Pazarlığa bağlı ben içine soktum pazarlığın ve onlara ödettim plaka vs masrafları:)
Ben imzamdaki aracı 15 aralıkta aldım. İlk MTV'yi bayi ödedi.
O araç alımında MTV'nin ödenmesi tamamen size kalmış, eğer bayiye gittiğinizde anahtar teslim kaç para derseniz, VW bayileri ödeyeceğiniz MTV taksidinide fiyata ekleyip söylüyorlar bu nedenle zaten sonuçta MTV'yi yine siz ödemiş oluyorsunuz, FORD'da ise, genelde fiyatı söylerken anahtar teslim ifadesinde MTV'yi dahil etmiyorlar dolayısıylada MTV taksidini sizden almıyorlar. sıfır aracın MTV taksiti zaten arabanın alınmasını takiben ilk 1 ay içinde ödenmesi lazım, sonuçta MTV'yi ödediğini söyleyen bayide aslında parayı sizden alıyor. bi şekilde size ödettiriyor aslında, uyanık olun,
quote:
Orjinalden alıntı: _ahmet_
Hangi ayda aracı aldığınıza bağlı, ama ilk taksiti aldığınız firma ödüyor
Ben de Renault marka aracımı alırken ilk taksidi firma ödemişti.
quote:
Orjinalden alıntı: Ünal Korkmaz Peki neden MTV hesaplama sayfasında 1 - 3 yaş olarak görünüyor. İlk 6 aylık vergisi onlar ödüyorsa ikinci vergiyi bizim ödememiz gerekiyor. Ama MTV hesaplama sayfasında bu yok.
adı üstünde yıllık vergi.ancak ocak ve temmuz olmak üzere iki taksitte ödenebiliyor.isteyen bi kerede, ocak ayı sonuna kadar öder, isteyen de ocakta ilk yarısını, temmuzda da diğer yarısını öder... araç firmaları bu taksit fırsatını kaçırır mı sanıyosun :)
ilk taksiti her zaman bayi öder.ANAHTAR TESLİM İN MAHİYETİ BUDUR.
Her zaman alıcı öder,ödediğin rakamın içinde aldığın dönemin taksidinin parası da dahil edilmiştir.Biz ödüyoruz diyenler bence karşısındakini kandırıyordur,tabi yersen...
evet almadan konuşmak lazımmış aslında, tabi ilk defa o km araba alınca böyle oluyor. hiç aklıma gelmezdi böyle birşey.
quote:
Orjinalden alıntı: salatan
Her zaman alıcı öder,ödediğin rakamın içinde aldığın dönemin taksidinin parası da dahil edilmiştir.Biz ödüyoruz diyenler bence karşısındakini kandırıyordur,tabi yersen...
evet aynen öyle o yüzden ekstra bir para verip de zarar etmeyin zaten alıcı ödüyor üstüne bir daha mı ödetecekler ? kanmayın bu tip durumlara ödemek zorundalar..adı üstünde anahtar teslim fiyatı.
Anahtar teslimi ise fiyat bayi öder. Skodamı alırken bayi ödemişti o döneme ait MTV'yi.
Bayiden bayiye ve markadan markaya değişiyor bu durum. Geçen yıl yılbaşından önce bir yakınımıza Hyundai Era aldık. Tüm pazarlık bitince MTV'yi bizim ödeyeceğimiz söylendi. İş bozulacakken aracı yılbaşından sonra teslim alırsak bu vergiden kurtulabileceğimiz söylenince araç alındı.
Bazı Renault bayileri kendi öderken özellikle kar marjı düşük B tipi bayiler vergiyi alıcıya ödetmeye çalışırlar.
Ford'un fiyat listesinde MTV'yi alıcı öder diye bir not görmüştüm.
çetaşdan kazığı yemiştim hiç unutmam.aralık sonu fatura kestiler ocakta teslim ettiler,ocağı da bana ödettiler.diğer müşterilerin ise ocağını ödemişler.o yüzden çetaş servisine gitmiyorum ceza olarak.
Bu soruyu bu konudan önce 3-4 yerde daha sordum ama emin olmak için sizede soruyorum arkadaşlar.2005 mart trafiğe çıkışlı arabam MTV sini öderken 1-3 yaş diliminemi yoksa 4-6 yaş diliminemi giriyor?Yardımcı olursanız sevinirim
bankaya sor,plakadan çıkarırlar mtv yi.
motor hacmi yüksek araclarda vergi ve plaka masraflarini alici ödüyor bildigim kadariyla örnek vw phaeton W12 4MOTION 4-Koltuk 188,000 Euro + 5,894 YTL
quote:
Orjinalden alıntı: pekda
bankaya sor,plakadan çıkarırlar mtv yi.
Bu akşam hesap yapacaktım bu ay ne kadar gidecek diye o manada sormuştum.Ama öğrendim.Yinede teşekkürler
Ben de Ford alırken sorduğumda bir bayii ödediğini ancak başka bir bayii ödemediğini söyledi. Araç fiyatını da ona göre verdiler. Toplamda pek fark yoktu.
firma öder bir vergiyi temmuzdan sonra alırsan eğer aracı sonraki ilk ocakta ödersin vergiyi
adam gibi bir firmaysa kendi öder. sıfır km araçlarda hep "anahtar teslim" diye konuşulur. benim aracın ilk vergisini üstün oto ödemişti. hatta çektiğin taşıt kredisinden 250 ytl kesinti olmuştu. o parayı bile pazarlık ede ede taşıtın fiyatından kırdırdım. firmayla bu tür pazarlıkları işin başında yapmak lazım. eğer bir anormallikle karşılaşırsanız da "almaktan vazgeçiyorum" deyin. bakın hele nasıl da yumuşuyorlar.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme