Şimdi Ara

1 (110. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2.471
Cevap
785
Favori
320.688
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
221 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mesleğiniz için İngilizce kullanırken bazen Türkçe'ye çevirme gerekebilir.Bu nedenle iyi düzeyde bilmek gerekir.
    Buradaki 6 adım sistemini uygularsanız iyi bir seviyeye gelirsiniz.Özellikle gramer bölümünde Türkçe ile bağlantıyı sağlamalısınız.
    Bunu yapmadan iyi düzeyde İngilizce bilseniz de meslekte kullanmak zorlaşır.
    Süre olarak buradaki sistem ortalama 8-10 ay sürüyor.İleri düzeye kadar dersler var.
    Ama sizin mesleğinizle ilgili terimleri vs.öğrenmeniz gerekiyor.Bu nedenle dersler bittikten sonra mesleğinizle ilgili okuma çalışmaları yapıp o terim anlamlı kelimeleri bilmeniz gerekiyor.Sıkı bir çalışmayla 1.5 sene falan sürer.1 seneyi geçeceğini rahatlıkla söyleyebilirim.
    Temeliniz olması etkili olmaz.Hatta olumsuz etkisi var.Tam kritik seviye olan b1-b2'de bıraktığınız için böyle yazıyorum.
    Eğer bu c1 olsa 1 senede rahatlıkla olabilirdi.

• Bugün ilk defa kendime seviye tespit yaptım. Şok oldum ama. O nasıl bir seviye sınavıdır sorular çok zor sadece 2 veya 3 tanesinden emindim. Testin sonunda bana neredeyse başlangıç seviyesindesin dedi. En kötü B1 alırım demiştim. Büyük bir hüsran yaşadım. %46 A1 to A2 dedi anlamadım bunu.
  • rat.planet kullanıcısına yanıt
    yeniden merhabalar ingilizce kitap bulmada sıkıntı yaşıyorum. ingilizce satılan kitaplar kur yüzünden baya pahalı. internet üzerinden, faydalanabileceğimiz kaynakları nereden bulabiliriz acaba.
  • veerzaara kullanıcısına yanıt
    Ben de bu konuda bir çözüm bilmiyorum.Kitaplar pahalı.
    Geçen sene abebooks gibi siteler nispeten daha ucuz kitap satıyordu.Fakat bu sene fiyatları artmış genel olarak.
    Hocam peki look aheadı daha önce bitirmiş olmamdan dolayı onu atlayayım mı yoksa tekrar izleyeyim mi? Terim kelimeleri öğrenme işini akışına bırakıp karşıma çıktıkça mı araştırayım yoksa bir kaynak bulup belli bir alanla ilgili bir sürü kelimeyi aynı anda mı öğrenmeliyim?

Edit. Grammer için başka kaynak öneriniz var mı? Dediğiniz kitaplar pahalı ve ben kitaptan okuyrak öğrenme konusunda iyi değilim. İngilizce veya türkçe anlatan youtube kanalindan çalışsam olur mu? Bunun için bir öneriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0B2B9CB3F -- 27 Ekim 2018; 11:32:22 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tekrar izle.
    Terim kelimeleri okuyarak öğrenmek daha etkili olur.
    Bu konuda hazırlanmış sözlükler var.Fakat onları bir terimi ararken kullanmak daha mantıklı gibi.
    Bir sürü kelimeyi aynı anda öğrenmek zaten olmaz.Okumak lazım.Okudukça terimlerle karşılaşıp sözlüklere bakarsınız.

Yok.Sadece o kitabı öneriyorum.2.el olarak fiyatları çok daha ucuz.Youtube'daki derslerin kitapla alakası yok.
  • Effortless english hakkında ne düşünüyorsunuz

• hocam iskelet gramer yöntemini aradım bulamadım, neden sildiniz?
    Peki hocam çok sağolun

• ISKELET GRAMMER YÖNTEMİ

Gramer öğrenmek çok basittir. Sizin yapmanız gerekenler sırasıyla;

a.Önce iskelet gramer kurallarını öğrenmek.(Aşağıda iskelet gramer konularını anlattım)

b.Her sözbölüğüyle ilgili sık kullanılan kelimeleri öğrenmek.(aşağıda bu kelimelerin nasıl bulunacağını yazdım.)

c.O sık kullanılan kelimeleri cümle içinde görmek.(Aşağıda bu siteleri verdim.)Sonra onları deftere yazıp ara sıra tekrar etmek.

d.O dile özgü detay gramer kurallarını öğrenmeniz gerekiyor.(Bunu siz kitaplardan ve Google'dan arama yaparak öğreneceksiniz.)

Tüm dillerde 8 tane sözbölüğü var.

1.İsimler
    2.Sıfatlar
    3.Zamirler
    4.Fiiller(Tüm zamanlar bu grubun içinde)
    5.Zarflar
    6.Edatlar
    7.Bağlaçlar
    8.Ünlemler

Aşağıda her sözbölüğüne ait günlük hayatta sık kullanılan kelimeleri öğrenmenizi de önerdim.Bu kelimeleri Google'da arayacaksınız.
    Nasıl arama yapılacağını konulara göre yazdım.Hangi dili öğreniyorsanız aşağıda ''english''yazan yere o dilin adını yazıp arayın. O kelimeleri cümle içinde görmeniz gerekiyor.İşte bu sebeple birkaç siteyi kullanmanız gerek.Şu siteler yeterli;

http://www.ldoceonline.com/ 
    http://fraze.it/
    www.cumlesozluk.com
    C�mle S�zl�k - �ngilizce ��reten s�zl�k
    http://www.cumlesozluk.com

http://learnersdictionary.com/ 
    quotes.yourdictionary.com
    Abandon Quotes - Quotes about Abandon | YourDictionary
    http://quotes.yourdictionary.com/abandon?direct_search_result=yes

1.İsimler
    1a.isim nedir?
    1b.İsimlerin türleri ve görevleri nedir?.
    1c.İsimlerde cinsiyet kavramı ve ekleri.
    1d.İsimleri çoğul yapılırken hangi ekler getirilir?
    1e.Bir isim tamlamasının alacağı ekler nelerdir?
    Sık kullanılan isim örneklerini bulmak için Google'da ''most common nouns in english'' araması yapın(100 tane öğrenin).

2.Sıfatlar
    2a.Sıfat nedir?
    2b.Sıfat türleri ve görevleri nedir?
    2c.Sıfatın cümle içindeki konumu.
    2d.Sıfatların derece karşılaştırılması nasıl ve hangi eklerle yapılır?
    Sık kullanılan sıfat örneklerini bulmak için Google'da ''most common adjectives in english'' araması yapın(100 tane öğrenin).

3.Zamirler
    3a.Zamir nedir?
    3b.Zamirlerin türleri ve görevleri nedir?
    Sık kullanılan zamir örneklerini bulmak için Google'da ''most common pronouns in english'' araması yapın(Tamamını öğrenin.Zaten çok az).

4.Fiiller:
    4a.Fiil nedir?
    4b.Fiillerin görevi ve türleri nelerdir?Düzenli fiillerin kuralları nedir? Düzensiz fiilleri öğrenin.Sık tekrar edin.
    4c.Tek tek zamanlara çalışmak yerine tüm zamanlara çalışacaksınız.Her gün 1 fiili tüm zaman çekimlerinde görüp incelemeniz gerekiyor.
    Şu siteye bir fiili yazdığınızda tüm zamanlara göre çekimi veriyor;

www.verbix.com
    English - verb conjugation -- Verbix verb conjugator
    http://www.verbix.com/languages/english.shtml

conjugator.reverso.net
    Conjugation accept | Conjugate verb accept | Reverso Conjugator English
    http://conjugator.reverso.net/conjugation-english-verb-accept.html

Fiil çekimlerinin karşısına Türkçe manasını yazın.(sor)

Sonra ilgili zamanla ilgili örnek cümle bulacaksınız. Bunun için Google yerine daha pratik bir araç var;

Arama satırına kelimeyi yazıp ''Quotes''seçeneğini seçip arama yapın.
    Zamanları ne kadar basit şekilde öğrendiğinizi göreceksiniz.Ama ortada eksik bir durum yaşanmaması için şu çalışması sonra yapın;
    Her zamanın görevlerini öğrenin.

4d.Yardımcı fiiller ve görevleri nelerdir? Tüm zamanları öğrendikten sonra öğrenin.
    Sık kullanılan fiil örneklerini bulmak için Google'da ''most common verbs in english'' araması yapın(100 tane öğrenin).

5.Zarflar
    5a.Zarf nedir?
    5b.Zarfların türleri ve görevleri nelerdir?
    5c.Zarfların derece karşılaştırmasını nasıl ve hangi eklerle yapılır? öğrenin.
    Sık kullanılan zarf örneklerini bulmak için Google'da ''most common adverbs in english'' araması yapın(100 tane öğrenin).

6.Edatlar
    6a.Edat nedir ve görevleri nelerdir?
    6b.Edatların türleri nelerdir? Bazı kitaplar edatları türlere ayırmazlar.Zaten yapay bir ayrımdır.Yine de bilin.
    Sık kullanılan edat örneklerini bulmak için Google'da ''most common prepositions in english'' araması yapın(100 tane öğrenin.)

7.Bağlaçlar
    7a.Bağlaç nedir?
    7b.Bağlaç türleri ve görevleri nelerdir?
    Sık kullanılan bağlaç örneklerini bulmak için Google'da ''most common conjunctions in english'' araması yapın(100 tane öğrenin).

8.Ünlemler:
    8a.Ünlem nedir? Ünlem türleri ve görevleri nelerdir?
    8b.Direct Speech(Dolaysız Nakledilen Söz) ve Indirect Speech(Dolaylı Nakledilen Söz) adlı konular nelerdir nasıl yapılır?
    Sık kullanılan ünlem örneklerini bulmak için Google'da ''most common interjections in english'' araması yapın.

ve

+
    Lightshot
    Screenshot
    http://prntscr.com/lbsqd0

sizin yazdığınız, daha önce notlarıma kaydettiğim düzene göre çalışıyorum hocam.
    + linklteki de iskelet gramer bittikten sonra...

sıkıntı yok değil mi

• m19k91 M kullanıcısına yanıt
    Evet.
  • snoffer S kullanıcısına yanıt
    Hocam sizi kastetmiyorum ama birkaç şey yazacağım bu konuda.
    Zira bu set hakkında her 2 ayda bir aynı sorular soruluyor cevaplamaktan usandım.

1.Seti birkaç sene önce satın alıp denedim.Öncelikle bunu belirteyim.
    2.Konuşma,dinleme,okuma becerilerinde katkıları inkar edilemez.
    3.Setin temel yanlış yöntemi(BANA GÖRE) sürekli cümle tekrar ettirerek grameri OTOMATİK öğreteceğini iddia etmesidir.
    Bunu bugüne kadar başaran varsa HELAL OLSUN diyorum.
    4.İngilizce öğrenmek için değil İngilizce'yi geliştirmek için kullanılabilecek bir set.
    Ama bu kadar ücretsiz kaynak varken para harcamak kişiye göre değişir elbette.
  • quote:

Orijinalden alıntı: rat.planet

Hocam sizi kastetmiyorum ama birkaç şey yazacağım bu konuda.
    Zira bu set hakkında her 2 ayda bir aynı sorular soruluyor cevaplamaktan usandım.

1.Seti birkaç sene önce satın alıp denedim.Öncelikle bunu belirteyim.
    2.Konuşma,dinleme,okuma becerilerinde katkıları inkar edilemez.
    3.Setin temel yanlış yöntemi(BANA GÖRE) sürekli cümle tekrar ettirerek grameri OTOMATİK öğreteceğini iddia etmesidir.
    Bunu bugüne kadar başaran varsa HELAL OLSUN diyorum.
    4.İngilizce öğrenmek için değil İngilizce'yi geliştirmek için kullanılabilecek bir set.
    Ama bu kadar ücretsiz kaynak varken para harcamak kişiye göre değişir elbette.
    yalnız hocanın video çekip beraber kitap okuması seminer izlemesi filan baya hoş bence

vip lere daha çok şey yapıyor ama paralı tabi

• hocam bişi sorcam bu look ahead ı nerden buluruz
    Yani iskelet sisteminden sonra aşağıdaki konular var;
    1.intransitive verbs,transitive verbs
    2.Mood
    3.Voice
    4.Conditional sentences
    5.Clauses konuları
    6.İnfinitive
    7.Gerund
    8.Participles

iskelet sistemi bitmek üzere hocam, sonraki adımların sırası bu mu olmalı, bu sıraya bir eklemeniz var mı? ben bunu gramer konunuzun arasında buldum, bununla alakalı başka bir detay görmedim . acaba gözümden mi kaçırdım?
  • WhoiS_AttaCK W kullanıcısına yanıt
    buyrun;
  • Bilgisayardan çalışırken zorlanıyorum hocam. Lise zamanında bize şu kitabı aldırmışlardı
    Bu kitap cefr sistemine uygun mu? Gramer çalışırken bu kitaptan destek alsam nasıl olur yoksa sizin önerdiğiniz kitaplardan mı almalıyım

• m19k91 M kullanıcısına yanıt
    Evet.
  • eren1654 kullanıcısına yanıt
    Özellikle Grammar in Use öneriyorum.Bu sadece CEFR sistemi ile ilgili de değil.
    Konu anlatım yöntemi çok iyi.Üstteki kitap güzel ama konular biraz daha detaylı Grammar in Use'a göre.
    2.el olarak Grammar in Use serisini çok ucuza bulabilirsin.
  • hocam inside out mu daha iyi peki grammar in use mu
  • 
Sayfa: önceki 108109110111112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.