Şimdi Ara

Yeni PC RESET sorunu acil yardım !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni kurduğum sistemim kurulalı rahat vermedi:) Önce ekran kartı arızalı çıktı garantiden değiştirdim. Şimdi ise makina sık sık resetliyor. Sistem kurulumunu bile 3-4 denmede zor yapabildim. Donanım şöyle: I Q8200 2,33 Ghz, Asus P5QC anakart, kingston 2X2 Gb 1333 MHz DDR3, Seagete 750 Gb 32 Mb Cache, Asus kasa, Cooler Master 500 W PSU, HIS HD4890 1 Gb DDR5 256 Bit, HP 22" lcd.
    Ve denediklerim:
    - Öncelikle XP pro SP2 kurdum sorun aynen devam etti, güncel sürücüler yükledim olmadı.
    - Anakartın BIOS'unu update ettim düzelmedi.
    - Vista 64 Bit kurdum yine aynı, daha driverlarla uğraşmadan resetleniyor bu da sanırım yazılımdan değil de donanımdan bir sorun olduğunun işareti.
    - HDD ile ilgili mi dedim SATA kablosunu değiştim ve SATA1 yuvasına taklı olduğuna emin oldum yine sorun çözülmedi.
    - RAM'den mi dedim DOS ortamında MEMTEST86+ ile test yaptım (1 defa yapıldı) sorun gözükmedi.
    - Ayrıca palit 9400 ekran kartıyla da denedim sorun aynen devam ediyordu, yani ekran kartından da değil.

Sonuç olarak bir noktaya varamadım. Acil yardımlarınızı bekliyorum, sorunlu parçayı hemen garantiye göndereceğim. İlginiz ve yardımlarınıza şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lilko -- 22 Haziran 2009; 15:54:38 >

• Elektrik dalgalanması oluyorsa yapabilir.
    Prizleri gözden geçirmekte fayda var.
  • Donanımı yazarken atlamışım kusura bakmayın 1 kVA online UPS var sistemde, yanı elektriğim son derece düzenli.
  • Ben, bu reset olayını zaman içinde üç kez yaşadım. Nedenleri; 1. powersupply 2. iki ram in biri bozulmuş 3. anakart çıktı

Son iki-üç haftadır dikkat ediyorum reset şikayetleri forumda çok arttı. O zamanlar ana kartı değiştiren bilgisayarcı bana, havalar ısınmaya başlayınca, genleşme daha fazla artıyor ana kartta zayıf bir yer varsa, kıl kadar çatlıyor, bilgisayar resetlemeye başlıyor demişti. Doğru yanlış aklıma bu geldi. Şikayetlerin artmasının nedenlerinden biri de hava sıcaklıklarının artması ve zayıflamış olan donanımı etkilemesi olabilir. Bahar gelince ben yan kasa kapağından birini aralık tutuyorum Bilgisayar çabuk tozlanıyor ama içim rahat ediyor Sağlıkla kalın
  • Sn. Esman Bey,
    ilginize teşekkür ederim, lakin sistemi yeni topladım ve henüz kasanın kapağını dahi kapatmış değilim ve bilgisayarın bulunduğu ortam oldukça serin.
    Benim de kafamdan geçen ram ya da anakart arızası diyebilirim. RAM 2 adet olduğu için bugün akşam da sırayla sökerek onları deneyeceğim sanırım en kolay yol bu olsa gerek ama, anakartın sağlam olup olmadığını nasıl deneyeceğim onu bilemiyorum işte
  • İkinci paragrafı genel olarak yazdım. Siz bilgisayarı yeni topladığınızı yazmışsınız zaten. Bu reset olayı gerçekten çok sinir bozucu bir olay, eğer donanımdan ise bulmak sabır istiyor. Ben olma nedenleri konusunda internetten bir alıntı yapıyorum. Bence kontrol edebileceklerinizi yapın, olmuyorsa bir servisten yardım almak en iyisi.

Başlıca Reset Nedenleri...

1- İşlemci (CPU) ve Güç Kaynağı (power supply) fanlarını kontrol edin çalışıyor mu. Isınmadan dolayı yapıyor olabilir.
    2- Ram lerde sorun olabilir arıza yada birbirleriyle anakartla uyumsuzluk yaşıyor olabilir. Birden fazla ram varsa tek tek denenmeli yada başka ram kullanılmalıdır.
    3- İşlemci fanı yerine iyi oturmamış olabilir.
    4- Çakışan programlar neden olabilir. Sorundan önce yüklediğiniz programları kaldırıp deneyebilirsiniz.
    5- Harddisk\'te bad(bozuk) sektör oluşmuşsa bu da başka bir neden olabilir.
    6- Güç Kaynağından (power supply) gelen, anakarta bağlanan kablolarda temassızlık veya çıkma olabilir.
    7- Güç Kaynağı (power supply) yetersiz gelebilir.
    8- Bazı virüs ve spy lar reset atmaya neden olabilir. Antivirüs ve Antispy programlarıyla taratmayı da deneyebilirsiniz.
    9- İşlemcinin (CPU) tabanında termal macun var mı kontrol edebilirsiniz.
    10- Ekran kartı fanı çalışıyor mu ve kablolarında temassızlık var mı kontrol edilmelidir.
    11- İşlemci ısısı kontrol edilebilir.
    12- USB çıkışları kontrol edilebilir.
    13- Oyun oynarken resetlenme yaşanıyorsa ekran kartının soğutması yeterli gelmeyebilir.
    14- Şebekeden gelen voltajın düşük olmasından şebekede kısa devre değil ama atlama durumlarında reset olabilir. Bilgisayarda topraklama olmalıdır.
    15- Yeni yüklediğiniz bir program sebebiyet vermiş olabilir.
    16- Ekran kartında sorun olabilir. Çıkartıp başka takmak, çıkardığımızı başka yerde denemek gerekebilir.
    17- Anakart da (Mainboard) sorun olabilir.
    18- Hard Disk (Hdd) kablolarında sorun olabilir.
    19- Pci slotlarına takılan ethernet kartından olabilir.
    20- Bios ayarları değiştirilmiş olabilir. Default yapmak çözüm olabilir.
    21- Agp slotu bozuk olabilir.
    22- Kartlardan biri yanmış olabilir.
    23- Eğer bios\'u güncellediyseniz bios un güncellenememesinden yada uygun güncelleme yazılımını kullanmadığınızdan da kaynaklanan problem olabilir.
    24- Cd - Dvd sürücüleri de neden olabilir. Farklı sürücüler denenebilir.
    25- Bilgisayarı açma-kapama butonunda sorun olabilir veya reset butonu takılı kalabilir.
    26- Kasaya giren elektrik kablosunda gevşeme olabilir.
    27- Kasaya giren monitor kablosunda gevşeme olabilir.
    28- Uninstall (program veya dosya silme) sonrasında, ortak kullanılan windows sistem dosyaları silinmiş yada zarar görmüş olabilir.
    29- Kasa içerisindeki Hava akımı yeterli olmayabilir ve bu nedenle kasa içerisinde tam soğutma sağlanamayabilir.
    30- DirectX sürümü güncelmi.
    31- Ayrıca, Aygıt Yöneticisi\'sini inceleyin. Aygıt Yöneticisi yardımıyla sorunlarınızın bir kısmının kaynağını tespit edebilirsiniz. Bunun için;
    Bilgisayarım > Denetim Masası > Performans ve Bakım > Sistem > Donanım > Aygıt Yöneticisi yolunu izleyin.

Burada kurulu tüm bileşenler hakkında bilgi bulabilirsiniz. Bir aygıtın yanında sarı ünlem işareti varsa; Ya yanlış bir sürücü yüklüdür, ya herhangi bir sürücü yüklenmemiştir ya da sürücü düzgün bir şekilde yüklenmemiştir.
    Ayrıca, Tak ve çalıştır uyumlu olmayan aygıtlarda, diğer donanım bileşenleriyle bir kaynak çakışması meydana gelebilir. Bu uyarı donanımın arızalı olduğunu belirtir.
    Alıntı

Sağlıkla kalın

• Çok teşekkür ederim Esman Bey, bu başlıkların hepsini tek tek çek edeceğim ve akşam iş çıkışında hemen denemelere devam edeceğim ve bir sonuca varırsam buraya yazacağım varamazsam da şayet kasayı olduğu gibi teknik servise götrürüp onların bulmasını isteyeceğim ve gelişmeleri burada sizlerle paylaşacağım. Herkese teşekkürler ve iyi çalışmlar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Reset Problemi Acil
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • benım aklımdakı ılk dortluyu soylemek ıstıyorum 1. işlemci fazla ısınmıs olabılır fanı tam oturmadı ıse bıostan bı sure sıstemı acık tutup ıslemcı ısı degerlerını ınceleyebılırsınız 2. ramlarınız dual ıse tek tek deneyebılır yada ram slotlarını degıstırebılırsınız 3. Ekran Kartınız Olabılır Egerkı anakartınızda Onboard var ıse ekran kartsız denemelısınız son olarakta hhd nızı dusuk ıstımalle gozden gecırmenız gerekbılır bunun ıcın en ıyı yontem usbden acılan mını vısta yada cd den mını vısta saygılar kolay gelsın
  • Çok teşekkürler Barbaros Bey,
    1. Kendim montajını yaptım oturduğuna eminim ama yine de dediğinizi yapacağım, biostan kontrol edeceğim ısı değerini.
    2. RAM'lerim dual ancak anakartımın DDR3 desteği sadece 2 yuva şeklinde, yani slotlarını değiştiremiyeceğim, ancak dediğiniz gibi tek tek deneyeceğim.
    3. İkinci bir ekran kartım var, Palit 9400GT onunla denedim fakat aynı sorun devam ettiği için ekran kartından hiç şüphelenmiyorum, yani His 4890 ve Palit 9400GT ile aynı sorun olduğuna göre ekran kartından değildir diye düşünüyorum.
    4. HDD ihtimaline karşılık SATA kablosunu değiştirdim, bir kaç kez formatladım ama ihtimaldir dediğiniz gibi. Ancak ben USB den çalışan mini vista ya da cd den çalışan mini vistayı nereden bulup nasıl kullanacağımı bilemiyorum, bu konuda yardımcı olursanız çok sevirim.
  • Arkadaşlar gelişmeleri bildirmek istedim. Ram'in birini çıkardım ve Vista Ultimate 64 bit kurdum, kurulum aşamasında driverlarda ve birkaç oyun video kodlama hdd'ye yazma ve 1680*1050 max. ayarlarda aynı anda oyun oynadım (NFS-Prostreet) şimdiye kadar bir resetleme olayı olmadı sanırım arızayı bulduk !!!RAM!!! :) Bugün böyle kullanacağım (2 GB ramle) yarın akşam da aynı işlemleri bu RAM'i söküp diğeriyle deneyeceğim bakalım reset sorunu yeniden başlarsa kesin RAM'in biri arızalı diyebilirim.
    Bugün tek bir sorunla karşılaştım o da normal yolla bilgisayarı kapat dememe rağmen kapanmadı, kapatma işleminin tamamını yaptı, monitörde görüntü kesildi ancak kasa hala çalışıyordu güç düğmesiyle kapatabildim, bunun da belki BIOS updateinden kaynaklanmış olabileceğini düşünüyorum. Bu konuya da bir yorum getiriseniz sevinirim. Teşekkürler.
  • Geri dönüşünüz için teşekkür ederim. Bu şekilde insan önerilerinin doğruluğu ya da yanlışlığı konusunda kendini denetleme fırsatı buluyor. Kapanma konusunda bir fikrim yok. Sağlıkla kalın.
  • Gelişmelere devam ediyorum:
    Öncelikle bilgisayarın kapanmama sorununu çözdüm, ekran kartı sürücüsünden kaynaklanıyormuş, güncel sürücüyü yükleyince problem ortadan kalktı, şimdi istediğim zaman kapanıyor :)
    Gelgelelim konu başlığımıza;
    İnanın çıldırmamak içten değil. Dün tek ram'le denemiştim sistem kurdum bi sürü şey denedim resetlenmedi makina düzgündü, kendimce diğer ram bozukmuş demiştim. Bugün bozuk olduğunu düşündüğüm ram'i yaklaşık 4 saattir kullanıyorum ve elimden gelen her türlü zorlamayı yapmama rağmen bilgisayar resetlenmedi, yani ikinci ramin bozuk olduğu tezim çürüdü. Şimdi birazdan tekrar iki ramle deneme yapacağım ve tekrar sorunun anakarttan olma ihtimali üzerindeyim, tabi arada bi sürü yazılım v.s. denediğim için yazılımsal bişeyse düzelmiş de olabilir, ya da anakartın dual ram ile ilgili sorunu vardır diye düşünüyorum. Yine gelişmeleri buraya yazacağım. Teşekkürler ve iyi çalışmalar.

• Anlattıgınız ve elediğiniz olasılıklar doğrultusunda büyük bi ihtimalle sunu söleyebilirimki anakartınızla ramleriniz uyumsuz. imkanınız dahilinde başka marka-model bir ram takımıyla deneme yapmanızı önerebilirim. Kolay gelsin
  • Öneriniz için teşekkür ederim, ancak RAM'lerim neden uyumsuz olsun. Anakartım 1333 Mhz DDR3 destekliyor, RAM'lerim de Kingston 2X2Gb 1333 Mhz DDR3?
  • dostum psu denedin mi?
  • Başka bir PSU denemedim, ancak yukarıları okuduysanız tek RAM ile hiçbir sorun yaşamıyorum, RAM'lerin ikisini de tek tek kullandım sorun yok, bu akşam tekrar dual yapıp deneyeceğim bakalım nasıl bir tepki verecek. PSU ile ilgili olsa tek RAM kullanıdığım zamanlarda da sorun olmaz mıydı diye düşünüyorum. İlginiz için teşekkürler.
  • Evet arkadaşlar son testimizi de yapmak kısmet oldu. İki rami aynı anda kullanınca resetliyor makina. Tek tek hiç bir sorun yok ama daha az önce dual yaptım ve 10 dk geçmedi resetlendi.
    Ramlerin sağlamlığını dün ve önceki gün denemiştik. Ramler tek başınayken sorun yok o halde sorun ramlerle anakartın uyuşmazlığı mı yoksa anakartta bir arıza mı var? Değerli yorumlarınızı bekliyorum.
  • Benim aklıma gelenler;
    Teknik bir insan değilim ama
    1. İki ram e enerji yetmiyor. PSU diyeceğim. Baktım, güçlü bir PSU kullanıyorsunuz. ya da ram lerin ana karttan aldıkları enerji de bir sorun var.
    2. kingston 2X2 Gb 1333 MHz DDR3, aynı ram leri kullanıyorsunuz ama bir şekilde ram ler de uyumsuzluk var olabilir. Mümkünse aynı bir 3. ram le deneme yapmak gerekli bence. Sağlıkla kalın.
  • dostum ram slotunda sorun var gibi geliyor bana sen denerken tek tek aynı slotta denedin mi peki kuzey köprü ile sıkıntı olabiliyor nadir olarak ramde ama zannetmiyorum senin sorunun öyle olsa eğer tek ramde de reset atardı ama sen iyi detaylı şekilde test et tüm slotları daha sonra tekrrar yaz buraya?
  • Arkadaşlar ilginize çok teşekkür ederim. Şu son iki mesaj süperdi gerçekten. Birtakım denemeler yaptıktan sonra bu iki mesajı gördüm ve ilginçtir iki durum da sorunun kaynağı olabilir. Şöyle ki;
    Voltaj konusu benim de aklıma geldi ve BIOS tan RAM voltajını 1,5V'dan 1,8V'a çıkardım, diğer bir kaç ayarla (7-7-7-24) DDR3 1333Mhz'yi yakaldım. Aynı anda bir de RAM lerin slotlardaki yerini değiştirdim. Yani bir nevi son yazılan iki mesajı da denemiş oldum ve şu anan kadar bir RESET olayı yaşamadım. Yaklaşık 1,5 saattir kullanıyorum dual ram şeklinde ve biraz oyun v.s. kasmaya çalıştım ama resetlemedi, bu şekilde 1 gün kadar daha kullanayım bakalım eğer sorun çözülürse arkadaşlar elele verip üstesinden gelmenin mutluluğunu hep beraber yaşarız. Gelişmeleri yazacağım. Görüşmek üzere...
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.