Şimdi Ara

01 2014 FORMULA 1 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX (Melbourne)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
69
Cevap
0
Favori
3.033
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  01 2014 FORMULA 1 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX (Melbourne)

01 2014 FORMULA 1 ROLEX AUSTRALIAN GRAND PRIX (Melbourne)

Formula 1 Avusturalya'ya ilk olarak 1985 yılında yapılan Adelaide Grand Prix'i ile girdi. Fakat eski yarış pilotu olan Bob Jane adında bir girişimci yarışın Melbourne'de yapılmasını istiyordu. Jane, NASCAR heyecanını Avusturalya'ya taşıyarak AUSCAR serisini başlatmıştı.

Jane'nin girişimlerinin ardından Melbourne'de bir yarış düzenlenmesi hayali iyice güçlendi. Adelaide'ın sevilen ve popüler bir pist olmasına rağmen Melbourne motor sporları komitesi yarışın taşınması için baskı yapıyordu. 1992'de Jeff Kennett, Victoria eyaletinin başkanı seçildikten sonra yarışı Melbourne'e taşımak için çalışmalara başladı.

Nihayet 1993 yılında yapılan anlaşma ile 1995'den sonra Avusturalya GP'sinin Melbourne'de yapılmasına karar verildi. Pist doğal güzellikleri ile büyüleyen Albert Park'da inşa edildi. Pistin bir kısmında şehir içi yollar kullanıldı ve ilk yarışına 1996 yılında ev sahipliği yaptı. O günden sonra pist sürekli daha da popüler bir hale geldi ve hem seyirciler hem de pilotlar için sevilen bir durak oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi F1_ -- 17 Aralık 2013; 12:48:08 >

• bıraz erken acmadınmı konuyu?
  • Konu bayağı erken açılmış ama başlıkta yanlışlık var. 2014 olacaktı, 2013 yazılmış.
  • Yukarı! Yarış yaklaşıyor
  • 1.5 ay kalmış şimdiden heyecanlıyım
  • Türkiyede yayın ihalesi kimde?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Düşük_Baglanti

Türkiyede yayın ihalesi kimde?

Bu sezon da d-smart'ta yayınlanacak. Uzatırlar herhalde...
  • quote:

Orijinalden alıntı: smyrna

quote:

Orijinalden alıntı: Düşük_Baglanti

Türkiyede yayın ihalesi kimde?

Bu sezon da d-smart'ta yayınlanacak. Uzatırlar herhalde...

Sopcast akar

• bilgisayarımda sorun var foruma girince sürekli mesaj atıyo yardım virüs tarattım olmadı :(
  • bilgisayarımda sorun var foruma girince sürekli mesaj atıyo yardım virüs tarattım olmadı :(
  • 12 gün kaldı sıralama için

13 gün kaldı yarış için
  • Alonso yarışlarda büyük değişiklik olmayacağında ısrarlı
    Fernando Alonso 2014 sezonundaki büyük kural ve teknik yönetmelik değişikliklerinin yarışma biçimine büyük bir etkisi olmayacağı yönündeki iddiasını yineledi.

Formula 1 gelecek hafta Avustralya GP'de yeni V6 motorlarla ve araçların geçen yıla göre farklı görünmelerine neden olan yeni aerodinamik kuralların ilk yarışına hazırlanıyor.

İlginç bir sezon öncesi test döneminin ardından konuşan Fernando Alonso, yarışların biçim açısından önemli bir değişikliğe uğramayacağını söyledi.

"Özellikle sürüş stilleri açısından geçen yıla göre önemli bir farklılık söz konusu değil."

"Geçen sezon lastikleri ilk turdan itibaren korumak için çaba gösteriyorduk. Aynı şey bu sezon da geçerli. Bir değişiklik yok."

"Açıkçası arabaların kesinlikle daha yavaş olmaları dışında önemli bir değişiklik göremiyorum."

İki kez Dünya Şampiyonu İspanyol pilot, F1'in yavaşlamasından duyduğu memnuniyetsizliği de dile getirdi.

"Arabalar daha az yere basma gücüne sahipler ve yarışlarda enerji bataryalarını sıralamalardan daha dikkatli kullanmak gerektiği için daha az beygir gücüne sahip olacağız."

"Bütün bunlar yarış süresini uzatacak ve araçların hızına olumsuz etki edecek. Biz hızlı arabalar kullanma istiyoruz, yavaş değil."

Alonso düzlüklerde daha hızlı olan 2014 F1 arabalarında kullanılan ERS sisteminin de KERS'le aynı mantıkta olmasına rağmen iki kat fazla güç ürettiğini ve 160 beygir civarında güç sağlayan bu sistemin oldukça ilginç bir hissiyata sahip olduğunu sözlerine ekledi.

http://www.turkiyef1.com/haberler/35907/alonso-yarislarda-buyuk-degisiklik-olmayacaginda-israrli.html

• Yeni sezon arası bayağı hızlı geçti bu sefer.
  • Yaklaşık yarım saatir antremanları izliyorum ancak araçların görüntüsü iyice kötüleşmiş. Mobiletten bozma motor sesleride son derece itici geldi.
  • sky f1 sopcast linki paylaşmak isteyen olursa yarış ve sıralama için, hiç çekinmeyin, bir pm kadar uzağınızdayım.
  • Ferrari gene çöp. Daha ilk antrenmanda Mercedes'den 0.7 sn yemişler.
  • Sezonun başlaması güzel haber.İlk antrenmanlar yapıldı.İlk seansta Alonso,ikinci seansta Hamilton en hızlı isim oldu ancak yapılan değerlendirmeler Mercedesin yarış temposu olarak diğerlerinden 1 saniye önde olduğu yönünde.Yakıt tüketimi konusunda ise Ferrarinin başarılı olduğu konuşuluyor.Bir başka söylenti ise Ferrarinin sadece yakıt tüketimi üstüne sürüş yaptığı ve bu sebeple fazla zorlamadığı şeklinde.

Eğer Mercedes söylendiği kadar açık şekilde öndeyse yarışı rahat kazanır.Burada ise bir başka konuya bakmak gerekir.Yıllardır görmediğimiz dayanıklılık sorunları ve yakıt sarfiyatı gibi konular oldukça önemli bu yıl.Bunları ve otomobillerin performanslarını en iyi pazar günü görebiliriz.

Testler boyunca çok sıkıntı yaşayan Redbull ise şu an için beklendiği kadar kötü değil gibi görünüyor.Ferrari açısından bakarsak artık çuvallama lüksleri yok.

• Bu nasıl bir sestir arkadaş?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.