Arkadaslar benim bir sorum olucak? Ben firmware1.1.2 kullaniyordum yanlislikla itunesdan upgrate ettim 1.1.3ü simdi sistem gitti üstüne orjinal sim carti takin diyor neyapmam lazim??? Yardimci olursaniz cok sevinirim
Sürekli update leri görüyorum daha tecrübeli bir arkadaş bize ufak bir açıklama yapabilirmi?
Öncelikle baseband upgrade ne işe yaramaktadır?
Mesela bende 1.1.1 yüklüydü 1.1.2 ye yükledim hat açıktı unlock1.2 ile kırdım yine açık şimdi 1.1.3 teyim fakat unlock yapmadım yine hat açık. yani tam olarak bu modem upgrade ve baseband upgrade ne işe yaramaktadır?
daha önce 1.1.2 de turbosim kullananlar, yeni alınmış iphonelar için geçerli değildir bootloader 3.9 olmalı kesinlikle yoksa çalışmaz bu işlemler.Eğer 4.6 ise iphonenun içini açıp 3.9 a düşürmeniz gerekiyor ki bu da baya riskli bir işlem yinede bu bilgiler forumlarda bulunuyor.Daha önce anysim kullananlar bu işlemi sorunsuzca yapabilir ama hiç anysimle kırmayanlar,turbosim metodunu kullananlar uğraşmasın boşuna
şu an sendeki baseband 1.1.2 ninki Bu işlemleri yaparsan 1.1.3 basebandına sahip olacaksın.Zaten 1.1.3 firmware-software var tekrar 1.1.3 yüklemene gerek yok. Baseband simle alakalı.Google maps 1.1.3ün basebandine göre yazılmış bu yüzden şimdi locate özelliğini kullanamazsın (locateme ve navizon hariç).Baseband upgrade yaparsan mapste locate özelliği çalışıyor.Şimdilik bu farklılık var.Daha sonra 1.1.3 basebandine göre programlar yazılırsa bilemem tabi
Eğer risk almak istemiyorsanız yüklemeyin derim sonuçta çok fazla farklılık olmayacak sadece google maps locate özelliği çalışacak
quote:
Orjinalden alıntı: hekimbaba
Sürekli update leri görüyorum daha tecrübeli bir arkadaş bize ufak bir açıklama yapabilirmi?
Mesela bende 1.1.1 yüklüydü 1.1.2 ye yükledim hat açıktı unlock1.2 ile kırdım yine açık şimdi 1.1.3 teyim fakat unlock yapmadım yine hat açık. yani tam olarak bu modem upgrade ve baseband upgrade ne işe yaramaktadır?
1.1.1 jailbreak edildikten sonra anysim 1.3 ü 1.1.1 üzerinde çalıştırdım. baseband kırıldıktan sonra 1.1.3 soft update jailbreak i installer dan çalıştırdım. 1.1.2 yi direk geçerek telefonu 1.1.3 yaptım. itunes dan da restore edince rehber ve wallpaper hatta avea yerine yazdığım yazi bile geri geldi :D Şu anda 1.1.3 ve 3g modem yazılımıyla locate özelliği süper çalışıyor. locateme den çok daha güzel yer buluyor.
quote:
Orjinalden alıntı: Never_Ends
Ya bende 1.1.1 jailbreak yapıyorum ondan sonra octorep kurup 1.1.2 yaptıgım zaman jailbreak çalışmıyor. restore moddan kurtulmamış oluyor, boot from recovery yapıp jailbreak çalıştırınca da octorep kurulu değil diyor. 1.1.1 den ileri gidemiyorum nerde yanlış var anlamadım.
Lütfen benim soruma yardimci olabilirmisiniz bide üstelik almanyadayim burdakiler kesinlikle hack olayini bilmiyor üstelik orjinal karta 1000€ istiyorlar
arkadaşım senin iphonenun büyük bir olasılıkla 4.6 bootloader kullanıyor.Forumda Hardware metoduyla bootloader 3.9 a düşürme yöntemi var fakat riskli bir işlem çünkü telefonun içini açıp ufacık noktalara temas ettirmen gerekiyor.Yeni yöntem çıkana kadar (1.1.4 ün çıkması gibi) bekleyebilir, 1.1.3 ün destekleyen sim kartını alabilir yada hw metoduyla bootloader düşürebilirsin.AMA burada anlatılanları yapsan da fayda etmez
quote:
Orjinalden alıntı: crstphr56
Lütfen benim soruma yardimci olabilirmisiniz bide üstelik almanyadayim burdakiler kesinlikle hack olayini bilmiyor üstelik orjinal karta 1000€ istiyorlar
quote:
Orjinalden alıntı: elninom1
şu an sendeki baseband 1.1.2 ninki Bu işlemleri yaparsan 1.1.3 basebandına sahip olacaksın.Zaten 1.1.3 firmware-software var tekrar 1.1.3 yüklemene gerek yok. Baseband simle alakalı.Google maps 1.1.3ün basebandine göre yazılmış bu yüzden şimdi locate özelliğini kullanamazsın (locateme ve navizon hariç).Baseband upgrade yaparsan mapste locate özelliği çalışıyor.Şimdilik bu farklılık var.Daha sonra 1.1.3 basebandine göre programlar yazılırsa bilemem tabi
Eğer risk almak istemiyorsanız yüklemeyin derim sonuçta çok fazla farklılık olmayacak sadece google maps locate özelliği çalışacak
quote:
Hocam çok teşekkür ederim güzel bir açıklama yaptın. Şimdi tam olarak anladım sayende, Öncelikle Google da nerede olduğumuzu belirlemek için böyle bir risk almaya gerek yok. Ufak bir kaç sorumda daha olucak, 1.1.2 nin basebandı ile 1.1.3 kullandığımızda sorun olurmu? yada 1.1.1?
Tekrar teşekkür
1.1.2 nin basebandi ve anysimiyle bir sorun olmadan 1.1.3 kullanabilirsin.Dediğim gibi sadece googleda locate özelliğin olmayacak onu da locateme programı yüklersen sorun kalmaz.Yok yükselteyim direkt mapsten locate özelliği kullanayım diyorsan yukarıdaki işlemleri 15 dk da yapıp kullanabilirsin ama locate özelliği dışında birşey değişmeyecek
quote:
Hocam çok teşekkür ederim güzel bir açıklama yaptın. Şimdi tam olarak anladım sayende, Öncelikle Google da nerede olduğumuzu belirlemek için böyle bir risk almaya gerek yok. Ufak bir kaç sorumda daha olucak, 1.1.2 nin basebandı ile 1.1.3 kullandığımızda sorun olurmu? yada 1.1.1?
Tekrar teşekkür
teşekkürler elninom1 ben de şimdi baseband ı update ettim unlock yapacağım.
şu dikkatimi çekti. baseband update ten sonra wifi bağlanmadı. network settings i resetledikten sonra sorun düzeldi. aynı sorunu yaşayan arkadaşlar settings>general>reset>reset network settings menüsünden bu işlemi yaptıktan sonra wireless sorunu çözülebilir...
quote:
1.1.2 nin basebandi ve anysimiyle bir sorun olmadan 1.1.3 kullanabilirsin.Dediğim gibi sadece googleda locate özelliğin olmayacak onu da locateme programı yüklersen sorun kalmaz.Yok yükselteyim direkt mapsten locate özelliği kullanayım diyorsan yukarıdaki işlemleri 15 dk da yapıp kullanabilirsin ama locate özelliği dışında birşey değişmeyecek
Teşekkür ederim tekrardan kanımca böyle bir riske gerek yok herşey tıkırında çalışırken :) Yerimi bulma gibi bir derdim olmadığı için sorunda yok, teşekkür ederim
Piranha arkadaşım o wireless yüzünden ben 1.1.3 ten 1.1.1 lere tekrar 1.1.3 e dönmek zorunda kaldım reset filanda yemedi bence hiç gerek yok herşey çalışırken
Sonuçta bazen herşey ters gidebilir.Örneğin yabancı forumda baseband upgrade yapıp anysimi çalıştıramayanlar var şimdi çalışan telefonunda sim özelliğinden de mahrum kalıyor.Dediğim gibi riskli ama çok basit bir işlem ama telefonda nerdeyse bir fark olmayacak locate özelliği dışında
quote:
Sonuçta bazen herşey ters gidebilir.Örneğin yabancı forumda baseband upgrade yapıp anysimi çalıştıramayanlar var şimdi çalışan telefonunda sim özelliğinden de mahrum kalıyor.Dediğim gibi riskli ama çok basit bir işlem ama telefonda nerdeyse bir fark olmayacak locate özelliği dışında
Baseband da imei bilgileri wireless mac numaraları bluetooth seri numarası vs bulunuyor. Ufak bir hatada silinmesine neden olabilir. Virgineze olabilir vs ama ne gerek var ? Ya olmazsa virgin ? Bence çalışan stabil bir sistem iyidir :)
ben şuan 04_03_13G baseband ındayım.
google locations artık gerçekten düzgün çalışıyor ve hiçbir sorunum yok tavsiye ederim
iki defa soft 1.1.3 jailbreak yontemi ile update ettim telefonu ikisinde de installerdan priogram kuramiyorum. Download bittikten sonra kurma asmasinda main script excute fail yada ona benzer bir hata veriyor. source farketmiyor hic bir program kurulmuyor 1.1.1 sorunum yok ama 1.1.2 ypinca da octorep kurdugum halde kurulu degil diyerek jailbreak islemini yapamiyorum. Ha bu arada orjinal melodiler artik calismiyor ve herkesin tavsiye ettigi 1.1.3 ringtone fix artik hic bi source da yok olsa da zaten kuramazdim heralde. bence 1.1.2 sorunsuz kullananlar maceraya atilmasin. Gelelim artilara, pil suresi artiyor ve google locate ozelligi locateme den cok daha duzgun yer belirliyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme