Şimdi Ara

►Yeni◄ONKYO AV RECEIVERS Kullanıcıları & Paylaşımcıları (160. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.395
Cevap
63
Favori
157.044
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Teorik olarak herhangi bir sıkıntı yok. Bu şekilde kullanan da var. En azından pre/power olarak eski cihazlarla mutlu olan kişiler de var.
    Konu şu ki cihazlar eski olduğu için bir süre sonra yollar ayrılıyor. Diğer bir konu da sizin işinizi görecek avr’lerin yani pre out özellikli avr’lerin fiyatları eskisi gibi uygun değil. Hal böyle olunca pre out özelliğinin üzerine bir tık daha koyarak tek cihaz kullanılıyor.
    Avr’lerin matchi konusunda yani direk güncel avr kullanmak mı ikili kombinasyon mı iyi olur bunu denemeden bilmenin bir yolu da yok. :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam giriş seviyesi avr lerde pre out bulmak nerdeyse imkansız, o sebeble 875 onlara baglayıp kullanamazsın.
    bence 875 satma eger işin sadece telefondan vs müzik işi ise bir streamer veya pi+dac alıp işi çöz..

875 ten hangi giriş orta seviye avr gecersen attan inip essege binersin bence ses kalitesi olarak..
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Artık 875 ayarında AVR almak için çok iyi para ödemek lazım onu anladım,şahsen bunu istemiyorum. ONKYO olsun yada başka marka olsun bütün kullanıcılar aynı dertten sıkıntılı eminim .
    Tamam belki teknoloji ilerliyor ama üreticilerin fiyat ve ürün bazlı çalışmaları tamamen müşteriyi düzeltmek adına kurulmuş , iğrenç bir durum.
    Başka bir arkadaş diğer konuda yazmış 4 K AVR aldım 8 K tv duyruldu diye .

875 e bağlamak için pre out çıkışlı bir cihaz pahalı oluyor bakındım bende evet . Tek şans amazondan , yada ikiknci el temiz,buradan bir arkadaştan almak . Bunun dışında bir seçenek yok benim için. 10-12 bin asla vermem güncel bir AVR için... Maddi durumum iyi olsa bile yine baya baya düşünürüm değermi diye.Bizde pahalı satmak durumunda kalıyor satıcılar mecburen şartlar gereği.

Streamer,pi-dac dediğini anlamadım ,bunu bir ara detaylandırırsan çok sevinirim .

• hocam bir adet raspiberry pi ile ona uygun dac ( mambo, allo boss vs) alıp, onu 875 baglayıp telefondan vs istedigin gibi sarkı dinlersin; flac, spotify, dsd, mp3, tidal vs..

dedigim gibi giriş seviyesi bir avr seni 875 ten sonra memnun etmez, hernekadar yeni teknoloji vs olsada, bana ev için dts hala cok yeterli geliyor, ne bileyim gündelik odalara kurulan 5.1.4 sistemler, 7.1.4 sistemler bana biraz fazla geliyor nedense, cevresel ses temeli 5.1 gayet yeterli bir ev kullanıcısı için..

hee sadece film izlemek için( deditecated) bir odanız olur sinema için, ozaman ses yalıtımı, akustik ( en önemlileri zira nekadar iyi sistem olsada bunlar olmadan bir seye benzemez ), pj ile ozaman kur atmos vs ama oturma odasıymıs, salonmus vs 5.1 yeterli.. adam tavana hop koyuyor ama akustik, ses yalıtımı vs yok, tavandan ses gelse nolcak gelmese nolcak sesler zaten birbirine girmiş, hep hava, bende 15 hoparlör var, tavanada taktım süper oldu, aferin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hozes -- 6 Mart 2019; 13:32:18 >

• Pi+dac önerisini bizzat kullanmaktayım. Avr kullanımınızın %80 ini müzik dinlemek oluşturduğuna göre isabetli ve bir network player fiyatına göre nispeten uygun yollu bir çözüm olacaktır. Üstelik eğer kullanıyorsanız Spotify ve Tidal eklentileride var bu pi yazılımlarında...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hozes H kullanıcısına yanıt
    Sinema için 1080p projector ve 120'' perde ile takıldım yıllarca, hatta 10 sene önce sanırsam burada gruplaşıp USA dan perde getirttik , o derece yani :) o zaman bile sadece frontlar ve bir center ile dinledim. DD DTS sesleri bile bu şekilde dinledim
    Bu benim için yeterli ve fazlasını istemiyorum,zaten şuanki yerleşimim den dolayıda zor o kadar detay.

Ayrıca ek olarak yazayım 120'' beni yordu , 6 metreden bile gözlerimi yordu , sanırım 90 yada 100'' bunun ideali ..

Sözün özü 4k görüntüyü isteyebilirim ama yine frontlar ve center ile kullanırım sadece. Sub bile yok . Velodyne DD 15 vardı sattım onu bile. Kral bir sub idi bu arada. Güç değil hassasiyet ve denge açısından :)

Dediğiniz şeylere bakıp anlamaya çalışacağım.Belki işime gelebilir,seversem alır devam ederim zaten uzun süre.

Haklısınız , kendimize ait bir salonumuz olsa , bir tavan arası yada bir bodrum misal . Karışanı görüşeni olmayan. O zaman tamam , ver coşkuyu, kapla yerleri halıflex,kalın perdeler vs . Lakin salonda tabak çanak içinde,ortada veletler koşuştururken ... Ne tadı oluyor nede izlediğin dinlediğin zevk veriyor.
    Belki emekli olunca sakin bir kasaba yada köyde taşınınca bunları çok severek yapabilirim.

Son cümlenize eklemek isterimki şimdiki giriş seviyesi cihazları bile uçuk kaçık fiyatlara sattıkları için,alıcılarında yeterli deneyim ve kulak - göz referansı olmadıkları için çok iyi şeyler sanıp şişirmesi birazda.. Yediğimiz yemekleri sosyal medayada paylaşır olmuşuz, son cümleniz çok kapsamlı bir sosyal sorunun küçücük bir parçası :)
    Bir bakınayım dediklerinize,yine sorarım takılınca o cihazlarla alakalı.
    Saolun..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHako -- 6 Mart 2019; 12:56:18 >

• Dousk kullanıcısına yanıt
    Bu çok güzel bir mesaj benim için , işleyişi anlamak için bakınmaya başlayayım ..
  • Merhaba arkadaşlar,

ONKYO TX NR 709 a USB wireless alıcı nasıl bağlanır ?

Bilgisi olan var mı ?
  • sukruay S kullanıcısına yanıt
    Orijinal Onkyo uwf-1 adaptör yerine bu linkteki USB adaptör de oluyormuş
    Tp link tn-722
    https://www.amazon.com/gp/product/B002WBX9C6/ref=oh_o01_s00_i00_details
    The Internetteyoutube
    Alternative Wireless Adapter/Onkyo TX-NR609
    https://m.youtube.com/watch?v=0xe9uiemK0U

akakce.com
    TP-Link TL-WN722N 150 Mbps Kablosuz A� Adapt�r� Fiyatlar�, �zellikleri ve Yorumlar� | En Ucuzu Akak�e
    https://www.akakce.com/kablosuz-ag-adaptoru/en-ucuz-tp-link-tl-wn722n-150-mbps-fiyati,145179.html

Orijinal de bu
    https://www.amazon.com/Onkyo-UWF-1-Wireless-LAN-Adapter/dp/B004WR125O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turuncu55 -- 6 Mart 2019; 22:46:29 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Cevap verdiğiniz için teşekkür ederim.

Aşağıdaki adaptörü aldım.

fakat ONKYO TX NR 709 a nasıl bağlayacağımı bilmiyorum.

• sukruay S kullanıcısına yanıt
    Her Bluetooth/WiFi alıcı uyumlu değil. Muhtemelen olmayacak bir model almışsınız. Benim elimde de eskiden kalma bu tür birkaç alıcı vardı. 709'da denemiştim. Uyumlu değildi. Turuncu55'in tavsiye ettiklerini mantıklıydı.
    Nasıl yapıldığına gelince;
    Usb portuna alıcıyı takacaksın. Verici cihazın (telefon gibi) ağ/Bluetooth listesinde görüp seçeceksin. Eşleşirse tamamdır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kucukyenici -- 7 Mart 2019; 6:5:54 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: naturel18

Allah ın izni ile bende bu akşam sipariş geçtim onkyo tx nr 686 umarım üzmez.
    hani 250 lira bütçen vardı la?
    varya yeminle forum kendini uyanık sanan amele dolu
    daha dün bana ağlıyordu pioneer vsx 520 yi 250 lira bütçem var abi diyerek
    evinde 70 inç tv si var bana ağlayıp çarpmaya çalışıyor sonra 500 euro ya sipariş geçiyor

• liberti2 L kullanıcısına yanıt
    Kredi kartı bütçeden sayılmıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: kucukyenici

Kredi kartı bütçeden sayılmıyor.
    borcu ödemeye para yerine başka şey veriyorsa sayılmaz tabiki
    (ağaç kabuğu mesela )
  • Arkadaşlar Onkyo ve pioner birleşti ve her iki markada da iki çeşit ürün grubu var.
    Pioner vsx ve lx
    Onkyo nr ve rz

Şimdi Onkyo mu pionnere benzerdi Yoksa tersi mi oldu veya üst ürün gruplarında bir farklılık var mı mesela lx serileri önceden sabre dac kullanıyordu felan

Yani şimdi pioneer lx503 alsak Onkyo mu almış oluyoruz nasıl oluyor kafam karıştı ?

• Peki hocam steteoda pioner sc2024 e göre nasıl buldunuz Sony 1070’i?

• onkal kullanıcısına yanıt
    Birşey fark ettim ve meraklandım açıkçası , misal Deneon np serisi yada başka network receiver cihazlarda optik out var analog out gibi ..

Yukarıdaki modelin bir alt modelindede var optik çıkış , buradan aklıma belirdi bu soru , ben 875 cihaza optik ile ses girebilirmiyim hada HDMI ile ? illa analog rca şeklidemi girmem gerekiyor.

Birde şunu soracağım müsadenle , bendeki apple 3. nesil cihaza hdmı üzerinden 875 'e giriyorum , sonra tv'ye çıkıyorum sorun yok güzel gayet ses ve video. Hatta 875 ten geçip tv'ye gidince daha iyi oluyor görüntü.

Ben şimdi apple 4. nesil yada 4 k olanını alsam 875 e takabilirmiyim ? tv/projector 4 k değil ama olucak , apple 4. ve 5 nesik cihazlarda optik ses çıkışı yok , bu nedenle elimde beklesin istemiyorum
    apple 4 nesil cihaz hdmı 1.4 kullanıyor , ONKYO 875 1.3 kullanıyor , şuanki panelimde 1.3 ,
    şayet burada uyumu sağlayabilirsem 4k olayına girmeyeceğim 1-2 yıl daha .

özetle apple 4. nesil alsam hdmı 1.4 ile 875'e girsem , sonrasında tv-projectore çıksam , hem görüntü hem ses alabilirmiyim ? bunu bilen ve deneyim etmiş olanların ciddi yardımı olucak bana.
    Neden derseniz apple 4. nesil cihaza appstore uygulaması gelmişti ve oradan flac yada mkv şeklinde ses ve video oynatımı mümkün diyordu kullananlar .
    Ben bunu yapabilirsem yeni AVR arayışımı sonlandırıcam 1-2 sene daha.. Onun yerine bütçemi front speaker yükseltmesi için kullanacağım.

Uzun yazdım yine kusuruma bakmayın ..

• DHako kullanıcısına yanıt
    Kullanırsın sıkıntı olmaz. Avr hdmi 1. 3 olduğu için sadece 3d görüntü geçmez avr den. Hdmi 1.3 ün nimetleri olan hd sesleri alarak kullanmaya devam edersin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quatrros kullanıcısına yanıt
    Birleşti ama bazı karakteristik özellikleri koruyorlar. (Devre tasarımları ve benzerlikleri bir kenar bırakırsak tabiki)
    Pioneer LX7xxx serisi ve üstünde Sabre Dac kullanmaya devam ediyor. Önceden Pioneer kullandıysanız aynı yolda devam edin derim.

• DHako kullanıcısına yanıt
    875'te gördüğüm kadarıyla 2 tane optik, 3 tane coax giriş var dolayısıyla kaynağınızı optik ile bağlayabilirsiniz. Optik ile bağlarsanız sesi 875 çözecek analog bağlarsanız kaynağınızdan ses çözülmüş olarak gelecek. İkisini de deneyip hangisi başarılıysa o bağlantı yöntemini kullanabilirsiniz.
    Denon'un fiyatını bilmiyorum ama arkadaşların daha önce bahsettiği raspberry pi çözümünü değerlendirebilirsiniz. Ben stereo tarafında pi'yi hala kullanıyorum. Eskiden pi üstüne takılan dac'lar daha çeşitliydi ancak Allo şu an piyasayı ele geçirdi tek seçenek Ali express kalıyor maalesef. Yine 875'in optik girişini kullanmak isterseniz pi+digione ikilisi düşünülebilir.

Apple tv'yi ben de sizin kullanmak istediğiniz gibi kullanıyorum. :)
    Bir kaç hafta önceye kadar 4k olmayan avr ile 4k olmayan tv ve projeksiyonumda apple tv 4k ile 4k filmler ve diziler izliyordum. :) Şimdi avr güncellendi ama tv ve pj hala 1080p. Sorunsuz bir şekilde kullanabilirsiniz. Biliyorsunuzdur ama apple tv'de usb girişi yok yani arşivinizi izlemeniz için nas veya en azından usb girişi olan bir pc veya modeme ihtiyacınız olacak.

Bir dip not: Apple tv 4k aldınız (atv 4 yerine 4k almanızı öneririm zaten fiyat farkı çok yok-tu şu an bilmiyorum gerçi) tv veya pj'nda 4k geçtiniz hdmi switch ile yine avr değişmeden kullanabilirsiniz. Apple tv'den switche; switchin bir çıkışından tv'ye diğer çıkışından avr'ye giriş yaparak yine kullanılabilir.

• 
Sayfa: önceki 158159160161162
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.