Şimdi Ara

Yurt dışından LCD/PLasma?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
881
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamlar.Foruma ilk mesajım :) Yurt dışından 40-42'' arası LCD veya Plazma satın almak istiyorum.Cok güvenilir bir siteden aradıgım modelide buldum.FULL HD 40'' kargo ile yaklasık 1700 dolara mal oluyor.Sormak istedigim bu konuda deneyimi olan arkadas varsa gümrükde sadece 1 tane için sorun cıkıyormu yoksa sorunsuz kapıya kadar gelebiliyormu?Ürünü UPS ile yollatıcam.Bu konuda yardımcı olucak arkadas varsa memnun olurum.Şimdiden tşkler..

• gümrük işi biraz şans işi ama deneyipte sonucu buraya yazarsan süper olur, benimde var bildiğim bikaç site, hemen alayım olmazsa..
  • bu tip ürünlerde gümrükten sorunsuz geçmesi imkansız gibi..sana astarından pahalı gelir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: Uygarman

gümrük işi biraz şans işi ama deneyipte sonucu buraya yazarsan süper olur, benimde var bildiğim bikaç site, hemen alayım olmazsa..

niye ben ölüyorum? :) bende bunun bilincindeyim amacım sadece bundan önce bu şekilde bi işe kalkışan oldumu onu oğrenmekti.sanırım oldukca riskli bir iş :/ yine kurtlar sofrasına davetliyiz..
  • :):):):)
    benim arkadaş US den gelirken 17" tv getirdi, el bagajında, problem olmadı ama internet olayını bilmiyorum
  • ben almanyada yasiyorum. burada ödeme imkani cok var. bir siteden tv ismarliyorsun ve önceden parayi veriyorsun onlar ise parayi aldimi tv yi yolluyor.

ben ama üsteki ödeme seklini hic yapmam. soy ismim ile ödüyorum yani ilk önce tv gelecek bana ve bende postaciya para verecegim daha güvenli ama posta parasi biraz pahli olur söyle 20-40 euro.

senin ise hanki sekil ödeme yapacagini bilmiyorum. parayi aldiktan sonra ha yollamadilar tv yi veya aksilik cikti o zaman ne yapcagin? bence kumar oynama.

alacagin tv de yüzde yüz garanti olmaz. bir bakarsin bir seyinde bir eksik cikti o zaman tv yi yine geri mi yollayacagin avrupaya?
    veya 1ay sonra ariza cikti ne yapacagin? yurt disindan aldigin malin garantisi yokki türkiyede. yani parayi cöpe atmis sailirsiniz benden söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrabzonReady -- 4 Kasım 2007; 23:00:55 >
  • ödemeyi Paypal ile yapıyorum.Aldıgım siteden 2005 yılında Canon Powershot G2 digital fotograf makinası almıstım.Sorunsuz evime gelmişti 3 gün içinde.Site %100 güvenilir eminim ondan.Bunun yanında eBay'dan yine 2-3 yıl once Samsung El kamerası almıstım.$300 dı o zamanki fiyatı ve gümrükte TRT bandrolu diye bi vergi odedim.Ne kadarmıydı? Hiç sormayın :/ $300 :S Toplam $600 e geldi.O gunden sonra giyim haricinde bişey almadım yurt dısından.Belki kanunlarda değişiklik olmustur daha kolaylasmıstır diye dusundum sadece..Ama inan bi kotu oluyor su an burda alcagım urunun orda $2000-$2500 daha ucuz oldugunu biliyorum.Kendimi enayi gibi hissediyorum doğal olarak...
  • Ebay den saat, parfüm gibi küçük ürünler alınabilir ama bir sedan arabaya bile sığmayan plazma tv nin gümrüğe takılacağı aşikardır. Tr de olduğundan daha pahalıya gelir gümrük vergileriyle, uğraşması da cabası. Ayrıca Tr deki ithalatçı da bu tvye garanti vermeyecektir. Garanti sorun değil derseniz istanbul bilişim tarzı ithalatçılardan %10-20 daha ucuza alabilirsiniz.
  • TOSHİBA HD player almak üzereyim,ebayden alacağım...TR fiyatının 4 te birine alacağım zannedersem,satıcı ile konuştum ve bununla birlikte 120 usd yol masrafı seçip gümrüğe kesinlikle takılmadan hediye ibaresi ile alacağım,bayramlar,yılbaşları vb.. zamanlara 1 ay kala felan ekstra yönetmelikler devreye giriyor.

Böylece sorunsuz mal alabilirsiniz.Fedex ya da UPS nin pahalı versiyonlarını tavsiye ederim.Seçeceğiniz yollamada Takip ve sigorta olmalı mutlaka.
  • yurtdışından kendin getirirsen olur. kendiniz getirirseniz gümrükte %10 ödersiniz. MAX 1 tane getirebilirsiniz.ayrıca fatura bedelinin 1500 euro'dan fazla olmaması gerekiyor.
    kanunlarda bu böyle zaten, gümrük web sitesinde tüm ayrıntılar var. inceleyin.

kargo ile lcd plazma gelmez. boşa hayal kurmaya gerek yok.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ghezoo

ödemeyi Paypal ile yapıyorum.Aldıgım siteden 2005 yılında Canon Powershot G2 digital fotograf makinası almıstım.Sorunsuz evime gelmişti 3 gün içinde.Site %100 güvenilir eminim ondan.Bunun yanında eBay'dan yine 2-3 yıl once Samsung El kamerası almıstım.$300 dı o zamanki fiyatı ve gümrükte TRT bandrolu diye bi vergi odedim.Ne kadarmıydı? Hiç sormayın :/ $300 :S Toplam $600 e geldi.O gunden sonra giyim haricinde bişey almadım yurt dısından.Belki kanunlarda değişiklik olmustur daha kolaylasmıstır diye dusundum sadece..Ama inan bi kotu oluyor su an burda alcagım urunun orda $2000-$2500 daha ucuz oldugunu biliyorum.Kendimi enayi gibi hissediyorum doğal olarak...

ebay yi bilmez olurmuyum 800 üzerinde mal aldim. almanyada alman ebay güvenlidir yinede mallari yollamayanlar var. fiyat yüksekse burda sorusturma acarsin kolay.

fakat plasma ve lcd baskadir. eger sen yurt disindan siparis verirsen ve aksilik cikti adam tv yi yollamazsa. sen bu paranin tümünü ebayden alamiyorsun sadece yarisini alirsin.

hele plasma ve lcd ebay den alinmaz. bozuk cikarsa, alip verme isini unut.
    ben almanyada yasiyorum her sey daha kolay oldugu halde tv almam ebay den. yenilenmis tv ler yollarlar ve bas agirir.

anliyorum seni türkiyede 3'e alirsin almanyada 1'e alirsin.
    diyelim sen bir tv ye 1300 eu para verdin ve türkiye ye getirdin. bu tv bozulursa garantisi gecerli olmaz türkiyede yani daha cok masraf edersiniz. hadi tv nin soradan bozulmasini bos verin. ya tv yi ilk actiginizda ekran cami kirik veya bilmem ne. o zaman at tv yi cöpe.

bilmem siz bilirsiniz ama bence kumar oynama.

bu siteye gir, güvenli ama maQma tv ler.
    http://feedback.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?ViewFeedback2

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TrabzonReady -- 5 Kasım 2007; 10:02:34 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.