Şimdi Ara

Yeni forum şerefine Cem ÖZER in tel defteri (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
0
Favori
1.002
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mal insan ama niye bilgisayarında tutuyomuş ki?
  • "mal bulmuş mağribi gibi" üşüşmeyin!
    Kendi telefonunuzdaki numaralar yayınlansaydı nasıl bir davranış sergileyeceğinizi aklınızdan geçirdiniz mi?
    Hem Cem Özer'in hem de listede olanların haklarına alenen tecavüz ediyorsunuz!
  • Aha tepki 2
  • saol maat hocam lütfetmişler paylaşmışız bizde
  • benim icin a4 kagidina sigacak uzunlukta bir yazi. icerisinde harfler ve rakamlar var. matrix gibi hareket ediyorlar. ama arayan varsa o ayri, onlarin bilecegi is. bizde tecavuz yok hocam, istediler de vermedik mi

haksiz da degilsin hani, okumatecavuzu var hocam. bu konuda %100 haklisin.
  • Konuyu hafife almayalım:

Bir kişinin adı, soyadı, yaşı, cinsiyeti, medeni durumu, ailesi, işi, geliri, borçları, adresi, geçirdiği hastalıklar, nitelikleri, özel zevkleri ve buna benzer bilgiler onun kişisel verilerini oluşturur. Yani korumaya tabi tutulacak kişisel veriler belirli bir kişiye ilişkin olan veya belirli bir kişiye ilişkin olduğu belirlenebilen bütün bilgilerdir.(55)

Bu veriler internet aracılığıyla çeşitli şekiller de elde edilebilir. (56) Bir e-mail adresi alabilmek yani e-mail hizmeti veren bir internet servis sağlayıcıya bunun için kayıt yaptırabilmek, bazı web sitelerinden yararlanabilmek, elektronik bankacılık hizmetlerinden yararlanabilmek için bazen çok sayıda kişisel veri istenilmekte ve ilgili kullanıcı tarafından verilmektedir.

İlgili kullanıcı bu kişisel verileri rızasıyla vermekle birlikte bunların başkalarına aktarılmasına izin verdiğini söylemek yanlış olur. Bu kişisel verilerin üçüncü kişilere açıklanılması (satış yoluyla veya başka herhangi bir yolla) verilerin sahibinin kişilik hakkına tecavüz oluşturur. (57) E-mail adresleri de günümüzde kişisel bir veri olarak kabul edilmektedir.

E-mail adresinin yasal olmayan yollardan elde edilmesi kişilik hakkına tecavüz oluşturur. (58) Ayrıca kişisel verilerin kişilerden alınmasında izlenecek olan yöntemde önem arz eder. Verilerin yasal sınırlar içinde kalmak şartıyla, sadece veri toplamadaki amaç çerçevesinde kalınarak elde edilmesi ve kişilere kendilerine ilişkin bu verileri öğrenme ve eğer varsa verilerdeki eksik veya yanlışları düzeltme imkanının tanınması gerekir. (59)

Kişisel verilerin, internet ortamına aktarılması ve bir internet yayını haline getirilmesi halinde, kişinin özel hayatına ait veriler dünya üzerinde o yayına ulaşabilen milyarlarca insana sunulmuş olacaktır. Kişinin özel hayatına yönelik olarak telafisi imkansız zararlara yol açabilin bu tarz bir tecavüzün hukuk düzenince himayesi beklenemez. (60)

Bir internet servis sağlayıcı üzerinden çeşitli web siteleriyle iletişim kurulurken, bunların server aracılığıyla kaydedilmesi mümkündür. Böylece internet kullanıcısının ziyaret ettiği web sitelerini ve bu yolla kişisel tercihlerinin belirlenmesi olasıdır. (61)

Bunlar, daha sonra e-mail yoluyla özel amaçlarla reklam gönderilmesinde, çeşitli ürün veya hizmetlere ilişkin sözleşme önerileri yapılmasında veya siyasi ve ideolojik propaganda mesajlarının iletilmesinde kullanılabilir.

Bu tür kullanımlar da eğer internet kullanıcısının, internet servis sağlayıcının veya e-mail gönderenin uyarısı üzerine verdiği rızasına (aydınlatılmış rızasına) dayanmıyorsa kişilik haklarına tecavüz oluşturur. (62)

• her koyun kendi bacagindan asilir.
    ilgili yaziyi yazan kisinin, bir eziklik mi hissetmesi gerekiyor su anda.

ali_sami geldi aklima.. hocamizin kulaklari cinlasin.. ezik diye diyee forumdan uctu gitti be
  • Allah askına abartmayın ya ılk calana bakın sız,aslında yapılan(bızım yaptıgımız) ayıp bırsey ama art nıyetlı degılız kı ben sahsen zumre hastasıyım
  • İlgiliyi internet mevzuatını bilmediğimi iddia eder gerekirse gerekli bilgilendirmeyi bana bu olay vukuu bulmadan önce şahsen yapmayan savcılık makamını suçlar olmadı dh nin msjları kontrol etmeden yayınlamasının etik dışı olmasından bahseder ayrıca daha önceden sabıkam olmamasına binaen bilmem kaç milyoncuk ağır para cezası ile yırtarım maximum :D

Olmadı bana bu listeyi keloğlan verdi derim derdini sen anlatırsın savcı beye , sonuç olarak yırtarım takma sen kafana :))
  • :-))))))))))))))) kilit geliyoooo
  • Burada bazı ilkelerden söz ediyoruz, hukuki bir işlem yapmıyoruz.
    Özetle: yarın sizin telefon rehberiniz yayınlanırsa ne yapacaksınız? Nasıl bir tutum takınacaksınız?
  • quote:

Orjinal: John_Lennon

Allah askına abartmayın ya ılk calana bakın sız,aslında yapılan(bızım yaptıgımız) ayıp bırsey ama art nıyetlı degılız kı ben sahsen zumre hastasıyım

Yapılan işin çalıntı malın dağıtımına, bilerek veya bilmeyerek, aracılık etmekten bir farkı yok, aynen kuyumcunun elden aldığı bir ziynet eşyasının sonradan çalıntı olduğunun anlaşılması gibi.

Tekrarlayayım: Burada sorgulanan davranışın ahlaki, - vaya son maoda deyimle etik - olup olmadığı, hukuki yorum konuyu biraz açmak için gündeme geldi.
  • Bu konuda Keloğlan a katılıyorum.. Mesela bazen telefonum çalıyor.. Bakıyorum gizli numara.. Açtığım anda kapatıyor.. Ben de başlıyorum sevgiyle yad etmeye..
    Zaten paparazzilere gıcığım.. Bu hiçte hoş bişey değil ve özel hayata saldırı niteliği taşıyor.. İşin geyiği bir tarafa bizim başımıza gelse herhalde hiçbirimiz hoşlanmayız..
    Bu topiği açan arkadaşın kötü bir niyet taşıdığını düşünmüyorum.. Ama sonuçta editlemesi güzel bir olay...
    Neyse herkese paparazzisiz günler...
  • evet haklısınız etik değil bu arada kaçınız lisanslı kullanıcı yada kaçınızın bilgisayarında mp3 yüklü yada kaçınız bilgisayarında orjinal olmayan yani lisananssız oyun yüklü yada kaçınız korsan vcd yada divx izliyorsunuz yada saklıyorsunuz daha sayayım mı???
  • özrün kabahatinden büyük cmylmz05. yanlışı yine yanlış ile savunuyorsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi desenturk -- 22/6/2004 17:52:56 >
  • kaçırdık galiba listeyi, hayırsever biri maile atarsa makbule geçer valla...
  • quote:

Orjinal: On7_li

kaçırdık galiba listeyi, hayırsever biri maile atarsa makbule geçer valla...

PMi BULAMADIM
    ondan burdan atıyom, yolladım maile
  • Senin söylediğine "kel alaka" derler be kardeşim.. Verdiğin misal tam uyuyor maşallah.... Evet ben evimde lisanslı olarak XP pro ve Office XP kullanıyorum.. şimdi ne olacak.. Benim bu konuda eleştiri yapmaya hakkım mı olacak.. Burda belirtilen yapılanın etik olmadığı.. Aynı şeyin sana yapıldığını düşün ve bu konuyu başka mecralara çekmeye çalışma...
    Ama yine de sen bilirsin.. Kimse seni yaptığından ötürü herhangi bir yaptırım uygulayamaz.. Malum "internet özgürlük demektir" dimi....
  • ok ok siz haklısınız tabi bişey demiyorum lütfetmişler görürsem kendime anlatmaya çalışırım bunu
  • quote:

Orjinal: CRaZYLaZ

quote:

Orjinal: On7_li

kaçırdık galiba listeyi, hayırsever biri maile atarsa makbule geçer valla...

PMi BULAMADIM
    ondan burdan atıyom, yolladım maile

eywallah crazy listeyi aldım...
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.