Şimdi Ara

Yurt Dışı Düşünceleri (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
54
Cevap
5
Favori
2.007
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Fëanor_

Daha önce Çin'de 1 ay kadar kaldım. Çok beğendim. Bir çok arkadaş edindim. Bazen özlüyorum orayı. Gelecek ay Ukrayna gibi bir planım var. Orada bir iş planım olursa gideceğim. Şansa kalmış bir durum. İnşallah olur da yeni bir kültür görürüz.

hocam çinde havası kirli vs ms bi şeyler atıp tutuyolar ama doğru mu o? dedikleri kadar var mı?
    hayatı derinden etkileyen bir konu mu?
  • Ne kadar yapabilirim bilmiyorum ama üniversite bitince yurtdışında yüksek lisans yapmak istiyorum. Amerika pahalı olduğundan muhtemelen 2. sınıf bir Avrupa ülkesine gidebilirim. Sonrasında eğer becerebilirsem başka bir ülkeye gitmeyi isterim.

Not : Bölümüm İşletme
  • bdeniz1997 B kullanıcısına yanıt
    Şangay falan kirli diyorlar ben Guangzhou'da kaldım. Gayet güzel bir şehir. Metropol denecek büyüklükte. Sadece restoranların önünden geçerken biraz kötü koku alıyorsun. Sonra alışıyorsun ve o kokuyu bile özlüyorsun . İnsanları gayet sıcak kanlı, bize çok benziyorlar. Taksiciler de aynı burası gibi yabancı gördü mü geçiriyor köküne kadar. Yardım severler. Hiç sorun yaşanacak gibi bir yer değil. İstanbul'a tercih ederim.
  • Yeni Zelanda'ya gitmek istiyorum ileride, bir şekilde gidicem yani kesin kararlıyım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hort. Hocam sizin Japonya'da yaşam konunuzu okudum yine depreşti duygularım :D
    Ben gitmeyi kafaya koydum, üniversitede çok aşırı çalışıp ingilizcenin yanına bi dil ekleyip herhangi ülkeye gitmeyi düşünüyorum. Kore, Japonya, Polonya, Almanya, Macaristan neresi olursa artık. Zaten Türk vatandaşı olarak pek seçme şansımız yok...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Skins

Hort. Hocam sizin Japonya'da yaşam konunuzu okudum yine depreşti duygularım :D
    Ben gitmeyi kafaya koydum, üniversitede çok aşırı çalışıp ingilizcenin yanına bi dil ekleyip herhangi ülkeye gitmeyi düşünüyorum. Kore, Japonya, Polonya, Almanya, Macaristan neresi olursa artık. Zaten Türk vatandaşı olarak pek seçme şansımız yok...

Türk vatandaşlarının yavaş yavaş seçme şansları azalıyor, benim gibi çift uyruklu isen (Rusya) pek sorun olmaz.

Üniversite konusunda Polonya ve Japonya tercihin olsun Yapılmayacak şeyler değil isteyince her şey olur, sadece biraz çalışmak yeterli oluyor.

O konuda ki şartlar halen geçerli canını sıkma onun için

• BlueExorcist kullanıcısına yanıt
    Maalesef sadece Türk vatandaşlığım var. Artık yapabileceğim tek şey çok çalışmak ve dil öğrenmek. Hoş inşaat mühendisliği okuyorum keşke daha teknolojik bi bölüm seçseydim şansım artardı :D
  • quote:

Maalesef sadece Türk vatandaşlığım var. Artık yapabileceğim tek şey çok çalışmak ve dil öğrenmek. Hoş inşaat mühendisliği okuyorum keşke daha teknolojik bi bölüm seçseydim şansım artardı :D

Bilişim Mühendisliği en opsiyonel seçenek genellikle yurt dışı konusunda İki üniversite okumayı düşünebilirsin, örneğin ben 2. Üniversite için Ankara Üniversitesini tercih edeceğim, Japon dili ve edebiyatı bölümü bayağı ünlü oranın.

İnşaat mühendisliği de gayet iyi bir seçim, olanakları yüksek, ama tabi ki de önemli olan dil öğrenmek ve dolu bir CV sunmak.

:) Hocam odtüde okuyorum burada Japon bi hocamız var ve kadın o kadar harika ki göktürkçe bile biliyor :D Ondan 3 kur Japonca dersi alıcam, mezun olunca kursla veya Ankara Üniversitesiyle halletmeyi düşünüyorum Japonca'yı. Şu an zaten gördüğüm kanjileri kanaları falan okumaya çalışan çocuk gibiyim 1.sınıfa döndüm :D
  • quote:

:) Hocam odtüde okuyorum burada Japon bi hocamız var ve kadın o kadar harika ki göktürkçe bile biliyor :D Ondan 3 kur Japonca dersi alıcam, mezun olunca kursla veya Ankara Üniversitesiyle halletmeyi düşünüyorum Japonca'yı. Şu an zaten gördüğüm kanjileri kanaları falan okumaya çalışan çocuk gibiyim 1.sınıfa döndüm :D

İyi şanslar o zaman sana dostum
  • ilk defa uçağa 17 yaşımda bindim.Ve staja londraya gittim.Ve hayran kaldım oraya.Şimdi gitme şansım var ancak minimum 50 bin TL yi gözden çıkarmam gerek. 1 yıl sonra yaşama, çalışma izni falan alıyorum inşallah
    Sana da bol şans
  • insanın daha değerli olduğu bir yer istiyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: Albinoluzenci

insanın daha değerli olduğu bir yer istiyorum

Same
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.