Şimdi Ara

1.3 Multijet motor soğukken gelen yükses ses sorunu (Video eklendi) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.592
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bizim komşunun Albeası var. Marşa basınca uykudan uyandırıyor adamı. Özellikle soğukken sesli bir motor multijet.
    Aracınız için uygun yağ ve değişim periyotlarına dikkat edin. Gerisini fazla kafaya takmayın bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kulaklık takarak dinledim

arac rölantide ve oldugu yerde duruyor o sekılde vuruntu bir ses gelıyor

deneyımlerıme göre lıstelıcem

1.motorda sorun varsa,motor üst kapağı gevsemısse yanı koruma kapağı tıtresım yapıyor olabılır plastık kapaktır ona elle bastırmanı önerırım

2.motoru havada tutan tıtresımı engelleyen motor kulakları vardır onlar yıpranmıssa motor sallanır tıtresım yaptırır
    motor kulaklarına bakman lazım çatlak varmı dıye ama ondan sanmıyorum

3.kayısın baglı oldugu kasnaklar desek ondanda sanmıyorum vik vik öter onlar

4. motorda sorun yoksa debrıyaja gıden aktarma organlarında olabılır

mesela sanzumana baglı olan volan dıslısı sallanıyor olabılır debrıyaj plakası tam oturmuyor olabılır

bende bu tarz sorun var debrıyaj plakasını degıstırdım ve degısınce mm lık olarak tam oturmuyor bu normal

sabah motor sogukkan aynı vıdeodakı gıbı ses yapıyor hatta gerı vıtese takıp cıkarken tak tak tak alttan vuruyor

motor ısınınca ses kesılıyor

nedenı debrıyaj plakasının yuvaya oturmaması soguk olması mm lık farktan kaynaklıdır

aracı ılk calıstır bu ses gelınce debrıyaja bas bırak bas bırak bende ses kesılıyor..

baska bırsey dıyemem deneyımlerım bunlardır.ılk yorumumu oylesıne dedım...bana cevap yazmıssın

ıyıce detaya gırdım

arızayı bulmak zordur orasına burasın bakmak lazım ıyı usta gerekır ama bende bu tarz takırtı olup sonradan gectıgı ıcın usta bosver takma dedı zaten debrıyaj plakamın oturmasıyla alakalı durum cunku debrıyaja basıp cekınce ses kayboluyordu o yuzden ıdare etmek lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 8 Nisan 2020; 23:9:43 >

• kulaklıkla tekrar tekrar dınledım

sen bu ses olunca debrıyaja bas bırak ses kesılcekmı bak,debrıyaja basınca plaka volan dıslısınden ayrılır bosta kalır ses kesılmesı lazım

yok kesılmezse o zaman baska haraketlı parca olarak buyuk ıhtımal motor ıcınden gelıyor olabılır....ama motorun ust kapagına elle bastır belkı kapak oynuyordur vıdaları sıkılmamıs olabılır

o zaman kaportayı ac ve motora tutarak vıdeo cek

motor ıcınden gelen sesse o zaman pistonlarda sorun varsa buyuk masraf cıkarabılır.cıddı dıyorum

bazen foruma saka takılırım ama sesın ıcın cıddı dıyorum.motor ıcınden se motor ustasına baktırman lazım pıstonlarda incelme olursa buyuk masraf cıkarabılır

ama ılk etapta debrıyaj plakası volan dıslısımı ona bak aynı tarz ses bendede bazen oluyor

çok seri şekılde bır tıtresım var yanı motor pıstonları hızlı calıstıgı ıcın onun tıtrestırdıgı bır sey,yada baskı plaka oralarla alakalı bırsey 2 nokta var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bace3434 -- 8 Nisan 2020; 23:19:39 >

• bace3434 kullanıcısına yanıt
    bir deneyelim bu dediklerinizi, teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.