Şimdi Ara

ZEROTHERM CF900 testi ve sonuçları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
4.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben size elimden geldiği kadar,kulladığım ZEROTHERM CF900 LGA 775 High Perf. Cpu Cooler'ı tanıtıcam.Fiyat 45$+Kdv

ZEROTHERM CF900 testi ve sonuçları  ZEROTHERM CF900 testi ve sonuçları
    [/simage]

Montajı çok sıkıntı yaratıcak bir seviyede değil.Kutu içinden termal macun çıkıyor.4 pin lik bağlantısı var fakat 3 kablo.Kendi üzerinde bulundan ısı sensörü sayesinde fan hızını kendi ayarlıyor.Fakat ben 950rpm üzerine çıktığı hiç görmedim.Tam yükte bile bu böyleydi.Soğutma performansı nasıl die sorarsanız başka ürünlelrle karşılaştırma imkanım olmadığı için ben test verilerinin SS lerini buraya koyucam.Bu siz karar verirsiniz.hatta fikirlerinizi benimlede paylaşırsanız çok sevinirim.Sistem : Asus P5B - cpu:core2duo e6600(2400mhz)@3070mhz

Normal yük altındaki SS

Şimdide TOT ile %100 yük altındaki SS

İlk başta yazdığım bilginin yanlışlığı burda anlaşılıyor :D Fan hızı baya çıkıyor

Eksik bişey varsa affola arkadaşlar.istediğiniz başka bişey olursa mesajı editleyebilirim.Teşekkürler.

• ya arkadaşlar diğer incelemelere baktımda benimki biraz fazlamı ısnıyor yoksa normalmi
  • Dostum bana sıcaklıklar biraz yüksek gibi geldi...Zaten stok fan ile de o hızlarda çalışıyor genel de işlemciler...
  • Sıcaklık fazla. Orthos Small FFTs - stress CPU testinde daha da çıkabilir. İşlemciye daha da o/c yapsan, NB SB voltajlarını artırsan, sıcaklık 70'in üzerine kesin çıkar. Acaba termal macun kalın mı oldu Ama güzel incelem dostum. Ellerine sağlık.
  • TOT değil TAT olacak...
    sıcaklık o işlemci voltajı için fazla,tavsiyem üzerindeki fanı,kaliteli hızlı ve sessiz bir 92mm'lik fan ile değiştirmeniz olacaktır,sensör olayı saçmalık,ne hikmetse full devir döndüğünü görmedim bu fanların... ayrıca inceleme için teşekkürler.
    @ratio
    intel tat'da tüm çekirdekleri yük altına bindirince orthostan 3-5 derece daha fazla kastırıyor.
  • arkadaşlar bugün boardu değiştim.MSI P6N SLI PLATINUM aldım.sıcaklık değerleri şuan çok farklı.yeni SS leri yakın zamanda buraya koyarım.sistemi daha yeni topladım çünkü
  • neden bende speedfan tat ya da coretempten nerdeyse 12 derece daha düşük gösteriyor anlamadım bir türlü
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Overclock Ve Soğutma..
    20 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: BeFeD

neden bende speedfan tat ya da coretempten nerdeyse 12 derece daha düşük gösteriyor anlamadım bir türlü

O olay farklı mesela coretemp'de max100derece yazıyor sıcaklıkların üstünde yeni coretemp'de ise 85 derece diyor orantılı yani
  • arkadaşım son durum ne alemde
  • Allah tan ocz vanqiuser almışım o zaman (takmak biraz zor ama) adamın boşta sıcaklığı nerdeyse benim ortosla tam yük altındaki sıcaklığıma eşit.
    boşta E6420 @3.2
    http://img165.imageshack.us/img165/5062/01122008203907wa3.jpg

Yük altında Orthos 3dk yarı saaatte çalışsa sonuç fazla değişmiyor bir iki derece daha artıyor o kadar
    http://img260.imageshack.us/img260/8301/01122008204303el6.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mücerred -- 12 Ocak 2008; 20:57:04 >

• Bence ocz vanq. da hiç iyi değil. Fanların dönüş hızları çok yüksek. Allah bilir ne kadar gürültülüdür?
  • quote:

Orjinalden alıntı: Buzmavisi

Bence ocz vanq. da hiç iyi değil. Fanların dönüş hızları çok yüksek. Allah bilir ne kadar gürültülüdür?

İnanın stok fana göre çok sessiz Speed fanın 5000-6000 yazmasına bakmayın bence yanlış gösteriyor. biosda 900 civarı yazıyor. son hızda bile stok fandan daha sessiz. kaldıki ses olayından çok çekmiş biriyim. sessli olsa kimseye önermem (zaten önermiyorum montaj, malzeme tabanın pürüzlü olması klipsli olması yönünden) ancak ses düzeyi ve soğutmada (tabanı biraz zımparaladım+Akasanın 4-5ytllik termal macununu kullanmamın birde önde ve arkada 12cmlik fanın olması hasabiyle kasa hava sirkülasyonun iyi olması bunda yardımcıdır tabi) iyi olduğunu söyleyebilirim o fiyata daha iyisi şamda kaysı.

• quote:

Orjinalden alıntı: Mücerred

Allah tan ocz vanqiuser almışım o zaman (takmak biraz zor ama) adamın boşta sıcaklığı nerdeyse benim ortosla tam yük altındaki sıcaklığıma eşit.
    boşta E6420 @3.2
    http://img165.imageshack.us/img165/5062/01122008203907wa3.jpg

Yük altında Orthos 3dk yarı saaatte çalışsa sonuç fazla değişmiyor bir iki derece daha artıyor o kadar
    http://img260.imageshack.us/img260/8301/01122008204303el6.jpg

Yoksa Anakartın P5B'mi?

• bu soğutucu ile geniş çaplı bir çalışmam olmuştu ve kendisinden çok memnum kalmıştım

http://forum.donanimhaber.com/m_16561039/mpage_1/key_//tm.htm#16561039
  • Arkadaşlar bu soğutucnun sensörü fan hızını ayarlamaktan daha çok fanı frenliyor en iyisi sensörü söküp atmak ben bir tavsiye üzerine öyle yaptım masaüstünde 35 yük altında 47 dereceyi geçmiyor e6300.
    Ama direk power supply dan bağlantı yapılırsa.

Tabi bu değerler 1.86 ghz ve fan son devirdeyken 2300 devir e çıkıyor en son.

Şimdi speed fan la kontrol etmeye başladım soğutucuyu birazda oc yaptım 2.5ghz de fan ful devirde yük altında 60derece %80 e düşürünce fan devrini 64 dereceye çıkıyor ama kayda değer bir ses azalması oluşuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 26 Mart 2008; 11:15:05 >
  • ledlimi bu mavi gibi gözüküyor egzos fanından yansımada olabilir ?
  • Evet ledli mavi renkli bir ışık yayıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi OtoburPirana -- 3 Mayıs 2008; 21:12:26 >
  • Arkadaşlar, konuyu açan arkadaş, ilk koyduğu fotoğrafa göre fanı yanlış takmış. Isı boruları yukarı doğru bakmalı, doğru olan şekli budur. Birkaç derece daha düştüğünü göreceksiniz ısının..
    Saygılar, sevgiler..
  • quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Arkadaşlar, konuyu açan arkadaş, ilk koyduğu fotoğrafa göre fanı yanlış takmış. Isı boruları yukarı doğru bakmalı, doğru olan şekli budur. Birkaç derece daha düştüğünü göreceksiniz ısının..
    Saygılar, sevgiler..

Ben de fan yandan doğru üflerse daha iyi diye biliyorum.
    Ama belki yer sıkıntısı vardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: m@ni@c67

quote:

Orjinalden alıntı: AMFİBİ

Arkadaşlar, konuyu açan arkadaş, ilk koyduğu fotoğrafa göre fanı yanlış takmış. Isı boruları yukarı doğru bakmalı, doğru olan şekli budur. Birkaç derece daha düştüğünü göreceksiniz ısının..
    Saygılar, sevgiler..

Ben de fan yandan doğru üflerse daha iyi diye biliyorum.
    Ama belki yer sıkıntısı vardır.

hayır arkadaşlar ısı boruları ramlere doğru bakacak yani arkadaş doğru takmış, içinden çıkan kağıtta öyle yazıyo.. bende bu soğutucuyu yeni aldım ama dönme hızının kendine hayrı olmadığı gibi boşta bile işlemcim 65 derece yahu napıcam bööle işlemcim q9300 ve bu olay beni baya bi düşündürüyo sırf bu yüzden yeni konu bile açtım burayı görmemiştim..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.