirirken ben kullanmadım dolayısıyla sürüşü ile ilgili bir şey yazamayacağım.Sadece park ederken tattım versonun sürüş hissini.Benim yazmayı düşündüğüm herşeyi yukarıda arkadaşlar yazmışlar zaten.Tüm görüşlere katılıyorum ve yeni versoyu şiddetle tavsiye ediyorum Yakında da resimlerini çeker bu başlığa yüklerim