Şimdi Ara

1,5 yılda değişen otomobil forumu (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
1.966
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: Taner Göde

1,5 yılda PASSAT bile değişti... "KISA VARIANT"

1,5 yılda değişen otomobil forumu

...

Süpermiş bu alet.

Hem otomobil, hem dev gibi bir bagaj, hem küçücük boyutlar (bu kısım Honda Jazzı anlatıyor gibi) hem de VW (burası işi bozdu).

Piyasaya çıksın biz de alalım :)

• quote:

Orijinalden alıntı: Belenenses

Alanında büyüyen forumların kaderi budur
    tribündergi mesela
    alanında 1 numara bence
    ama müdavimlerine eskilerine sorsan
    çoluk çocuk tribüncü kesilmiş
    hep atar gider

burasıda aynı kaderi paylaşıyor gibi
    hepsi değil elbette ama bazı yaşı küçük kardeşlerimiz konuları salça yapıyor
    iyice cılkı çıkmış cinsten yazılar tonla

bunun yanında belli başlı kişiler forumu sahiplenerek
    yeni üyeleri hep bir küçük görme , lafla ezme , sen ne anlarsın edasında
    bunlar uzun vadede daha iyi anlaşılacaktır

şimdiki konularda söylendiği gibi çok basit kalıyor
    vw , sahibinden.com ilanları , böyle arabamı olur tarzında çok basit konular

Misal
    bu konuyu açan arkadaşımızın açtığı juke konusu
    bence son derece gereksiz
    arabanın hedef kitlesinden
    markanın staratejisinden
    farklı olmanın artılarından
    özellikle bayanların o aracı aşırı beğenmesinden
    son yıllarda bayanların araç satışlarındaki etkisinden
    bunların hiçbirine değinmeden araba çok çirkin demek de
    yukarıda saydığım cinsden kötü konular
    tabi yine bana göre

dostum o konuyu biraz eğlence olsun, farklılık olsun diye açtım. ama insanlar çok cidde almış ve gerilmiş. ne gereği var "he" de geç. eskiden ciddi ciddi yorum yazıyordum da ne oluyordu. densizin teki yazına laf ediyordu canın sıkılıyordu. ciddi yazmamak gerektiğini öğrendim. hem 1,5 yılda insanlar bile değişir

• Baya zaman olmuş.

O dönemden sonra genel yönetici oldum, sonra admin oldum, sonra haber editörü oldum, iyi ki programcılık bilmiyorum yoksa sırada programcılık vardı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Baya zaman olmuş.

O dönemden sonra genel yönetici oldum, sonra admin oldum, sonra haber editörü oldum, iyi ki programcılık bilmiyorum yoksa sırada programcılık vardı.

Bırak bırak Bertuğ hocam, foruma ortak olmuşsun diye duyduk
  • quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

quote:

Orijinalden alıntı: Duratorq

Baya zaman olmuş.

Bırak bırak Bertuğ hocam, foruma ortak olmuşsun diye duyduk

Satin bana oto geneli ama satmadilar

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Amma dedikodu oldu yalnız.. Bir ara yine dönmüştü bu konu forumda, demir çelik fabrikaları vardı. Bence konunun seyri değişse iyi olur :)

@patch, evet hatırladım :)

Olayın dedikodu ile alakası yok.

Eğer pm aracılığıyla konuşulsaydı dedikodu olurdu. Bizim kimseden gizlimiz saklımız yok. Gördüğün üzere ortalıkta konuşuyoruz.
  • Değişim değil değişime ayak uydurmak önemli...
  • Benim gördüğüm değişiklikler "aracım şu kadar yakıyor"cuların azalması, sıfır araç tavsiyesi isteyenlerin çoğalması..
    "15.000 liraya ne alayım"cılar listedeki yerlerini koruyorlar..

Ha tabi bir de "dizelimin torku yüksek, dizeller ormanda on kaplan gücündedir, misal geçende ferrariyi yedim"ciler de azalmış, hp-tork kavramları biraz açıklığa kavuşturulmuş..
  • 20 yıl önceki DEĞİŞİM RÜZGARLARINI % 100 ve tam kapasite ile yaşamış bir moruk olarak aslında İngilizce bilmeyen şu Alamanların şarkısı ile bir defa daha hatırlamak istiyorum.

En çok da Romenya Diktatörü ŞAVUŞESKI'nin eşi ile beraber kurşuna dizilmeleri kanımı fena dondurmuştu. O zaman adı terbiyesizce "STAR1" olan ve Alamanya'dan EUTELSAT II-F1 (Series II-Flight 1) adlı uydu aracılığı ile yayın yapan parazitli TV istasyonunda CNN'den alınan görüntüleri göstermişlerdi.

Değişime duyulan özlem kadar güzel tek şey hatıra ve nostaljinin değeridir bence. "Ben oradaydım!" demek ve "Bunu hatırlıyorum!" diyebilmek.

quote:

Orijinalden alıntı: Brujeria35

Değişim değil değişime ayak uydurmak önemli...

• Ceyhunberber vardı bi ara, o noldu yav
  • quote:

şarkı can yakar. daha geçenlerde feysbukta paylaştım

• quote:

20 yıl önceki DEĞİŞİM RÜZGARLARINI % 100 ve tam kapasite ile yaşamış bir moruk olarak aslında İngilizce bilmeyen şu Alamanların şarkısı ile bir defa daha hatırlamak istiyorum.

En çok da Romenya Diktatörü ŞAVUŞESKI'nin eşi ile beraber kurşuna dizilmeleri kanımı fena dondurmuştu. O zaman adı terbiyesizce "STAR1" olan ve Alamanya'dan EUTELSAT II-F1 (Series II-Flight 1) adlı uydu aracılığı ile yayın yapan parazitli TV istasyonunda CNN'den alınan görüntüleri göstermişlerdi.

Değişime duyulan özlem kadar güzel tek şey hatıra ve nostaljinin değeridir bence. "Ben oradaydım!" demek ve "Bunu hatırlıyorum!" diyebilmek.

Evet abi, ben de hatırlıyorum o günleri, Çok üzülmüştüm ikisinede kurşuna dizildiler diye, ilkokula gidiyordum o zamanlar ve şimdi anlıyorum ki dünya gerçekten çok hızlı bir şekilde değişiyormuş o zamanlar. Varşova paktını, Varşova parkı zannetmek, Berlin duvarının o boyalı, süslü püslü rengarenk haliyle yıkılışına üzülmek, SSCB nin öcü, usa nın cici, olduğu günler, ha bir de anadoludan görünüm diye bi program vardı ki akıllara zarar, evde tek başıma onu izliyordum, basılan köyler, öldürülen terörisler ne sansür ne bişey...

• 3 Yıldır forumdayım. Hakikaten de otomobiller, markalar, modeller ve fiyatlar kadar forumdaki insanlar da değişti, gelenler oldu, gidenler oldu. Üniversitedeki Atatürk İlkeleri ve İnkılâp Tarihi dersi gibi alttan ve üssten ders alan farklı sınıflardaki öğrencilerden farksız, her sabah aynı otobüse binen kemik yolcu grubu gibi GELENLER, KALANLAR ve GİDENLER olacaktır.

Bunun kadar OLAĞAN, SIRADAN ve NORMAL bir durum yoktur zaten.

Forumun klişeleşmiş konuları, MIKNATIS ifadeler, CAZİBE iddialar da buranın olmasa olmazı. İyisi ve kötüsü ile, Opel'i ve Toyota'sı ile burası dışarıda yaşanan dünyanın içerideki yansıması. Aradan geçen zamanda bazı kıstaslara sahip olduğumuzu da gördük.

- KÖTÜ OTOMOBİL YOKTUR, fazla yakan ve hızla değer kaybeden otomobil vardır.
    - FİYATLAR YIL SONUNA DOĞRU DÜŞER, yeni yılda yeni zamlı fiyatlar ortaya çıkar.
    - HERKESİN İSTEDİĞİ OTOMOBİL BULUNAMAZ, çünkü talep bir patladı mı tam patlar.
    - HAZİRAN'DA ALINAN ARACIN MTV/1 PULU ÖDENİR, Aralık'ta alınan aracın da MTV/2.
    - PARANIN EN FAZLA ALABİLDİĞİ OTOMOBİLİ ALMALI, ya da en dolu otomobili en ucuza.
    - ESKİ TEKNOLOJİ YOKTUR, AZ YAKAN TEKNOLOJİ VARDIR, performanstan ziyade tasarruf.
    - MENŞE Mİ, MARKA MI? Her markanın dünyanın her yerinde imalat tesisleri var, marka önemli.
    - GEÇ KALMA, ERKEN KALK! Ya kriz var araç bulunmaz, ya talep var, araç bulunmaz. Bulursan da al!

Bir hususu da müsaadenizle düzeltmek istiyorum. Ben VW'ci değilim, VW marka araç kullanıyorum. Diğer aracım FIAT ama ben FIAT'çı da değilim. Marka saplantısı olmamalı, fakat bir markanın geçmişini, tarihini, ürettiği modelleri, özelliklerini, teknolojisini bilmek bilgi birikiminine şüphesiz büyük katkısı olur. Bunun yanında da benim için PASSAT model olarak markanın kendisininden daha fazla önem arz ediyor.

Forumda X markasının Y markasından, U modelinin V modelinden ve R sınıfının S sınıfından daha iyi, üstün, kötü, alçak olduğu tartışmalarının da zaman içinde ne kadar anlamsız ve işe yaramaz olduğunu gördük, çünkü herşey relatif bir durum içerisindedir. Bu nedenle bazı konularda (markalar) yüzeysel, bazı konularda da (teknoloji vb.) derinsel olmanın faydasını gördüm. Çok otomobil markası ve modeli var, çünkü çok insan var.

Selamlar,

Taner Göde

• şahsım adına BMW başlığını son 2 - 3 aydır bayağı bayağı canlandırdığımı düşünüyorum... birçok arkadaşım ve abim diyebileceğim son derece olgun ve aklı başında insanlarla bu başlık altında açtığım konular altında yüzlerce msj yazarak fikir alışverişi yaptık..

BMW başlığı altında matt, gbriel, raifkokten, cantaylan, inform, cruzelsat ve şu anda aklıma gelmeyen diğer arkadaşlarımız araçlarını almadan önce model seçimi, model seçiminden sonra motor ve opsiyon seçimi, aracın alınma süresi içerisinde Borusan ve Kosifler Oto'da olan gelişmeler, araç teslimatı ve aracı aldıktan sonraki bilgi alışverişlerinde hala beraberiz ve konuşuyoruz.. ben ATTRACTION'ı bu bölümde de görmek istiyorum..

konuyu açan arkadaşın dediği ve haklı olduğu, benimde sonuna kadar katıldığım kısım ise ne yazık ki forumdaki çoğu kişinin (özellikle küçük yaşlardaki kardeşlerimizin) konuları sulandırması... nedense geçenlerde bende "BMW 5.20d M Paket arabam.com testi" başlığı altında aracı almayı düşündüğümü ve sipariş verdiğimi söyledikten sonra bir arkadaş kalktı ve "milletteki para harcama rahatlığına bak" diyerek şaşırdığını ve "ANTİ - FAKE TİM" i adı altında benim daha önce attığım mesajları işi gücü yok araştırmış bulmuş sağolsun.. yok efendim WOW oynamışım, yok Konu Dışı'nda kaynatma amaçlı açılan konuların altında yazdığım şeylerle çelişiyormuşum... beni tanıyan birçok kişi var bu forumda.. yüzyüze görüştüğüm dostlarımda, benim bilgilerime güvenerek çeşitli şeyleri alıp satanlarda var... ve konuşmasının sonunda onlardan 1 - 2 tanesinin verdiği tepki sonucunda "inşallah ben yanılıyorumdur da TechZone'dan özür dilerim" demişti.. yarım sayfaya yakın bir açıklama yaptım ve yazdıklarımı yaptığım şeyler olduğu için kabul ettim.. lüks araba sahibi olan insan WOW oynamaz diye bir kural mı var??? "ki hiç kimsenin burada başkalarına kendini kanıtlaması gibi bir durum söz konusu değil" ve nedense dalga geçmeye hazır o kadar ufak kardeşimiz bir anda yok oldu... başka zaman olsa tefe koyarlar

tabiiki özür beklemiyorum kimseden onlarda bu tip şeyler düşünmekte haklılar ama insanları rencide edici şekilde yapılması çok çok yanlış.. bunu da tabiiki onların yaşlarına veriyorum... ancak herkesi, iyi ya da kötü tartışmıyorum, kendileri gibi görmekten vazgeçmeleri gerek... zamanla o da olacaktır... çünkü o arkadaşa da dedim.. "HER KİŞİNİN HAYATI, SADECE SENİN OKUDUKLARINDAN YA DA DÜŞÜNDÜKLERİNDEN İBARET DEĞİL!" ki bu yüzdende kendi arabamın ne olduğunu aylarca sakladım insanlardan.. çünkü böyle tepkiler geleceğini bildiğimi söylemiştim abilerime, dostlarıma ve nitekimde geldi..

ama önemli değil.. önemli olan bu tip tepkilerin geleceğini bilmek ve her kişiye eşit şekilde yaklaşmak önemli.. benimde Otomobil bölümü altında sinirlendiğim, tartıştığım insanlar olmuyor mu? tabiiki oluyor ancak benim sinirim kişilerin kendi zevk ve düşüncelerine olan bir sinir değil.. benim tepkim, yanlış bildikleri şeyleri doğruymuş gibi insanlara lanse etmeye çalışan ve o şekilde olmadığını belirttiğin zamanda direk tartışma çıkarttığı gibi birde gereksiz yere inat etmeye başlayan kişilere... benimde hatalarım ya da eksik bildiğim bir şeyler yok mu? elbette var ancak doğrusunu öğrendiğim zaman özür dilemesini de bilen bir insanım.. fakat toplum olarak özür dilemeye pek alışkın olmadığımız için nice bilgi dolu abilerimiz, kardeşlerimiz forumu bir hiç yüzünden terkediyorlar... gerçekten yazık... bu tip şeylerin olmaması gerekiyor..

• onu ben hala (nedense) ceyhunbirader diye okumakta ısrar ediyorum

quote:

Orijinalden alıntı: abluka__

Ceyhunberber vardı bi ara, o noldu yav
  • Bir yönetici vardı. İsmi çok garip aklıma gelmiyor.
    Quagri..... benzer birşeydi. Uzun zamandır yok....
  • Quadrifoglio sanırım..
    O.B.K. genelde bilgilendirici başlıklar açarak yetiniyor sanırım pek yorumlarını görmüyorum
    vezir vardı bir aralar
    set hala sapasağlam mübarek canla başla çakma xenonlara karşı milli mücadelemizi yürütüyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Berkant_R32

quote:

Orijinalden alıntı: dexter48

quote:

Orijinalden alıntı: Berkant_R32

quote:

Orijinalden alıntı: dexter48

Attraction dan bahsediyorsun. m6 değil 6.45i vardı. Ondan sonra neler oldu neler
    En son x6 m almıştı. Teslim edilmesini bekliyordu.

Attraction'da Ferrari F430 var diye biliyorum şu an.

Onu satmıştı. X6 M siparişi vermişti en son.Hatta teslimat aralık ya da ocaktı. Ama uzun zamandır girmiyor foruma sanırım.

O kadar parası olan adamın nette işi ne

Bana düşmez ama yine de ne iş yaptığını merak ettim Attraction'un..

Net e girmenin maddi durumla ne alakası var? Babasının holdingi olan ( Market değeri 400 milyon $), ve babasayfa diye bi mizah forumunda zamanını geçiren bi arkadaş tanıyorum

Filmlerde gördüğün gibi multi milyoner ve milyarderler bütün zamanlarını monacoda kumar oynayıp, havyar yiyerek geçirmiyo, herkes insan bunu unutma
    İnsanları limitlendirmeyi bırakın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Imnobody -- 1 Ocak 2011; 23:28:44 >

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.