Şimdi Ara

1.4 Fiat Egea Yağ Seçimi (OPAR YAĞ) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
1
Favori
14.004
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Eski aracım 1.4 Punto yağ yakıyordu biraz. Elf Evolution 900 SxR 5W-40 yağ aldım yağ yakması azalmıştı. Yeni aracımda yağ yakıyor gibi onada bu yağı koyup deneyeceğim. Tecrübe olsun diye söylemek istedim.

• deserthawk D kullanıcısına yanıt

Yağ lambası derken düşük basınç uyarısı yani yağ kalmadı uyarısı veren lambayı anlatmaya çalıştım. Bakım için olanı değil.

• Fiat 9.55535-S2 şartname onayına sahip tek yağ selenia perform pure energy 5w40 benim bulabildiğim. 3 litre kutularda direkt aracınızın motoru için özel satılıyor. diğer markalar, castrol, lm, motul vs. bu markalar onaylı değil. bu markalar sadece yağımı kullanabilirsin, gerekli performansı gösteriyorum diyor, o kadar. fiat benim yağımı test etti onay verdi gönül rahatlığıyla kullanabilirsin diyen tek marka selenia'nın bahsettiğim yağı. piyasada gördüğüm kadarıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi facepunchS -- 21 Nisan 2024; 18:19:33 >
  • Opar kullanıpta hiç servis garantisi ile hiç yağ yakmıyor diyen de var. Zaten kullanım kılavuzunda ilk 10 binde yağ tüketimi olacağı ve sonra sabitleneceği yazıyor. Bence panik yappmayıp servis ile devam edip opar kullanmak mantıklı. En azından ilk iki yada üç değişimi denemek lazım. Eğer devam ederse başka düşünmek lazım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • merhaba aracım 1.4 benzinli 2022 model lpg yok. 2. yıl bakımı bosch car serviste yaptırdım geçen gün. faturada castrol 5w40 yazmasına rağmen yağ kartında 5w30 yağ kondu diye yazılmış. muhtemelen de 5w30 yağ konduıgunu düşünüyorum .. yarın servise soracağım. 5w30 da bir problem olur mu. yazın sıcak geçtiği denizli de yaşıyorum.

• enginpalabiyik E kullanıcısına yanıt

5W30 kesinlikle olmaz hocam, ilk iş gidip görüşün.

• FurkanEmir411 F kullanıcısına yanıt

servisle görüştüm. 5w40 konmuş. faturada yazan neyse o imiş. müşteri danışmanı yanlıs yazmış. 2 kez sordum, 5 30 ise gidip değişrtircem dedim. yok abi 5 40 dediler. artık servisin dediğini güvencem...

• deserthawk D kullanıcısına yanıt

Şimdi ben demedim , ustanın değini yazdım diyeceksiniz ama ; ''Bu arada yağ yakma ile yağ kalitesi arasında direkt %100 bir bağ yok (hidrolik mühendisiyim)'' sözünüz üzerine;

Hidrolik mühendisiyim diyorsunuz fakat, sizin gibi kavramlara hakim olmayanlar yüzünden 1.4 motorların adı çıktı. Bu motorlar yağ yakmıyor kardeşim , EKSİLTİYOR. Yağ yakan arabanın egzosundan renkli duman çıkar. Hatta çok yüklen gaza, o çıkan dumanın kokusunu da alırsın.

Atmosferik tüm motorlarda, malum gitsin diye yüksek devir çevrildiğinden, motor ısısı ile belli oranda yağ buharlaşıyor. Bu da EKSİLMEYE sebep oluyor. 1.4. fire / 95 bg gibi gücü ve torku kısıtlı bir araba da performans isteniyorsa sürekli devir çevirmeniz lazım. Yağ eksiltme sorunu TSİ motorda da mevcut, TCE motorda da.Turbo beslemeli bir araçta gazı ezme ihtiyacı, atmosferik bir araca göre daha az olduğu halde, turbo motorlar bile yağ eksiltiyor. Bu tip araçların yağ eksiltme oranları aracın sıkıştırma oranlarına bağlı olarak motorun uygulayacağı basınç beraberinde farklılık gösterir. (Bu değerler ölçülürken, motorların turbo besleme olduğu da dikkate alınmalı!! )

Yaklaşık 2 senedir 1.4 Egea Cross kullanıyorum. Geçen Cumartesi aracı yetkili servis bakımına götürdüm (20.000 bakımı) araç, 200 ml civarı yağ eksiltmiş 10.000 km de. Bundan daha doğal bir değer yok. Bu makine nin doğasında olan birşey zaten.

Sıfır alınan bir aracın kesinlikle yetkili servis dışında bakım yapılmamasını şiddetle tavsiye ediyorum. Sanayi de yapılabilecek hatalı işlem ya da yan sanayi ürün kullanımı neticesinde oluşacak sıkıntı da muhattap bulamayacaksınız. Yetkili servis hem parça, hem de işçilik garantisi verdiğinden, en ufak sorunda paşa paşa o aracı tamir etmek / düzeltmek zorunda!!!!!

Evet fiyatlar malum araç yürütmek çok zor memlekette ama ucuza kaçarken daha büyük masrafa girme riski de fazla.

• "Orjinali opar elleme kopar" diye bir laf vardır sanayici esnafında tabiki castrol kullanın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Merhaba filtreler için onerdiginiz bir site var mı ? Aracım egea 1.4 garanti yeni bitti bakımlarını özel servislerde kendi aldığım parça ile yaptirmak istiyorum.yagi liqy molynin kendi sitesinden aldım ama filtreyi nerden alacağım kararsizim

• Wesley_Snopp W kullanıcısına yanıt

• 85.000 kmdeyiz aracımızda hiç yağ yakma olmadı ve hep servisteki opar yağ kullanıldı.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 1.4 Fiat Egea Yağ Seçimi (OPAR YAĞ)

1.4 Fiat Egea Yağ Seçimi (OPAR YAĞ)

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim

• facepunchS F kullanıcısına yanıt

Merhaba, belirttiğiniz yağı alacağım. Ancak internette birtek oto erdemde bulabildim.

Bayi olarakta bana pek yakın olmayan yerde var onlarda da stok yok.

Siz nereden temin ediyorsunuz bu yağı? İnternette eski versiyonları yada kırmızı olanı var. Bu mavi siyahlı olan hiçbir yerde yok.

• GodisCoking kullanıcısına yanıt

O yağ sadece Oto Erdemde mevcut. Alacaksanız oradan alabilirsiniz.

• Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

Özet: Yağ sıcaklığı ile yağ eksilmesi arasında bir bağ yok. Esas problem segmanların yağı yeteri kadar süpürememesi sonucunda yanma odasında yağ kalması. Yanma odasında kalan yağ ateşleme zamanında yanıyor, bu miktar çok çok az bir miktar olmasına rağmen uzun kullanımda çubukta yağ kalmıyor. Bu araçlarda yağ çubuğunda yağ kalmayınca karterde en az yaklaşık 2.2-2.3 litre yağ oluyor ve yağ lambası yanmıyor çünkü hala operasyon için yeterli yağ var ancak eklenmesi tavsiye edilir. Kritik noktaya kadar eksilince zaten göstergede çaydanlığı görürsünüz ama çubuğun altına indirmemeye gayret edin eğer aracınız eksiltiyorsa. Yağ çubuğundaki yağ bitince motorda yağ kalmasa ortalık motor yiyen 1.4 egea dolardı. Kaliteli yağ ve DÜZGÜN YAPILMIŞ RODAJ çok önemli. Düzgün rodaj yapılmazsa segmanlar düzgün alışmazsa yağ tüketimi ARTAR. Kaliteli markaların 5W-40 ve S2 specli yağlarını kullanmak, Liqui moly ceratec gibi katkılar kullanmak faydalı olur. Ben Top Tec 4100 yağ kullanıyorum, üzerine de Ceratec koydum memnunum eksilme yok.

+1 katılıyorum.

1.3 multijet motorda başka bir youtuber aynı konuya değinmişti. Söyledikleri 1.4 motor için de geçerli.

Dakika 3:00 itibaren yağ çubuğunun konumu net belli oluyor.

Yağ seviyesi nerede olmalıdır.. multijet motorda yağ seviyesi..

• Savunmadım Çıkar Göster kullanıcısına yanıt

Çubukla pompa arası mesafeden araba geçer resmen. Sonra bu araçlar yağ eksiltiyor oluyor. Hafif eğimde dursa çubukta yağ kalmayacak zaten 😄

1.4 Fiat Egea Yağ Seçimi (OPAR YAĞ)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.