Şimdi Ara

1.3 dizele chip tuning

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
18.757
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar yeni kasa atra 1.3 dizel düşünüyorum ama daha ağır kasaya 96 beygir çok az kalacaktır(1.5ton)
    motor eski kasayla aynı küçük bir beygir farkı var.Aranızda 1.3 dizele chip uygulatan var mı?nasıl bir performans artışı olur?sağlıklı mıdır?sıfır araca yapmak mantıksız mı olur?

• Yeni kasa dizel'i kullanma fırsatım olmadı,ama eski kasa 1.3dizel'in tiptronik vitesini kullanmıştım,araba kaplumbağa hızında idi. 160'da kitleniyodu araba. Tabii senin araba hem 95 hp olduğu için hemde manuel olduğu için otoban kullanımlarında pek bi sorunun olacağını düşünüyorum. Hele birde chip taktırdığında araba çok rahatlıyacaktır, yanlız sıfır aldığın için arabayı bir takım garanti kapsamından çıkıcaktır,bunuda göz önünde bulundur. Astranın eski kasasınında ilk gelen arabaları baya bi sorunlu çıktığınıda çok iyi biliyorum.Garanti kapsamından bir çok parça ve elektronik aksam değiştiren çok iyi tanıdığın 5 kişi sayabilirim. Ben chip tuning uygulamasını arabayı teslim aldıktan 1 sene sonra uygulaman daha mantıklı olacaktır,
  • Yeni kasa Astra'nın 1.3 CDTI modeli mayıs sonunda gelicek Türkiye'ye. Şimdilik bu modelin satışı yok. 1.5 ton epey yüksek bir rakam binek otomobil için. O kadar ağır olduğuna eminmisiniz?
  • Yaw Çavuş 160 da kitleniyodu ve kablumbağ hızındaydı nedemek, sen hangi ülkede araba kullanıyorsun üstadım. Bu arabanın son hızı zaten 172 km/h. Ekonomi amaçlı tasarlanmış bir araç fakat dediğiniz gibi kablumbağ falan da değil. Chip olayını tavsiye ve tasvip etmiyorum, hele sıfır araca hiç tavsiye etmiyorum. imzamdaki aracı 2 yıldır kullanıyorum. Herhangi bir elektronik aksam değiştirmedim. Lütfen mazotun 3.100 olduğu bir memlekette bana performanstan değil ekonomiden bahsedin. Aklınızı başınıza alıp öyle araç alın. varsa 1.0 lık araç alın ama tek başınıza 180 hp lik arabaların içine kurulup matah birşey yapıyor hissine kapılmayın. Bu dünya hepimize lazım.

Saygılarımla

quote:

Orijinalden alıntı: RAN99

Yeni kasa dizel'i kullanma fırsatım olmadı,ama eski kasa 1.3dizel'in tiptronik vitesini kullanmıştım,araba kaplumbağa hızında idi. 160'da kitleniyodu araba. Tabii senin araba hem 95 hp olduğu için hemde manuel olduğu için otoban kullanımlarında pek bi sorunun olacağını düşünüyorum. Hele birde chip taktırdığında araba çok rahatlıyacaktır, yanlız sıfır aldığın için arabayı bir takım garanti kapsamından çıkıcaktır,bunuda göz önünde bulundur. Astranın eski kasasınında ilk gelen arabaları baya bi sorunlu çıktığınıda çok iyi biliyorum.Garanti kapsamından bir çok parça ve elektronik aksam değiştiren çok iyi tanıdığın 5 kişi sayabilirim. Ben chip tuning uygulamasını arabayı teslim aldıktan 1 sene sonra uygulaman daha mantıklı olacaktır,

• ilgaziye kesinlikle katılıyorum ve bende daha önceki iki aracımda 2001 ve 2005 opel (benzinli) tercih etmiştim.
    şimdiki tercihim dizel bir opel olsun istiyorum. astra III 1,3 dizel almak istiyorum. galiba 32.000 civarında bir rakama iniyorlarmış.
    sende bir opel dizel kullanıcısı olarak yakıt tüketimi ve performansı nasıl. bu paraya alınırmı - fikrini söylermisin
  • İnsanlar sanırım 1.0 litre araba alıp 350bg güç üretip yakıt tüketimini 4 litrede tutacaklarını sanıolar.

Bence astra 1.3 motoruyla 160 ı geçmemekle (160 ı da geçer bence) iyi de yapıyor. Daha napcak araç... tüketimi az olsun ev iş okul git gel diye yapılmış bir araba...

Bu arabanın 1.7 105 bg olanı da var. 2.0 130 olanı da... ama TR'ye vergilerden gelmiyo... bi şeyi eleştirecekseniz o sizi seçilerek yönetenlerin vergi politikasına ve yakıt zamlarına olmalı...

• Dalga mı geçiyorsunuz ya, max hızı 160mış 170miş falan.. Ben rahat 190 gördüm ama yol o kadardı, ki forumda 210-220 görenler var.
  • Ben kendim test ettim otomatiği çok hafif yukarı eğimde 160da kitlendi, yokuş aşağı 180i görür. Amahiç bi şekilde standar 220 imkansız. Herkezin bindiği araba ve araba seçimi kendini ilgilendirir. Bu gelir düzeyi ile alakalı. Geliri az olan adam tabiki dizel alıcak, ama kazancın iyi ise niye performanslı bir araba almayasın, niye dizel'in sesini çekesin. Bence 2010 model bi araba 160a kitleniyosa, 0-100 km'ye 16 saniyede çıkıyosa sorun vardır. Dikkat ederseniz konuyu açan arkadaşta performans yönünden sorgulamış arabayı. Bende o yüzden performans yönünden cevap verdim. Ama ben olsam 1.4 turbo yada 1.6 turbo olan motorunu alırım o arabanın.
  • Yaw çavuş güldürme beni, ben imzamdaki araçla 180 i rahat görebiliyorken. (Son hızı 172 olduğu için uzun süre buralarda kullanmayı tercih etmiyorum). araç 6. viteste gayet sessiz gidiyorken sen ne dizel sesinden bahsediyorsun yaw. Ne gelir düzeyinden bahsediyorsun, nerden biliyorsun kaç para kazandığımı. Salakmıyım gidip benzinciye d....cam. Sonra al 180 HP arabayı 2 ay sonra ay bu araba çok yakıyor ben bunu satıcam tü ka ka opele de. Yok böyle bir mantık. Zenginin de fakirin de yaktığı mazot bu ülkeden vergi ve döviz olarak çıkıyor arkadaşlar kim nederse desin. 40 000 km oldu 5.7 lt ortalama ile dolaşıyorum. 1 lt 90 hp motor çıksın onu da alırım. Bundan sonra da benzinli arabaya hayatta binmem. 60 hp araçlar bu memlekette senerce dolaşmadı mı, siz neyin zevkinden bahsediyorsunuz.

Uzun yazarım. Şimdilik eyvallah.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilgazi

Yaw çavuş güldürme beni, ben imzamdaki araçla 180 i rahat görebiliyorken. (Son hızı 172 olduğu için uzun süre buralarda kullanmayı tercih etmiyorum). araç 6. viteste gayet sessiz gidiyorken sen ne dizel sesinden bahsediyorsun yaw. Ne gelir düzeyinden bahsediyorsun, nerden biliyorsun kaç para kazandığımı. Salakmıyım gidip benzinciye d....cam. Sonra al 180 HP arabayı 2 ay sonra ay bu araba çok yakıyor ben bunu satıcam tü ka ka opele de. Yok böyle bir mantık. Zenginin de fakirin de yaktığı mazot bu ülkeden vergi ve döviz olarak çıkıyor arkadaşlar kim nederse desin. 40 000 km oldu 5.7 lt ortalama ile dolaşıyorum. 1 lt 90 hp motor çıksın onu da alırım. Bundan sonra da benzinli arabaya hayatta binmem. 60 hp araçlar bu memlekette senerce dolaşmadı mı, siz neyin zevkinden bahsediyorsunuz.

Uzun yazarım. Şimdilik eyvallah.

6.Viteste tabiki dizel sesini almazsın, dizel sesi sadece rolantide ve düşük hızlardaki hızlanmalarda. Senin arabanın aynısını test ettim, araç 1.3 dizel njoy donanımlı,üstünde 16 jant vardı,bizde 3 kişi idik.Yani arabanın üstünde 70 kilodan, 210 kilo fazlalık vardı. Uzun süre dip gaz gitmeme rağmen araç 160da tıkandı yukarı eğimde. Test ettiğim arabada maslak arkas'ın test aracı idi, oranın müşteri temsilciside yanımda idi. Oda şahidimdir.

Bu arada ben senin kazandığın paraya bişey demiyorum. Çok kazanıyosundur,azdır farketmez,ne iş yaptığını bile bilmiyorum, Allah artırsın inşAllah. Ama ben dizele binme konusunun insan geliri ile alakalı olduğunu düşünüyorum. Adam geliri iyi ise istediği aracada biner, benzini,mazotu koymaz adama. Ama belli bir ferah düzeyi yoksa illaki dizel alıcak, yada lpg takıp arabasını mahvedicek

Ben şahsen son 8 yıldır hep performanslı ve benzinli arabaları tercih ediyorum, hiç bi zamanda tu kaka deyip kimseye iade etmedim, almadan önce iyi araştırır alırım arabalarımı. Ayrıca sana karşı bişey dediğim yok niye bu kadar alındın anlamadım. Ben bu arabanın yavaş olduğunu düşünüyorum. 65hp clio kullanan adama bu araba hızlı gelir, subaru sti kullanan adamada bnm araba yavaş gelir, bu mantelite meselesi,herkezin bakış açısı farklı

• bizim bir arkadaşta var 1.3td triptonik otobanda iniş aşşağı salladık 210 dedi resim falan çekmedik ama
  • quote:

Orijinalden alıntı: KIZIL MASKE

ilgaziye kesinlikle katılıyorum ve bende daha önceki iki aracımda 2001 ve 2005 opel (benzinli) tercih etmiştim.
    şimdiki tercihim dizel bir opel olsun istiyorum. astra III 1,3 dizel almak istiyorum. galiba 32.000 civarında bir rakama iniyorlarmış.
    sende bir opel dizel kullanıcısı olarak yakıt tüketimi ve performansı nasıl. bu paraya alınırmı - fikrini söylermisin

32tl inecekler bilgisini nereden aldınız,
    eğer öyleyse ciddi bir indirim,
  • quote:

Ben kendim test ettim otomatiği çok hafif yukarı eğimde 160da kitlendi, yokuş aşağı 180i görür. Amahiç bi şekilde standar 220 imkansız. Herkezin bindiği araba ve araba seçimi kendini ilgilendirir. Bu gelir düzeyi ile alakalı. Geliri az olan adam tabiki dizel alıcak, ama kazancın iyi ise niye performanslı bir araba almayasın, niye dizel'in sesini çekesin. Bence 2010 model bi araba 160a kitleniyosa, 0-100 km'ye 16 saniyede çıkıyosa sorun vardır. Dikkat ederseniz konuyu açan arkadaşta performans yönünden sorgulamış arabayı. Bende o yüzden performans yönünden cevap verdim. Ama ben olsam 1.4 turbo yada 1.6 turbo olan motorunu alırım o arabanın.

Çavuş kardeş sınıflandırarak aşağılacak ya da yüceltmek yakışıkalmamış,
    Dünyada her birşeyin üreticisi ve kullanıcısı var,

Düşüncene göre güya parası olmayıp dizele binan insanlar da senin ülkende yaşıyor,
    Burada bindiğin araçlara övünmen degil, şükretmen gerekir, aksi halde birgün dizelin sesini deil, lpg nin kokusunu da çekersin.

Tabiki muhabbet bu degil,
    Herkez kendi hesap kitabını yaparak özel zevkine göre araç almıyor mu, bunun için buralarda detaylara girmiyormuyuz.

• quote:

Orijinalden alıntı: -marvel-

quote:

Ben kendim test ettim otomatiği çok hafif yukarı eğimde 160da kitlendi, yokuş aşağı 180i görür. Amahiç bi şekilde standar 220 imkansız. Herkezin bindiği araba ve araba seçimi kendini ilgilendirir. Bu gelir düzeyi ile alakalı. Geliri az olan adam tabiki dizel alıcak, ama kazancın iyi ise niye performanslı bir araba almayasın, niye dizel'in sesini çekesin. Bence 2010 model bi araba 160a kitleniyosa, 0-100 km'ye 16 saniyede çıkıyosa sorun vardır. Dikkat ederseniz konuyu açan arkadaşta performans yönünden sorgulamış arabayı. Bende o yüzden performans yönünden cevap verdim. Ama ben olsam 1.4 turbo yada 1.6 turbo olan motorunu alırım o arabanın.

Çavuş kardeş sınıflandırarak aşağılacak ya da yüceltmek yakışıkalmamış,
    Dünyada her birşeyin üreticisi ve kullanıcısı var,

Düşüncene göre güya parası olmayıp dizele binan insanlar da senin ülkende yaşıyor,
    Burada bindiğin araçlara övünmen degil, şükretmen gerekir, aksi halde birgün dizelin sesini deil, lpg nin kokusunu da çekersin.

Tabiki muhabbet bu degil,
    Herkez kendi hesap kitabını yaparak özel zevkine göre araç almıyor mu, bunun için buralarda detaylara girmiyormuyuz.

Kardeş amacım kimseyi aşağılamak yad yüceltmek değil, yanlış anlaşılma oldu ise affola. Ayrıca hiçbişekilde bindiğim araçla övünmedim, markasını yada modelini bile sölemedimki :) sadece performanslı arabaları sever ve binerim dedim, Nazar'a çok inanırım onun için böyle şeylerin muhabbetini yapmam. bu arada dikkat edersen 106 gti'fena performaslı bir araç ama astranın 3de1 fiyatı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RAN99 -- 26 Mart 2010; 21:38:08 >

• ran99 arkadaşım bence araçların yokuş yukarı giderken performansını değerlendirmen yanlış olur düz yol performansını karşılaştırabilirsin mesela.Dizel alma yada kullanma amacına gelirsek gelir düzeyi ile alakalı değildir çok parası olan gelir düzeği yüksek olan insanlarda ekonomi yapmak için 1.3d tercih edebilirler ediyorlarda astra 1.3 d ana konuda bir arkadaş bmw 318i satıp opel 1.3d almış 330cl garajda yatıyormuş şimdi bu arkadaşın gelir düzeyi düşük olduğu için mi dizel kullanıyor .o zaman senin dediğine göre senin 106 astranın 3 te bir fiyatı o zaman senin gelirin az o zaman sende dizel araç kullamalısın mı demek oluyor bu durum tercih meselesi kişiden kişiye değişir.Opel asra 1.3td e kaplumba benzetmsi yapmışsınız sizde asranın 160 la girdiği bir viraja 106 nız ile girmeyi deneyin savrulur kuş gibi uçarsınız 106 1.6 motora 130bg olmasına ragmen kilosu hafiftir yüksek hızlarda güvenli değildir bence de herşey hız demek değildir

• quote:

ya ben 2001 toyota 1.4 de 160 180 gördüm astra dizel de bence en az o kadar görür.

• bu araç düz yolda rahat 180 diyor iniş aşşağı 210 da diyor bazen yokuş yukarı 160 da takılıyor o kadar
  • quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

ran99 arkadaşım bence araçların yokuş yukarı giderken performansını değerlendirmen yanlış olur düz yol performansını karşılaştırabilirsin mesela.Dizel alma yada kullanma amacına gelirsek gelir düzeyi ile alakalı değildir çok parası olan gelir düzeği yüksek olan insanlarda ekonomi yapmak için 1.3d tercih edebilirler ediyorlarda astra 1.3 d ana konuda bir arkadaş bmw 318i satıp opel 1.3d almış 330cl garajda yatıyormuş şimdi bu arkadaşın gelir düzeyi düşük olduğu için mi dizel kullanıyor .o zaman senin dediğine göre senin 106 astranın 3 te bir fiyatı o zaman senin gelirin az o zaman sende dizel araç kullamalısın mı demek oluyor bu durum tercih meselesi kişiden kişiye değişir.Opel asra 1.3td e kaplumba benzetmsi yapmışsınız sizde asranın 160 la girdiği bir viraja 106 nız ile girmeyi deneyin savrulur kuş gibi uçarsınız 106 1.6 motora 130bg olmasına ragmen kilosu hafiftir yüksek hızlarda güvenli değildir bence de herşey hız demek değildir

Dostum öncelikle 106 gti'm yok, onu örnek için söylemiştim. Dizel kullanma konusundada konunun ya mantalitede yada ekonomik gelir ile alakalı olduğunu söyledim. Yani bi insan benzine para vermek istemediği için alır yada durumu çok iyi deildir zorunluluktan alır dedim, sanırım söylediklerimi yanlış anlıyorsunuz. Konuyu açan arkadaşta astranın iyiliği,kötülüğü,viraş alışı için vs açmamış, performansını sorgulamış. Anlıyacağın arabayı beğenmiş ama performansı soru işareti olarak kalmış. Bende arkadaşa kafasında soru işaretini gidermesi için kendim teste çıkdığımdaki yorumlarımı ilettim. Ama bazı arkadaşlar düşüncelerimi arabalarına bok atıyorum zannedim savunmaya ve suçlamaya geçmişler. Benim öyle bir niyetim yoktu,öyle bi niyetim olsa zaten o arabayı aileme alma düşüncesi ile teste çıkmazdım.

• yokuş yukarı 160 yapan bir otomobile kaplumbağa dediğinize göre sizin arabanız uçuk kaçık birşey olmalı
  • quote:

Orijinalden alıntı: -THIEF-

yokuş yukarı 160 yapan bir otomobile kaplumbağa dediğinize göre sizin arabanız uçuk kaçık birşey olmalı

Hayır uçuk kaçık bişey değil, bildiğin a3
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.