Şimdi Ara

1.500 TL Civarı Orta Seviye Laptop Tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
961
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

1.500 TL'yi çok aşmamak kaydıyla (yani 1800-1900 veremem max belki 1600-1650 olabilir daha ucuz olursa tadından yenmez) orta seviye oyun oynayabileceğim ve günlük işler için yüksek çözünürlük film dizi izleyebileceğim bi laptop arıyorum. Ultrabook değil.

Oyun oynamak derken ben biraz eskide kaldım genç arkadaşlara göre yani benim oyundan kastım MTW2 Total War veya bu serinin yeni oyunlarından Shogun Total War tarzı şeyler nispeten eski oyunlar arada pes13 atarız ama bak pes15 bile değil :) öyle gidip call of duty 15 full grafik değil
    Zaten hiçbir oyunda Full grafik aramam orta seviye bana yeter, yeni oyunları takip bile etmiyorum zaten. piyasanın çok gerisinde kalırım bak belki dota oynarım yenilerden

Bunun dışında laptopun kasası önemli, yani mümkünse kronik kasa problemi menteşe problemi olmasın evde hanımla film izlerken düzgün ve yüksek ses çıkarsın, bi de çok kalın ve ağır olmasın :)

Çok mu şey istedim bilmiyorum ama biraz eskide kalmış yeni teknolojileri takip edememiş anam i7 neymiş la diyen bi insan için tavsiyelerinize muhtacım. Şimdiden teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmhungrydude -- 31 Aralık 2014; 11:36:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: İmhungrydude

Arkadaşlar merhaba

1.500 TL'yi çok aşmamak kaydıyla (yani 1800-1900 veremem max belki 1600-1650 olabilir daha ucuz olursa tadından yenmez) orta seviye oyun oynayabileceğim ve günlük işler için yüksek çözünürlük film dizi izleyebileceğim bi laptop arıyorum. Ultrabook değil.

Oyun oynamak derken ben biraz eskide kaldım genç arkadaşlara göre yani benim oyundan kastım MTW2 Total War veya bu serinin yeni oyunlarından Shogun Total War tarzı şeyler nispeten eski oyunlar arada pes13 atarız ama bak pes15 bile değil :) öyle gidip call of duty 15 full grafik değil
    Zaten hiçbir oyunda Full grafik aramam orta seviye bana yeter, yeni oyunları takip bile etmiyorum zaten. piyasanın çok gerisinde kalırım bak belki dota oynarım yenilerden

Bunun dışında laptopun kasası önemli, yani mümkünse kronik kasa problemi menteşe problemi olmasın evde hanımla film izlerken düzgün ve yüksek ses çıkarsın, bi de çok kalın ve ağır olmasın :)

Çok mu şey istedim bilmiyorum ama biraz eskide kalmış yeni teknolojileri takip edememiş anam i7 neymiş la diyen bi insan için tavsiyelerinize muhtacım. Şimdiden teşekkür ederim.

http://www.ebrarbilgisayar.com/dell-vostro-5470-s21f45c-notebook-pmu318897

• mrsheitan kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim, inceledim güzel makineymiş aradığım ve istediğim özellikleri de karşılıyor ancak işlemcisi ultrabook işlemcilerinden sanırım. Bildiğim kadarıyla performansları nispeten düşük oluyor o sebeple istememiştim ultrabooklardan. Yanlış mı biliyorum acaba?

Peki şu anki fiyatı uygun mudur yoksa daha önce daha uygun fiyatlara kampanyaları falan oldu mu biliyor musunuz? Yani şimdi almam doğru olur mu sizce?

Ayrıca başka tavsiyeler varsa bekliyorum. Karşılaştırma açısından sağlıklı olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi İmhungrydude -- 31 Aralık 2014; 16:25:17 >
  • Asus x550jk
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonanımHaberTavsiye

Asus x550jk
    Hocam bu makine 1700-1800 bandında. Çıkamam o kadar. 1.500 benim ıkına ıkına geldiğim rakam zaten :(
  • 1500 lük makinelerin ekran kartları çöp
  • quote:

1500 lük makinelerin ekran kartları çöp
    gt840m high-med oyun açabilecek bir donanım. 1368x768 çözünürlüklü ekranda sorun çıkarmaz.
    http://www.sanalmarketim.com/asus--x555lnxo002d-core-i54210u-4gb-500gb-gt840m-156-freedos-hediyeli/p_57739/
  • Sonu U ile biten işlemciler ultrabooklar için değil miydi, yani performans olarak nispeten daha düşük değil mi bu işlemciler yanlış mı biliyorum?

Böyle işlemcili bir makine almam benim aradığım özellikler açısından sıkıntı olur mu?
  • Evet u işlemcilerin performansı düşük
  • quote:

Evet u işlemcilerin performansı düşük
    Arkadaşların tavsiye ettiği Dell Vostro 5470 S21F45C ile Asus X555LN-XO002D modellerinin ikisinin de işlemcisi i5-4210U

Bu işlemci benim aradığım özellikler için, yani yeni nesil ultra süper grafikli oyunlar olmamak üzere normal oyunlarda sıkıntı çıkartır mı, ısınma ve performans açısından?
  • İmhungrydude kullanıcısına yanıt
    ultrabooklar için düşünülmüş bir teknolojidir ama ultrabook işlemcisi demek doğru olmaz.diğerlerine kıyasla daha düşük güç tüketirler.i5-4200h ile i5-4200u yu kıyaslarsak u serisi olan 3te1 i kadar enerji tüketir.normal kullanımda 1.7 ghz ihtiyaç duyduğunda 2.7ghz e kadar çıkabiliyor. dediğiniz performans olarak bir miktar daha düşüktür ama günlük kullanım ve oyun için bu işlemcilerin yetersiz geldiğini söyleyen görmedim.ek olarak az güç tüketimiyle batarya süresini uzatma ve daha az ısınma gibi artıları var.

siz zaten çizim-render işi için almadığınızdan işinizi görür ama uzun vadede daha performanslı olmasını istiyorsanız şöyle bir alternatif de var.gelecekteki oyunlar için daha iyi olabilr.i5 4200m işlemci ile alabilirsiniz:http://www.victor.com.tr/urunler/gamer/g301
    bende aynı kasayı kullanan bir üst modeli var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kozmic Blues -- 30 Aralık 2014; 17:01:28 >

• İlginiz için teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi çizim render veya uzun vadede daha performanslı olmasını aramıyorum. Klasik günlük işler yüksek çözünürlük dizi film ve hanımdan fırça yemediğimiz müddetçe arada bir eski sevdiğimiz oyunlar arkadaşlar pes falan yani çok bir şey aramıyorum. He belki arkadaşların çok tavsiye ettiği yeni bir oyun olur onu denerim o da bi ihtimal yani.

Sizin tavsiye ettiğiniz ve diğer arkadaşın tavsiye ettiği makineler içinden hangisi sizce daha mantıklı bir de bu makinelerin şu anki fiyatları 1.500 civarı daha önce daha düşük fiyata denk geldiniz mi şu anda almamı tavsiye eder misiniz? yani ara ara güzel kampanyalarla fiyatı düşen ürünlerden mi öyleyse bi süre takip edeyim?

Tekrar çok teşekkür ederim.
  • İmhungrydude kullanıcısına yanıt
    asustaki 840m delldeki 740m den bir tık önde.

fiyat olarak da 1500den aşağı inmedi pek.dolar düşse bile en fazla 50 lira ya oynar ya oynamaz.başka sitelerde belki daha ucuzunu bulabilirsiniz.güvenli bir sitede bulursanız uygun olanı alın.
  • Teşekkürler ilginiz ve bilgilendirmeleriniz için. Diğer sitelerden de biraz fiyat bakınayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: İmhungrydude

İlginiz için teşekkür ederim.

Dediğiniz gibi çizim render veya uzun vadede daha performanslı olmasını aramıyorum. Klasik günlük işler yüksek çözünürlük dizi film ve hanımdan fırça yemediğimiz müddetçe arada bir eski sevdiğimiz oyunlar arkadaşlar pes falan yani çok bir şey aramıyorum. He belki arkadaşların çok tavsiye ettiği yeni bir oyun olur onu denerim o da bi ihtimal yani.

Sizin tavsiye ettiğiniz ve diğer arkadaşın tavsiye ettiği makineler içinden hangisi sizce daha mantıklı bir de bu makinelerin şu anki fiyatları 1.500 civarı daha önce daha düşük fiyata denk geldiniz mi şu anda almamı tavsiye eder misiniz? yani ara ara güzel kampanyalarla fiyatı düşen ürünlerden mi öyleyse bi süre takip edeyim?

Tekrar çok teşekkür ederim.
    https://www.notebookadresi.com/lenovo-b5070-59-430824a-8gb-notebook fiyatına göre en iyi özellikli notebook almanı tavsiye ederim lenovo

• uAanadoluYakası kullanıcısına yanıt
    r5 m200 diye ekran kartı yok.sitenizi düzeltin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kozmic Blues

r5 m200 diye ekran kartı yok.sitenizi düzeltin.
    http://www.vatanbilgisayar.com/casper-cn-vsm4210x-core-i5-4210m-26ghz-4gb-500gb-hdd-156-2gb-w81-notebook.html?srt=UP bu nasıl.
  • diğer arkadaşın konusuna yazdım birşeyler. kasayı denemeden görmeden alınacak ürün değil.ancak test edip ısınmadığı görülürse alınabilir.yine de servise işiniz düşerse vay halinize.
  • quote:

Orijinalden alıntı: make me happy

diğer arkadaşın konusuna yazdım birşeyler. kasayı denemeden görmeden alınacak ürün değil.ancak test edip ısınmadığı görülürse alınabilir.yine de servise işiniz düşerse vay halinize.

victoru oyun için diye biliyorum ama ben iş için alacağım extra oyun özellikleri için 100 lira veremem tüm özellikleri aynı 4210m li daha ucuz pc olaydı eydi 840m e de ihtiyacım yok hatta belki şarjı az gitsin diye çıkartırım bana işlemci lazım.
  • aradaki 100 lira farkı oyun veya başka bir özellik için değil soğutması başarılı olduğuna emin olduğum için görmezden geldim.başta zaten gidip görün dedim casper ı.markalara ön yargıyla yaklaşmam.çünkü model bazında başarılı üretim yapabiliyorlar.casper ın da bu ürünü iyi olabilir.lakin ısınıp ısınmadığı hakkında bilgim yok.ben de bilgim olan bir model önerdim.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.