Şimdi Ara

02-2012 FORMULA 1 PETRONAS MALAYSIA GRAND PRIX

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
418
Cevap
1
Favori
12.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • sezonun ikinci yarışı 1 hafta sonra Malezya'da

1990'lı yıllarda Malezya büyük bir değişim geçirdi. Yeni seçilen başbakan Dr. Mahathir Mohamad, ülkesini 2020'ye kadar tamamen sanayileşmiş bir ülke haline getirmek istiyordu. Bunun için otomobil sektörünü de canlandırması gerekiyordu.

Ülkenin bir numaralı petrol şirketi, Petronas, Sauber ile Formula 1 sahnesine çıktı. Aynı anda Proton da Lotus'u satın aldı. Tüm bu değişimler ile beraber Mahathir, Dünya'da eşi benzeri görülmemiş bir pist inşa edilmesini istiyordu. Bu gaye ile Sepang pistini inşa ettirdi. Ve bu pist beklentileri fazlasıyla karşıladı.

Formula 1'deki en teknik pistlerden birisi olan Sepang, Hermann Tilke tarafından tasarlandı. Uzun düzlükler ve hızlı dönülen virajlar pisti zorlu bir hale getirdi, fazla genişliği geçiş imkanlarını da arttırdı. Formula 1 pilotları hem pisti hem de Malezya'nın atmosferini çok beğendiklerini her fırsatta dile getirirler.http://www.turkiyef1.com/pistler/2/Malezya

Fri 23 March 2012
    Practice 1 04:00 - 05:30
    Practice 2 08:00 - 09:30
    Sat 24 March Qualifying 10:00
    Sun 25 March 2012 Race 11:00

Pist adı: Sepang
    Tur sayısı: 56
    Pist uzunluğu: 5.543 km
    Yarış mesafesi: 310.408 km
    Tur rekoru: 1:34.223 - JP Montoya (2004)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi meta80 -- 18 Mart 2012; 16:13:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: meta80

tüm f1 severler için bu ayrıntıyı alıntı yapıyorum ki gözden kaçmasın.

yarış bu haftasonu olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joyce84

quote:

Orijinalden alıntı: meta80

tüm f1 severler için bu ayrıntıyı alıntı yapıyorum ki gözden kaçmasın.

yarış bu haftasonu olacak.

evet 25 mart gecesi saatler ileri alınacak, dikkat etmekte fayda var.
  • d smart aldıktan sonra f1 den soğudum iyice bu sezon almanca itanyancayı öğrenirim izlersem
  • haftasonu 3 gün boyunca şiddetli yağmur bekleniyor.. 2009'daki gibi yarıda kalmış bir yarış izleyebiliriz.. malezya'nın geç saatte yapılması olayı çok doğru olmadı, ısrar etmemek lazım artık
  • Yinemi bu saatleri ileri geri alma mevzusu ile karşılaştık

Yağmurlu yarışları özler olduk :)
  • Saat olayı kafamı karıştırdı şimdi. Sakata gelmiyim.
  • Jenson Button geçen yarışta "genel kazanma şartları"nın aksine kuru zeminde,kendi çevresinde olaysız bir yarışta ve peşinde onun gibi sorunsuz 2 takipçiye rağmen kazanmasını bildi.Demek istediğim şayet Malezya'da da iyi bir sonuç gelirse bu sene cidden onun için 2009'un daha gelişmiş bir versiyonu olabilir.

Pilot tarafında yıllardır JB'yi desteklerim orası ayrı ancak Honda'dan gelen sempatim Mercedes'in fena halde başarılı olmasını istiyor.Öyleki Mercedes kazanacaksa JB'nin yarış kazanmasından çok sevinirim.Ancak Mercedes yenilik adı altında en çok F-Duck benzeri sistemine güveniyorsa yarış performansının artması çok rahat olmayacak.

Malezya'da uzun düzlük fazla sıralamalarda Mercedes'den birisi kesinlikle podyum görecektir ama yarışa yansıtmaları ek çaba isteyecek.
  • En sevmediğim bir iki pistten biri.

Kimi, Lotus ve di Resta'ya başarılar diliyim şimdiden
  • Ferrari için sanırım pek değişik bir şey olmayacak, ben burayı da McLaren alır diyorum ama Red Bull'larla yakınlar, sürpriz beklemiyorum, tabi yağmur gelmesse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi massathebest -- 20 Mart 2012; 14:30:32 >
  • Hamilton bu kez alır. williamslar belki daha iyi iş yapabilir.
  • Off ya.. Şu ülkeler bile varken benim Türkiyemde yarış neden yapılmaz ya
  • sevdiğim pistlerden biri
    yağmur yağarsa Ferrari iice özellikle Massa ayvayı yiyecek gibime geliyor.
  • Ben Alonso.nun (Massa.dan bahsetmiyorum ama inşallah utandırır bizi) Malezyada ön gruptan daha da geri kalacağını düşünüyorum açıkçası. Mclarenler arasında geçen bir yarış izleyebiliriz. Red Bull.un Mclaren.den çok yavaş kalmaması rekabet ve seyir zevki açısından bence çok iyi olur.
  • Yağmur yağarsa Schumi alır götürür.
  • ferrari için felaket çanları çalıyor.
  • quote:

ferrari için felaket çanları çalıyor.

ferrarı ıcın bırsey caldıgı yok hocam onlar yokmu onlar ahh ah suya goturur susuz getırır
  • quote:

Orijinalden alıntı: MMX 166

quote:

ferrari için felaket çanları çalıyor.

ferrarı ıcın bırsey caldıgı yok hocam onlar yokmu onlar ahh ah suya goturur susuz getırır

aynen öyle de

round 2 de yağmur süpriz yapmaz ise kesin olarak mclarenin ile redbullun ve belki mercedesin hatta williams ile lotusun arkasında da kalabilirler.

çanlar bunu gösteriyor. bakalım ne kadar doğru.
  • * kimi sepang'da podyum hedefliyormuş.. en zirve zamanlarında bile böyle iddialı laflar etmezdi kimi :) ama podyum yaparsa şaşırmam.. lotus gerçekten çok güçlü görünüyor.. mclaren ve red bull'dan sonra en güçlü takım görünümünde sezon başı itibariyle..

* bir iddialı açıklama da maldonado'dan gelmiş.. ferrari, sauber ve force india'dan hızlı olduklarını, mclaren ve red bull'a da çok uzak olmadıklarını söylemiş.. avustralya'da çok rekabetçilerdi.. son yıllardaki en iyi williams ama malesef bu takımda bruno gibi bi kazma var.. ah ulan sutil diyorum..
  • quote:

Orijinalden alıntı: the_cantan

sevdiğim pistlerden biri
    yağmur yağarsa Ferrari iice özellikle Massa ayvayı yiyecek gibime geliyor.

Yağmur duasına çıkıyoruz Schumi için
    Tabi Massa da spinshow yapar izlemesi de zevkli olur
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.