Şimdi Ara

YTÜ'nün öne çekişi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
0
Favori
1.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • YTÜ sbui yazmıştım en sona bölümden 16k öndeydim 30k civarı öne çekmiş. Bu sene büyükşehirlere mi talep arttı iibf'ye olan talep mi arttı anlamadım keza Ankara üni işletme 4k öndeydim 20k civarı öne çektiği tahmin ediliyor. Malumunuz ben açıkta kaldım. Yani ek tercihlerden Marmara ve İstanbul üni yazsam yine gelir ama Türkçe İİBF yani mezun daha mantıklı geliyor. YTÜ'den sonraki tüm seçenekler benim için iki ucu b*klu değnek gibiydi (Marmara'da Türkçe İİBF okumak ya da mezuna kalmak) tercih dönemi günlerce yazsam mı diye düşünüp yazmamıştım yani mezunum umarım doğru karar vermişimdir. Birde Ankara'da yaşıyorum yani değmeyecek bir yer uğruna şehir dışında okumayı kendime şımarıklık gibi de gördüm şahsen. Sizce ek tercihlerden Marmara ve İstanbul üni İİBF yazmalı mıyım ya da DEÜ, Ege, Akdeniz vs

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-949BFDF3E -- 17 Ağustos 2024; 20:41:38 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• istanbul çok pahalı konaklaman yoksa. ankarada 2 yıllık sağlık yaz geç derim. iş garantisi var en azından

• hocam inşallah yerleşirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ya amacım yerleşmek için yerleşmek değil o yüzden Marmara ve İstanbul üniversitesini yazmadım. İİBF için riskli olur diye düşündüm ve şu an mezuna kaldım tekrar hazırlanacağım iyi bir okul için.

• yardımiçinaçtımhessabı Y kullanıcısına yanıt
    KYK yurdunda kalırdım bir şekilde kızlarda açıkta kalma gibi durumlar pek olmuyor ama Türkçe İİBF okumak istemedim ortalama bir üniversitede o yüzden YTÜ'ye kadar yazdım. Orası da öne çekince açıkta kaldım tekrar hazırlanacağım.

• şimdiden başarılar dilerim sınavda umarım istediğiniz yeri kazanırsınız.

• Ytüye girenlere allahtan sabır diliyorum

• randyrhoads7 kullanıcısına yanıt

neden hocam?

Ben ytü gittim

YTÜ'nün öne çekişi

• Ders çalışmadığında yapabileceğin bi aktivite yok okulda bence ne kız var ne piyasa

• ODTÜ iibflerden sonra devlet üniversitelerinde çok büyük bir sıralama uçurumu vardı, hukuk gözden düşmeye başlayınca bu uçurum kapanmaya başladı, marmara ybs de bu dönemde uçtu.

kız var ya

• moonknightmetal kullanıcısına yanıt

3 erkeğe 1 tane falan

orası öyle de benzeri okullara gore yine de iyi

• moonknightmetal kullanıcısına yanıt

Teknikler öyle hocam genel olarak sıkıntı baya

hayat zor..

• Hocam her yıl çok öne çekiyor ytü iibfler. Top uniler de zaten çok zor. Türkiyede çalışmayı düşünüyorsanız iyi ortalama bilinen bir ünide iktisat veya işletme okuyup geçin derim. Dil+staj yapar daha geliştirirsiniz kendinizi. Deü iibfdeyim işletme okuyan kişi, network edinip 1.sinifta staj bulmuş. Keza 2. Sınıf kamu yönetimi (iibfde ekonometri kamu Çeko gibi bölümler çok daha arka planda kalır) öğrencisi tübitak stajı yaptı. Eğer ilk sınav yılınızsa mezuna kalın fakat önceden kaldıysanız hiç önermem. Sınava son ay kala sizinle konuşmuştuk sürecin sizi yıpratmış olma ihtimali yüksek.

• Şunu da ekleyeyim marmara yazmayın. İstanbul'un en kuytu köşesine taşındı hiçbir sosyalliği kalmadı network edinmekte zorlanırsınız. İstanbul üni iktisat sektörde ytü ile aynı klasmanda. Mezunları gerçekten çok iyi yerlerde oluyor, ben çok araştırıp yazdım fakat gelmedi. Dokuz eylül iibf alanında çok yetkin. Okul iibfnin üzerine titriyor diyebilirim. Ege hakkında pek bilgim yok kampüs olarak çok çok daha iyi konumda fakat iibf alanında deü varken gereksiz. Ben tercih listeme eklememiştim bile.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.