Şimdi Ara

1.6 TDCI Mondeo ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
60
Cevap
1
Favori
8.186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 10 numara araç. Alın gitsin. 55000 TL civarı mantıklı.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: senersongur

10 numara araç. Alın gitsin. 55000 TL civarı mantıklı.

valla şu donanımhaber de günlerdir sürekli konu açıyorum milleti de bayağa rahatsız ettim ama sonunda itiraz edilmeyen araç bu galiba. başımıza iş de çıkarmaz,yıllarca binilir gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: caglarozy

quote:

Orijinalden alıntı: omcool

quote:

quote:

Geçen kuzenin şirket Aracına bindim. Mondeo 1.6 tdci selective Donanım. Neyse bir iki ufak gaza bastı ben 2.0 sandım sonra yakıttan bahsederken 1.6 oldugu için 6-7 litre diyordu o zaman anladım. Arabanın gidişi gerçekten güzeldi ve kasa ağırlığını hissettirmiyordu. Yani diyeceğim şu ki 1.6 dizel çoğu araçla aynı gidişe sahiptir. Belki 0.2-3 saniye farkeder

Şimdi şöyle bir durum var ben zaten 5 6 senedir partner ticari arabaya biniyorum iş dolayısıyla.bu saatten sonra bana hangi arabaya binsem kardeşim ne gidiyor yahu dedirtir ondan yana sorun yok beni yakıt olarak üzmesin,kasanın ağırlığını ana yollarda yansıtmasın bana yeterlidir.donanım olarak titanium olanlara gücümüz yetiyor gibi duruyor malum siteden baktığımda ve arkadaşın dediği gibi çoğu galeriden ve sınırlı ilan.tutulmadığı ortada aracın ancak 2. el değer kaygım şuan için yok,uzun yıllar binmek istiyorum. motoru sorunsuz götürür herhalde bizi ?

O yaşayacağın hissi bilirim. Şirket aracı partner var ondan inip neye binsem harbiden yer uçağı gibi geliyor Titanium da en dolusudır, motorda kendini ispatlamış Yakıt peformans dengesi çok iyi ve sağlam bir motordur. Her türlü alınır

508 auto6R active baktım navigasyonlu falan 56 57 e geliyor oda 2012 modelleri 80 90 binde ama bu daha çok içime sindi gibi.508 içi vs çok cafcaflı duruyor lafım yok da işte nedense içime sinmeyen bir şeyler var

508 le motorları aynı. 508 daha yeni çok Farkları oldugunu sanmıyorum ancak peugeot sever olmama rağmen bana da mondeo daha yakın geliyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emirio

Rica ederim, bende şimdi baktım titaniumda yokuş kaklış desteği varmış.

Bizim araç İstanbul şehir içinde ortalama 8-9.5 litre civarında yakıyor, fakat ortalama hız 15-20 km/h aralığında yani genelde yoğun trafikte. Şehir dışında ise hız durumuna göre değişiyor, geçenlerde sabiha gökçene giderken tüketimi sıfırladım ve 100 km/h cruise control ile 4.8 litre değerini yakaladım. Her zaman o tempoda gitmek mümkün olmasada uzun yolda 5.5 litre gibi değerleri yakalamak gayet kolay.

15 20 km hız muhtemelen her sabah köprü trafiğinde yakalanıyordur benim genelde o kadar trafik ortamım olmuyor ve sanırım 1.6 motor 6.5 7 litre yakalanır diye düşünüyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Geçen kuzenin şirket Aracına bindim. Mondeo 1.6 tdci selective Donanım. Neyse bir iki ufak gaza bastı ben 2.0 sandım sonra yakıttan bahsederken 1.6 oldugu için 6-7 litre diyordu o zaman anladım. Arabanın gidişi gerçekten güzeldi ve kasa ağırlığını hissettirmiyordu. Yani diyeceğim şu ki 1.6 dizel çoğu araçla aynı gidişe sahiptir. Belki 0.2-3 saniye farkeder

Şimdi şöyle bir durum var ben zaten 5 6 senedir partner ticari arabaya biniyorum iş dolayısıyla.bu saatten sonra bana hangi arabaya binsem kardeşim ne gidiyor yahu dedirtir ondan yana sorun yok beni yakıt olarak üzmesin,kasanın ağırlığını ana yollarda yansıtmasın bana yeterlidir.donanım olarak titanium olanlara gücümüz yetiyor gibi duruyor malum siteden baktığımda ve arkadaşın dediği gibi çoğu galeriden ve sınırlı ilan.tutulmadığı ortada aracın ancak 2. el değer kaygım şuan için yok,uzun yıllar binmek istiyorum. motoru sorunsuz götürür herhalde bizi ?

O yaşayacağın hissi bilirim. Şirket aracı partner var ondan inip neye binsem harbiden yer uçağı gibi geliyor Titanium da en dolusudır, motorda kendini ispatlamış Yakıt peformans dengesi çok iyi ve sağlam bir motordur. Her türlü alınır

508 auto6R active baktım navigasyonlu falan 56 57 e geliyor oda 2012 modelleri 80 90 binde ama bu daha çok içime sindi gibi.508 içi vs çok cafcaflı duruyor lafım yok da işte nedense içime sinmeyen bir şeyler var

508 le motorları aynı. 508 daha yeni çok Farkları oldugunu sanmıyorum ancak peugeot sever olmama rağmen bana da mondeo daha yakın geliyor.

Bende 10 yıllık peugeot kullanıcısıyım,bir nebze 508 daha yakın geliyordu bana ancak şanzımana alışılıp alışılamayacağını bilemedim ve riskini almak istemiyorum açıkcası.iç konsol da dış görünüş de bence 508 alır yürür ama gel gelelim mondeo da çeken bir şey var beni

• 508 den cok daha mantikli secim oldugu kesin.

D sinifinda passat haricinde 2.el deger kaybi coktur. Gerisi tercihler...

• Alınıp binilir. Performans olarak Passat tan azıcık da olsa iyidir. Titanyum da kâfi gelir. Alın binin hayırlı uğurlu olsun ...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: juke sero

508 den cok daha mantikli secim oldugu kesin.

Şöyle bir şey sormak istiyorum.Bu aracın temizi 50 60 binde 2012 model titanium ortalama 60 bin lira.Ben bu arabayı 2 3 belki 4 sene sonra satma durumum olsa ederi ne olur sizce ? Yani zaten sıfırları 100 bin olan arabalar bunlar daha ne kadar düşer ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ozeceze

Alınıp binilir. Performans olarak Passat tan azıcık da olsa iyidir. Titanyum da kâfi gelir. Alın binin hayırlı uğurlu olsun ...

Temiz 50 60 binde 2012 model titanium paketlere 60 bin lira istiyorlar,sizce vermeli miyim ? Ben 3 4 sene sonra satmak istesem ne kadar olur sizce zararım bu araçlarda ?
  • caglarozy kullanıcısına yanıt
    Soyle dusun su an alacagin 2012 model arac 4 sene kullandiginda toplam 7 yasinda olacak. Yani simdiki 2008 model mondeolarin fiyatina bakin. 2012 modellerin fiyati ile aralarindaki fark degerkaybidir.

55 e aldiginiz araci 4 sene sonra dolar bazinda konusursak minimum ÷30 civaridir. Tl nin pul oldugu su donemde dolar veya sepet kur bazli deger kaybi hesaplanir

• quote:

Ben daha mantıklı oldugunu düşünmüyorum. Sonuçta 508 daha yeni. Motoru güncel motor ve e-hdi. Kişisel olarak 508 daha güzel görünüyor ve 508 in içi de daha güzel ancak arkadaş mondeo ya daha yakın hissediyor. 508 den neden mantıklı oldugunu hala anlayamadım.

• quote:

Soyle dusun su an alacagin 2012 model arac 4 sene kullandiginda toplam 7 yasinda olacak. Yani simdiki 2008 model mondeolarin fiyatina bakin. 2012 modellerin fiyati ile aralarindaki fark degerkaybidir.

55 e aldiginiz araci 4 sene sonra dolar bazinda konusursak minimum ÷30 civaridir. Tl nin pul oldugu su donemde dolar veya sepet kur bazli deger kaybi hesaplanir

Bu mantığa göre 2010 model hitler motorlu passatların şu an 25 olması gerekiyor. Sıfırı 2010 da 42 binden satıldı. Ben 55 ten 30 a düşeceğini hiç sanmıyorum. Taş çatlasın 3-4 dene sonra 37-38 e rahat gider

• quote:

quote:

Ben daha mantıklı oldugunu düşünmüyorum. Sonuçta 508 daha yeni. Motoru güncel motor ve e-hdi. Kişisel olarak 508 daha güzel görünüyor ve 508 in içi de daha güzel ancak arkadaş mondeo ya daha yakın hissediyor. 508 den neden mantıklı oldugunu hala anlayamadım.

Alıntıları Göster
    Bu fiyata alabileceğiniz en iyi araçlardan biri olacaktır, donanımı fazlasıyla yeterli, motoruda kasayı taşır, 105lik TDI Passat'tan iyi gideceği kesin. Yol tutuşu fazlasıyla iyi bu konuda 3 serisi ve C Serisi ile kapışır.

Ortalama yakıt tüketimi ise tahminim 30 35 km ortalama hızlarda 6 ile 7 litre arası olacaktır 1.5 tonluk bir araç için normal kabul edilebilir. Performansı tatmin etmezse chiplersiniz 140bg gibi bir güç elde edilebilir.

Dizel B sınıfı araç parasına, D sınıfı tam uzun yol aracı alıyorsunuz

İngiliz CarBuyer kanalı, bu kasanın yol tutuşunun şuanki kasadan daha iyi olduğunu söylemişti.

Siyah yerine başka renklere yönelmenizi öneririm, beyaz veya gri daha güzel bence.

Hayırlı olsun şimdiden.

• omcool kullanıcısına yanıt
    508 tercihine saygi duyarim.

Deger kaybi dolar bazinda anlam ifade eder. Tl nin pul oldugu donemde anlamsiz. Passat en az deger kaybi olacak arabadir. Lakin deger kaybi aracin alicisinin az veya cok olmasi ile alakadardir. Fordun deger kaybi pug dan fazla olmadi hic bir zaman.
    Zaten 5 sene kullanacaksa birakta hangisi icine sinicekse onu alsin.

öyle uçup kaçmaz ama torku yüksek rampada felan bayılmaz düzdede öyle sola geçtinmi kolay kolay selektör yağmuru yemezsin merak etme
    km yi boşver 140-150 bin civarlarına kadar çık bence tdci sorunsuz, çokta yakmaz merak etme. 4-5 sene değil 14-15 sene de sorunsuz binersin. parçası uygundur servis olarak standart avrupa arabası işte ama servis gereksiz sanayiideki özel servislerde yaptırırsınız bence ben öyle yapıyorum kendi aracımda babam 2012de 0 selective 2.0 tdci 163 bg dış beyaz iç taba vs. tam dolusunu aldı paso sanayiide özel servise götürüyoruz hem daha uygun hem sorun yaratmıyorlar sıra vs. derdide yok.
    motor ömrü kullanıma göre elbette değişir ama çok baymadan akıcı sürüyorsanız periyodik bakımlarıyla 1 milyona kadar götürür ki 140lık sorunlu dedikleri 2.0tdci olanın bile 498binde sadece periyodik bakımla yürümüşlüğü var umarım anlatabildim sana hem etrafında tdci motordan sorunu olan var mı ? milyonda birdir kullanıma bağlı olarak.
    satışta asla üzmez merak etme uygun değil piyasasına bile alsan 4-5 yıl sonra 2-3 milyardan aşağı kâr ettirmez.

başka araç tavsiye etmem zira denkleri daha pahalı saçma ikinci elden dolayı bence müthiş seçim ancak selective almanızı öneririm değişen olmasında boyayı veya km yi biraz arttırıp ya da mümkünse kesenin ağzını açıp selective almanız değecek farklar var ama 4-5 yıl diyorsunuz 4-5 ay değil o yüzden selective + full ops. almanızı tavsiye ederim.

• quote:

Orijinalden alıntı: turbobenzin06

öyle uçup kaçmaz ama torku yüksek rampada felan bayılmaz düzdede öyle sola geçtinmi kolay kolay selektör yağmuru yemezsin merak etme
    km yi boşver 140-150 bin civarlarına kadar çık bence tdci sorunsuz, çokta yakmaz merak etme. 4-5 sene değil 14-15 sene de sorunsuz binersin. parçası uygundur servis olarak standart avrupa arabası işte ama servis gereksiz sanayiideki özel servislerde yaptırırsınız bence ben öyle yapıyorum kendi aracımda babam 2012de 0 selective 2.0 tdci 163 bg dış beyaz iç taba vs. tam dolusunu aldı paso sanayiide özel servise götürüyoruz hem daha uygun hem sorun yaratmıyorlar sıra vs. derdide yok.
    motor ömrü kullanıma göre elbette değişir ama çok baymadan akıcı sürüyorsanız periyodik bakımlarıyla 1 milyona kadar götürür ki 140lık sorunlu dedikleri 2.0tdci olanın bile 498binde sadece periyodik bakımla yürümüşlüğü var umarım anlatabildim sana hem etrafında tdci motordan sorunu olan var mı ? milyonda birdir kullanıma bağlı olarak.
    satışta asla üzmez merak etme uygun değil piyasasına bile alsan 4-5 yıl sonra 2-3 milyardan aşağı kâr ettirmez.

başka araç tavsiye etmem zira denkleri daha pahalı saçma ikinci elden dolayı bence müthiş seçim ancak selective almanızı öneririm değişen olmasında boyayı veya km yi biraz arttırıp ya da mümkünse kesenin ağzını açıp selective almanız değecek farklar var ama 4-5 yıl diyorsunuz 4-5 ay değil o yüzden selective + full ops. almanızı tavsiye ederim.

yorumlarınız için teşekkür ederim,dolu dolu açıklayıcı yazmışsınız.bende 10 yıldır peugeot kullanan birisi olacak artık değişiklik vaktinin geldiğine inanıyorum ve bu fiyatlar da bir c segment araç yerine d segment yola oturan bir araç tercih etmek istedim.tdci kendini ezelden beri kanıtlamış bir motor,dediğiniz gibi rampada bayılmasın,arkamıza araba yapıştırmasın bana yeterlidir.

hocam abartısız söylüyorum 2.0 benzinli 145bg manuel mondeonun son vitesi yani 5. viteste 3000 devirde 110 civarı gidiyor o halde iken bayıldığı rampayı 1.6 dizel mondeo son vites 3000 devirde rahat rahat çıkar hatta hız 130 felan olur ve gaza basınca yaslar arkaya. yani öyle 210-220 yapsın kalkışlarda felan nal toplatayım derseniz kesmez ama kesinlikle hantal değil çok yüksek hızlarda sollamaya çıkmadığınız sürece yani maksimum 140-150 civarına kadar sollamaya çıktığınızda rezil olmadan şeridinize kaçabilirsiniz rampalarda felanda çok dik ve dolu olmadığınız sürece vites düşürmenizi beklemez ki hiçbir rampa size 2 vites düşürecek kadar ağır gelmeyecek ne olursa olsun yani tam size uyuyor hatta fazlasını sunuyor. yol tutuş olarakta helede peugeottan sonra tek elle dipgaz korkmadan virajlada girebileceksiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: turbobenzin06

hocam abartısız söylüyorum 2.0 benzinli 145bg manuel mondeonun son vitesi yani 5. viteste 3000 devirde 110 civarı gidiyor o halde iken bayıldığı rampayı 1.6 dizel mondeo son vites 3000 devirde rahat rahat çıkar hatta hız 130 felan olur ve gaza basınca yaslar arkaya. yani öyle 210-220 yapsın kalkışlarda felan nal toplatayım derseniz kesmez ama kesinlikle hantal değil çok yüksek hızlarda sollamaya çıkmadığınız sürece yani maksimum 140-150 civarına kadar sollamaya çıktığınızda rezil olmadan şeridinize kaçabilirsiniz rampalarda felanda çok dik ve dolu olmadığınız sürece vites düşürmenizi beklemez ki hiçbir rampa size 2 vites düşürecek kadar ağır gelmeyecek ne olursa olsun yani tam size uyuyor hatta fazlasını sunuyor. yol tutuş olarakta helede peugeottan sonra tek elle dipgaz korkmadan virajlada girebileceksiniz

şu araca ne dersiniz acaba ? ben istanbuldayım ama bu arabayı almaya diyarbakıra gitmeye değer mi acaba ? http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-ford-temiz-bakimli-full-mondeo-211263341/detay

hocam ben doğuluyum, aile komple emniyet teşkilatında ama yinede diyarbakır ürkütüyor biraz hele istanbuldan gideceksiniz bence gerek yok siz özele gelin ordan size detaylı yardımcı olayım ben :)
  • fiyat donanım bazında fikrinizi merak ediyorum ? ben bu aracı 50 ye alırım

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.