Şimdi Ara

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli) (15. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5.820
Cevap
59
Favori
197.026
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ürün olarak kaliteli bir ürün lakin yazdığınız gibi eksik yönleri var ben filmden önce bluray müzik önceliğim arşivimi yönledirirse güzel olacak lakin baktım yetersiz kalacak yine z1000 yönelirim zappiti pro da alan çıkarsa uygun fiyata veririm teşekkür ederim

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Zidoo X bekleyebilirsiniz müzik için kurulum detaylarınızı verirseniz bu aletler çok fazla hi-fi ağırlıklı değildir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sadays -- 2 Eylül 2020; 20:6:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

bunun ayarları biraz daha karışık x9s ve z9se göre muhtemelen nedeni vs10 motoru oturması birkaç firmware daha alacaktır

görüntü aralığınız 16-235 olsun

autoda tutmayın çıkış çözünürlüğünü
    Kendi original YouTube uygulaması 4K ama hdr videolarda hdr ibaresi çıkmıyor. Smart YouTube yuklenirse muhtemelen 4k Hdr olur.
    Hdmı range 0-255 daha net canlı görüntü veriyor. 16-235 de renkler soluk çıkıyor.

Zidoo Z9X,Z10 Pro Z1000 Pro 4K UHD Media Player Kullanıcıları (Realtek 1619DR Chipsetli)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• sadays S kullanıcısına yanıt
    Kendime şaşırıyorum Zidoo X siz yazana kadar görmedim o kadar araştırma yaptım karşıma çıkmadı ama almak istediğim cihaz tamda bu işte 👍 tr ye gelsin bakalım

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ama ben size ihtiyaçlarınızı sordum hiç müzik yönünü söylemediniz ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: bitsede gitsek mi

Kendi original YouTube uygulaması 4K ama hdr videolarda hdr ibaresi çıkmıyor. Smart YouTube yuklenirse muhtemelen 4k Hdr olur.
    Hdmı range 0-255 daha net canlı görüntü veriyor. 16-235 de renkler soluk çıkıyor.

Alıntıları Göster
    Papirus smart youtube ile hdr aldı ama takılıyor yarın gündüz deneyecek hızlı internet çünkü gündüz 50mbitmiş ondan sonra izlenimlerini yazar

• quote:

Orijinalden alıntı: bitsede gitsek mi

Alıntıları Göster
    VS10 LLDV modu da mı öyle

0-255 yanlış seçim çünkü

• Uzunserdar U kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkürler ,

Zidoo Z9X gerçekten iyi bir cihaz , takip ediyorsanız zaten hakkında yazılanları da okuyorsunuzdur.

İmkanınız olursa almanızı tavsiye ederim.
  • Arkadaşlar ,

Sadays Üstad'ın dediği gibi küçük bir sağlık operasyonu için oğluma vakit ayırmak zorunda kalınca inceleme işleri biraz sarktı , affola.

Ama neyseki gece boyunca Zidoo Z9X ile haşır-neşir olabildim ve kurulumuydu , incelemesiydi , ayarıydı derken az da olsa mesafe katedebildim.

Merakları biraz giderme adına da bu gecelik birkaç satır yazayım istedim.Zaten yarın gün içerisinde ; Zidoo'dan aldığım ekran görüntüleri eşliğinde derleyip toparladıklarımı konu başlığında tekrar yazacağım.

Konumuza dönersek ve Zidoo Z9X'e gelirsek ; Zidoo Z9S'e aşina olanlar bu yeni modele hemen alışacaklardır.Nerdeyse Zidoo Z9S ile birebir aynı diyebileceğimiz bir cihazdan bahsediyoruz.Ana menü ekranı da tıpatıp aynı zaten.Fakat Hızlı Kurulum ekranı değişmiş geldi bana.Daha doğrusu eğer ki Zidoo Z9S'te benden sonraki dönemde çıkan yazılımlarda gelmediyse bu özellik , yeni bir Hızlı Kurulum ekranı ile karşı karşıya kalıyoruz Zidoo Z9X'te ve detaylarıyla , sayfa yapısıyla güzel olmuş diyebilirim.Ben beğendim.

Cihaz ilk geldiğinde v6.0.17 yazılımı yüklü olarak geldi ve v6.0.22'ye yükselteyim mi diye sordu , ben o sürümü pas geçtim.Çünkü birkaç gün önce v6.0.30 sürümü yayınlanmıştı Zidoo forumda.Bende bu yüzden bu versiyonun ( özellikle üzerine Google Play Store dahil olan G sürümünü ) indirdim.Çünkü düz ve G versiyonu olarak iki farklı yazılım yayınlanıyor şimdilik ama aralarındaki fark sadece Google Play Store eklentisi.Başka bir farklılık yok.İlerki dönemde cihaz için tek çeşit yazılım ( yani Google , yazılıma entegre edilmiş olarak ) gelecekmiş firmanın dediğine göre.

Cihaz üzerinde Youtube ve Netflix uygulamalarına ait ikonlar ana ekranın alt tarafında hazır geliyor ve uygulamalara ait ikonların üzerlerinde de dikkat çeken mavi renkli bir Featured yani (öne çıkan) ifadesi kullanılmış durumda.Sanırım Zidoo firması , bu iki uygulamaya özellikle dikkat çekmek istemiş ve vurgu yapmış ana ekranında.Siz ekranda görünen bu ikonlara tıklayıp kurulumlarını yapıyorsunuz sadece.Ben her ikisini de sorunsuzca kurdum ve çalıştırdım.

Netflix HDR olarak akıcı bir şekilde çalışıyor ve herhangi bir takılma gözlemlemedim.Şu haliyle vadedileni yapıyor ve görüntüyü 4K HDR olarak veriyor diyebilirim.Netflix'teki ses desteği ise şimdilik 2.0 ( yani Stereo ) imiş ama firma yetkilisin dediğine göre yakında 5.1 desteği de gelecekmiş Netflix'e.

Cihazın hem kendi üzerinde gelen Youtube yazılımını , hemde stabil olduğunu okuduğum bir Smart YouTube versiyonunu internetten indirerek kurdum.Fakat cihazın kendi Youtube uygulaması 4K HDR videolarda TV panelinde HDR'yi maalesef aktif etmiyor.Oysa aynı videoyu benim kurduğum Smart Youtube uygulaması ile açarsam 4K HDR görüntü veriyor cihaz ve HDR'yi aktif ediyor TV panelinde.Fakat Smart YouTube'taki 4K HDR video oynatımında da görüntülerde takılmalar var.Bu takılmalar belki de internet hızı ile alakalı olabilir ve 4K HDR videoların akıcı oynatılabilmesi için 50 Mbps internet hızı yetmiyordur , bilemiyorum.Ama şunu söyleyebiliyorum : Smart YouTube uygulamasında açılan 4K HDR bir videoda TV panelinde HDR aktif olduğu için ; cihazın Youtube 4K HDR desteği var yani VP9 P2 desteği gelmiş cihaza.Ama 4K HDR için akıcı bir oynatım şu an için yok YouTube'ta.

Google Play Store kurulumu ve cihazın Google sitesine kaydedilmesi çok basit ve bunu da tarif edeceğim sizlere.Play Store kurulumu sonrası deneme amacıyla Spotify müzik uygulamasını indirdim Play Store'dan ve kurdum.İndirme ve kurulum sorunsuz gerçekleşti ama Spotify'da bir albüm yada şarkı seçmek kumandanın tuşları ile mümkün değil.Kumandanın ya fare modunu kullanacaksınız yada Logitech K400 Plus tarzı bir klavye alacaksınız.Ki hatırlarsanız hep eleştirdiğim bir konudur bu ve bu tarz uygulamaların kullanımı Zidoo'da zordur.Mesela önceden sadece SD olarak izleyebildiğimiz Netflix menüsü bile kendi kumandası ile doğru dürüst kullanılamıyordu ama bereket o sıkıntı şu an üzerinde gelen Netflix'te aşılmış durumda artık.

Cihaz için indirdiğim bütün 4K 60 fps HDR test videoları yağ gibi akıyor ekranda ve zaten Zidoo'nun ön plana çıktığı yerde burası.Medya oynatımını layıkıyle yapar bir durumda cihaz.İndirdiğim tüm test videolarını sorunsuz ve akıcı bir şekilde oynatıyor , görüntüler de cam gibi.

Cihaza v6.0.30 yazılımını yüklediğiniz anda Home Theatre versiyonunuz da 3.0'dan 4.0'a yükselmiş olarak geliyor.Ben de kurulan bu 4.0 versiyonu üzerinden NAS'a bağlandım ve tüm dizi-film arşivimi Home Theatre uygulaması üzerinden tarattım.Hatalı bulunan bayağı afiş var görünürde ama bu Apple TV'ye göre hazırladığım klasör yapısıyka alakalı da olabilir.Çünkü Zidoo Z9S'ten Apple TV 4K'ya geçerken ; aynı tarz sıkıntıları Apple TV'deki Infuse uygulamasındaki bazı afişlemelerde de yaşamıştım.Sonuç olarak tüm afişleri bir kere adam gibi düzenler ve Home Theatre'da yedeğini alırız , bir daha da sıfırdan taratmayla uğraşmayız.

Cihazda bir ekran koruyucu aktif durumda ve default olarak kendiliğinden devreye girdiğini gördüm incelemelerim esnasında.Bu ekran koruyucu da 4 farklı ekran görüntüsü sırasıyla değişiyor ekranda.

Gelelim işin görüntü boyutuna...

Yalnız öyle kararsız bir konumdayım ki size bu durumu özellikle belirtmem lazım.

Yıllardır Pıoneer Plazma kullanıyordum ama yaklaşık 1,5 ay önce bu paneli bıraktım ve Samsung 65Q85R OLED 4K HDR bir panele geçtim.Öyle ki bu panele geçmekle görüntü anlamında görsel bir şölene adım attım diyebilirim.Yani şimdiye dek mecburen uzak kaldığım 4K ve HDR kavramları ile yeni tanıştım diyebilirim.Haliyle " Pioneer LX5090 Plazma - Zidoo Z9S " ikilisinden " Samsung 65Q85R OLED 4K - Zidoo Z9X " ikilisine geçmiş oldum ve her iki kombinasyon arasında da görüntü anlamında doğal olarak müthiş fark var.

Kısacası panelimi değiştirmem sebebiyle Zidoo Z9X , Zidoo Z9S'e göre şu kadar iyidir diye kesin önyargılı bir ifade kullanmak istemiyorum.Bu ifade yanlış olur bence.Çünkü yeni Zidoo Z9X'te test ettiğim videoların tamamı 4K HDR test videoları.Ve bu videolarda öyle müthiş görüntüler var ki , hepsinde de renk doygunluğu , canlılık , parlaklık , gölgelemeler muhteşem.Ama benim önceki Pıoneer Plazma panelimde Zidoo Z9S ile test ettiğim videoların kalitesi bile 1080p idi.

Yine de bir fikir edineyim diye bu gece arşivimdeki 1080p filmlere ve 720p dizilere de göz attım özellikle ama dediğim gibi o görüntüler bile , yeni aldığım Samsung 4K HDR panelde ( Eski Pıoneer Plazma panelime nazaran ) çok daha iyi bir görüntüye sahip.Yani 1080p bir plazmadan 4K HDR OLED bir ekrana geçince aradaki farkı net olarak görüyorsunuz ve bu da çok normal.

Özetle cihazın görüntü kalitesi anlamında birkaç dizi ve film daha izlersem sanırım sizlere daha net birşeyler yazabilirim görüntü kalitesi anlamında.Ama Zidoo ve AVS forumda ; VS10 motorunun Dolby Vision özelliği olmayan panellerde dahi görüntüye ( az da olsa ) olumlu katkı sağladığından bahsedilmişti.Bu yüzden görüntü testi konusunda az biraz zamana ihtiyacımız var.

Şimdilik bu kadar.Yarın bir aksilik çıkmazsa daha derli toplu bir inceleme yazısı ile tekrar buralarda olacağım.

Kalın sağlıcakla...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 27 Eylül 2020; 16:13:58 >

• Arkadaşlar, Zidoo Z9X için ilerde Türkiye satışı olacak mı? Boşuna beklemeyelim, böyle durumda yurt dışından nereden almamızı tavsiye edersiniz. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: akancaym

Arkadaşlar, Zidoo Z9X için ilerde Türkiye satışı olacak mı? Boşuna beklemeyelim, böyle durumda yurt dışından nereden almamızı tavsiye edersiniz. Teşekkürler
    +1
  • quote:

Orijinalden alıntı: Papirus

Arkadaşlar ,

Sadays Üstad'ın dediği gibi küçük bir sağlık operasyonu için oğluma vakit ayırmak zorunda kalınca inceleme işleri biraz sarktı , affola.

Ama neyseki gece boyunca Zidoo Z9X ile haşır-neşir olabildim ve kurulumuydu , incelemesiydi , ayarıydı derken az da olsa mesafe katedebildim.

Merakları biraz giderme adına da bu gecelik birkaç satır yazayım istedim.Zaten yarın gün içerisinde ; Zidoo'dan aldığım ekran görüntüleri eşliğinde derleyip toparladıklarımı konu başlığında tekrar yazacağım.

Konumuza dönersek ve Zidoo Z9X'e gelirsek ; Zidoo Z9S'e aşina olanlar bu yeni modele hemen alışacaklardır.Nerdeyse Zidoo Z9S ile birebir aynı diyebileceğimiz bir cihazdan bahsediyoruz.Ana menü ekranı da tıpatıp aynı zaten.Fakat Hızlı Kurulum ekranı değişmiş geldi bana.Daha doğrusu eğer ki Zidoo Z9S'te benden sonraki dönemde çıkan yazılımlarda gelmediyse bu özellik , yeni bir Hızlı Kurulum ekranı ile karşı karşıya kalıyoruz Zidoo Z9X'te ve detaylarıyla , sayfa yapısıyla güzel olmuş diyebilirim.Ben beğendim.

Cihaz ilk geldiğinde v6.0.17 yazılımı yüklü olarak geldi ve v6.0.22'ye yükselteyim mi diye sordu , ben o sürümü pas geçtim.Çünkü birkaç gün önce v6.0.30 sürümü yayınlanmıştı Zidoo forumda.Bende bu yüzden bu versiyonun ( özellikle üzerine Google Play Store dahil olan G sürümünü ) indirdim.Çünkü düz ve G versiyonu olarak iki farklı yazılım yayınlanıyor şimdilik ama aralarındaki fark sadece Google Play Store eklentisi.Başka bir farklılık yok.İlerki dönemde cihaz için tek çeşit yazılım ( yani Google , yazılıma entegre edilmiş olarak ) gelecekmiş firmanın dediğine göre.

Cihaz üzerinde Youtube ve Netflix uygulamalarına ait ikonlar ana ekranın alt tarafında hazır geliyor ve uygulamalara ait ikonların üzerlerinde de dikkat çeken mavi renkli bir Featured yani (öne çıkan) ifadesi kullanılmış durumda.Sanırım Zidoo firması , bu iki uygulamaya özellikle dikkat çekmek istemiş ve vurgu yapmış ana ekranında.Siz ekranda görünen bu ikonlara tıklayıp kurulumlarını yapıyorsunuz sadece.Ben her ikisini de sorunsuzca kurdum ve çalıştırdım.

Netflix HDR olarak akıcı bir şekilde çalışıyor ve herhangi bir takılma gözlemlemedim.Şu haliyle vadedileni yapıyor ve görüntüyü 4K HDR olarak veriyor diyebilirim.Netflix'teki ses desteği ise şimdilik 2.0 ( yani Stereo ) imiş ama firma yetkilisin dediğine göre yakında 5.1 desteği de gelecekmiş Netflix'e.

Cihazın hem kendi üzerinde gelen Youtube yazılımını , hemde stabil olduğunu okuduğum bir Smart YouTube versiyonunu internetten indirerek kurdum.Fakat cihazın kendi Youtube uygulaması 4K HDR videolarda TV panelinde HDR'yi maalesef aktif etmiyor.Oysa aynı videoyu benim kurduğum Smart Youtube uygulaması ile açarsam 4K HDR görüntü veriyor cihaz ve HDR'yi aktif ediyor TV panelinde.Fakat Smart YouTube'taki 4K HDR video oynatımında da görüntülerde takılmalar var.Bu takılmalar belki de internet hızı ile alakalı olabilir ve 4K HDR videoların akıcı oynatılabilmesi için 50 Mbps internet hızı yetmiyordur , bilemiyorum.Ama şunu söyleyebiliyorum : Smart YouTube uygulamasında açılan 4K HDR bir videoda TV panelinde HDR aktif olduğu için ; cihazın Youtube 4K HDR desteği var yani VP9 P2 desteği gelmiş cihaza.Ama 4K HDR için akıcı bir oynatım şu an için yok YouTube'ta.

Google Play Store kurulumu ve cihazın Google sitesine kaydedilmesi çok basit ve bunu da tarif edeceğim sizlere.Play Store kurulumu sonrası deneme amacıyla Spotify müzik uygulamasını indirdim Play Store'dan ve kurdum.İndirme ve kurulum sorunsuz gerçekleşti ama Spotify'da bir albüm yada şarkı seçmek kumandanın tuşları ile mümkün değil.Kumandanın ya fare modunu kullanacaksınız yada Logitech K400 Plus tarzı bir klavye alacaksınız.Ki hatırlarsanız hep eleştirdiğim bir konudur bu ve bu tarz uygulamaların kullanımı Zidoo'da zordur.Mesela önceden sadece SD olarak izleyebildiğimiz Netflix menüsü bile kendi kumandası ile doğru dürüst kullanılamıyordu ama bereket o sıkıntı şu an üzerinde gelen Netflix'te aşılmış durumda artık.

Cihaz için indirdiğim bütün 4K 60 fps HDR test videoları yağ gibi akıyor ekranda ve zaten Zidoo'nun ön plana çıktığı yerde burası.Medya oynatımını layıkıyle yapar bir durumda cihaz.İndirdiğim tüm test videolarını sorunsuz ve akıcı bir şekilde oynatıyor , görüntüler de cam gibi.

Cihaza v6.0.30 yazılımını yüklediğiniz anda Home Theatre versiyonunuz da 3.0'dan 4.0'a yükselmiş olarak geliyor.Ben de kurulan bu 4.0 versiyonu üzerinden NAS'a bağlandım ve tüm dizi-film arşivimi Home Theatre uygulaması üzerinden tarattım.Hatalı bulunan bayağı afiş var görünürde ama bu Apple TV'ye göre hazırladığım klasör yapısıyka alakalı da olabilir.Çünkü Zidoo Z9S'ten Apple TV 4K'ya geçerken ; aynı tarz sıkıntıları Apple TV'deki Infuse uygulamasındaki bazı afişlemelerde de yaşamıştım.Sonuç olarak tüm afişleri bir kere adam gibi düzenler ve Home Theatre'da yedeğini alırız , bir daha da sıfırdan taratmayla uğraşmayız.

Cihazda bir ekran koruyucu aktif durumda ve default olarak kendiliğinden devreye girdiğini gördüm incelemelerim esnasında.Bu ekran koruyucu da 4 farklı ekran görüntüsü sırasıyla değişiyor ekranda.

Gelelim işin görüntü boyutuna...

Yalnız öyle kararsız bir konumdayım ki size bu durumu özellikle belirtmem lazım.

Yıllardır Pıoneer Plazma kullanıyordum ama yaklaşık 1,5 ay önce bu paneli bıraktım ve Samsung 65Q85R OLED 4K HDR bir panele geçtim.Öyle ki bu panele geçmekle görüntü anlamında görsel bir şölene adım attım diyebilirim.Yani şimdiye dek mecburen uzak kaldığım 4K ve HDR kavramları ile yeni tanıştım diyebilirim.Haliyle " Pioneer LX5090 Plazma - Zidoo Z9S " ikilisinden " Samsung 65Q85R OLED 4K - Zidoo Z9X " ikilisine geçmiş oldum ve her iki kombinasyon arasında da görüntü anlamında doğal olarak müthiş fark var.

Kısacası panelimi değiştirmem sebebiyle Zidoo Z9X , Zidoo Z9S'e göre şu kadar iyidir diye kesin önyargılı bir ifade kullanmak istemiyorum.Bu ifade yanlış olur bence.Çünkü yeni Zidoo Z9X'te test ettiğim videoların tamamı 4K HDR test videoları.Ve bu videolarda öyle müthiş görüntüler var ki , hepsinde de renk doygunluğu , canlılık , parlaklık , gölgelemeler muhteşem.Ama benim önceki Pıoneer Plazma panelimde Zidoo Z9S ile test ettiğim videoların kalitesi bile 1080p idi.

Yine de bir fikir edineyim diye bu gece arşivimdeki 1080p filmlere ve 720p dizilere de göz attım özellikle ama dediğim gibi o görüntüler bile , yeni aldığım Samsung 4K HDR panelde ( Eski Pıoneer Plazma panelime nazaran ) çok daha iyi bir görüntüye sahip.Yani 1080p bir plazmadan 4K HDR OLED bir ekrana geçince aradaki farkı net olarak görüyorsunuz ve bu da çok normal.

Özetle cihazın görüntü kalitesi anlamında birkaç dizi ve film daha izlersem sanırım sizlere daha net birşeyler yazabilirim görüntü kalitesi anlamında.Ama Zidoo ve AVS forumda ; VS10 motorunun Dolby Vision özelliği olmayan panellerde dahi görüntüye ( az da olsa ) olumlu katkı sağladığından bahsedilmişti.Bu yüzden görüntü testi konusunda az biraz zamana ihtiyacımız var.

Şimdilik bu kadar.Yarın bir aksilik çıkmazsa daha derli toplu bir inceleme yazısı ile tekrar buralarda olacağım.

Kalın sağlıcakla...
    Geçmiş olsun.

HDR kaynakları ve SDR kaynakları farklı ayarlarda kullanın, yoksa HDR filmler daha karanlık görünür, HDR'da kullandığınız ayarları da SDR filmlerde kullanırsanız aşırı parlak bir görüntü oluşur ve görüntü akıcılığı azalır.
    Benim TV'nin ideal ayarlarını bu sitede buldum.
    https://best-tv-settings.com/
    Bu arada Samsung QLED'lerden sonra OLED paneli bıraktı diye hatırlıyorum.

S'den X'e geçsek, S'deki afiş yedeğini X'e kurabiliriz değil mi?

• bu ayarlar benim Papirusa önerdiğim ayarlar zaten HDR modunda ekranı dinamiğe alınca zaten kontrast oralarda kalmaz bir tek kontrastı öyle önermedim çünkü hdr görüntü için parlaklık lazım oledleri sıçırtan parlaklık aslında ekran yanması değil asla başemedez hdr filmlerde qledlerle bir de utanmadan dolby vision koyuyor lan sen daha hdryi gösteremiyorsun ne dolby visionu

Bu arada samsung quantum dot oled diye yeni bir oled üretme yolunda ama mesafe alamadı henüz qled üretmeyi bırakmadı 2020 modeller de hala qled
  • quote:

Orijinalden alıntı: sadays

bu ayarlar benim Papirusa önerdiğim ayarlar zaten HDR modunda ekranı dinamiğe alınca zaten kontrast oralarda kalmaz bir tek kontrastı öyle önermedim çünkü hdr görüntü için parlaklık lazım oledleri sıçırtan parlaklık aslında ekran yanması değil asla başemedez hdr filmlerde qledlerle bir de utanmadan dolby vision koyuyor lan sen daha hdryi gösteremiyorsun ne dolby visionu

Bu arada samsung quantum dot oled diye yeni bir oled üretme yolunda ama mesafe alamadı henüz qled üretmeyi bırakmadı 2020 modeller de hala qled
    ABD'de çok popüler olan TCL Türkiye piyasasına giriyor.
    Şu Mini-Led modeli ülkemizde piyasaya çıkarsa iyi iş yapar.(Tabii kâğıt üstündeki kadar iyiyse)
    QLED Panel
    Mini-Led aydınlatma
    4K
    HDR
    Dolby Vision
    Native 120Hz
    VRR
    HDMI 2.1

https://www.displayspecifications.com/en/model/05e020f1

https://www.log.com.tr/turkiyede-yer-alan-tcl-den-butce-dostu-120-hz-qled-mini-led-tv/

• Home Theatre yedeklerini geri yükleme olayını test etmek lazım.Sonuçta gelen son yazılımla birlikte Home Theatre uygulaması sürümünde , v3.0'dan 4.0'a bir geçiş oldu.

Bu yüzden " Zidoo Z9S'den Zidoo Z9X'e geçsek elimizdeki yedeği yükleyebilir miyiz ? " şu an için bunu bilemiyorum.

Ama senin için şunu yapabilirim dostum.

Senin aldığın yedeği bana gönderirsin ve benim cihazdaki Home Theatre 4.0 versiyonuna yüklemeye çalışırım senin yedeğini.

Çalışırsa ne ala , çalışmazsa yeni afişlemelere sağlık...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 3 Eylül 2020; 18:8:36 >
  • http://forum.zidoo.tv/index.php?threads%2Fbeta-version-6-0-35-for-z9x-z10-pro-z1000-pro.80962%2F

Beta yeni yazılım.

• Selam ,

Tahmin ettiğiniz gibi gün içinde sürekli cihazla ilgilendim.Açıkçası Zidoo'yu kurcalamayı da özlemişim diyebilirim.

NOT : Aşağıdaki tüm yazdıklarım v6.0.30 yazılımı ile ilgili tespitler.Bunu belirtmeliyim , çünkü sizlere bu satırları yazdığım ve paylaştığım saatlerde Zidoo'dan v6.0.35 yazılımı geldi bile...

-------------------------------------

Öncelikle afişleme hataları ile bayağı uğraştım diyebilirim ve bu konuda da bir iki tespitim var uygulama ile ilgili.

1- Dizi bölümlerinde bölüm adı da yazıyorsa eğer ; Home Theatre uygulaması bazen saçma sapan bir şekilde en başta yazan dizi ismini değilde devamında yazılı bölüm adından birşeyleri baz alarak afişleme yapabiliyor.

Mesela diziye ait " Pennyworth.S01E04.Lady.Penelope.720p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTG " adlı tanımlama da , uygulamanın normalde Pennyworth dizisini afişlemesi lazım ama bir bakmışsınız alakasızca " Lady " yada " Penelope " adlı birşeyi afişlemiş olabiliyor.

Bu yüzden elinizden geldiğince sade uzantılar kullanmaya çalışın , aksi taktirde uğraşmanız gerekebiliyor.

2- Dizilere ait bölüm numaraları kısa ve net olsun.Yani S01E01 şeklinde bir ifade yeterli.Torrent linklerindeki şu tarz bölüm tanımlamalarını da mümkün oldukça kullanmamaya çalışın.Yani diziye ait bölüm numarası ; hem S01E01 , hem de Episode.1 gibi çiftli tanımlamalarla yazılı olmasın aynı satırda , uygulamada kafa karıştırabiliyor çünkü.

Mesela " Alex.Rider.S01E01.Episode.1.1080p.AMZN.WEB-DL.DDP5.1.H.264-NTG " ifadesinde gördüğümüz gibi yapmamaya çalışın.

Gerçi bu yazdığım 2 sıkıntı da torrent linklerinin böyle olmasından ve haliyle öyle indirmemizden kaynaklı.Onu bildiğim için firmaya not mahiyetinde yine de yazacağım bu detayları.

Home Theatre'a gelirsek hatalı bulunan afişlemelerin düzeltilmesi daha da kolaylaştırılmış.Şöyle ki ; uzantınıza göre mantıklı seçenekleri önceden de yazarak ekrana sıralıyordu zaten ama şimdi bu sıralamayı afişleri göstererek yapıyor uygulama.Ve siz afişlere bakarak daha kolay seçiyorsunuz hatalı bulunan dizi yada filminizi.

Netflix konusuna gelince.Samimi olarak söylüyorum Netflix'i tahminimden çok daha iyi buldum bugünkü incelememde.Aynı dizi ve filmlere ait aynı sahneleri ; hem Apple TV'de hem de Zidoo Z9X'te izlememe rağmen ( ama farklı HDMI kablolarla ) görüntülerde nerdeyse fark yok diyebilirim.Üstelik size belki garip gelecek ama görüntüyü ileri almada Zidoo Z9X çok daha hızlıydı.Yani Zidoo Z9X'te görüntülü ileri almada seçilen bir sahne çok hızlı devreye giriyor ve oynamaya başlıyor ama aynı şeyi Apple TV 4K'da yaptığımda seçilen sahnenin bu kadar hızlı açılmadığını ve Apple TV 4K’nın hâlâ belleği toparlamaya çalıştığını gördüm.Dediğim gibi bana garip geldi bu durum ama Zidoo görüntülü ileri almada hakikaten fark attı diyebilirim.Bu işlemi defalarca denedim ve Zidoo Z9X hep üstün geldi bu konuda.Bu arada hem Zidoo Z9X'in , hemde Apple TV 4K'nin Gigabit kablolarla Ethernet bağlantılı olduklarını yazmalıyım.İnternet bağlantılarında fark yok yani.

Şunu da ifade etmeliyim.Önceki dönemde Netflix Zidoo Z9S'te bu kadar başarılı olsaydı Apple TV 4K ve NAS ikilisini alır mıydım düşünürdüm açıkçası.Çünkü o dönemdeki gibi menülerde dizinin istenilen bölümüne gitme sıkıntısı yok artık Netflix’te ve alınan görüntü gerçekten çok başarılı.

Fakat asıl sıkıntı şurda : Netflix'teki bu gösterim hiçbir zaman garanti edilmiyor firma tarafından.Yani Netflix bir güncelleme yaparda Zidoo'daki bu yayını engellerse buna yapacak birşeyi kalmaz firmanın.Böyle olunca da kullanıcı Netflix’ten mahrum kalır.Fakat bu risk sadece Zidoo Z9X’te yok , Dune firmasına ait üründe de var.

Özetlersem ; özellikle Netflix amacıyla Zidoo Z9X almayı düşünenler bu riski hiç unutmasınlar.Ama çok iyi bir medya oynatıcı alayım diyenler de eğer ki bu cihazı alırsa ; YouTube 4K oynatımı ve ( şimdilik ) Netflix 4K oynatımı gibi avantajlara da sahip olacaklar.

YouTube konusuna gelince.Maalesef şimdilik hayal kırıklığı demeliyim.

Çünkü bugün yaptığım denemelerde de ; YouTube üzerinden açtığım 4k HDR görüntülerdeki takılmaların devam ettiğini gördüm.Yani hem cihazın kendi YouTube uygulamasında , hemde yüklediğim Smart YouTube uygulamasında bu sonuç değişmedi.Aynı takılmalar bugünde vardı. ( Kablo İnternet kullanıcısıyım ve gün içerisinde 50 Mbit , akşam 19:00-00:00 saatleri ærasında ise 20 Mbit hıza sahip olduğumu da belirteyim bu arada )

Üstelik bugün şöyle bir gariplik yaşadım.Dün geceki notlarıma bakarsanız cihazın kendi Youtube uygualamasında da HDR görüntü aldığımı yazmıştım.Bunu nasıl görüyorsun derseniz , şöyle özetleyeyim : Herhangi bir HDR kaynaklı uygulamayı açıp panelde seyretmeye başladığımızda ( Netflix , YouTube , film v.s herneyse ) ; Samsung TV panelinin ana ekranında kontrol ettiğimizde eğer yayın panele HDR olarak geliyorsa ekrandaki ifadede daire içerisinde HDR yazdığını görüyoruz.Ama bugün ne hikmetse bu HDR ifadesini göremedim cihazın kendin üzerinde gelen YouTube uygulamasında.Oysa Smart YouTube yada Netflix'te bu HDR sembolü hemen aktif oluyor ekranda.

Kısaca cihazdaki Youtube 4K desteği hakkında ; hem HDR görüntülerde takılmalar var , hemde HDR aktarımının sürekliliği konusunda bir stabilite sıkıntısı var diyebilirim size.Fakat iler ki yazılım güncellemeleriyle ile YouTube'taki bu sıkıntılar da aşılacaktır bence.

Stabiliteye bakarsak ; dizi ve film oynatımları müthiş.Çok akıcı ve gerçekçi görüntülerle izliyorsunuz videolarınızı.Takılma yok ve ileri sarmalarda da herhangi bir sıkıntı görmedim.

Sadece afişleme hataları ile uğraştığım zamanlarda birkaç kez ana ekrana döndü cihaz.

Bundan sonraki süreçte ise Music Player'e ve sırf deneme amacıyla kurduğum ZDMC 18.8'e de bakacağım cihazda.

Görüşmek üzere , işimiz uzun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 4 Eylül 2020; 3:22:59 >

• Arkadaşlar ,

Firma Zidoo Z9X , Zidoo Z10 Pro ve Zidoo Z1000 Pro modelleri için v6.0.35 sürümü ile yeni bir yazılım yayınladı.

Yayınlanan v6.0.35 yazılımına ait detaylara bakacak olursak şöyle :

New firmware v6.0.35 BETA Version for ZIDOO Z9X and Zidoo Z10 Pro Release

Change logs :

System :

1. Fix the no sound output problem for the AV output when video cable is not connected.
    2. Fix the problem that some online videos are not playing smoothly.
    3. Add Samba service functionality.
    4. Fix the problem that DLNA cannot cast screen after entering the screensaver.
    5. Fix the problem that the sound of some videos delay appears after fast-forward.
    6. Add support for aiff music files.
    7. Optimize the connection of the Bluetooth remote control.
    8. Fix the problem that occasionally cannot be shut down.
    9. Optimize the long key function of the remote control.
    10. Fix the problem that some U disks cannot be recognized correctly.
    11. Optimize the screen saver function.
    12. Fix the problem that Mango TV prompts the device to be rooted.
    13. ZDMC Adaptation.
    14. Add supporting of IQiyi output raw sound.
    15. Optimize the HDMI IN display.
    16. Fix the problem of incorrect free space when copying by Samba.
    17. Fix the problem that some mobile apps display in portrait mode.
    18. Fix the problem that no HDR output when playing HDR videos with some projector.
    19. Add the Czech language adaptation.

Video Player :

1. Fix the issue that chapters cannot be switched.
    2. Fix the problem of pressing the function key to continue playing during pause.
    3. Optimize subtitle download
    4. Add press the information button to display poster information.
    5. Optimize the forced subtitle function.
    6. Fix the problem that SMB videos cannot be played through ZDMC.
    7. Fix the problem that some TVs cannot play in 3D automatically.
    8. Add HDR 12 bits support.
    9. Fix the flickering problem of some DV movies.
    10. Fix the problem that there is no 3D effect when playing MKV 3D movies.
    11. Optimize poster information display of player.
    12. Fix the problem that some DV movies cannot be played.

Image Player :

1. New feature revision.
    2. Add custom folder function.
    3. Add the function of setting the folder as a screen saver picture.
    4. Optimize the slideshow function.
    5. Fix the problem that the vertical picture is stretched in the slide show.
    6. Add the function of exclude folder.

Home Theatre :

1. Update to version 4.0
    2. Optimize the sorting function of the navigation interface.
    3. Fix the problem that Douban cannot match
    4. Fix the problem that child lock will be ignored when playing directly.
    5. Fix the problem of incorrect data after sorting widgets.
    6. Optimize the ratio of local trailers.
    7. Optimize sorting function.
    8. Optimize the details interface.
    9. Fix the problem of incorrect TV viewing history.
    10. Fix the problem that the detailed title is too long.
    11. Fix the problem that the letter navigation and the prompt picture on the left side appear at the same time when display in list mode.
    12. Optimize TV series matching.

Settings :

1. Add Samba service switch.
    2. Optimize color settings.
    3. Add Deep Color compatibility mode.
    4. Add input method selection settings.

Media Center :

1. Optimize the playback history display.
    2. Added playback history display switch.

BluRay Navigation :

1. Add function to display movie information when press information key.
    2. Fix the problem of not being able to navigate after entering the screensaver.

Arzu eden arkadaşlar aşağıdaki linklerden bu yazılımları indirip yükleyebilir veya yükleyen kullanıcıların görüşlerini paylaşmayı bekleyebilir.Ama yüklersenizde ; her zaman dediğim gibi , yükleme sonrası karşılaşılacak tüm sorumluluklar size aittir.

------------------------------------------------------------------------------------------

Zidoo Z9X için yayınlanan v6.0.35 Yazılımları

Download :http://apidl.zidoo.tv/Z9X/v6.0.35/Z9X_P_v6.0.35_202009031713_ota-package.zip

MD5 Hash ( Doğrulama Kodu ) : 93E9881CA2805C86FEAA2ECFF3B92C49

Yazılıma Google Dahil edilmiş G sürümü için...

Download :http://apidl.zidoo.tv/Z9X/v6.0.35/Z9X_P_v6.0.35_G_202009031800_ota-package.zip

MD5 Hash ( Doğrulama Kodu ) : BF7C2ACDFE666F86B23F08855CF37932

------------------------------------------------------------------------------------------

Zidoo Z10 Pro için yayınlanan v6.0.35 Yazılımları

Download :http://apidl.zidoo.tv/Z10_PRO/v6.0.35/Z10-Pro_P_v6.0.35_202009031830_ota-package.zip

MD5 Hash ( Doğrulama Kodu ) : 6D3FCEA423F81A3DBD69A09ED4795237

Download :http://apidl.zidoo.tv/Z10_PRO/v6.0.35/Z10-Pro_P_v6.0.35_G_202009031852_ota-package.zip

MD5 Hash ( Doğrulama Kodu ) : 9791FA5FFBB6FA657DABD376EF792945

Zidoo Z1000 Pro için yayınlanan v6.0.35 Yazılımları

Download :http://apidl.zidoo.tv/Z1000_PRO/v6.0.35/Z1000-Pro_P_v6.0.35_202009031927_ota-package.zip

MD5 Hash ( Doğrulama Kodu ) : F9ED62F5F5BDEE6EAC2C060C6C10C552

Download :http ://apidl.Zidoo.t /Z1000-Pro_P_v6.0.35_G_202009031950_ota-package.zip

MD5 Hash ( Doğrulama Kodu ) : F2DA9B7510F552AB81E09F2F1D4AD7BC

ZDMC 18.8 Sürümü

http://apidl.zidoo.tv/app/zdmc-18.8_rtk.apk

İyi günlerde kullanmanız dileğiyle...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Papirus -- 11 Eylül 2020; 14:53:47 >

• Bu arada Zidoo Z9X'te özellikle kullanmamı istediğiniz Smart YouTube uygulaması varsa bildirin lütfen.

Ben " Smart_YouTube_TV-v6.17.715_build_1295-armeabi-v7aarm64-v8ax86x86_64 " sürümünü kurdum ve harici YouTube uygulaması anlamında bununla test ediyorum cihazı ama sizlerin bildiği farklı bir sürüm varsa onu da yükleyip deneyebilirim.
  • 
Sayfa: önceki 1314151617
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.