Şimdi Ara

0-30 V DC 3A Güç Kaynağı (Resimli) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
49
Cevap
2
Favori
4.548
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Teşekkür ederim zaman evet zamanımı aldı fakat maliyeti piyasada satılan ürünlerin yarısına denk geldi.Ama para önemli değildi bana birçok şey kattı bu cihaz kullanırken bile insan mutlu oluyor.
  • konuyu canlandırmış olacam ama ben bu devreyi yaparken bu şemaya göre yaptım ama devreyi çalıştıramadım Q2 elemanının emiter ucu R16 direncine bağlanması gerekiyor bu durumda Q2 elemanını ters bağlamam gerekiyor. yani Q2 elemanının bacaklarının üçgen yapısı ile şemanın delikleri ters oluyor.
    ben iki yönde de denedim ama Q1 veya U2 yanıyor. yardımcı olursanız sevinirim. bu arada ben baskı devre şemasını olduğu gibi çıkarttım ve devre resimlerdeki devrenin tersi oldu.

0-30 V DC 3A Güç Kaynağı (Resimli)

• bu devre güzel ancak kısa devre koruması yok bu nedenle hemen 2n3055 'i yakıyor.
  • devreye kısadevre koruma eklenebilir mi?
  • TKAY kullanıcısına yanıt
    Hocam sorun neyden kaynaklanıyor bilmiyorum ama ben devrenin aynısını yaptım bi sorun yaşamadım
  • integer kullanıcısına yanıt
    Devrede kısa devre koruma ışığı var kısa devre olduğu zaman led yanıyor 2n3055 ısınıyor hiç yanmadı şimdiye kadar kısa devreden dolayı
  • O led akım sınırının aşıldığını söylüyor kısa devre koruması yok diye ısrar ediyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • integer kullanıcısına yanıt
    Yanlış şeye ısrar ediyosun artı ile eksiyi birbirine değdirince kısa devre olmuyomu kısa devre olunca da led yanıyo işte anlıyorum kısa devre olduğunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: edison3838

Yanlış şeye ısrar ediyosun artı ile eksiyi birbirine değdirince kısa devre olmuyomu kısa devre olunca da led yanıyo işte anlıyorum kısa devre olduğunu

quote:

Orijinalden alıntı: integer

O led akım sınırının aşıldığını söylüyor kısa devre koruması yok diye ısrar ediyorum

arkadaşlar o led ile beraber bir tristör sürsek ve röle ile güç kaynağının + çıkışını devreden çıkartsak olurmu. 2 adet 2N3055 paralel bağlayarak üzerindeki akımı bölebilirmiyiz. böylelikle daha az ısınır.

böyle bir devreyi bu devreye uyarlasak mesela.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TKAY -- 19 Eylül 2014; 12:22:49 >

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.