Şimdi Ara

====Yeni Honda City Bölümü====Ana Başlık====buradan devam (16. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11.897
Cevap
56
Favori
1.098.361
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Cumartesi İstanbul Ayışığı Honda bayiine gittim.
    City düz vites araba ile test sürüşü yaptım. Önce şunu yazayım ki bu kadar kısa bir test sürüşü ile araba hakkında etraflıca fikir sahibi olmak mümkün değil. Fakat ben 10 Aralık'tan beri bu modelle ilgili basında veya forumlarda yazılan ne varsa okuduğum için model hakkında oldukça bilgi sahibiydim.
    Test sürüşü sonrası düşüncelerim şunlar;
    1- Araba umduğum gibi gayet geniş ve sevimli.
    2- Klima asla motoru zorlamıyor, motordan bağımsız.
    3- Çekişi ve hızlanması tahminimden çok daha iyi.
    4- Galaksi gri muhteşem bir renk. Arabayı çok daha güzel gösteriyor.
    5- Bagaj gayet büyük, hele bir de koltukları yatırınca station gibi oluyor.
    6- Test aracına park sensörünü de takmışlar, kullanışlı olmuş çünkü arkası biraz yüksek.
    7- Otomatik Elite modeli Şubat'ta gelecekmiş, çünkü üretimi yeni başlayacakmış.
    8- Alarm'ı bedava taktırırsanız ne âlâ, fiyat fiks indirim yok.
    9- Düz vites baz model tam oto kiralama şirketlerine göre. Fiyatı uygun, güvenlik ve konfor fiyatına göre maksimumda.
    10- Lastikler 14 inç yerine 15 inç olabilirmiş (Elite hariç) Fakat bu güvenlik açısından değil de görünüm açısından bir eksiklik.

• quote:

Orjinalden alıntı: cu2o3

2 hoparlör alıp teslim almaya giderken yanımda götüreceğim. Ücretsiz takacaklarını söylediler. Yalnız daha önce başkasına takmadıkları için hoparlör çapını falan bilmiyorlardı. Taktıran arkadaslar varsa nasıl bir şey almak lazım? Çapı, ohmajı, vs...

15cm. çaplı hoparlör olur. Ön hp. ler bayağı kaliteli olduğu için arkalara da kaliteli ses verenlerden almanı tavsiye ederim. Bence 8 Ohm alsan daha iyi olur.
    Ayrıca taktırdıktan sonra bizi de bilgilendirirsen sevinirim. Bende 1-2 ay sonra taktırmayı düşünüyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi senjizu -- 23 Ocak 2006 14:47:57 >
  • Sürekli kullandığım bir yolda dik sayılabilecek bir yokuşl var. O yokuştan klimayı açıp tekrar geçtim. (2. viteste) Klima kapalı-açık herhangi bir fark hissetmedim çekişte. Sadece hareket halinde değil iken ve motor soğuk iken klima düğmesine bastığım anda 1 sn.liğine devir saati ibresi 1-2 mm. alta inip tekrar eski yerine dönüyor. Sanıyorum bu da normal birşey.
  • Son derece normal. Yeni arabalarin cogunda klima elektrikli. Motor devrine direkt bagli olarak calismiyor. Ama elektrik enerjisini de alternatorden aliyor. Boylece motor devrine bir etkisi olmuyor, ancak benzin sarfiyatinda eski sisteme gore cok az olsa da biraz artis yaratiyor. Yine de mercedeste calisan bir arkadasimin soyledigine gore elektrikle calisan klimasi olan bir araba pencere acik gidise gore daha az yakit tuketiyormus.

quote:

Orjinalden alıntı: senjizu

Sürekli kullandığım bir yolda dik sayılabilecek bir yokuşl var. O yokuştan klimayı açıp tekrar geçtim. (2. viteste) Klima kapalı-açık herhangi bir fark hissetmedim çekişte. Sadece hareket halinde değil iken ve motor soğuk iken klima düğmesine bastığım anda 1 sn.liğine devir saati ibresi 1-2 mm. alta inip tekrar eski yerine dönüyor. Sanıyorum bu da normal birşey.

• şu arka jant ve lastikler beni öldürecek
  • merhabalar..
    ben de honda city i cok begendim..almayı düşünüyoruz..ama bi de opel astra classic var.o da aynı fiyat..bu durum biraz kafamı karıştırdı..bu konulardan pek anlamadığım için olsa gerek...hangisi daha iyidir diye bir bilene danışayım dedim..bana tez elden yardımcı olursanız çok sevinecem..ha bu arada city nin fiyatı ne zamana kadar geçerli biliniyor mu??şimdiden herkese teşekkürler..
  • Fiyat ayni ama urun farkli...http://www.hondacity.com.tr adresinden ve opel in sitesinden 2 aracin teknik ozellik ve donanimlarini karsilastirirsaniz farki goreceksiniz. Ben cumartesi gunu siparisi verirken en gec mart icinde zam beklediklerini ifade ettiler. Ama dogru mudur, satis taktigi midir bilemem. Yasayip gorecegiz.

quote:

Orjinalden alıntı: ziynem

merhabalar..
    ben de honda city i cok begendim..almayı düşünüyoruz..ama bi de opel astra classic var.o da aynı fiyat..bu durum biraz kafamı karıştırdı..bu konulardan pek anlamadığım için olsa gerek...hangisi daha iyidir diye bir bilene danışayım dedim..bana tez elden yardımcı olursanız çok sevinecem..ha bu arada city nin fiyatı ne zamana kadar geçerli biliniyor mu??şimdiden herkese teşekkürler..

• Astra classic ile kıyas etmek çok yanlış. Çok eski bir dizayn ve teknoloji.
    City'nin artısı çok daha fazla.
    Fiyatlar Mart'ta kesinlikle zamlanıyor.
    Şubat galiba böyle devam edecek, çünkü teslimatlar zaten Şubat'a kalmış durumda.

quote:

Orjinalden alıntı: ziynem

merhabalar..

• arkadaşlar ben Honda bayiinde çalışıyorum. merak ettiğiniz nişey varsa cevaplamaya çalışırım. burda sorulanları tek tek cevaplamak biraz zaman alıcak. isterseniz özelden mesaj atın. daha çabuk cevap alırsınız.
    tşk
  • quote:

Orjinalden alıntı: burçak

Yanlış bilmiyorsam jazzlar 7 vitesli. Citylerde de 7 vitesli seçenek var mı? Birde yanlış düşünmüyorsam, 5. vitesle 90 km hızla ideal yakıt tüketimini yakalamak mümkünken 6-7 vitesli arabalarda hızı 120-130 km ye kadar çıkararak (burada sanırım vites oranlarıda önemli) ideal yakıt tüketimini yakalamak mümkün olmaz mı? vites sayısının fazla olması (6-7 gibi) yakıt tasarrufu açısından önemli gibi kendi mantığıma göre. Sizler ne dersiniz?

Doğru. City'nin otomatikleride (yarı otomatik kullanırken) 7 vitesli. Biraz teknik bi olay var burda ama basitçe şöyle; otomatik araçlar vitesi yüksek devirde atar. Burda daha düşük devirlerde vites değişimi yapılıyor. Böylece yakıt tüketimi düz ile otomatik vitesli City'lerde aynı oluyor.(şehir içinde otomatikler 0.1 litre fazla)

• Uzun süredir ford fiesta düşünen birine honda city yi önerir misiniz? ya da alternatif??
    ama baktığım kadarıyla bu donanımda başka araba yok...Ford Fiesta??
  • fiyatta değişiklik olabilir mi?? satışların düştüğü ve rekabetin olduğu bir piyasada bence zor...
  • Bende Honda City ailesine katıldım ! Çok mutluyum aracımı çok Seviyorum.! 1250 km oldu. 100 KM DE 4,8 LT BENZİN YAKIYOOO
    Mutlaka bir düşünün derim...!
  • ben de test edecem 10.000 testine gidince bakalım babam anneme de bi araba çekecek mi
  • honda cityciler selam !Arkadaşlar nasıl arabadan memnunmusunuz ?
  • Mademki Honda bayiinde çalışıyorsunuz, şu zam konusuna bir açıklık getirin bakalım.
    Ayrıca satılan ilk 2000 araca 1000 bakımı ücretsiz gibi birşey duydum. Doğru mu? Yoksa başka bir avantaj mı var?
    quote:

Orjinalden alıntı: Yemyeşil

arkadaşlar ben Honda bayiinde çalışıyorum. merak ettiğiniz nişey varsa cevaplamaya çalışırım. burda sorulanları tek tek cevaplamak biraz zaman alıcak. isterseniz özelden mesaj atın. daha çabuk cevap alırsınız.
    tşk
  • Arkadaşım bi zahmet şu forumu geriye doğru oku bakalım.
    Memnun olmayanı görebilecek misin acaba?
    quote:

Orjinalden alıntı: serper59

honda cityciler selam !Arkadaşlar nasıl arabadan memnunmusunuz ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: threeel
    Ayrıca satılan ilk 2000 araca 1000 bakımı ücretsiz gibi birşey duydum. Doğru mu? Yoksa başka bir avantaj mı var?

Aralık'ta yapılan gazete reklamlarında yapılan bu duyuru uzun bir süredir yapılmıyor. Bu konuda bilgilendiren olursa sevinirim.
    Benim Elite otomatik için Ocak sonu dediler Şubat'ın ilk haftasına sarktı gibi görünüyor. Kaç araba satıldı ki şimdiye kadar?

bu arada, donanim haber forumundaki bu başlık , Honda üzerine yoğunlaşmış diğer forumlardan çok daha kaliteli, bilgilendirici ve doyurucu herkese teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkan38 -- 24 Ocak 2006 9:28:14 >

• kamikaze fiesta ile ilgileniyormuş.

ben de fiesta / polo / 206 vb araçlarla ilgileniyordum . hemde bu araçların dizelleriyle ilgileniyordum.

öğretmen olduğum için ekonomik ve sorunsuz bir araç arıyordum..

ancak city çıktıktan sonra tüm araçları bir kenara ittim ve bu araca yoğunlaştım. ekonomi performans vb özellikleri açısından yorumları okumuşsundur.
    henüz araç gelmesede idare ediyorum. bu sebeplede tam sağlıklı yorum yapamam

ve city ile deneme sürüşü yaptıktan 1 hafta sonra aracın parasını ödedim.

inşallah hayırlısı olur. kararında kolay gelsin
    ..
  • arkadaşlar arabaların 1000 bakımları zaten ücretsiz...

quote:

Orjinalden alıntı: threeel

Mademki Honda bayiinde çalışıyorsunuz, şu zam konusuna bir açıklık getirin bakalım.
    quote:

Orjinalden alıntı: Yemyeşil

arkadaşlar ben Honda bayiinde çalışıyorum. merak ettiğiniz nişey varsa cevaplamaya çalışırım. burda sorulanları tek tek cevaplamak biraz zaman alıcak. isterseniz özelden mesaj atın. daha çabuk cevap alırsınız.
    tşk

• 
Sayfa: önceki 1415161718
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.