Şimdi Ara

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ DETAYLI İNCELEME

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yıldız teknik üniversitesi detaylı inceleme

Merhaba arkadaşlar foruma bu bilgi yazısını yazma kararı aldım çünkü 21 yksde bu forumda akıl danıştığım, fikir aldığım çok kişi oldu şimdi emek vermemin zamanı diye düşündüm.Diğer arkadaşlar da diğer üniversiteleri yaparsa güzel olur tek ricam kimse başka okullara saldırmasın yok en iyi biziz zart zurt diyerekten çünkü ülkenin durumu iç açıcı değil ve büyük bir karar vereceksiniz.Bizler artısını eksisini yazalım kararınızı sizler verin.Ben elektronik ve haberleşme mühendisliği 2. sınıf bir arkadaşınızım.

Okula ilk kayıt olduğunuz zaman ınstagramdan falan zaten 2X girişliler falan diye wp grupları kurulur genelde ytükampüs diye bir oluşum var onlar yardımcı oluyor bu grup kurma işlerinde.Oradan kaynaşırsınız hazırlığa kalanlar hazırlığa kalır bölüme geçenler bölüm gruplarına geçer ufaktan. Hazırlık gruplarındaki muhabbet sizi okuldan soğutabilir çünkü çok çocukça muhabbetler döndüğü de oluyor en iyisi çok sallamamak.

HAZIRLIK

hazırlık okudum açıkçası mezuna kalmamıştım öylesine piyasaya düşeyim diye okudum. Memnun değildim pek çünkü haftada 5 gün okul vardı devamsızlık da biraz sıkıntıydı. Eğitimi fena değil öyle aman aman değil fakat hazırlıkta çok sınav oluyor bir ara her hafta bi reading writing vs sınavlar olup duruyor en son bunların ortalaması alınıyor sene sonundaki iys sınavına(hazırlık geçme sınavı) katılıp katılmayacağınızı belirliyor. İysyi de geçerseniz bölüme geçersiniz zaten.

BARINMA

Kyk kısmından bahsedeceğim ytü öğrencilerine genelde kanuni ve fatih sultan mehmet denilen 2 kyk çıkar. 1 dönem kanunide kaldım ondan sonrasında fsmye geçtim ve fsmdeyim hala. Kanuninin oda falan güzel ama konum leş orada sosyal aktivite vs zor biraz sıkmanız lazım dişinizi.Gel gelellim fsmyee

Fsmye ilk kanuniden geçtiğim zaman çok kötü hissetmiştim tuvaletleri falan daha eskiydi oda daha küçüktü vs ama fsmde edindiğim arkadaşlarımı vs asla unutamam o kadar eğlendik o kadar ortamın dibine vurmuştuk ki kyk rezil bir yer olsa bile bana güzel gelirdi. Odalar 4 kişilik 4 tane masa 4 tane yatak var işte odaların içlerinde banyo tuvalet var o kadar kötü değil tuvalet klozet bu arada. Bu yurdun en popüler şeyi ulaşımı ve konumu. Ytünün içinde bu yurt hemen tek kapıdan yıldızın içindesiniz. Ulaşım olarak esenler metroya 15dk yürüyerek davutpaşa metrosuna ise 25dk falan yürüyerek. Davutpaşa metrosuna hemen 5dk mesafede otobüs kalkar ama ben okulun içinde ağaçlı güzel yollardan yürümeyi sevdiğim için yürürüm zaten iniştir yokuş yoktur. Yemekler de fena değil bu yurtta ben bazı yemekleri beğeniyorum hatta sürekli dışardan yenmiyor zaten illa ev yemeği arıyorsunuz.Yurdun içinde berber ve ufak market var burada neredeyse her şey var. Yurttan dışarı çıktığınızda fitness,kıraathane,kafe,pizzacı,anahtarcı her türlü adam var konum olarak muazzam bence.

EĞİTİM

1. sınıfı tam adam akıllı okuyamasam da servis dersleri(mat,fizik vs) hocaları çok sallamıyor bence zaten bu hocalarla samimi olmanızın da bence bir anlamı yok bölüm hocalarıyla samimi olsanız yeter. Bazı hocalar çok iyi sizlere öğüt veriyor nasihat ediyor ama bazıları da çok sallamıyor açıkçası ben beğeniyorum genel olarak çalışmak isteyen her türlü çalışır zaten hocalar anlatıp gidiyor sonuçta ama lisedeki öğrenci hoca samimiyeti bazı hocalarla oluyor hocalar da kafa çünkü halimizden anlıyorlar. Bölüm dersleri aldığım kadarıyla da gayet iyi geçti eğitimi iyi bence ytünün

ORTAM

ortam güzel kampüsün içinde starbucks var ekstra 3 4 kafe daha var öğrenciler burada takılıyor oturuyor falan her tipten adam var açıkçası ben arkadaş ortamımdan memnunum kolay arkadaş edinirsiniz yemekhane sırasında bile adam tanıma şansınız var

YEMEKHANE

okulun yemekhanesi bir öğle bir akşam var instaya ytüyemekhane diyip inceleyebilirsiniz yemekler güzel fiyatına göre en son 6.40 gibi bir şeydi fiyatı

KULÜPLER

çok çok çok fazla kulüp var bunların çoğu boş kulüp ama. Mühendis dediğin sağlam kulüplere girip kendini geliştirmeli. Bu açıdan çok güçlü kulüpler var ytüracing kulübümüz TRde en iyisi sanırım hatta. Bende bir kulüpte baya ilerlemiştim sonradan vakit ayıramadım bıraktım. Gayet ilgileniyorlardı okul gibi sana ödevler vs veriyorlar eğitim düzenliyorlar mülakat yapıyorlar iyiydi yani

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bu gece aktif çoktur ekleme yapacağım

• ytü isteyenler için faydalı bir konu olmuş

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • gündüz up

• buraya detaylı yazıyorum hala boş boş ytü nasıl diye soruyorlar aw gelin burayı okuyun

• Hazırlık geçme sınavı ne derece zor? intermediate-upper intermediate arası bir yerdeyim muhtrmelen ama speaking ve listening konusunda zayıfım biraz. Yatay geçiş yapmayı düşünüyorum zorlar mı sence?

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • İstikbalgöklerdedirr İ kullanıcısına yanıt
    Kolay cok zor değil bilen adam geçer rahat

• Faydalı konu up

• up

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.