Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (159. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.395
Cevap
63
Favori
157.045
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bende onkyo tx-sr508 receiver var fakat bir turlu dogru sekilde kablolari baglayamadim. Ses alamiyorum. Cihazin fotolarini paylasiyorum kablolari nasil baglayacagim konusunda yardimci olursaniz cok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Pioggia8686 P kullanıcısına yanıt
    Hoparlörünüz bulunduğu yere göre amfinin sağındaki alandaki ilgili kırmızı/siyah konektöre bağlıyorsunuz. Kaynaklarınızı da (medya oynatıcı, uydu alıcı vs) sol üstteki hdmi girişine bağlayıp out’dan da tv’ye bağlıyorsunuz.
    Yalnız hoparlörlerinizin arkasındaki metal parçadan iki tane olmalı. Yani iki siyahı birbirine bağlamak için 1 adet; iki kırmızıyı birbirine bağlamak için 1adet. Yoksa düzgün ses alamazsınız. Eğer metal parça eksikse hoparlör kablonuzdan biraz kesip yine aynı renkteki girişleri birbirine bağlayabilirsiniz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
    Ön Sol (Front Left -L-)
    Ön Sağ (Front Right -R-
    Merkez (Center)
    Arka Sol (Surround L)
    Arka Sağ (Surround R)
    Kabloların iki ucunun birisi (+) olarak kabul edilir. Onu da üzerinde çizgi veya marka yazısından anlarsın. Takarken amfi ve hoparlörlerin (+) ve (-) kısımlarına dikkat et.
    Hoparlörün arkasındaki köprü metal parça tek gözüküyor. 2 Tane değilse o teki de çıkart. Surround Back yazan kanala da kablo tak. O dört hoparlör girişinin alt sol-sağ konektörlerine bağla.
    Not: Bu şekilde bağlarsan amfinin menüsünden Bi-amp seçeneğini işaretle.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 24 Şubat 2019; 7:25:35 >
  • Arkadaşlar selamlar , nasılsınız bakalım :)

Çoook uzun zaman oldu ama hiçbir zaman çıkmadı aklımdan burdaki muhabettler. Hayat uğraştırıyor adamı , HI-FI ve Home Cinema geri planda kaldı yıllar içinde. Evlendik çoluk çocuk sahibi olduk , iş güç vs aldı kopardı bizi .

Halen 875 duruyor arada bazen açıp müzik dinliyorum . Fakat teknoloji açısından geri kaldığı için sıkıntı veriyor..Ama yinede kıyamıyorum.

Artık herşey digital olmuş, müzikler , filmler vs herşey bir ev ağı içinde cihazlar arasında paylaşılıyor.. Vay be , şu kablolarıda yok etseler kayıpsız olucak şekilde ...

Sayfa 28'i okuyorum , tamamını bitireyim yazarım yine arada.
    Selamlar ve sevgiler hepinize..
  • DHako kullanıcısına yanıt
    Hoşgeldiniz.

• Oooo Hakan hoşgeldin
    üst yapıda artık çok şey değişti. Ama temel hifi kuralları değişmedi tabii.

• Hoşbulduk , valla ben baya geri kalmışım, kıytırık apple tv'yi bile zor bağladım,hadi dedim DD ses alayım yeter müzik dinlerken filan.
    Kurcaladıkça gereksinimlerimi keşfediyorum,
    en büyük sıkıntım ise kaynak ve ses kontrolü vs .. artık telefondan kontrol ediyoruz herşeyi , kocaman Onkyo kumandası ile uğraşmak zor oluyor , lakin Onkyo 875 eski model ve internet girişi yok , dizüstü yada telefondan yapmam lazım herşeyi.

Benim dolap kapaklı şuan ve ses açmak için bile açık bırakmak yada kapatıp açmak gerekiyor dolabın kapağını. Çok sıkıntılı iş yani :)

Düşünüyorumda 875 üzerine bir kontrol cihazı yerleştirsem,gücü 875 ten alırım , kontrolleri ise yeni nesil cihazdan wifi veya bluetooth telefon tablet vs o şekil bir yapı kurulabilirmi acep bakmam lazım..Fikirlere açığım :)
    Hoşgeldiniz tekrar sahalara :)

Sadece yönetimse sıkıntı kablolu alıcısı olan akıllı kumandalarla çözebilirsiniz sıkıntıyı. Kursan dolayı artık biraz maliyetli ama Logitech Harmony kumandaları bunun için biçilmiş kaftan ancak daha uygun muadillerde bulunur illaki.

• Saolun , güzel zamanlar geçirmişsiniz sizde. Çok okudum eski sayfaları , lakin hepsini bir kerede okumaya çalışınca çoğunu unuttum yine :)

Herkesin belirli dönemleri oluyor hayatında ve o ara mecburen ya ara veriyor yada elindekilerle takılıyor,heleki zamanı az olan varsa benim gibi fazlacada sürekli upgrade ile uğraşmıyor , bana mantıksız gelmişti ve o zamanlar iyki almamışım,kullanmayacaktım . Lakin zararda etmişim aslında kur farkından dolayı . Alsaydım misal üst düzey bir AVR yada bir çift hop çok daha ucuza alabilirmişim :) Neyse bu hesapların içinden çıkılmaz :)

Şu an halen çok sevdiğim 875 ile mutluyum , Wharfadale EVO 40 Front speakerlar halen harika , 55'' bir 1080p tv var ve şuan için yetiyor , zaten film filan izlemiyorum , pek zamanım yok , lakin film izleyeceğim eskisi gibi yine,artık zaman değişti , diziler bile film tadında, DD DTS sesleri bir arada kullanıyorlar ve bu harika. Eskiden DTS ses alacağız diye tırım tırım dvd - bluray arardık .

Tabi benimde ufak ufak yatırımlarım olucak ileriye dönük , burada fikirleriniz önemli benim için.

Kafamdaki ilk olay güncel bir AVR olsun isiyorum , lakin 875'i seviyorum ve satmak istemiyorum , hem seviyorum hemde satarsam çok ucuza gidicek , bence efsane bir AVR ,
    Lakin 4K - Wifi - bluetooth - ethernet vs bunlara ihtiyacım olucak .

Bana en mantıklı yol en yeni model , orta karar yada giriş seviyesi bir başka AVR almak ve gerekli ihtiyaçlarımı oradan karşılayıp 875'i güç olarak kullanmak .

Şimdi kafama takılan şudur , 875 yanına bir başka güncel ONKYO alsak , sanıyorum pre-power diyorlardı onun adına - ki ben hiç girmedim o işlere , en ufak bilgim yok ama bakacağım netten tabiki .

2 tane AVR bu şekilde kullanılırmı ? Güncel AVR sadece güncel özellikleri için bağlantı sağlayacak , ses olayını 875 yapıcak
    bu senaryoda neler olur neler olmaz ?

bilen bilmeyen , kestane kebab acele cevap

• Bence 875 emekli etmenin zamanı çoktan gelmiş de geçmiş bile. Hiç 875 ile birlikte bir düzen düşünmeyin derim. AVR lerin belli bir ömrü oluyor daha sık kullanmaya başlkadıkça başka sorunlar çıkaracak ve efektif bir kullanım sunamayacaktır size. Kullandığınız kadar kullanmışsınız üçe beşe bakmayın elden çıkarın satılabiliyorsa ve ben ce yeni nesil giriş/orta kademe bir avr ile yolunuza devam edin. Yeni Avr ler de stereo seslerde yeni nesil kompenenlerle epeyce geliştirilmiş durumda. İçleririndeki dac chipler son derece gelişmiş. Belli bir seviyeye kadar tatminkar sonuçlar veriyor. Artık son yıllarda moda Denon AVR ler. Okyo ülkede hatta avrupada bile bulunması edinmesi sorunlu epey bir süredir. Denon AVR leri amazon.de den aldı burada ki çoğu arkadaş. Hatta millet bunun ticaretine bile başladı. Zira Almanya amazondan epey uyguna getirtilebiliyor. Kur atağı öncesi hele çok çok uyguna alındı. Her modeli değil ama girilş/orta segment 2 ve 3 lü serileri amazon türkiye adresine kapına kadar tüm gümrük işlemlerini vs. ahlletmiş olarak teslim ediyor. bazen 4 lü serileri de gönderiyor bazen göndermiyor vs. Neyse bütçene göre bence sana ilk tavsiye Denon AVR lerden bir tane edinmen.

• kucukyenici K kullanıcısına yanıt
    Onkal ve kucukyenici verdiginiz bilgiler icin tsk ederim hallettim baglantiyi cok saolun

Halletmenize sevindim. Kolay gelsin.

• aticus3 kullanıcısına yanıt
    Öncelikle değerli cevabınız için teşekkürler
    Şöyle söyleyeyim 875'i bana kimse sattıramaz , öncelikle bir bağ var aramızda , sonrasında ise güvendiğim bir iki arkadaşımın görüşüne göre şu an o AVR üzerinde yeni teknoloji olsa hepsinden iyi ve pahalı olucak , bu benim için tam refeans değil ama 875'te özel bişeyler olduğunu biliyorum kendimce.
    Pure Audio modunda ben halen iyi kayıtları dinliyorum ve bayılıyorum. Stereo ampli'de de dinliyorum ama kendi düşünceme göre inanılmaz başarılı 875'in Pure Audio kısmı.
    Zaten 5010 kullanıcılarıda sevmiş aynı mod dinletiyi.
    Benim şu an için 4k yada hdmı 2 olayı önemli değil,zaten ekipman yok elimde kaynak yok . Ha istiyormuyum istiyorum lakin yeterli bütçem yok , yavaş yavaş toparlayabilirim sistemi.

4K Projector,perde,yeni avr vs baştanbaşlaması ciddi para benim için.

875'i hem seviyorum hemde eze eze kullanıyorum banamısın demiyor,tüm sayfaları okudum ve son 2-3 yılda arıza yapan OnkYo sayısı çok fazla , lakin benim cihazım taş gibi,açıkken neler yaptım o kadar kapattı kendini uyarı verdi halen herşeyi çalışıyor.. Şimdi böyle bir cihazdan ayrılmam ben,benim mantığım bu şekil işliyor biraz .
    875 güçlü, bu nedenlede sistemin içinde yer almasını istiyorum,en azından gücünden faydalanmam lazım,lakin teknik kısmını ve bağlantı olaylarını bilmiyorum,bu nedenle çoklu cihazları birlikte kullanan dostların yardımları ve önerileri önemli benim için.

%80 müzik %20 sinema için kullanıcam yine kuracağım düzeni .. Her gün 3-4 saat müzik dinliyorum , Smooth cazz, blues , vokal , enstrmantal ,slow.. Sevmiyorum Pop,Rock vs ..Sinema düzeni kurunca hafta sonları ailecek 2-3 film izleriz ama .... apple tv 4 k olacak , şu an 3. nesil idare ediyor..Evde apple mac book , apple tv ve telefonlardan oluşan bir ekosistemim var ve bunu seviyorum.Lakin flac kayıtlar dinleyemiyorum şu an için , bu aslında ilk hedefim .. Güzel flac kayıtları sistemimden dinlemek ..
    Bu nedenle bana ilk gereken ya bir network receiver , yada network receiver stereo ampli , yada bir tane daha ONKYO AVR , en kaliteli ses kayıtlarını oynatabilen ve çözebilen.

Benim ilk kafa karışıklığım hangisini almalıyım ?

AVR alırsam neyi yaparım neyi yapamam , Network receiver yada Stereo network amp. şeklindede cihazlar varmış sanırsam .. Bu üç seçenek arasında kafam karışıyor .

Pre out çıkışları filan önemli sanırsam 875'e bağlamak için .

Denon x3400 için 7-8 bin fiyat görüyorum , ben bu işi daha ucuza çözememmi dediğim sistemde giriş-orta seviye bir ekipman katarak .

Okuyan ve yazan yazmayan herkese şimdiden teşekkürler, düşüncelerinizi belirtirseniz çok yardımcı olursunuz, herhangi bir noktayı atlamak istemem açıkçası. Alıp eve gelip aaa şu ses dosyasını oynatmıyormuş , yada 875'e bu bağlantısı yokmuş dedikmi yandık zaten :)

Son olarak şunu merak ettim ve tartışmaya açmak isterim , bizim eski 875 cihazlar 24 kilo ilen neden yeni cihazlar 10-15 kilo . Bu kadar yeni teknoloji bu kadar hafiflik sağlayabilirmi ?
    Ben speaker ve apmli bakarken ağırlık olayını çok önemserim işin açıkçası.

Daha önce Onkyo 509 ve 828 kullanmış, üstüne de denon 3400 kullanıp, yaklaşık bir ay önce denon 4400’e geçen biri olarak Onkyo’yu müzikte daha başarılı buluyorum. Denon 4400 de 3400’den bir tık daha iyi diyebilirim.

Bu arada Avryi Amazon.de yani Amazon Almanya’dan alın. Tüm gümrük vergisi ve Kargo masrafını baştan alıyor ve ürünü kapınıza kadar teslim ediyor.

Misal şu linkteki Onkyo 830, yaklaşık 940 €’ya geliyor
    www.amazon.de
    Onkyo TX-RZ830(B) 9.2-Kanal AV Receiver (THX Kinosound, Dolby Atmos, DTS:X, 4K Durchleitung, WLAN, Bluetooth, Musik Streaming, Spotify u.a., Internetradio, Multiroom, 180 W/Kanal), schwarz: Amazon.de: Audio & HiFi
    https://www.amazon.de/Onkyo-9-2-Kanal-Receiver-TX-RZ830-B-Kinosound/dp/B07DNG826B/ref=mp_s_a_1_1?ie=UTF8&qid=1551794396&sr=8-1&pi=AC_SX236_SY340_QL65&keywords=onkyo+tx-rz830&dpPl=1&dpID=41r6mub99RL&ref=plSrch

Denon 3500, 750 €’ya, denon 4500 de 1150 € civarına gelir.
    Türkiye fiyatlarına boşuna bakmayın. Ses sistemleri bölümündeki Amazon başlığını bir inceleyin.

Ben de denon 3400 ve denon 4400’ü Amazon Almanya’dan aldım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 5 Mart 2019; 17:8:44 >

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler öncelikle ..
    ONKYO markasından vazgeçmek istemiyorum açıkçası . Amazon kapattı diye diye okumuştum ama artık .
    Lakin Denon'un üst serileride iyi olabilir, halen gönderim yapan bir yer varsa amazonda haber ederseniz çok sevinirim.
    Amazon gönderimi kapatmadı. Sadece bazı ürünlerde ilk sayfada gönderilemiyor yazıyor, sepete ekleyip devam edince ödeme ekranına geliyorsanız o ürün gönderiliyor demektir.

Size linkini verdiğim Onkyo 830, tam olarak 938 €’ya geliyor.

• turuncu55 kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler, özel mesaj atacağım size işleyiş ile ilgili.
    Güle güle keyifle dinleyin :)

Anlattıklarınızdan sonra ben sizin yerinizde olsam Apple TV 4k ekler sistemime devam ederdim. 4k ve yeni ses formatlarıyla işiniz yoksa yeni avr almaya çok da gerek yok 875’ten memnunsanız.
    Hatta 3. Jenerasyon Apple TV varmış ona flac dinleyebileceğiniz uygulama yükler o şekilde kullanıma başlardım bile :) iPhone için neplayer ve Flacbox var ama ATV’de denemedim var mı. Plex de flac çalabiliyor sanırım onu da deneyebilirsiniz.
    ATV haricinde bir seçenek de Network player olur tavsiyem yine 4k ve yeni ses sistemleriyle ilgilenmiyorsunuz diye.
    Bu şekilde başlangıcı yapıp sistemi toparladıktan sonra pre olarak avr eklerseniz. Bu süre zarfında avr’nizin eskimemiş olur desteklediği formatlar yine güncel kalmış olur. Malum kapitalist sistem her sene yeni bir format dayıyor ki sistemleri güncelleyelim ;)

• onkal kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler düşüncelerinizi aktardığınız için .

Öncelikle benimde isyanım buna,sürekli AVR değiştirmek zorunda bırakıyorlar adamı, telefon işine dönmüş resmen , her yıl yeni serii..
    Ama anlamıyorum benim yapmak istediğimi deneyen olmamış önceki sayfalarda.
    Halbuki eski AVR olsada elinizde gücünü kullanıp yeni nesil orta karar bir AVR ile bağlayınca aynı işi yapmış olmuyormu ? Benmi yanlış düşünüyorum acaba bilemedim.

Yeni nesil ve yüksek seviye serii cihazlar 8-10 den aşağı değil .. Belki yarı fiyatına çözebileceğiz bu anlattığım şekilde .
    Yanlışsam şurada yanlışsın deyin bende cayarım . Lkain teknik anlamda bir sıkıntı olacağını kimse yazmadı . , Demekki 2 avr match edilip kullanılabiliyor..

Apple tv için bir kaç program baktım ama olmadı sadece kendi formatını oynatıyor galiba bu Itunes . Ama sizin yazdığınız programlarıda denerim uygun bir zamanda araştırıp.

İşin aslı 80-90'' perdede 1080p yayın beni kesiyor , bu durumda 875 yeterli oluyor hemde çok ucuza mal edebiliyorum herşeyi , 4k ve atmos vs olmayınca. Lakin Müzik için birşeyler yapmam lazım , olmassa olmazım çünkü..

Network için NR 585 onkyo bile yeterli oluyor sanırım ama pre out varmı yokmu anlamadım tam .

• 
Sayfa: önceki 157158159160161
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.