Şimdi Ara

1 çanak çift cikisli lnb

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.613
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 çanak çift girisli lnb ve 2 receıver var elimde.. sorun ise 1.katta uydu acikken 2.katta kanallar calismiyor.
    iki uyduda ayarlari ;
    DISEqC 1.0 = LNB1 , DISEqC 1.1 = KAPALI seklinde yaptim fakat yine sorun duzelmedi..bu konularda bilgisi olan varmi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi darksteal -- 14 Ocak 2012; 18:09:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: darksteal

1 çanak çift girisli lnb ve 2 receıver var elimde.. sorun ise 1.katta uydu acikken 2.katta kanallar calismiyor.
    iki uyduda ayarlari ;
    DISEqC 1.0 = LNB1 , DISEqC 1.1 = KAPALI seklinde yaptim fakat yine sorun duzelmedi..bu konularda bilgisi olan varmi ?

Tek çanaklı bir sistem ise, diseqc seçimini yapmamanız gerekir. Diseqc seçimi 2 ve daha fazla çanakta kullanılır.

Dolayısı ile sorun LNB'nizdedir.

Bende dört çıkışlı LNB kullanıyorum. Bazen receiver'lerin bir birinin yayınını kesebiliyor, kanal değiştirdikçe...

Sorun çok çıkışlı LNB'lerin her bir çıkışı band ve polarizasyon olarak bağımsız çalıştığı için, LNB'nin kendi içinde band ve polarizasyonların biribirini etkilemesi nedeniyledir. Sebebe ilişkin yazdıklarımı anlamakta zorlanıyorsanız, üzerinde durmayınız. Zira sorun LNB kaynaklı olduğu için, LNB değişimi ile sorun çözülür. Ancak kesin değil tabiki... Çünkü QUAD LNB'lerin hepsin bu sorun az yada çok vardır. LNB'den kaynaklanması hakkında dahada detaylı bilgiler verebilirim, ancak işinize yarayacak bilgiler değil.

Next'in iki çıkışlı LNB'lerinden alırsanız, muhtemelen sorun yaşamazsınız.

Kolay gelsin.

• elimdeki iki çıkışlı LNB bu arada ? onceki recevier da bu sorun yoktu fakat xoro diye bi marka aldim boyle bir sorun cikti..
  • quote:

elimdeki iki çıkışlı LNB bu arada ? onceki recevier da bu sorun yoktu fakat xoro diye bi marka aldim boyle bir sorun cikti..

Olabilir. Sonuçta her cihazın tuner hassasiyeti farklıdır. Kimi cihaz, LNB'ye istediği voltajı tam gönderir, kimisi 1 - 2 volt daha az gönderir. Dolayısı ile LNB'lerde cihazın beslemesinden etkilenmektedir.

Bir önceki mesajımda belirttiğim gibi önceki cihazınızda da aynı sorunu yaşamayacağınızın garantisi yoktur. Tüm QUAD LNB'ler az yada çok cihazlarda bu belirtiyi verirler/verebilirler.
  • hocam 2 gıdım beynimiz var teknik kelimeler ile de iyice karisti beyin... onceki cihazimda boyle bir sorunum yoktu..ve hala sorunu cozemedim..ilgin icin saolasin
  • quote:

hocam 2 gıdım beynimiz var teknik kelimeler ile de iyice karisti beyin... onceki cihazimda boyle bir sorunum yoktu..ve hala sorunu cozemedim..ilgin icin saolasin

He he...

İlk mesajımda belirttiğim gibi "anlamakta zorlanıyorsanız, üzerinde durmayınız" demiştim.

Sonuçta elektronik ürünler... Ürünlerin bir biri uyumlu çalışacağının garantisi yok.

Kolay gelsin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kaliteli 4 lü LNB tavsiyesi
    7 yıl önce açıldı
    Tek antende 5 uydu :))
    12 yıl önce açıldı
    Uydu Çanağı ve LNB Tavsiye
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.