Bildirim
ZOR OLASILIK SORUSU
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
+ -
1/4 mü cevap 1/2 de olabilir
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 31 Mayıs 2018; 19:46:49 > -
cevap anahtarı elime pazartesi gecicek ama olabilir siz nasıl düşündünüz acaba? -
çember çizdim çember üzerine noktalar yerleştirdim. Çemberin üstündeki ve altındaki iki adet noktayı birleştirerek bir kiriş çizdim. Daha sonra çizeceğimiz diğer kirişin çizdiğimiz kirişi kesebilmesi için seçeceğimiz noktanın birisinin seçtiğimiz üst noktanın sağında, diğerinin alt noktanın solunda bir nokta olması gerek. Seçeceğimiz bir noktanın daha önce seçtiğimiz üstteki noktanın sağında olma ihtimali 1/2, diğer seçeceğimiz noktanın alttaki noktanın solunda olma ihtimali 1/2 çarpında 1/4 sonucunu buldum.
Yani en başta üstte ve altta iki nokta seçip birleştirdim, 3. noktayı üstteki noktanın sağından, 4. noktayı alttaki noktanın solundan seçtim. Eğer seçeceğimiz iki noktayıda seçtiğimiz noktaların sağından veya solundan seçersek çizeceğimiz kirişler birbirini kesmez birini soldan birini sağdan seçmemiz gerek. Üsttekinin sağı alttakinin solu 1. durumdu 2. durum üsttekinin solu alttakinin sağı ama 2. durum bir şeyi değiştirmez çünkü alttakinin sağından çizersek o nokta üsttekinin de sağında kalmış olacak, üsttekinin solundan seçersek alttakinin de solunda kalmış olacak yani 1. durumun aynısı oluyor. Gibi birşeyler saçmaladım :D
-
Burda nokta sayısının bir önemi yok -
çok sagol hocam hic böyle düşünmemiştim. bana farklı bi bakış açısı kattın. baya mantıklı geldi. cevabını ögrenince editlerim -
Soracak bişey bulamadılar artık olimpiyat ayarı soruyorlar helal. -
-
Hocam içeriden bir dörtgen seçerseniz köşegenleri birbirini keser oradan da geliyor, yukarıda çözüm var galiba ama ben yine de yazdım öyle. Saygılar
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi veysel027 -- 31 Mayıs 2018; 20:41:42 > -
Bilmiyorum daha fazlasına kafam basmıyor -
olimpiyatta 40 soru varsa 20si böyle hocam. -
2020 noktadan nasil.dortgen secicez ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
ben 1 bolu 3derdim bu arada
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi herzamanyıkık -- 31 Mayıs 2018; 22:40:15 >
Hocam cevabi soyler misin pzt demistin ☺☺
1/3 ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X