Şimdi Ara

1.3 Punto evo multijet hakkında yardım (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
1.371
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    Kaç km de aldınız aracı ?
    Hangi modeldi ?
  • stern00 S kullanıcısına yanıt
    Araç motor konusunda sorunsuz ve ödüllü. Ama otomatik kısmında ise manuel araç kullanmayı bilmeyen kişiler için yokuşlarda gerçekten çok kötü olur. Sürek 1-2 bandında gider gelir. Klasik tek kavrama otomatik vites.
  • quote:

Orijinalden alıntı: kod yazarı

Kaç km de aldınız aracı ?
    Hangi modeldi ?

2008 model 89 bin de GrandePunto
  • Code140 kullanıcısına yanıt
    merhabalar... EVO 1.3 Multijet 115 binde alıcam dizel 100 km kaç tl yakar ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: plukod

Ankara sehir ici ortalamasi 5.5lt/100km, ortalama hiz 36km/s olmasi lazim. Kisa mesafede cok kullaniliyor (2-3km)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: plukod

Kışın max 7 lt yakıyor yazin 5.5 6 lt uzun yolda 5 lt. Basmada. 3.5 de yakarsin

• Puntomla 3 sene, 50.000 km devirdim. 2011 evo 1.4 multiair 105 hp, full. Km. bir tık fazla olsada, bikaç sene içinde satarım diyorsanız bence alın geçin. Ben arabayı çok hor kullanan biri olmama rağmen bana en ufak bir sorun yaşatmadı punto bugüne kadar.

Hort konuymuş :) Bende benzin bilgisi vereyim bari yazdıklarım bir işe yarasın. Agrasif kullanım, şehiriçi kullanım, ortalama yakıt tüketimim 8 lt.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EAY- -- 7 Kasım 2017; 4:16:9 >
  • Bende babama 2012 model punto dizel otomatik bakiyorum. Otomatikle ilgili iyi seyler soylenmiyor ama net bi cevap bulamadim. Sonucta iyi diyende var kotu degil ucuza tamir ettirirsin diynde var.

Asil aklima takilan neden 2012 sonrasinda dizel puntolarda otomatik yok ?

• Arkadaşa 2011 cam tavan hariç fuluünü aldık.60 bin km de iki ay sonra city modu arızalandı servis bakımlı araç olduğu için servis maliyetin yarısını karşılarım dedi 2500 tl falan harcadı.Geçen gün çok yavaş bir şekilde önündeki araca dokundurdu tampon kırılmadı,plaka bile yamulmadı ama airbag ler biraz şişti ön göğüs yarıldı hafiften ve korna basmıyor şu an.bunları gördükten sonra ben punto almam.Şu an 6 senedir stilo kullanıyorum aracım 190 bin km de ama öyle sorunla karşılaşmadım.ben 6 senedir 2500 tl masraf yapmadım arkadaş aldı iki ay sonra 4-5 bin tl girdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: mudanyali137

Arkadaşa 2011 cam tavan hariç fuluünü aldık.60 bin km de iki ay sonra city modu arızalandı servis bakımlı araç olduğu için servis maliyetin yarısını karşılarım dedi 2500 tl falan harcadı.Geçen gün çok yavaş bir şekilde önündeki araca dokundurdu tampon kırılmadı,plaka bile yamulmadı ama airbag ler biraz şişti ön göğüs yarıldı hafiften ve korna basmıyor şu an.bunları gördükten sonra ben punto almam.Şu an 6 senedir stilo kullanıyorum aracım 190 bin km de ama öyle sorunla karşılaşmadım.ben 6 senedir 2500 tl masraf yapmadım arkadaş aldı iki ay sonra 4-5 bin tl girdi.

Her punto city mod arızasını er geç tadacaktır.

• Foruma ilk mesaj bugüne kısmetmiş :) Merhabalar efendim. 6. Arabam olarak yatırım nedeniyle model düşürmek zorunda olduğumdan punto 1.3 mjet evo dynamic dualogic 2012 model araç aldım arkadaşımın yengesiden. Yaklaşık 6 bin km oldu birkaç tecrübemden bahsedeyim. Araç şu an 78 binde hep fiat servis bakımlı. Airbag çatlağı problemi var bendede ve alırken farketmemiştim, küçük kozmetik bir detay. Ankara kartaş servisine sorduğumda 80/20 oranında devamlı servis bakımlı diye oran verdiler bende genel merkezden yazı istedim dava açacağım deyip onlarda 60/40 kozmetik sorun diye yazı gönderdiler neyse dağıldı tecrübelerim:) Öncelikle şanzıman:) 1 manuel(giu dizel) 2 tork konvertörlü(golf mk5 fsi, peugeot 308 1.2) 2 de çift kavrama yarı otomatik(fiesta ve polo) lardan sonra ilk defa tek kavrama yarı otomatik bir aracım oldu. Sadece gaza basmaya alışmış biri olarakdan başlangıçda bu nasıl vites dedim! Çünkü vites atarken gaza basmaya devam ederseniz vites geçişi uzuyor ve bence hafifçe sarsıyor (1.2. Vites özellille) bir süre sonra beklentilerini anlıyorsunuz ve bana kalırsa manuel hissi verdiğinden ayrıca zevkli bile olabiliyor, vites auto deyken ileri geri yapıp kendiniz vites alabiliyorsunuz ki kesinlikle zevkli oluyor. Yokuşa geldiğinizde vites sapıtabiliyor mutlaka vites düşüp giriyorum özellikle viraj sonrası yokuşsa veya dikse, yani yarı otomatiğin hakkını veriyor müdahele istiyor bazen:):) yakıt olarak ben hiç eco modda kullanmıyorum çünkü çok vites atıp güçsüzleşiyor ankara ortalamam 6.1 eco modda baya düşüyor. Süspansiyonları bence orta yumuşak arası yol tutuşu kullandığım arabaların en kötüsü direksiyon hissi olarakda ama hiç tehlikeye atmadı çok şükür esp hızlı müdahele ediyor. Cam tavan çok zevkli arka tarafda cam olduğu için panoramik + sunroof düşünülebilir. Frenleri ortlama seviye. Hill holder mevcut belli eğimde hiç sekmeden çalışıyor. İç mekanı evonun çok şirin bence tomtom edition paketde var müzik listesine oradan kontrol edebiliyorsunuz eco sürüş vs gibi göstergeleri mevcut. Blue and me güzel çalışıyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar aldığıma pişman olmadım desem hiçde yalan söylemiş olmam.

• quote:

Orijinalden alıntı: Melodychups

Foruma ilk mesaj bugüne kısmetmiş :) Merhabalar efendim. 6. Arabam olarak yatırım nedeniyle model düşürmek zorunda olduğumdan punto 1.3 mjet evo dynamic dualogic 2012 model araç aldım arkadaşımın yengesiden. Yaklaşık 6 bin km oldu birkaç tecrübemden bahsedeyim. Araç şu an 78 binde hep fiat servis bakımlı. Airbag çatlağı problemi var bendede ve alırken farketmemiştim, küçük kozmetik bir detay. Ankara kartaş servisine sorduğumda 80/20 oranında devamlı servis bakımlı diye oran verdiler bende genel merkezden yazı istedim dava açacağım deyip onlarda 60/40 kozmetik sorun diye yazı gönderdiler neyse dağıldı tecrübelerim:) Öncelikle şanzıman:) 1 manuel(giu dizel) 2 tork konvertörlü(golf mk5 fsi, peugeot 308 1.2) 2 de çift kavrama yarı otomatik(fiesta ve polo) lardan sonra ilk defa tek kavrama yarı otomatik bir aracım oldu. Sadece gaza basmaya alışmış biri olarakdan başlangıçda bu nasıl vites dedim! Çünkü vites atarken gaza basmaya devam ederseniz vites geçişi uzuyor ve bence hafifçe sarsıyor (1.2. Vites özellille) bir süre sonra beklentilerini anlıyorsunuz ve bana kalırsa manuel hissi verdiğinden ayrıca zevkli bile olabiliyor, vites auto deyken ileri geri yapıp kendiniz vites alabiliyorsunuz ki kesinlikle zevkli oluyor. Yokuşa geldiğinizde vites sapıtabiliyor mutlaka vites düşüp giriyorum özellikle viraj sonrası yokuşsa veya dikse, yani yarı otomatiğin hakkını veriyor müdahele istiyor bazen:):) yakıt olarak ben hiç eco modda kullanmıyorum çünkü çok vites atıp güçsüzleşiyor ankara ortalamam 6.1 eco modda baya düşüyor. Süspansiyonları bence orta yumuşak arası yol tutuşu kullandığım arabaların en kötüsü direksiyon hissi olarakda ama hiç tehlikeye atmadı çok şükür esp hızlı müdahele ediyor. Cam tavan çok zevkli arka tarafda cam olduğu için panoramik + sunroof düşünülebilir. Frenleri ortlama seviye. Hill holder mevcut belli eğimde hiç sekmeden çalışıyor. İç mekanı evonun çok şirin bence tomtom edition paketde var müzik listesine oradan kontrol edebiliyorsunuz eco sürüş vs gibi göstergeleri mevcut. Blue and me güzel çalışıyor. Şimdilik aklıma gelenler bunlar aldığıma pişman olmadım desem hiçde yalan söylemiş olmam.

City moddan bahsetmemişsiniz

• Bir problem yaşamadım ben eski sahibi yaşadı isede bana bahsetmedi, eşim hep city mod kullanıyor ama ben elektrik destekli sevmiyorum fazla suni geliyor çok rahat olsada.

• 40k bütçe varsa ve özel bi sebep yoksa punto alma fluance vs bak daha iyi oturaklı araba, corolla focus vs bak 1.3 puntoya binilmez yüksek süratte kafa ambele oluyo içeri deli gibi ses alıyor
  • Punto avrupa pazarı için üretilmiş bir araç, euroncap'den katıldığı yılın şartlarında 5 yıldız almış bir araç. Güvenlik açısından bir sıkıntısı yok, 2. eli hızlı, kalite düşük olsada yerlerde değil. Sizin alacağınız araçta hasar kaydı var mıydı ?
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.