Şimdi Ara

0km ucuz dizel hatchback arıyorum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.711
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Medelhavet

Fabia 1.4 PD TDi Classic Plus SKODA 2011Hatchback/5 28.590 TL

Micra 1.5 dCi Mood NISSAN 2011 Hatchback/5 29.815 TL

Fena seçenekler değil bence.

Bu fiyatları nereden buldun?? Senin yazdığın modeller şu an Türkiyede satılıyor mu??

Bildiğim kadarıyla VW grubu o 3 silindirli 1.4TDI motoru artık üretmiyor. Skodanın resmi sitesinde böyle bir model 2010dan sonra yok.

Micra'nın da 1.5DCI yok??
  • Bugün bayilere gittim bakındım biraz.

Punto Evo'nun dizaynına alıcı gözü ile baktım ve hoşuma gitti, ama bana biraz dar geldi. Bayiye bir arkadaşın Polosu ile gittik ve Polodan daha dar geldi bana.

Skoda bayiye de gittik. Dizel araba stokları limitli, o yüzden de indirim yapacak gibi durmuyorlardı. Bana son bir fiyat söyleyin de, ciddi olarak düşüneyim dedim, göstermelik 100TL indi. İndiği fiyat da internette verilen fiyattı, o fiyattan 1000TL filan daha aşağıya inmesi lazım ki ciddi olarak düşüneyim.

Punto mu Fabia mı derseniz, Fabia 1.6TDI tercihim olur. Ama 33900 şu an bana çok geliyor...
  • 0 km dizel en ucuz araba getz sanırım.
  • Derdini çok iyi anlatan, güzel bir mesaj olmuş iyi bir araştırma yapmışsınız. ins. sonunda pişman olmayacağınız bir seçim olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ali777

-Geçen sene 5 kere uçağa bindim, dizel arabam olsa arabayla giderdim, o yüzden dizel olmak zorunda ve uzun yolda ekonomik olmak zorunda...

Dizel olması konusunda emin misiniz? Daha çok uzun yolda ihtiyacınız olacakmış gibi anladım mesajınızı.. Uzun yolda bir çok araç ekonomik değerler sunabilir..
    İmzamdaki aracım bile (140 PS 1.8 benzinli tam otm. olmasına rağmen) 5.5 lt kadar yakıyor uzun yolda ki bence makul bir değer..

Dizel araç hesabındaki altın kural olan yılda toplam kaç km. yapacaksınız ve bunun ne kadarı şehir içi, ne kadarı şehir dışı?

Geçen yıl sizin gibi dizel diye tutturan bir arkadaşıma benzinli almasını, fazladan 6-7bin vermesinin anlamsız olduğunu söyledim ve şu an çok memnun, çünkü yılda 10bin bile yapmıyor.

Benzinli ve dizel arasındaki fiyat farkının giderek açılması sonucu, baştan vereceğiniz fazla parayı amorti etmesi ve tasarrufa geçmesi yıllar sürüyor..

Çok km yapıyorsanız tabi ki dizel mantıklı ama hesabınızı iyi yapın..

30bin civarına çok daha fazla alternatifiniz olabilir ve bence güvenlikten ödün vermeyin en azından ESP olup olmadığına dikkat edin.

Kolay gelsin..

• 206 +
    Comfort - 1.4 HDi 70 bg - 28.700
    Envy - 1.4 HDi 70 bg - 30.450
  • quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Dizel olması konusunda emin misiniz? Daha çok uzun yolda ihtiyacınız olacakmış gibi anladım mesajınızı.. Uzun yolda bir çok araç ekonomik değerler sunabilir..
    İmzamdaki aracım bile (140 PS 1.8 benzinli tam otm. olmasına rağmen) 5.5 lt kadar yakıyor uzun yolda ki bence makul bir değer..

Anlatmak istediğim, hergün kullanmak için pratik bir araç istiyorum. Yani hatchback olsun ama bazen uzun yola çıkmam gerekebiliyor. Hani millet sorar ya, çok km yapacakmısın? Tahminime göre senelik 15-20.000km olur.

Söylediğin ayrıntıları da düşündüm. Benim baktığım araçların çoğu gerçek hayatta ortalama 5-5.5lt civarı yakıyor, benzinliler ise 7+lt. 20000km'de neredeyse 2000TL fark ediyor ve dizel kendisini 2-3 senede amorti edebiliyor.

Bir de benzinli araba alırsam daha az kullanırım gibime geliyor, dizel ile daha çok gezerim ve arabanın hakkını veririm. Maksat araba sahibi olmak ise benzinli daha mantıklı, ama ben arabayı kullanmak için istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre BİÇER

206 +
    Comfort - 1.4 HDi 70 bg - 28.700
    Envy - 1.4 HDi 70 bg - 30.450

Baktım da... Olmaz.... nedeni tamamen kişisel..

Benim eski hatunda 207 vardı, 206 yada 207 o yüzden istemiyorum...
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: nrglife

Anlatmak istediğim, hergün kullanmak için pratik bir araç istiyorum. Yani hatchback olsun ama bazen uzun yola çıkmam gerekebiliyor. Hani millet sorar ya, çok km yapacakmısın? Tahminime göre senelik 15-20.000km olur.

Söylediğin ayrıntıları da düşündüm. Benim baktığım araçların çoğu gerçek hayatta ortalama 5-5.5lt civarı yakıyor, benzinliler ise 7+lt. 20000km'de neredeyse 2000TL fark ediyor ve dizel kendisini 2-3 senede amorti edebiliyor.

Bir de benzinli araba alırsam daha az kullanırım gibime geliyor, dizel ile daha çok gezerim ve arabanın hakkını veririm. Maksat araba sahibi olmak ise benzinli daha mantıklı, ama ben arabayı kullanmak için istiyorum.

Dediğiniz gibi ortalama 40.000 km'de dizel kendini amorti ediyor. Amaç yakıt ekonomisi ise dizel derim.

• Yeni kasa c3 e bakmanızı tavsiye ederim.30 bin civarı demişsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan21

Yeni kasa c3 e bakmanızı tavsiye ederim.30 bin civarı demişsiniz.

C3 sevdiğim bir araba ve şu an 33.500TL. Düşünebilirim.
  • Bu fiyatı nerden ve hangi donanım için aldınız.Uygun görünüyor bayağı...
  • forumun bir güzelliği :)
    herkes fikirlerini paylaşır kafanızda bir-iki alternatif varken 50 alternatif olur içinden birini secemezsiniz sonra hepsi karısır of be nerden girdim bu işe dersiniz
  • quote:

Orijinalden alıntı: dogukan21

Bu fiyatı nerden ve hangi donanım için aldınız.Uygun görünüyor bayağı...

citroen.com.tr adresinden. geçen hafta 34'ün üzerindeydi sanırım.
  • Sanırım kararımı verdim..

İşimi değiştirmem söz konusu, ve olursa 35000TL civarında 90hp bir araba alacam. Seat Ibıza 1.6TDI şu an 36000TL gözüküyor.

İş olayı olmazsa 30.000TL üzeri beni kısa vadede gerçekten de çok zorlayacak. O yüzden de 20.000TL civarında bir ikinci el alırım, daha sonra da param olunca sıfır alırım.

Her ihtimalde 30 gün içinde bir araba alacam.
  • şuan en uygunu kesinlikle linea. . .
  • Dizel 90 beygir Nissan NOTE 1.5 dci Visia veya donanımlı istiyosan Tekna modeli tavsiye ederim, tam bir aile otomobili içi ferah kullanımı kolay Visia modelini ocakta 30.500'e aldım tekna için ise 34.000'e kadar indirim yapıyolardı.
    Ayrıca sıfır faizle 12 ay 12.000TL kredi kullandırıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ravanelli26 -- 15 Mart 2011; 16:08:28 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ravanelli26

Dizel 90 beygir Nissan NOTE 1.5 dci Visia veya donanımlı istiyosan Tekna modeli tavsiye ederim, tam bir aile otomobili içi ferah kullanımı kolay Visia modelini ocakta 30.500'e aldım tekna için ise 34.000'e kadar indirim yapıyolardı.

Abi bana 30.500'e Note DCI nerde var söyle gidip bakayım :)
  • Bugün THY'ye 600TL bayıldım, mesafe uzak arabayla gidilmez. Nisan-Mayıs için İst-Kayseri fiyatlarına baktım, bütün masrafları hesaba katınca gidiş geliş 350-400TL olacak gibi gözüküyor. Kapıdan-kapıya yolculuğum 7-8 saat civarı sürüyor ve otobüs peşinde koşturmak gerekiyor.

Mayıs-Temmuz arası buna benzer 4 yolculuğum olacak, herbiri 600-700km arası. Araba şart oldu :))
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: ravanelli26

Dizel 90 beygir Nissan NOTE 1.5 dci Visia veya donanımlı istiyosan Tekna modeli tavsiye ederim, tam bir aile otomobili içi ferah kullanımı kolay Visia modelini ocakta 30.500'e aldım tekna için ise 34.000'e kadar indirim yapıyolardı.

Abi bana 30.500'e Note DCI nerde var söyle gidip bakayım :)

Ben 2 ay önce aldığımda 30.500 dü, ama şimdi liste fiyatlarına 1.000TL zam gelmiş Visia modeli 31.500'den aşağı vermezler ki liste fiyatı 35.000 iken 32.000 bile iyi fiyat bence.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.