Şimdi Ara

Yeni kurulumuş bilgisayar donma sorunu.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
542
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Ben bir sistem kurdum bütün parçaları tek tek alıp kendim birleştirdim. Herşeyi tamamladım ve şuanda bilgisayar ara ara donuyor. Özellikle bi oyun yada program kurulurken.
    Bilgisayarıma girince mesela bazen 2-3 saniyede anca açıyor. İşletim sistemiyle ilgili bi problem değil çünkü ayı sistem arkadaşda da kurulu.

Sistem :
    AMD FX 8150
    anakart 970a-g46
    2tb barracuda seagate
    XFX hd 7950 ekran kartı.
    HyperX 4x4 ram (1600 mhz )

cevap verecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sprinqfield

Merhaba ,
    Ben bir sistem kurdum bütün parçaları tek tek alıp kendim birleştirdim. Herşeyi tamamladım ve şuanda bilgisayar ara ara donuyor. Özellikle bi oyun yada program kurulurken.
    Bilgisayarıma girince mesela bazen 2-3 saniyede anca açıyor. İşletim sistemiyle ilgili bi problem değil çünkü ayı sistem arkadaşda da kurulu.

Sistem :
    AMD FX 8150
    anakart 970a-g46
    2tb barracuda seagate
    XFX hd 7950 ekran kartı.

İşlemci fanının doğru soğuttuğunu kontrol edermisin ve ısısını kontrol edermisin?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat ÖZDAĞ

quote:

Merhaba ,

Sistem :
    AMD FX 8150
    anakart 970a-g46
    2tb barracuda seagate
    XFX hd 7950 ekran kartı.

İşlemci fanının doğru soğuttuğunu kontrol edermisin ve ısısını kontrol edermisin?

Hocam işlemci soğutucusu doğru şekilde takılı ve soğutuyor. AIDA 64 ile stress testine soktum onu ve en düşük 26 derece en yüksek 49 derece oldu. normal bi kullanımda gün içerisinde oyun açmadan max 30 oluyor.

• İşletim sistemin nedir ? aida64 extreme edition ile sıcaklıklardan ekran görüntüsü eklermisin siteye
  • quote:

Merhaba ,

Sistem :
    AMD FX 8150
    anakart 970a-g46
    2tb barracuda seagate
    XFX hd 7950 ekran kartı.

Selam
    2 ve 4. portlardaki RAM'leri çıkartıp öyle deneyin. Veya RAM'leri tek tek ilk porta takarak durumu gözlemleyin.. Ayrıca; CTRL+SHIFT+Esc tuşları ile görev yöneticisini açın ve oradaki CPU + RAM kullanımlarına bakın.

Bunları denedikten sonra durumda bir değişiklik olmuyorsa, donanım ve işletim sisteminde sorunu arayacaksınız kardeş. Özellikle Windows..
    Kola gelsin..

• quote:

Orijinalden alıntı: Bay_KG

quote:

Merhaba ,

Sistem :
    AMD FX 8150
    anakart 970a-g46
    2tb barracuda seagate
    XFX hd 7950 ekran kartı.

Selam
    2 ve 4. portlardaki RAM'leri çıkartıp öyle deneyin. Veya RAM'leri tek tek ilk porta takarak durumu gözlemleyin.. Ayrıca; CTRL+SHIFT+Esc tuşları ile görev yöneticisini açın ve oradaki CPU + RAM kullanımlarına bakın.

Bunları denedikten sonra durumda bir değişiklik olmuyorsa, donanım ve işletim sisteminde sorunu arayacaksınız kardeş. Özellikle Windows..
    Kola gelsin..

Müdür HDD'yi farklı bi bilgisayarda denedim ve işletim sistemi düzgün bi şekilde çalışıyor. Şuanda bi donanım sıkıntısı var zaten ama sorun hangisinde olduğunu anlamıyorum. Ramleri tek tek denedim farklı slotlarda ram sağlam gibi duruyor.
    Bana anakart veya işlemci gibi geliyor.. sorunu çözmüş değilim ..
    Son çare olarak yarın vatan bilgisayara götürüp bilgisayarı gözden geçirmelerini isteyeceğim.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.