Şimdi Ara

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü! (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
747
Cevap
3
Favori
46.561
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Yerli otomobile ilk bakış! Yerli otomobil TOGG neler sunuyor?
    https://www.youtube.com/watch?v=CLe0gVBt8co

çOK GÜZEL BİR AÇIKLAMA OLMUŞ
  • quote:

Orijinalden alıntı: taha yasin arıcı

HEYKEL YOK YA İŞİN İÇİNDE ONDAN AGA

Alıntıları Göster
    Heykel işini Melih başkana soracaksın. En iyi o bilir o işleri. Heykellere ve kapılara 439 milyon liracık harcamış sadece.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

tamamen Türkiye'de

Alıntıları Göster
    Sonraki mesajlarda İtalya da yapıldığını kabullenmişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Matherson

Yolda şarj bitse ne olacak
    Yolda benzin bitince ne oluyorsa o olur
  • quote:

Orijinalden alıntı: ali222

Sonraki mesajlarda İtalya da yapıldığını kabullenmişsiniz.

Alıntıları Göster
    verdiğim misal örneği kabul ettiğim algısına girmişsiniz
  • onların çapının yetmeyeceği şu durumu çekemediklerinden en kestirmeden karalamaya gitme mecburiyetinde buluyorlar kendilerini nede olsa kendilerinin çapı temel atmama törenlerine anca yetebiliyor :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARTH_BLACK

verdiğim misal örneği kabul ettiğim algısına girmişsiniz

Alıntıları Göster
    İnsanlık hali. Hepimiz yanılabiliriz. Prototip İtalya da yapildi diye kimse yatırımı beğenmiyor veya küçümsuyor değil. Bence uzalitacak bir konu değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mitokondrioglukadayi

Insallah basarili olur ama bana bu daha cok biz de gelismis ulke olduk demek icin yapilan bir imaj calismasi gibi geliyor. Cin`in en buyuk elektrikli arac ureticisi 2019`u zararla kapatiyor ki bu firmanin arkasinda milyarlarca dolarlik finansman destegi var. Elektrikli araba pazari son derece yuksek rekabet istiyor.

Malesef pazar payinin buyuk bolumune sahip markalarla gercek yerli otomobil bile yapsaniz, ic piyasada asgari kalite + ciddi rekabetci fiyat olmadan, dis piyasada ise yuksek kalite, carpisma testlerinden basariyla cikmak, emisyon testlerinden sorunsuz gecmek vs... gibi bir suru parametreyle ancak bir satis sahasi bulunabilir (Arap ulkeleri haricinde).

Dolayisiyla, takribi 3.5 milyar dolar yatirimla girisilecek bu macera dusunuldugu gibi yerli araba yaptik, hadi gururla kullanalim basitligiyle, ya da biz bunu disariya satariz rahatligiyla asla gecmeyecek.

Malezya`nin protonu bile Cin`e satildi ki, bu marka malezya`nin en cok gurur duydugu seylerden birisiydi. Bu isler oyle prototip olusturup, yerli araba yaptik diyerek 2 saat konusmakla asla olmuyor.
    Bu konusma kismina propaganda karisiyorsa hic olmuyor zaten.

Yerli araba 50 bin lira civari satilabilseydi (Sedan) ve asgari kalitesi olsaydi, yuksek satis rakamlarina ulasabilirdi ama fiyatin buraya inmesi de mumkun degil, parcalarin neredeyse tamami disaridan gelecek ve burada birlestirilecek nihayetinde. Keske boyle olmasaydi.

Alıntıları Göster
    aracın yaygınlaşması için projede olan 5 kuruluş üretim başlayacağı 2022 tarihinden itibaren tüm ticari binek araçlarını bu modellerle değişeceğini açıkladı.Ayrıca bir çok kamu kuruluşu ve en son verdiği mesajla İBB başkanı imamoğluda bu araçları seri üretim sonrası kullanmak istediklerini ve projeye destek olduklarını açıkladı.

Diğer tarafdan taksiciler birliği başkanıda binek araç modellerini baz alarak tüm taksi araçlarının değiştirmek istediklerini iletti.

Böylesi bazı kamu ve özel sektör kuruluşlarının 50 bin adete yakın bir ön sipariş verdiği konuşulmakda.

Ülkemizde elektirikli araç satış miktarı bu yıl 155 adet olmuş,yani pastanın büyük bir dilimi mevcut güzel bir strateji uygulanır ve altyapı sağlanırsa.Devletin seri üretim sonrası bu araç için mtv-ötv gibi vergilerden muaf bir politika izleyip çıkacak aracı cazip hale getirme noktasında çeşitli teşvikler uygularsa zaman içinde yerli arabanın kllanılabilirliği ve yaygınlığı artar.Zaten böylesi bir strateji yapmalarıda şart.Yıllar içerisinde bireysel alımlarda yükseliş yaşanacakdır,daha uygun alınabilirlik noktasında bu durum 10 yılı bulabilir ancak aracın nitelikleri ve kaliteside halk nezlinde görülmüş olur,böylece piyasası yavaş yavaş oluşan bir yerli markaya sahip oluruz.Olay biraz sabır ve zaman meselesi artık,yeterki projedeki kuruluşlar sağlam dursun.

• Şöyle bir bilgi daha verelim de Tamamen sussunlar...

Video sonunda tasarim ile ilgili pininfarinanin katkisi olduğu fakat tasarimin basinda MURAT GÜNAK ın olduğu söylendi hadi bakalim biraz daha konusun anka guzel bombalarkende boyle sesiniz cikiyordu cunku!!!

Yerli otomobilin kokpitinden ilk görüntü!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rdiesel -- 28 Aralık 2019; 1:43:11 >

• quote:

Orijinalden alıntı: III I II III I I

100 bine elektrikli araç satsalar yok satarlar.
    Yerli olmasına yerli ama sonuçta maliyet ortada.
    En dandik sıfır km araç bile 85000 tl civarında.

Alıntıları Göster
    Yuzde bilmem kac otv yuklenmezse 100-125 bin arasi olabilir ama yapmazlar. Burda sevinc gosterisi yapanlarin %10 u alabilir oda belki. Ne kadar yerli ne kadar milli fiyatlar ortaya cikinca netlesir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Namaste. -- 28 Aralık 2019; 6:39:51 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Namaste.

Yuzde bilmem kac otv yuklenmezse 100-125 bin arasi olabilir ama yapmazlar. Burda sevinc gosterisi yapanlarin %10 u alabilir oda belki. Ne kadar yerli ne kadar milli fiyatlar ortaya cikinca netlesir.

Alıntıları Göster
    Asıl mevzu aracın ne kadar problemsiz olacağı. Fiyatını uygun tutmadıkları sürece satması biraz zor.
  • CNN TÜRKyoutube
    CNN TÜRK CANLI YAYINI
    https://www.youtube.com/watch?v=a-WT4L0uYTM

• gösterge paneli denir ön konsol denir ona
    kokpit uçak helikopterde olur yada yalakalık yapan başlıklarda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: jethoca

Yolda benzin bitince ne oluyorsa o olur

Alıntıları Göster
    Bunun için şarj istasyonları kurulmalı. Her benzin istasyonuna birkaç adet şarj istasyonu konulsa şarj gibi bir sorun olmaz bence. Zira 30 dk ve altı gibi bir sürede % 80 oranında şarj olacağı söyleniyor.
  • Ben beğendim

• onderweb kullanıcısına yanıt
    Sanırım şaka yapıyorsun?
  • Gerçekten yerli ve milli ise hayırlı uğurlu olsun, ancak bana biraz ütopik geldi, bu konuda yıllarca arge yapılmadan temel motor bile (yakıtlı) geliştirmeden tepeden inme elektrikli motor üretimi biraz ütopik, teknoloji geliştirme işi tecrübe ile üst üste taş dizerek yapılır dolayısı ile her yıl aynı yaygara yayılıyor ama sonuç yok, üretimde görmek isteriz...
    Çizimler Almanları andırıyor (Audi) ve fiyatları fazla pahalı. Merak edenler için detaylı incelenmiş link bırakıyorum.
    Alfa Kanalıyoutube
    Yerli Otomobil Tanıtıldı! İlginç Detaylar ve İlk İnceleme
    https://www.youtube.com/watch?v=MZkXmwmgBwg

• ŞAKACI kullanıcısına yanıt
    Dosdum her yerde hızlı şarj yok,Kırıkkale de mesela yok, Van,Iğdır veya Ankaranın ilçelerinde hızlı şarj istasyonları yok.
    220 şehir elektiriği ile araba çok yavaş şarj olur. Bu yüzden yakıtlı arabaya muhtacız :)
    senin gideceğin yerlerde hızlı şarj var ise o ayrı konu hayatın güzel olur
  • Arkadaslar hemen hemen herkesin aklina takilan soru su : elektrikli araclar yayginlastikca akaryakittan alinamayan vergiyi devlet nerden cikaracak?

• quote:

Orijinalden alıntı: Closer

benim anlamadığım, model isimlerinde mi çalışacaklar yoksa TOGG ismi mi değişecek?

Alıntıları Göster
    Hocam TOGG bu girişimdeki birlikteliğin adı, yani aracın markası modeli değil. İlerleyen dönemlerde hepsi ortaya çıkacak. Belki de Marka TOGG olur da model ismi değişir. Bekleyip göreceğiz. Hava da kalmasa bu iş, hiç güvenemiyorum valla.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.