Şimdi Ara

1.000-1.100 ytl arası yeni bi sistem (monitör hariç) (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
506
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orjinalden alıntı: CELL_MAN

Ya ben bi de şu ram konusunu merak ettim
    ddr & ddr2 ?
    nedir ne değildir?
  • quote:

ddr & ddr2 ?
    nedir ne değildir?

DDR 2 Nedir?
    Double Data Rate kelimelerinin kısaltılmasıdır. "2" ise bu teknolojinin ikinci nesil teknoloji olduğu anlamına gelmektedir.

DDR 2 Teknolojisi DDR teknolojisinin yüksek hızlara çıkamamasından dolayı üretilmiştir. Fakat DDR 2 teknolojisi bu yüksek hızlara ulaşırken şimdiki teknolojiye göre Memory Timing değerlerinden ödün vermiştir.

DDR 2 modüller ne yazık ki DDR anakartlarda kullanılamaz.Zaten çok yakından incelendiğinde çentiklerin birbirleriyle uyuşmadığını farkedersiniz.

DDR SDRAM frekansları 200, 266, 333, 400 MHz iken DDR2 SDRAM frekansları şu an itibariyle 400, 533, 667, 800 MHz olarak mevcuttur.
    Frekansları şu an itibariyle tanımlamamızın nedeni bu alanda bütün dünyada çip ve bellek üretici firmaların birbirleriyle kıyasıya bir teknoloji savaşına girmiş olmalarıdır. Sözgelimi Elpida firması 800 MHz hızında DDR2 ram geliştirerek bu alanda en son sözü söyleyen firma olmuştur.
    Hiç şüphesiz gerek kendisi gerekse rakipleri bu atağa daha fazla bir hız ile cevap verecek ve bilgisayar kullanıcılarının performans arzularını daha da fazlasıyla giderecektir.

• eline sağlık kardeş..
    birde ddr2 lerin o/c potansiyali daha yüksektir
    ama şimdilik ddr a göre pekte üstünlükleri yoktur
    quote:

Orjinalden alıntı: rockclimber

quote:

ddr & ddr2 ?
    nedir ne değildir?

DDR 2 Nedir?
    Double Data Rate kelimelerinin kısaltılmasıdır. "2" ise bu teknolojinin ikinci nesil teknoloji olduğu anlamına gelmektedir.

DDR 2 Teknolojisi DDR teknolojisinin yüksek hızlara çıkamamasından dolayı üretilmiştir. Fakat DDR 2 teknolojisi bu yüksek hızlara ulaşırken şimdiki teknolojiye göre Memory Timing değerlerinden ödün vermiştir.

DDR 2 modüller ne yazık ki DDR anakartlarda kullanılamaz.Zaten çok yakından incelendiğinde çentiklerin birbirleriyle uyuşmadığını farkedersiniz.

DDR SDRAM frekansları 200, 266, 333, 400 MHz iken DDR2 SDRAM frekansları şu an itibariyle 400, 533, 667, 800 MHz olarak mevcuttur.
    Frekansları şu an itibariyle tanımlamamızın nedeni bu alanda bütün dünyada çip ve bellek üretici firmaların birbirleriyle kıyasıya bir teknoloji savaşına girmiş olmalarıdır. Sözgelimi Elpida firması 800 MHz hızında DDR2 ram geliştirerek bu alanda en son sözü söyleyen firma olmuştur.
    Hiç şüphesiz gerek kendisi gerekse rakipleri bu atağa daha fazla bir hız ile cevap verecek ve bilgisayar kullanıcılarının performans arzularını daha da fazlasıyla giderecektir.

• quote:

Orjinalden alıntı: rockclimber

quote:

ddr & ddr2 ?
    nedir ne değildir?

DDR 2 Nedir?

Hımm anladım teşekkürler

Bide bişey sorcam bu ekran kartları ile ilgili

fazla para verip PCIX almaya değer mi yoksa AGP yeter mi?

• nf4 alacaksan pcx olmalı agp yok cunki nf4 de hem sli destekliyor ileride ihtiyac duyabilirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: anticocacola

Amd Athlon 64 3000+(Venice)
    Asus A8N&Gigabyte K8NF9&EPOX9NPAJ(3'den birini seç ama msi'a kesinlikle bulasma!)
    2*256 Mb Twinmoss Cl 2.5 Pc 3200 Dual Kit
    Leadtek A6600GT TDH
    Feel Hurricane 350 Watt
    2*80 Gb Samsung Spinpoint Serial Ata@8 Mb 7200 Rpm(Raid ile performansin ncq'dakinden çok daha iyi olur ama seagate ile raid baglayamazsin)
    Nec 3540A Dvd-Rw

yaa kardeş msı dan neden uzaktur dedim tam da niyetlenmiştin neo2 ultra alacaktım bakşimdi yine aklım karışti

açıklarmısın?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.