Şimdi Ara

0 PING :O (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
0
Favori
2.076
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Türkiye'deki hiçbir internet 87 Mbps değil benim bildiğime göre. 10 Gbps hız sunan Metro Etherner bile 2 Mbps upload'a sahip.
  • Bir şey sorucam, antivirüs programının internette hız ölçümünde pingi düşük göstermesinin ne alakası var? Daha yüksek göstermesi gerekmez mi teknik olarak? Yoksa u tür programlar internet ölçümlerinde bug falan mı oluşturuyor?

quote:

Orijinalden alıntı: LGR9

hiç bir routere bağlı olmadan direk sunucudan 450 mil fiber çeksen bile o ping 0ms olmaz. anti-virüsü kapatıp tekrarlarsan sonucu daha iyi olur.

İyi de 450 mil diye bir şey yazmıyor ki resimde, bunu da nerden çıkardınız? Hatta 50 milden küçük olduğu yazıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 28 Aralık 2014; 15:59:33 >
  • All Is Well A kullanıcısına yanıt
    Bende de 15ms çıkıyor ki benimkisi ADSL.
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptak

Türkiye'deki hiçbir internet 87 Mbps değil benim bildiğime göre. 10 Gbps hız sunan Metro Etherner bile 2 Mbps upload'a sahip.

yok öyle birşey, metro ethernette simetrik hız alırsın
    />
  • Bilgisayarın kendine yani 127.0.0.1 e ping çektim ona bile 0 demedi... 1 ms' den daha az dedi... Yani 0 olması imkansız... Hatalı ölçüm..

Pinging 127.0.0.1 with 32 bytes of data:
    Reply from 127.0.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=128
  • TiesTorN kullanıcısına yanıt
    Asıl senin dediğin "öyle" bir şey yok. "*Upload hızı 2 Mbps"
    http://www.ttnet.com.tr/kurumsal/buyukolcekliisletmeler/baglantisecenekleri/Sayfalar/Metro-Ethernet-Ucretlendirme.aspx
  • SysEdit kullanıcısına yanıt
    Hemen altında 0ms diye yazıyor ama sonuçta bu, bilgisayarın kendi IP'si, nasıl çalıştığını bilmiyorum tam olarak.

0 PING :O

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 1 Ocak 2015; 16:45:58 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: raptak

Asıl senin dediğin "öyle" bir şey yok. "*Upload hızı 2 Mbps"
    http://www.ttnet.com.tr/kurumsal/buyukolcekliisletmeler/baglantisecenekleri/Sayfalar/Metro-Ethernet-Ucretlendirme.aspx

ya arkadaş kullanılan ibareleri ve yazılan şeyleri okumasını & anlamasını öğrenelim önce... eğitim şart diyorum.

o sayfayı dikkatli incele; sadece ilk tarife "Asimetrik 5 Mbps*" demiş, sonuna yıldız koymuş ve yıldızın ne anlama geldiğini altta belirtmiş 2mbit upload diye. yani senin anlayacağın 2mbit upload sadece bu tarifede var, diğer hepsi simetrik bağlantı, download ne kadarsa upload da o kadar. yahu bir kere; hiç akıl mantık var mı sen de, insanlar salak mı eşek yüküyle para verip ev kullanıcısının aldığı fibernet ile aynı hızı alacak? simetrik olduğu için o kadar pahalı o bağlantılar.

30mbit metro ethernet'i bizzat uzunca bir süre kullanmışlığım var zaten, bizzat tecrübeden biliyorum simetrik olduğunu.

• TiesTorN kullanıcısına yanıt
    Ya sen ne saçmalıyorsun arkadaş? Ne alaka? Ben nereden bileyim adamların oradaki yıldızdan sadece o paketi kastettiklerini? Yıldızın kullanım amacı genelde düzeltme amaçlıdır diye biliyorum ki bunu da herkes bilmez, interneti aktif olarak kullanan forum kullanıcıları bilir, eğitimle alakası yok bunun.

Tamam da kardeşim, ben nerden bileyim adamların onu, 5 Mbps'lik tarife için yazdıklarını? Tarifenin genelinin upload hızını kapsadığını zannettim ve tarifelere de dikkatlice bakmadım, zaten. Önceden bakmıştım, aklımda kaldığı kadarıyla kontrol ettim, baktım, yine aynı. Tamam, anladım. Bende akıl da var mantık da var merak etme ama sende algı yok, anlaşılan. İnsanlar, eşek yüküyle para verip, ev kullanıcısının aldığı fibernetin upload hızıyla aynı hızı alıyor, benim bahsettiğim download, aynştayn. Tamam, anladım zaten. Simetrik internet çok pahalı, biliyorum. Şimdi anladım bu pakedin neden bu kadar pahalı olduğunu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi raptak -- 1 Ocak 2015; 17:56:14 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.