bahsettiğin şekilde 1300 km yi zorlar hatta geçer bile..
deposu 70 lt
o dediğin şekilde 5 küsür lt yakalar..hatta 5 bile yakalar ki, 70*100/5 desen 1400 gider neredeyse
quote:
Orijinalden alıntı: AXAPTA
konya ovası gibi yokuş olmayan dümdüz bir yolda,
cruise control ile
asla frene basmadan
80km sabit hız ile
ancak yakalar o menzili
O şekilde değil işte..uzun yolda 100-110 km/h CC acık cok rahat 1100+ km goren arkadaslar var..Bunlardan bırıde forumun en aktıf uyelerınden Taner Göde...kendısı geldıgınde daha ayrıntılı anlatır ztn..
Uzun yolda CC yardımıyla rahat gider. Ortalama 1100 km olayı ise imkansız tabii.
benım c-max de 70 lıtre depo olsun bende 1600 km yol yaparım
1.4 TSI i bilemem ama 1.6 FSI + DSG şanzıman 90 - 100 ortalama ile 7.3l , 130-150 ile 8.9 yakıyor .
yani 70l(265 Tl yapıyor) ile 1100 km abartı bir deger degil
passatın deposu 70 litre 1.4 tsı motor uzun yolda rahat 100 km gider tabi gimezse ayıp ben 60 litre benzinle 900 km yol gidiyordum avensis 1.6 ile
1.6 102BG Jetta'yla LPG taktırmadan önce CC ile GPS hızı 98km sabitte 6.7 ortalama yapmıştık iki benzinlik arası yolda.. tabi yol şehirler arası. Jetta'nın depo 55lt tekrar doluma kadar 810 küsür km geçmişti... kaldı ki söz konusu passat motoru 1.4 TSI + olarak 70lt depo var. Düz yolda 5.5-6 arasını çok rahat bulur eğer 6lt yakarsa zaten 1200km gider...
Arabanın deposu 250 liraya doluyor, 1100 km gitse kaç yazar
bu arada 1 depo benzinin fiyatıda daha önemli tabi passat 259 liraya doluyor
Aracın fabrika verileri, şehir içi 8,6lt/100km , şehir dışı ise 5,5lt/100km.. Depo ise 70 litre..
Fabrika verilerini baz alırsak;
Şehir içi bir depoyla: 813,9 km Şehir dışı bir depoyla: 1272,7 km
Tabi bunlar fabrika verileri.. Yinede aracın uzun yolda 1100km gitmesi yalan değil.. Örnek olarak Ankara-İstanbul arası otobanda 5,5lt/100km değerine yakın değerlerde seyretmenin mümkün olacağını düşünüyorum..
70 lt deposu varmış bırakında gitsin 1100 km. -abi bu araba 1 depo ile kaç km gidiyor -1100 küsür km -iyiymiş abi az yakıyor bende bir passat alayim arabayı alıyor ve ilk benzincide -fulle kardeş -tamam abi -borcum nekadar? -250tl -
bu arada size öğrencilik hayatımı sürdürmeye devam ettiğim kktc'den 50 tl ile nekadar benzin aldığımın resmini atayim
mümkün şehir dışı 6-7 arası tüketiyor bu araçlar normal kullanımda
70 lt. depo 1000 km rahat yapar yani.
daha düşük tüketimi bile görenler var 90 km sabit hızda 5 lt. yakanlar var
Adana'dan Antalya'ya git-gel 60 litre = 1.200 km ama sarı sabır lazım bunun için, hep 100 km/h ve CC açık, 6. viteste gitmek gerekiyor. Biraz şöyle takunya ayakkabıyla basarsanız aynı hızla ama ara sıra basarak 70 litreyi de buluyor.
Allah izin verirse, borçlarım biter, PASSAT bende kalır ve bir tatili hakedecek kadar da çalışırsam bu yıl yukarıdaki yolu 3. defa katediyor olacağım. İlk yıl 60 litre, ikinci yıl biraz da aracın gücüne ve yolun cazibesine kapılmak suretiyle 70 litre yaktım.
1.100 KM şehiriçinde çok zor. 2.500 km'lik şehiriçi (2.) ortalamam (tasarruf modundan ziyade normal kullanım modunda) 8.4 litre.
benim Variant 2.0 TDI 140HP 6- Vites DSG 1.000km Sehir icinde, 1.100-1.200km Otoyolda yapiyor 70 Litrelik depoyla. 1.4 TSI bu kadar az yakiyorsa inanirim cünkü VW´nin verdiyi verilere bakarsa 2.0 TDI 140HP 6- Vites DSG ve 1.4 TSI DSG arasinda fazla bir fark yok.
Saygilar Yasin
bendeki 1.9 doblo jtd de dediğniz mantıkla bir depo ile 1500 km uzun yolda yapar o zaman
Ya inanılmaz ucuzcu reklamı yapmış, Passat exclusive yazıyor, altında da şu kadar km yapıor yapmıor. Oradaki araç dizel bir araç olsa neyse de... 45 litre hacimli deposu olan adam sanacak Passat kokluyor...
evetttt..az önce giresundan orduya geçtim..
gidiş dönüş 90 küsür km(96 km yanılmıyorsam)
giresun dışından geldim. merkezde ısıklarda dur kalk, ordu organize sanayi bölgesine kadar hiç bir ışıga yakalanmadım 40 küsür km sonundaki ortalamam 4.3(evet bildiğiniz 4.3 lt)(#yalnızdörtnoktaüçlitre#).
ordu organize sanayi ve sanayi bölgelerinde yaptığım yaklaşık 5-6 km lik şehir içi standartlarına uyan bir gezinti sonrasında giresuna doğru yola çıktım. bu sefer giderken olduğum kadar şanslı değildim. ordu organizedeki ışıklar, gülyalıdaki ışıklar, bulancaktaki ışıklar ve giresun merkezdeki ışıklar olmak üzere toplam 4 ışıkta durdum kalktım.
bütün yolculuk sırasında(organize sanayi ve sanayi bölgeleri hariç) hızım tam tamına 90 km idi ne 88 oldu ne 92 km,cc açık gittim geldim.
bütün yolculuğun(yani 90 küsür km nin) ortalaması 4.6 lt idi.
1 kişi, yük yok, klima kapalı, sigara içerken camı açtım sadece
şimdiii
passatta uzun yolda aynı 90 km sabir hızda aynı değeri çok rahat yakalar. yani 4.6 lt desek, 70 lt ile çok çok rahat 1500 km yi zorlar
yani olmayacak bir durum değil. bilakis mümkün, fakat adamda evliya sabrı olması gerek
not: değerlere inanmayan varsa önümüzdeki yarım saat içerisinde yazsın aşagıya inip fotografını çekeyim. zira birazdan işim çıkar saga sola kaçarım, yalan olur bizim 4.6 lt lik ortalama
Bencede 70 lt benzin deposu ve ekeonomik kullanim ile uzun yolda cok rahat gider.
Bilmiyorum sizin icin veri olabilirmi. Ben Istanbul-Kayseri istikametinde 1.6 Motor otomatik 2004 Golf ile 650 km de 45 lt benzin harciyorum. Kullanimim ekonomik degil zaman zaman klimada aciyorum. 150-160km hizlarida goruyorum.
Passatin 1.4 TSI motor ve sakin kullanimda 90-100km de 1100 km cok rahat yakalanir gibi.
quote:
Orijinalden alıntı: over and under
70 litre depo ile uzun yolda herkez gider ne var ki