|
**1.5 tsi act 150hp ** yakıt (3. sayfa)
-
-
-
Tüketim normal ama bir tsi gibi de değil. Tsi ler söylenene göre inanılması güç değerler yakalıyor. Görmeyen inanamiyor, inanmayan zaten bilmiyor. Ben görmediğim için inanamıyorum ama bir sonraki aracım muhakkak tsi olacak. 50bin kazık fiyatı olsa yine tsi alacağım çünkü 0.2 0.3litre düşük tüketim çok çok önemli. Kronik sıkıntılar, servisi, donanımı, güvenliği hiç önemli değil, motoru tsi olsun yeter.
-
Arkadaşım'da Karoq var, ara sıra ben de kullanıyorum şehir dışı bile neredeyse 8 litrenin altına indiremedim. Araç genelde Ankara'da şehir içinde kullanılmasına karşın 9-10 litre civarı yakıyor şehir içinde. İstanbul'da bu motoru kullanıp da şehir içinde 6 litre yakıyorum diyene de kusura bakmasın inanmam.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gravaze -- 1 Ağustos 2021; 14:13:46 > -
Clio dCi ile full şehir içi 4,3 litre, şehir dışı 120 sabit hızla 3,8 yaktım geçtiğimiz ay içerisinde. -
Benden de seat ateca 3 veri.
ilk resim tamamen istanbul şehir içi sokak araları-0 otoban ve klima full açık.
2.resim istanbul şehiriçi+otoyol karışık ve klima full açık.
3.resim sadece uzun yol ve klima full açık.
ateca nın golf jetta vs. den kaç kilo farkı var ki bu kadar fazla yakıyor? sizce de fazla değil mi bu değerler. hepside eco modda sakin sürüş.
-
quote:
Orijinalden alıntı: commandxTüketim normal ama bir tsi gibi de değil. Tsi ler söylenene göre inanılması güç değerler yakalıyor. Görmeyen inanamiyor, inanmayan zaten bilmiyor. Ben görmediğim için inanamıyorum ama bir sonraki aracım muhakkak tsi olacak. 50bin kazık fiyatı olsa yine tsi alacağım çünkü 0.2 0.3litre düşük tüketim çok çok önemli. Kronik sıkıntılar, servisi, donanımı, güvenliği hiç önemli değil, motoru tsi olsun yeter.
Sizin kadar tecrübe etmediği konular hakkında atıp tutanı görmedim...
-
Selam arkadaşlar yakın zamanda Seat Leon 1.5 tsi kullanıcısı olarak bugünkü iki sürüşümden ortalama vermek istiyorum. Daha önce Hyundai kullanıcısı olduğumdan benim için ilk Vag grubu araç oldu. Malum kimse yoğurdum ekşi demek istemez ancak ben elimden geldiğince reel veri ne ise ortaya koymak istiyorum. Maksat forum kültürüne faydamız olsun insanlar doğru bilgiye ulaşsınlar.
1. örneğimiz Avcılar - Mecidiyeköy rotası saat sabah 6:00 gibi yani E5’te hiç trafik olmayan neredeyse fren yapmaya ihtiyaç duymayacağınız saatler… Burada ortalamam 5.0 lt/100 KM oldu.
2. örnek ise bunun tam tersi 16:20’lerde çıkıp Mecidiyeköy - Avcılar trafiğinin nispeten yoğunca olduğu(en yoğun sayılmaz ama şehiriçi diyebiliriz) sürede alındığı zaman dilimi… Tamamen orta şeritte gidildi kimsenin dibinde gaz fren yapılmadı olabildiğince sakin ve öngörülü bir sürüş yapıldı. Ortalama 7.6 lt/100 km oldu.
İki sürüşte de tek kişi olarak, klima 24 derece açıktı ancak sabah haliyle hava serin olduğundan pek devreye girmemiştir. Akşam ise dur kalk trafikte start stop devredışı bırakıldı.
Ben kendi deneyimim açısından memnun kaldım. Araç eğer trafik olmayan ortamda sabit hızda sürerseniz dizel gibi(elbette en az yakanı kadar değil) yakıyor. Şehir içinde de normal bir tüketimi var.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Quattro -- 15 Haziran 2022; 20:16:9 >
-
Aracım 1.0 Turbo Clio X Tronic
26 km ortalama hız ve klima sürekli açık ev iş kısa mesafe kullanımı 7.3 litre. (7 km'lik rota)
Clio'da öyle çok hafif araba değil. 1250 kg
-
Hocam ne motormus o karoq? Bende ateca act kullaniyorum .sehir ici7 lt lerdeyim...hatta trafiksiz etimesgut kizilay tarafi 4 kusurleri tutturdugum oluyor..Sizin arkadas o karoq u bir farkli kullaniyor sanirim -
Araç 1.5 tsi haliyle. Paylaştığım tüketim bizzat kendimin yaptığı Kırşehir-Ankara güzergahının tüketimidir. Çok hız yapmayı sevmeyen ancak çok da nazlı araç kullanmayı sevmeyen birisiyim, tüketim bu şekilde. Araç satıldığı için şu anki durumunu bilemem ancak kendim de 1.2 tsi Leon kullanıyorum, şehir dışında 5.1-5.5 civarı yaktırıyorum aynı güzergahta. Lakin şehir içi biraz tarfikli güzergahımda 9 litre civarı yakıyor leon da.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X