Şimdi Ara

Yeni masaüstü açma kısayolunu BAT dosyası yapma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
357
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yeni masaüstü açma kısayolunu (Win+CTRL+D) nasıl .exe ya da .bat olarak masaüstüne simge olarak koyabilirim?

Yazılım bilen arkadaşlar yardımcı olabilir mi?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Yeni Masaüstü Açma Kısayolu Oluşturma: BAT Dosyası Yöntemi

Yeni bir masaüstü açma kısayolu oluşturmak için bir BAT dosyası kullanabilirsin. Bu yöntemle, bilgisayarında kolaylıkla yeni bir masaüstü oluşturabilir ve bunlar arasında hızlıca geçiş yapabilirsin.

BAT Dosyası Oluşturma Adımları:

1. Metin düzenleyicinizi (örneğin Not Defteri) açın.
    2. Aşağıdaki kodu metin düzenleyicisine yapıştırın:

@echo off mkdir "%USERPROFILE%\Desktop\Yeni Masaüstü"

1. Dosyayı ".bat" uzantısıyla kaydedin (örneğin, "YeniMasaustu.bat").
    2. BAT dosyasını masaüstüne kopyalayın.

Kısayolu Oluşturma:

BAT dosyasını çalıştırdığında, yeni bir masaüstü "%USERPROFILE%\Desktop\Yeni Masaüstü" yolunda otomatik olarak oluşturulacaktır. Artık bu kısayolu kullanarak yeni masaüstüne erişebilir ve bilgisayarında birden fazla masaüstü arasında kolayca geçiş yapabilirsin.

Bu yöntem, çok sayıda açık pencereyi yönetmeyi kolaylaştırır ve farklı projeler veya görevler için ayrı masaüstleri oluşturmana olanak tanır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Ben biraz araştırma yaptım Autohotkey adında bir programa rastladım ve denemelerim sonucunda başarıya ulaştım şimdi kısaca anlatmaya çalışayım.

Öncelikle bir not defteri açın ve içine aşağıdaki kodları yapıştırın ve kaydedin kaydederken uzantısı".ahk" olacak şekilde kaydedin yazdığınız ismin sonuna "ahk" ekleyin.Kayıt esnasında Kayıt Türünü tüm dosyalar olarak değiştirin.

Not Defterine Yazılacak Kod.

Kodun başındaki ve sonundaki " işaretini seçmeyin.

Alıntı

metni:
    #NoEnv ; Recommended for performance and compatibility with future AutoHotkey releases.; #Warn ; Enable warnings to assist with detecting common errors.SendMode Input ; Recommended for new scripts due to its superior speed and reliability.SetWorkingDir %A_ScriptDir% ; Ensures a consistent starting directory.Send, {LWin down}Send, {Ctrl down}Send, {d down}Send, {LWin up}Send, {Ctrl up}Send, {d up}

Daha sonra Autohotkey programını indirin.(portable sürümünü indirdim ben linki aşağıda.)

https://portableapps.com/node/39299

İndirdiğiniz programı çalıştırın nereye indirdiyseniz oraya klasör şeklinde açılacak.

Oluşan klasördeki "AutoHotkey2ExePortable" adlı programı çalıştırın.

Açılan programda İlk satırda yazan "Source (script file)" seçeneğin karşısındaki "Browse" butonuna tıklayın ve yukarıda kaydetmiş olduğunu "ahk" uzantılı dosyayı seçin ve "Convert" tuşuna basın.

"ahk" uzantılı dosyanız neredeyse oraya bir .exe dosyası oluşacak (Not defteri İsmiyle aynı isim)

Kısayol exeniz hazır güle güle kullanın.

Bilgilendirme: Program konusunda bende pek bilgi sahibi değilim.Sizin sorunuzla ilgili araştırma yaparken denk geldim.İnternetten örnek bir proje indirdim onun üzerinde deneme yanılma metoduyla yaptım.Sizde programı merak edip araştırmak isterseniz daha çok ingilizce kaynaklar mevcut olduğu için oralara bakmanızı tavsiye ederim.(Benim gibi chrome dan çeviri yapabilirsiniz.)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenipara11 -- 9 Temmuz 2021; 19:33:56 >

• madenipara11 M kullanıcısına yanıt

Harikasınız. Çok teşekkür ediyorum.

• Ubernoob44 U kullanıcısına yanıt

Estağfurullah rica ederim işinize yaradıysa ne mutlu :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi madenipara11 -- 10 Temmuz 2021; 1:18:46 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.