Şimdi Ara

Yorumlarını Bekleyen Denemem..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
513
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Okumayı seven biri olarak arada yazmayı ihtiyaç duyduğum zamanlar oluyor.Yorumlarınızı bekliyorum.

Barınakta hapsedilmiş bir köpek gibiydim.Yokluğunu hissettiğim şey sevgiydi.Zaten bir köpeğin ihtiyacı olan şey ne olabilirdi ki ,hele böyle bir durumda ? Kimseyi sevemiyordum,sevdiklerim oluyordu ama umurlarında bile değildi,o kadar mutluydular ki varlığımdan şüphe duyduğum oluyordu.Baktım ki böyle olmuyor hayatımı karın doyurmakla geçirmeye yetindim.Çok mu çirkindim, kötü mü kokuyordum, yoksa huysuzluğumdan mıydı sevilmeyişim ? Bunları düşüneceğim o kadar zaman oldu ki cevabını kitaplarda aramaya başladım.Kitaplar hoşuma gitmişti,sevmeye başlamıştım; hoş aradıklarımı da bulamıyordum ya. Bu sefer pes etmeye niyetim yoktu. Aradığım şeyleri bulamasam da kitaplardaki insanları sevmeye başladım. Onlarla yemek yer,onlarla içki içer, onlarla gezer, onlarla uyur olmuştum.Hem bazen konuştukları bile olurdu benimle. Aralarında benim deli olduğuma kanaat getirmişler, alaylarına beni de dahil edip kendimle dalga geçtiğimiz bile olurdu. Kızmıyordum onlara, aksine hoşuma gidiyordu ama bir huyları vardı ki işte onu affedemiyordum. Her gün beraber gülüp eğlendiğim, vakit geçirdiğim insanlar bir anda kaybolup gidiyordu. Uzakta değil aynı yerlerde arıyordum onları ama bıraktıkları tek şey hatırımı zorlayan isimleriydi.

Sonradan anladım ki; kitaplar da, içindeki insanlar da hep yalan...

• Açılışı benimle yapalım o halde.

Ben imlâ üzerine yorum yapacağım. Şimdi şöyle bir şey var, noktalamalardan önce boşluk kullanılmaz, noktalamalardan sonra kullanılır.
    Yani metninden örnek göstermek gerekirse,

...bir köpek gibiydim.Yokluğunu...

Doğrusu,
    ...bir köpek gibiydim. Yokluğunu...

Ya da şu durumda;
    ...böyle bir durumda ? Kimseyi...

Doğrusu,
    ...böyle bir durumda? Kimseyi...

(Virgül için de aynı durum geçerli)

Tek tük yerlerde de virgül kullanılması gerekiyor ama kullanmamışsın.
    Bunlara biraz daha dikkat etsen fena olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Euphoria*

Açılışı benimle yapalım o halde.

Ben imlâ üzerine yorum yapacağım. Şimdi şöyle bir şey var, noktalamalardan önce boşluk kullanılmaz, noktalamalardan sonra kullanılır.

Doğrusu,

Ya da şu durumda;

Doğrusu,

İncelediğiniz için teşekkür ederim.Metni tek bir yerden ele almışsınız diğer yönleriyle nasıl buldunuz :) ?

• quote:

Orijinalden alıntı: Sefiladam

quote:

Orijinalden alıntı: Euphoria*

Açılışı benimle yapalım o halde.

Doğrusu,

Ya da şu durumda;

Doğrusu,

İncelediğiniz için teşekkür ederim.Metni tek bir yerden ele almışsınız diğer yönleriyle nasıl buldunuz :) ?

Vallahi anlatım konusundaki yorumum ne derece profesyonelce olur bilemiyorum. Anlatım işin biraz daha derin boyutu. Ben imlâ kurallarından çok iyi anladığım için öyle söyledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mr.Lonely -- 9 Aralık 2012; 1:49:07 >

• Metnin ilk kısımda çok fazla ''ki'' eki kullanmışsın göze batıyor. İlk cümlen fazla gösterişli ama etkileyici bir cümle değil. ''Baktım ki böyle olmuyor hayatımı karın doyurmakla geçirmeye yetindim'' anlatım bozukluğu var, ''Bunları düşüneceğim o kadar zaman oldu ki cevabını kitaplarda aramaya başladım'' burada doğru kelimelerle kuramamışsın cümleyi. '' alaylarına beni de dahil edip kendimle dalga geçtiğimiz bile olurdu'' burada da anlatım bozukluğu var, çok sırıtıyor bu cümleler. Bitirirken kendi yorumunu katarak bitirmen pek hoş olmamış sanki metin içerisinde anlatmaya çalışıp anlatamadığın fikri söylüyorsun gibi duruyor, aynı zamanda metnini çok dikeyleştirmiş son cümlen, bir slogan edasıyla söylemişsin. Son kısımdaki cümleler kuvvetsiz yerini dolduramıyor sanki. Fikir fena değil, ama anlatım konusunda büyük eksiklerin var, ayrıca metni çok kısa kesmişsin yada metninin akışı çok hızlı ilerliyor. Belli bir üslup yok darmadağın cümleler metin boyu zıplayıp duruyor. Pek olumlu bir şey söylemedim ama kusura kalma dost acı söyler. Yazdıklarını araya bir süre mesafe koyup tekrar yazmanı öneririm. Yazıların özellikle ilk zamanlarda sana çok ışıltılı, muhteşem görünebilir ama aslı bu değil. Yazdıktan sonra bir kaç hafta kenara kaldır, ardından tekrar oku yazıları eksiklerini daha iyi görürsün.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheDarkDefender

Metnin ilk kısımda çok fazla ''ki'' eki kullanmışsın göze batıyor. İlk cümlen fazla gösterişli ama etkileyici bir cümle değil. ''Baktım ki böyle olmuyor hayatımı karın doyurmakla geçirmeye yetindim'' anlatım bozukluğu var, ''Bunları düşüneceğim o kadar zaman oldu ki cevabını kitaplarda aramaya başladım'' burada doğru kelimelerle kuramamışsın cümleyi. '' alaylarına beni de dahil edip kendimle dalga geçtiğimiz bile olurdu'' burada da anlatım bozukluğu var, çok sırıtıyor bu cümleler. Bitirirken kendi yorumunu katarak bitirmen pek hoş olmamış sanki metin içerisinde anlatmaya çalışıp anlatamadığın fikri söylüyorsun gibi duruyor, aynı zamanda metnini çok dikeyleştirmiş son cümlen, bir slogan edasıyla söylemişsin. Son kısımdaki cümleler kuvvetsiz yerini dolduramıyor sanki. Fikir fena değil, ama anlatım konusunda büyük eksiklerin var, ayrıca metni çok kısa kesmişsin yada metninin akışı çok hızlı ilerliyor. Belli bir üslup yok darmadağın cümleler metin boyu zıplayıp duruyor. Pek olumlu bir şey söylemedim ama kusura kalma dost acı söyler. Yazdıklarını araya bir süre mesafe koyup tekrar yazmanı öneririm. Yazıların özellikle ilk zamanlarda sana çok ışıltılı, muhteşem görünebilir ama aslı bu değil. Yazdıktan sonra bir kaç hafta kenara kaldır, ardından tekrar oku yazıları eksiklerini daha iyi görürsün.

Aslında söylediğiniz şeylerin bazılarının farkına vardım pek de uğraşmak istemedim açıkcası.Çünkü, uğraşınca bozuluyor gibime geliyor.Söyledikleriniz için teşekkürler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.