Şimdi Ara

yurtdışında yüksek lisans yapmalı mı?mezun olunca ne yapmalı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
1
Favori
890
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba, ben kafamın çok karışık olduğu bir konuda size danışmak istedim. Ben şuan İstanbulda iktisadi ve idari bilimler fakultesinde 3. sınıfta okumaktayım. ortalamam da şuan 3.25 civarında. Şimdi mezun olduğumda ne yapmalıyım diye kafamda bir sürü soru dolaşıyor. Emin olduğum tek konu var o da mutlaka bir yurtdışı deneyimi istiyorum. Sırf gezmek görmek amaçlı değil ama o da dahil tabiki. Yüksek lisans ta yapmak istiyorum. Muhtemelen finans ya da e-ticaret alanına yöneleceğim. Yüksek lisans yaparsam yurtdışında yapmayı çok istiyorum. Hele ki ABD ya da İngiltere olması en büyük hayalim. Ama buralarda okul paraları kaç ailenin geçim kaynağı olan paralar. Burs bulmak ta kolay iş olmadığı için daha çok avrupa ülkelerinde İngilizce eğitim verecek okullara yönelmek istiyorum. Aynı zamanda masterın da 2 yıl sürdüğünü düşünürsek az bir zaman da değil. Şimdi size sorularım şu şekilde. Mezun olduktan sonra yapabileceklerimi şöyle listeledim sizce hangisi mantıklı?

1- Mezun olur olmaz burada işe girip çalışmak
    2-Mezun olduğumda avrupa'da bir sosyal sorumluluk projesinde gönüllü olarak çalışmak(kalacak yer + harçlık onlardan). Bu minimum 6 ay olacak gibi. Bunu seçersem sizce zaman kaybı mı olur?

3-Son sınıfta yurtdışı yüksek lisans başvurularında bulunup, mezun olunca hemen eğitime devam etmek.
    4-Yüksek lisansa ihtiyacın yokki, sen mezun ol bi interrail yap yurtdışı hevesini al, burada paşa paşa çalış. bu da en über seçenek:)

herkese cevaplar için teşekkürler.

• Vrsa imkanınız, eğitimden daha güzel birşey yok. Master yapın, doktora yapın, asla ama asla pişman olmazsınız. Ama yapmadığınız takdirde pişman olma şansınız var ^^
  • Yapma imkanım var. Fakat avrupa'da yapmak akıl karı bir iş mi ve mezun olur olmaz mı başlamak lazım yoksa önce bir iş deneyimi mi lazım ona emin olamıyorum. Bir de burs bulmak ne derece kolay bilmiyorum. Fullbright falan var ama istedikleri şeyler az uz değil. Ortalamam da mükemmel değil ama fena da değil. Ne yapabilirim bilemedim:( Yardımlarınıza ve fikirlerinize açığım.
  • up
  • Diyelim universiteyi türkiyede okuduk
    Yuksek lisans icin 2 sene abd de okuduk sonra is bulup yerlesebiliyormuyuz abd ye ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Hm Ok

Diyelim universiteyi türkiyede okuduk
    Yuksek lisans icin 2 sene abd de okuduk sonra is bulup yerlesebiliyormuyuz abd ye ?

Tabiiki is bulursan yerlesirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 8B

quote:

Orijinalden alıntı: Hm Ok

Diyelim universiteyi türkiyede okuduk

Tabiiki is bulursan yerlesirsin

Anladım yani tek yapmamız gereken orda yaşamak için gerekli bir neden sunmak. Evlilik , iş gibi bir neden..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.