Şimdi Ara

.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.231
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ABA4E7F88 -- 19 Temmuz 2024; 13:57:9 >

• Kendi sınavın iyi geçtiyse niye bunun mutluluğunu yaşamak yerine sınav hakkında "ağlayanlar"(Her şeyi geçtim tüm sene, belki birkaç sene uğruna çalıştıkları bir şeyi kazanamayan birisinin ağlaması gerizekalılık değildir antisosyal kardeşim. İnsanlıktır. Biraz anlayış sahibi olsan böyle konuşmazsın.) hakkında bol ağlamalı sinir krizi geçiriyorsun kardeşim? İki yüzlü olmadın mı şimdi?

Sınavın aşırı zor olduğu için seçici olmadığını söyleyenler niye primat peki? Sınava sadece ilk 100k hatta bu sınavın zorluğuna göre ilk 30k girmiyor. Alttaki öğrencilerin de kendi aralarında bir rekabeti mevcut ve sınavın aşırı zor olması gerçekten de onların tamamını eledigi için kimin kazanacağını dikkat hataları belirliyor ki bu da seçiciliği bozar. Aşırı zor sınavın işine gelmesi bunun doğru bir yaklaşım olduğunu göstermiyor.

Bu sisteme sonuna kadar itiraz ederim başarılı bir öğrenci olarak. Niye itiraz etmeyeyim? Devletin botunu yalamaktan mı zevk alıyorsun sisteme itiraz edenleri kumelendirip hakaret ederek?

Yazdıkların azıcık kim olduğunu yansıtıyorsa, sınavı iyi geçmiş birisine rağmen böyle konuşmana bakılırsa inanılmaz zayıf ruhlu bir insansın. Senin gibi birisi yksde birinci olsa ne olur kökten bozuksun bir kere.
    YKS'den sürekli adil bir sınavmış gibi bahsediyorsun. Değil. Özel okullarda OBP torpili döndüğü sürece de asla olmayacak. "Seni geçen kişi senden fazla çalışmıştır" böyle bir şey yok. Halktan kopuk bir zengin böyle düşünür. Veya kendisini sınavı tamamen hak ettiğine inandırmaya çalışan birisi.(böyle bir şey asla gerçek olamaz, bu narşist bir eğilimdir.) Sürekli olarak YKS'den adillik timsali bir sınav gibi bahsedip savunman acayip komik. Üstünlük hissini savunmak için koyu hükümet yanlısı olmuşsun.

Bu sınavın amacı insanları sıralamak doğrudur ama insanları çalışma azimlerine göre sıralamak öncelikli amaçtır. Eğer bu sınav ilk 30k'ya girmemiş herkesi dikkate göre ölçüyorsa bu sınav rezil bir sınavdır. Düzgün bir sınav en azından ilk 100-200 k'yı düzgün, kılçıksız bir şekilde sıralayabilmelidir. Aşırı kolay bir sınava girseydin anlardın yığılmanın ne kadar öğrencilerin hakkına girdiğini. O zaman sen olurdun "hakkımızı alamadık" diyen.

20 ayt net yapan güzel adam o 20 ayt netini hak ederek almıştır. Ya dersi dikkatle dinleyerek ya da çalışarak. Hatta tiktok izleyerek de olabilir. Bu adam o 20 ayt netinin karşılığını sonuna kadar almalıdır. Aşırı zor bir sınavda bu olmaz. Aşırı zor bir sınav gerçekten böyle alt kulvardaki öğrencilerin hakkına girer sınavı çözmelerini baştan engelleyerek.

Gerçek manada akıl sağlığını sorgulamanı öneririm. Sınavla kafayı bozmuşsun. Anladığım kadarıyla yks sonucu forumdaki en iyi olmaya aday birisisin ve seni ağlamaktan başka bir şey yaparken görmedim. Sınav tarihi örneğinde sistemi yerden göğe kadar haklı olarak eleştiren insanlarla karnı ağrıdı diye sınavın tarihini değiştirmek isteyen birisini eş tutuyorsun. Bu antisosyalliktir. Psikoloğa görünmeni öneririm.
  • Kesinlikle katılıyorum biri seni geçtiyse senden daha fazla soru çözdü bu kadar net ağlayanların hepsi aşırı gerizekali. Sınav zor oldu niye böyle sordular seçici değil diyenler ayrı seviye primat zaten. Kolay sordular diyenler de dolu kolay sordular diyor bunu diyenden sayısal 2k falan beklersin en kötü. 15k sıralama yapmış 6-7 tane ayt hatası var kolay sınavda %90 başarı bile sağlayamamış ama kolay sordular diye eleştiriyor. Günün sonunda bu bir merkezi sınav kaç milyon kişi giriyor kalıplara sığdırmak zorundalar, mülakat gelse en berbat fakültelere bile torpilsiz giremeyecek gelmiş bu sisteme itiraz ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6218F594A -- 10 Temmuz 2024; 1:4:48 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hacı iyi net yapınca millete gerizekalı diyebilme hakkın nereden geliyor? inanılmaz bir adamsın. üstteki arkadaşın dediğine katılıyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi daxpc -- 10 Temmuz 2024; 1:10:25 >
  • daxpc kullanıcısına yanıt

Puhahahahha

• Hak ettiğimi alamadım matematik kolay çıkıyo diye fen çalıştım fiziği kimyayı fullüyoruz nerdeyse matematik 17 böyle bişey olamaz durduk yere 1 sene daha çalışacam

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Bu arada ben sadece hak ettiğimi istiyorum 21e de girmiş biri olarak sınav zor diye ağlamadım o gün de aksine sınav çok zordu diye ağlayan arkadaşlarım yerleşip gittiler ben hala ünide bile yks ile sürünüyorum ama bence kaçırılan nokta şu bu ülkede kimse belli zümreler hariç ders çalışmayı bilmiyor ve ders çalışmayı bilmek ne yazık ki sosyoekonomik bir durum olmaya başladı.

Liseye yüzde 1lik dilimle girdim istanbul erguvan ligi ile kanka oldum yine de kendime zekiyim farklıyım demedim ağa bu yksde derece yapmak neden zeka belirtisi bunu anlamıyorum.

• ağustosta 110 net yapıyordun seninle diğer insanlar bir mi çoğu kişi son sene çalışıyo ben 7 ay kala başladım

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Spor Yaparken Titreme
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kendi sınavın iyi geçtiyse niye bunun mutluluğunu yaşamak yerine sınav hakkında "ağlayanlar"(Her şeyi geçtim tüm sene, belki birkaç sene uğruna çalıştıkları bir şeyi kazanamayan birisinin ağlaması gerizekalılık değildir antisosyal kardeşim. İnsanlıktır. Biraz anlayış sahibi olsan böyle konuşmazsın.) hakkında bol ağlamalı sinir krizi geçiriyorsun kardeşim? İki yüzlü olmadın mı şimdi?

Sınavın aşırı zor olduğu için seçici olmadığını söyleyenler niye primat peki? Sınava sadece ilk 100k hatta bu sınavın zorluğuna göre ilk 30k girmiyor. Alttaki öğrencilerin de kendi aralarında bir rekabeti mevcut ve sınavın aşırı zor olması gerçekten de onların tamamını eledigi için kimin kazanacağını dikkat hataları belirliyor ki bu da seçiciliği bozar. Aşırı zor sınavın işine gelmesi bunun doğru bir yaklaşım olduğunu göstermiyor.

Bu sisteme sonuna kadar itiraz ederim başarılı bir öğrenci olarak. Niye itiraz etmeyeyim? Devletin botunu yalamaktan mı zevk alıyorsun sisteme itiraz edenleri kumelendirip hakaret ederek?

Yazdıkların azıcık kim olduğunu yansıtıyorsa, sınavı iyi geçmiş birisine rağmen böyle konuşmana bakılırsa inanılmaz zayıf ruhlu bir insansın. Senin gibi birisi yksde birinci olsa ne olur kökten bozuksun bir kere.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• Bazı kişilerde “dönem içinde yaptığım netleri yapmalıydım” düşüncesi var bunu kim dikte etti anlamıyorum. Gerçek sınavda net düşüşü yaşamak gayet normal zaten. Hep 70 ayr yapıyormuşu sınavda 60 işaretlemiş hak ettiğimi alamadım diyor aynennnn

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çok güzel açıklamışsınız, tebrikler. Herkes kendi hakettiğini düşündüğü sıralamada olsaydı 10 bin kişi ilk 1k da olurdu herhalde.

• cokzorya C kullanıcısına yanıt
    Çok zor yaa

• Yok oyle bir sey cocuk.

• Hocam bilkent hazırlık harbi çok mu zor? A2 seviyesinden başlayıp geçilir mi?

• ANTENFİKRET A kullanıcısına yanıt

A2 seviyesindeysen maalesef zor, ben de o seviyedeydim, neredeyse yks kadar çalışmak lazım eğer 2. 3. Kurdan başlarsan yoksa okuldaki çoğu kişi gibi ielts sınavlarına bağımlı oluyorsun.

Şöyle ayrıntılı bir rehber konusu açmıştım istiyorsan bir göz at: https://forum.donanimhaber.com/bilkent-hazirlikta-basarili-olma-rehberi--158359207-2

• Garip çar. Gerçek hayatta görmek lazım.

• Sabah sabah biliyomuş gibi yazalım:

İlk bine bin kişi girecek gibi bir söz vardı ben sinava girerken çok doğru bir mentalite. İlk binlik çalıştığını düşünüyorsundur sinava ve sinav anina bağlı 5k-500 arasi siralama gelebilir de gidip 30k geliyorsa insan hakkım yendi demeye utanir.

Sınavda sıralamayı etkileyen 3 etmen var bana göre
    1_ konulara ne kadar çalıştığın
    2_ sinav sorularinin nerden geldiği
    3_ sinav anini nasil yönetebildiğin

1 tamamen senin kontrolünde 2 tamamen senin kontrolün dışında 3 ikisinin ortası sayılır.
    İnsanlar sadece birinciye göre kendilerine hakettikleri siralamalar biçiyorlar bence yanlış. Ayrıca hakettiği alamadığını söylemek başkasının haketmeden senin hakettiğini düşündüğün şeyi aldığını da ima etmektir bu da pek iyi bir düşünce değil.

*** Biliyomuş gibi yazma bitişi***

• Bu insanların sınava zor demesi sınavın ilk gününden beri niye senin bu kadar zoruna gidiyor gerçekten anlam veremiyorum sen zaten oldukça iyi yapmışsın hala niye diğerlerine laf yetiştirip duruyorsun ki amacın ne

• Adam sonuna kadar haklı. Üç yıl paşalar gibi yat ondan sonra on iki ayda yetiştiremeyince çok zordu dersin. Tamam dikkat hatası olur lakin on soruluk on beş soruluk dikkat hatası değil bilgisizliktir.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.