Şimdi Ara

Yeni PC RESET sorunu acil yardım !!! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
40
Cevap
1
Favori
1.965
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • sevindim arkadaşım ben esman arkadaşın dediklerine de kulak ver demeyi unutmuşum neyse sorunun çözülmüşe benziyor gelişmeleri buraya yaz bakalım Kolay gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Masklow -- 19 Haziran 2009; 13:03:23 >
  • Maalesef bu defa başka sorunlar çıktı. Bilgisayar açıldıktan sonra bi sorun yok, dün akşam iyice zorladım, NFS Undercover, FarCray2 kurup oynadım, 30 Gb'a yakın dosya kopyalama işlemi yaptım v.s. Ancak sorun bilgisayarı kendim resetleyince yükleme ekranınada, ve daha ilk açılış ekranında donup kalmalar oldu ve sonra "Overclock failed..." gibi bir hata verdi BIOS'a girip ayar yapmamı istedi, ayarları değiştirmedim. Bazen açılıyor ama genelde donup kalıyor. Voltajı 1,5'den 1,8'e kıçardık diye RAM'ler mi ısınıyor acaba ya da başka ne olabilir bilemiyorum. Yani sorunlar devam ediyor sistem stabil olmadı. Şu aşamda başka deneyeceğim bişey de bulamıyorum. Acaba RAM uysumsuz mu dedim Kingston'un sitesinden P5QC için araştırdırm uyumlu gözüküyor. Tekrardan yardım ve yorumlarınızı bekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lilko -- 20 Haziran 2009; 11:53:36 >

• Bir özet yaparsak: teknik bir adam olmadığım için mantıksal yaklaşmaya çalışacağım. Yaptığınız çalışma da tek ram de (1.5 voltajda) bir sorun olmadığı görüldü. (Her iki Ram de sağlam)
    iki ram sorun çıkardı (1.5 V),
    iki ram 1.8V da bir süre çalıştı sorun gene başladı. Şöför deyimi ile motor çekmiyor 2. ram bir fazlalık yaratıyor ya da sistemde bir eksik var. Ana kartınız teknik özelliklerine baktım. Ram leri destekliyor. bu durumda bana göre eksikliği işlemcide aramak kaldı. özellikle FSB değerleri açısından. Sağlıkla kalın
  • Teşekkürler Esman Bey, işlemcinin FSB değerleri de uyuyor aslında fakat anlamsız birtakım şeyler var. Ctesi günü Asus'un teknik servisini aradım fakat hafta içi çalışıyorlarmış, bugün onları arayıp konuyu bir de onlara açacağım bakalım onların yorumu ne olacak belki anakartı gönderirim. Şu an hala 1,8 voltta çalıştırıyorum sistemi açıldıktan sonra bir problem yaşatmıyor. Şimdilik böyle kullanacağım teknik servis doyurucu bir yorum getirise buraya yazarım. Görüşmek üzere.
  • Ramlerin geçikme sürelerini kendisinin orjianalleri olarak ayarla yani sanırım seninkiler CL 9 Voltajı da belki 1.8 değil de 1.7 veya 1.6 da deneyebilirsin. Ayrıca senin de anakartın Asus olduğundan soruyorum. Six Engine programını kuruyor musun? Çünkü bende de o program bazı problemlere neden oldu. Ancak sonunda çözdüm gibi.
  • Teşekkür ediyorum ilginize, iş çıkışı ilk işim 1,6 Volt yapmak olacak ve 9-9-9 ayarında tekrar dönmek, evet benim ramler cl9, bu arada voltaj yüksekliğinden dolayı ramlerin ısınması sorun oluşturuyordur açılışta diye 2 tane de ram soğutucu alacağım eğer stabiliteyi bir tutturabilirsem. Ve six engine programını da tamamen kaldırayım mı onu mu demek istediniz acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Lilko

Teşekkür ediyorum ilginize, iş çıkışı ilk işim 1,6 Volt yapmak olacak ve 9-9-9 ayarında tekrar dönmek, evet benim ramler cl9, bu arada voltaj yüksekliğinden dolayı ramlerin ısınması sorun oluşturuyordur açılışta diye 2 tane de ram soğutucu alacağım eğer stabiliteyi bir tutturabilirsem. Ve six engine programını da tamamen kaldırayım mı onu mu demek istediniz acaba?

İlk önce High Performance ye getirip dene olmazsa tamamen kaldır. Autoya geçince fanları, FSB hızını ve buna bağlı olarak ram hızlarını da değiştiriyor. Bendeki sorunun nedeni oydu. Güç tasarrufuna geçerken problemi veriyordu ve bilgisayar yeniden başlatılıyordu. Ancak onun da ince ayarları var tabi şimdi hem tasarruf ettirip hem de sorun çıkartmamasını sağladım fan hızlarını yavaşlatmamasını sağlayarak. Bir de sorunun nedeninin bu olduğu kanıtlanırsa bu programı kullanmaya devam edin bence tasarruf önemli şey. Autoya alsanız bile setting den yürüyen adam ve araba işareti olan yerlerdeki fan controllerini "Keep bios Setting" yapın. Roket işareti olanını da CPU Hızını arttırmasını %1 e indirin. Çünkü belli olmaz o otomatik olarak %3 arttırsa bile fazla geliyor olabilir. Benim önerilerim şimdilik bu kadar. Ama High Performance de çalıştırırsan program hiç birşeye karışmıyor sanırsam yani tamamen kaldırmana gerek yok diğer ayarları tutturamasan bile. Çünkü bu problem yaz girişi ile çıktı bende. Kış gelince Autoda fanlar yavaşlasa bile alet sorunsuzca çalışabiliyor. Sıcaklık etkili sanırsam... Umarım sorununuz çözülür.

• 1,6-1,7 volt ile de denedim vista yüklenir yüklenmez, ya da bazen yüklenmeden donuyor. Yine en kararlı hali 1,8 volt ve 7-7-7-24 ayarı. Artık mecburen böyle kullanacağız anlaşıldı. Sadece en kısa sürede iki adet ram soğutucu satın alıp takacağım o zaman sanırım baya stabil olur, cünkü şu an ilk açılışta hiçbir problem yok ne zaman yeniden açayım desem donmalar kilitlenmeler başlıyor ama açılabilirse bir sorun çıkmıyor. Bunun da ramlerin ısınmasına bağlıyorum, soğutucuları alıp kullandığımda sonucu yine yazarım buraya. Bu arada bugün Asus Türkiye dağıtıcısı ile görüştüm adamın dediği şuydu: Anakartın desteklediğ listede ramleriniz bulunmuyorsa uyumsuzdur. Yuhhh dedim çünkü anakartın desteklediği 2048 Mb 1333 Mhz ram sayısı 2-3 tane ve ben onlardan Türkiye'de satan var mı bilemiyorum:) Ayrıca Kingstonun sitesinde bu ramlerin o kartla uyumlu olduğu yazıyor, neticede Kingston da yabana atılacak bir marka değil. Sonuçta mağdur olan yine biz tüketiciler olduyoruz. Hayırlıs ne diyelim belki yakında daha stabil DDR3 ramler çıkar ve yeni BIOS güncellemeleri çıkarsa bu sorunlardan kurtulurum. Şimdilik böyle kullanacağız gözüken. Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum tekrardan. Yine de aklınıza birşey gelirse buraya yazarsanız sevinirim. Neticede henüz pes etmedim

• Six Engineyi dene diyorum denemiyorsun. Hatta ben de ilk aldığımda senin gibi sorunlarla karşılaşmıştım. Daha başka ne yapabilirim...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi berkerden -- 22 Haziran 2009; 22:56:22 >
  • Kusura bakmayın Berkerden bey, yazmayı unutmuşum, denemez olur muyum, buradaki her fikir benim için önemli ve hemen her fikre saygı duyarak denmekteyim. Six engineyi de denedim söylediğiniz gibi ayarlar yaptım fakat, voltaj değerleri 1,6-1,7 iken veya default 1,5 (9-9-9-24) iken daha bilgisayar açılamadan kilitleniyor. Dün söylemiş olduğunuz tüm olasılıklarla denedim ve bir önceki mesajımda yazdığım gibi en stabil hali 1,8 volt, 7-7-7-24'te oldu. Açılırsa hiçbir sorun yapmıyor saatlerce uğraşın reset-donma yaşanmıyor. Sadece açılışta donmalar ve yeniden resete ihtiyaç duyuyor, o da biraz uğraştıktan sonra meydana geliyor, yani ısınma problemi gibi. Saatlerce bekledikten sonra açarsanız hiçbir sorunu olmayan bir bilgisayar gibi davranıyor. Tekrardan teşekkürler ilginize.
  • Bu durumda; DDR2 Ram kullanmanız sizin için büyük bir kapasite eksikliği yaratır mı,ya da kullanımınızı çok aksatır mı? Sağlıkla kalın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi esman -- 23 Haziran 2009; 9:22:04 >
  • Tamam kusura bakmayın ben de fazla hassas davrandım galiba. Problem ısınmadan kaynaklanıyorsa fazla voltaj vererek nasıl açılıyor ki bilgisayar. Ramlere soğutucu falan alacağım diyordun ama yine de sanki ramlerin başka bir probleminden de kaynaklanıyor olabilir. Yada Anakart o voltajda çalışmayı sevmiyor. Çünkü sanırsam senin bilgisayarın Hem DDR2 hem DDR3 soketlerine sahip bu arada belki ayarı tutturamammışlardı. Kulağa mümkün değil gibi geliyor ama neler oluyor neler. Bios güncellemesine gitmişmiydin? Çünkü ben güncellediğimde açıklamalara bakıyorum yok şu işlemci ile yok şu ramlerle uyumluluk arttı stabilite problemleri çözüldü falan diyor. Kolay gelsin.
  • Evet asusun sitesinden en son güncel BIOSu yükledim ama hiçbir değişiklik olmadı maalesef. Dediğiniz gibi benim aranakartım ddr2 ve ddr3 destekli belki de tutturamamışlardır. :) Bilemiyorum aklıma birşey gelmiyor. Yani şimdi bu sağlam ramleri başka bir markayla değiştirin desem satıcı kabul etmez, kalkıp sıfır iki tane ram alsam zaten bi sürü masraf ettik. Açıkçası ne yapacağımı şu an ben de bilmiyorum aklıma gelen iki tane soğutucu alıp böyle kullanmak ddr3 ramler daha stabil olana kadar. Ondan sonra da 2 tane ram alır deneriz diye düşünüyorum.
  • Sizin çözüm şimdilik bu herhalde. Hayırlı olsun diyelim :D
  • Ram soğutucularım geldi arkadaşlar, dün taktım ve kullanıyorum. Şu an için bir sorun görünmüyor makinada. Ancak geçen tekrardan Asus teknik servisle konuştum, bu durumun RAM uyuşmazlığıyla ilgisi var ve yeni çıkacak BIOS sürümlerinde bunların çözüleceğini söylediler, gelen tepki ve sorunlarla BIOS güncellemelerinde bu durumları değerlendirdiklerini söylediler. Ben yeni bir BIOS güncellemesi çıkana kadar böyle kullanacağım, yeni RAM satın almayacağım. Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim. Sağlıcakla kalınız...
  • Biosunu nereden güncelledin?
  • ben p5q se anakart kullaniyorum ve benzer sorunlar yasiyorum.

2 x2 ocz 1066 mhz ram ve
    2x1 ocz reaper 800 mhz ram im var.

eski anakartim olan p5k se den 4 unu bir den calistiriyordum 800 de. yeni anakarta gecince sadece 2x2 1066 lari kullanayim dedim.

sadece 1066 ddr2 ramlerim ile 2 slotu doldurursam hayatta acilmiyor. daha bootta mavi ekrani yiyorum.

eski ocz reaper 800 mhz ramlerimi de takip 4 slot doldurursam calistigini farkettim. 800 leri cikarip slotlarda 2 adet 1066 lari sadece birakip biostan 800 de ayarlayarak acarsam ramleri alet calisiyor, ama bu seferde arada mavi ekran verebiliyor oyun oynarken. halbuki sadece eski 2x1 800 mhz ocz reaper ramleri takip kullandigimda mavi ekran vs hic bir sey yok.

ayni sekilde sadece tek slotta 1066 mhz tutarsam gene sorun yok.

ne yazikki asus un tum p5q serilerinde bu ram seciciligi var. halbuki p5k serisi olan p35 chipsetlerde hic bu problemler yasanmiyordu.

bios guncellemesi bekleyecegim ya da ram leri satip uyumlu bir seyler arayacagim gibi gozukuyor. ya da anakarti direk satip kurtulacagim.

asus gibi bir markaya bu kadar sorunlu bir uretim yakismadi acikcasi. yillardir asus kullanirim, sadece takip hic ince ayar yapmadan rahatca hafif seviyede OC vs yapabildigim icin tercih ettigim bir markaydi. simdi default ayarlarda bile boot ettiremiyorum bu aleti.

• Lilko arkadaşım la sorunlarımız ve sistemlerimiz aynı tek fark benim psu mun 600w olması bende onun denediği herşeyi denedim 2 gb ram le sorunsuz çalıştı her ikisinde de ama ne zaman dual ram e geçtim o zaman problemler devam etti
  • arkadaşlar bu sorunun nedeni büyük ihtimalle ram uyuşmazlığı en son güncel olan listeyi indirdim asus tan ve bizim kullandığmız kingston ram lar o listede yok işin komik tarafı bu anakarta uyumlu 1333mhz adam gibi bi ram yok
  • merhaba lilko ve diğer arkadaşlar

çok uğraşmışsın arkadaşım yazık olmuş gerçekten.bu allahın belası karttan bende de var psu haric herşeyimiz aynı bende aynı sorunları yaşıyorum.sanırım sendin o başka bir topicde gördüm anakartını değiştirmişsin.çok da iyi emişsin.bende de ilk açılışda fanalr çalışıyor ekrana görüntü gelmiyordu ayrıca 2 kerede çalışıyordu.yani düğmeye basıyorum 12 saniye sonra açılıyordu.remler bozuk diye değiştirttim yemediğim bakla atmadığım takla kalmadı.sonra kendimce bir şey buldum anakartta değişiklik yapıp f10 la çıkınca bu sorunu yapıyordu.bunu gidermek için klavye ile save &exit deyip çıktım sorunum düzeldi.taki 1 hafta önceye kadar rastgele 4 gb ddr3 kinston un 2 gb sini gördüğünü anladım.yerinden oynadımı acaba diye söküp taktım allahım bu sefer açılmamaya bios yüklenmemeye falan başladı.en sonunda çalışan linux cd si ile bilgisayarı açtım dedidimki lan acaba remin birimi bozuk b baktım aa 4 gb rem gösterior hay anasını satim lan nasıl olur bu dedim.windows la başlattım tamam 4 gb görüyor ama bu seferde sistem stabil değil.yeniden başlatınca fanlar çalışıyor ama bilgisayar başlamıyor windowsda mavi ekranlar falan.hay ananı avradını dedim bende chip in forumlarına yazdım.oradan bir arkadaş yardım etti.anladık ki bu amele kart ddr3 remlere uyumsuz ne yapacağız?derken kingston hyperx ddr2 1066 mhz rem kullanılınca sorun çıkmadığını bulduk.yanlız bu seferde siyah slotlar haricindekiler 1066 değil 800 mhz destekliyormuş sanırım.neyse bende remlerimi satıyorum ddr2 ye geçeceğim artıksorun yaşayan arkadaşlar hiç psu ile falan uğraşmasın yani.bende de herkes psu ya bahane buldu ama alakası yok.o asus un ossuruktan mallarının problemiymiş.bundan sonra asus mu yanından bile geçmem.hayatımda gördüğüm en ossuruktan sistem bence ddr3 slotu koymuş ddr3 çalıştırmıyor

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.