Şimdi Ara

Yüksek Gerilimli Teller

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.328
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar geçenlerde müzik markette yüksek gerilimli teller gördüm akordu drop'a çektiğimiz zaman teller gerginliğini kaybetmiyormuş baya hoşuma gitti duyunca ama aklıma bir şey takıldı bu telleri standart akord ile kullandığımız zaman gitara bir zararı olurmu ?

ne çalacağım belli olmuyor genelde bazen drop akordlarda bişiler çalıyorum bazen standart takılıyorum normal gerginlikteki tellerde drop akordlarda teller çok gevşiyor oyüzden canım sıkılıyordu ama alsam mı almasam mı bilemedim bu telleri

• burda önemli olan gitarın scale uzunluğu ve kullanmak istediğin drop akor G# A A# B herneyse... özel olarak yüksek gerilimli tel diye bir tel çeşidi zaten yok. telin kalınlığı artınca gelirlimide artar. dolayısı ile o tip yüksek gerilimli diye satılan teller 12-58 gibi fazla kalın teller olur. Bu teller 10-46 veya 9-42 standard tel kalınlıklarına göre sapa 2 hatta 3 kat fazla gerilim uygular. buda uzun dönemde gitara zarar verebilir. zaten o teller standard akorda çalımı rezil edecek kadar sertleşir. drop a ya b ye kadar falan düşmeyeceksen 11-50 lik teller iş görür. dediğim gibi scale uzunluğu önemli.. Gitarın 24.75"lik les paul tipi gitar ise 11-50 hem standardda aşırı derecede sert olmaz ve drop c gibi tuninglerde iyi kötü iş görüyor...

Scale Uzunluğu ve Tel Gerilimi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 29 Ağustos 2015; 15:44:01 >

• valla bende öyle biliyordum fakat bu tel 10-48 olmasına rağmen drop akordlarda gerilimin düşmeyeceğini iddia ediyor oyüzden merak ettim buyur link atayım bir göz at istersen
    link
    not: evet les paul kullanıyorum hiç 11-50 denememiştim aklıma soktun onuda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyBatty -- 29 Ağustos 2015; 15:00:11 >
  • Bende var bu tellerden 7 telli gitarımda kullanıyorum. yurtdışından pena alıcaktım ucuz diye bunlardanda aldım özellikle tercih ettiğim bi tel çeşidi değil yani. 4 dolarmıydı neydi burda maşşalah 2 katı... Hatta fotosunu atıyım boş konuşmuş gibi olmıyım

Yüksek Gerilimli Teller

bu daha gergin yapısı sayesinde falan kısmına reklam kokan hareketler diyebiliriz. ben fark yaratacak kadar gergin olduğu bi kısmını şimdiye kadar görmedim... en ince olanı zaten 10-48 dolayısı ile 25.5 scale uzunluğuna sahip gitarlarda one step down tipi tuninglerde kullanılabilir. drop c ye b ye çekersen yine don lastiği gibi gevşiyor ton çamurlaşıyor entoansyon bozuluyor..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leingrad -- 29 Ağustos 2015; 15:38:18 >

• hadi ya ? bende çok gaza gelip çıkıp almıştım bir kaç saat önce görmedim yorumunu, daha dropda deneme şansım olmadı telleri ama olsun denemiş olduk, bunları halledeyim sırada 11-50 deniyecem genelde 09-46 kullanırdım şu sıralar modern rock'a sardım biraz genelde drop akor tercih ediyorlar 09-46'da drop C ye falan indiğimde zar zor ses çıkıyordu gitardan standart B den bahsetmek bile istemiyorum ehehehe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RoyBatty -- 29 Ağustos 2015; 19:21:09 >
  • Tek gitarda 1,5 sesten sonrası sıkıntı olur. C veya B ile beraber standart akord da istiyorsan ucuz bir (x2 ayarında) gitar daha alırsan rahat edersin.
  • boor kullanıcısına yanıt
    bayağıdır aklımda var öyle birşey ucuz bir gitar almak istiyorum ibanez cort falan drop akordlarda kullanmak için ama dolar euro tavan şu sıralar bişe alınacak gibi değil
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Denemekte fayda var

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben 13 numara kullanıyorum Drop B ye akordlu gitarım telleri taktıktan sonra luthier yapıyor her türlü ayarı gerginliği gayette güzel oluyor

Bu telleri kullanıyorsanız yorum yaparmısınız
  • VendettA arkadaşımız haklı çıktı bugün droba çekmeyi denedim akordu, drop D'den sonrası çamur gibi neyse en azından listeden bişi daha silindi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.