Şimdi Ara

1.0 ecoboost yakıt durumu sizce nasıl (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
2
Favori
2.378
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

26 ocak günü klima mı açtınız ben mi yanlış okuyorum?

Aynı soruyu ben soracaktım. Ama sıcak konumunda da klimayı çalıştırıyor olabilirler.

Şehiriçi 7-7,5 iyi de şehirlerarası değer atmosferik 1.6'larla aynı.

klimanın hiç bi etkisinin olmadığını söylüo servis sıcaklık için açmayın diolar
  • quote:

Orijinalden alıntı: 26_____

quote:

Orijinalden alıntı: TeQuiLaS

quote:

Orijinalden alıntı: a3l4i

26 ocak günü klima mı açtınız ben mi yanlış okuyorum?

Aynı soruyu ben soracaktım. Ama sıcak konumunda da klimayı çalıştırıyor olabilirler.

Şehiriçi 7-7,5 iyi de şehirlerarası değer atmosferik 1.6'larla aynı.

klimanın hiç bi etkisinin olmadığını söylüo servis sıcaklık için açmayın diolar

Klima sıcak dahi üflese havadaki nemi alarak araç içinde buğulanmayı önlüyor..Bu nedenle kışın kullanılmasında bir gariplik yok..

• Arkadaşım bu forumda herkesin boyu en az 1.90'dır. Arabası da dizelse şehir içi en fazla 5, benzinliyle en fazla 6 litre yakar.

Bir çok dergini yaptığı karşılaştırmalı testler 1.6ecoboost'un 1.6 motorlar arasında en az yakanlardan birisi olduğunu gösterdi.

Focus 1.0 ecoboost ise C-segmenti benzinliler içinde düşük tüketimde başı çeken araçlardan birisi. BMW-1, Golf-6, Megane gibi araçlarla yapılan testte açık ara en düşük tüketim değeri Focus 1.0 ecoboost ile elde edilmişti.

Ben bunlara bakarım.

Forumun 1.90'lık yakışıklılarının yolda yakıt yakmayı bırak, yakıt üreten araçlarını boşver.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zeytinkoy -- 28 Ocak 2013; 0:07:04 >
  • 1,6 Mıvec atmosferik start stop sistemine sahip benzinli Mıtsubıshı ASX kullanıyorum. Aracım 1,275 kilo.

17,000 km ortalamam 7,9 lt/100 km daha bu sabah inip baktım.

17,000 km nin 2,000 km kadarı şehirler arası yollarda yapılmıştır. Kalanı tam olarak şehir içi denebilir içinde sıkışık iş çıkışı dur kalklı trafiklerde var çevre yolu kullanımlarıda var. Aracı kullanırken CC kullanmak adetimdir genellikle sakin kullanırım. Arada yüksek devirlere çıkarım ki araç kurum atsın diye(hani öyle derler ya )

Aracımın fabrika şehir içi yakıt tüketim verisi 7,4 lt/100 km. Aslında bu değeri rahatlıkla tutturabilirim eğer düz bir muhitte yaşasam. Mahallemiz 600 metre yokuş yukarı tırmanışla ulaşılacak konumda bu yokuşlar gerçeken dik hatrı sayılır yokuşlardır bunuda belirtmek isterim. Ayrıca evin bulunduğu konumdan ana caddeye iniş 200 mtreden kısa olduğu için de araç hiç bir şekilde çıkarken harcadığı benzini amorti edemiyor. Eğer düz bir şehirde yaşasam 7,4 lt/100 km yi çok rahat yakalarım diye düşünüyorum.

Müzik sistemim hep açıktır farlarımı gündüzde açıktır, bununda tüketime etkisi ne olur bilemem.

Uzun yolda ise 90 km sabit hızda 4,8 lt/100 km gibi bir değer elde ediyorum yol bilgisayarımda zaten bu değer fabrikanın vaad ettiği değer. Hız 100km/h a çıkınca bu değer 5,2 lere doğru tırmanışa geçiyor 110 da 5,4 5,6 gibi.

Konu sahibi arkadaşa fikir vermesi açısından paylaşmak istedim. Saygılarımla.

• Benzin istasyonu gerçeğini es geçmemeli
    Diğer benzincilerden aldığım 50 liralık benzin ile şehiriçi ( Honda Jazz 1.4 ) en fazla 100Km o da nadiren gidebilirken Opetten aldığım ile rahat 120 Km gidiyor.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dün yaptıgım 500 km yol sonucu yakıtım 5,7 litre depomı tam doldurmuştum su anda bir depo ile 800 km yol yaptım yol bilgisayarı 150 km daha yol yapar gösteriyor araç golf 6 122 tsı
    Karşılaştırma yapabilirsiniz kendi aracinizla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TuVNeRa

Benzin istasyonu gerçeğini es geçmemeli
    Diğer benzincilerden aldığım 50 liralık benzin ile şehiriçi ( Honda Jazz 1.4 ) en fazla 100Km o da nadiren gidebilirken Opetten aldığım ile rahat 120 Km gidiyor.

menzile etkisi ne olur bilemem ama ben yakıtın verimini çok beğendim opette sanki motor daha rahatmış gibi silkelenme yok performnasta artış var biraz aracımı aldığımdan beri yaklaşık 16,900 km dir shell ve bp kullandım ilk kez opet kullandım çokça memnun kaldım diyebilirim
  • yokmu fiesta ecobost alan nedir oran...
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.