Şimdi Ara

1 DL380 üzerinde / NComputingler Nasıl ???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.006
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Şirketimizi; şuan için çalışan 4 port ADSL router modem merkezli LAN sisteminden,
    HP DL380G6 E5520 8GB 2x146GB SAS 10K 2U Rack Sunucu üzerinde,
    6 adet laptop, 6 adet desktop ve 11 adet NComputing L300 terminal istemci
    şeklinde bir yapı düşünüyorum. Fakat bunlardan NComputing L300 hakkında çokta bir fikrim yok.
    Bu cihazlarda ram, cpu, hdd vs yokmuş. Bu nedenle 11 terminal istemci cihaz + 12 normal clientin servera olan yükü ne olur. Öyleki bahsi geçen cihazlar ile ilgili olarak photoshop vs gibi ağır sayılabilecek uygulamalarda çalıştırıldığı söyleniyor. Bu cihazlar hakıknda bilgisi, tecrübesi olan arkadaşlardan yardım rica ediyorum. Bunun için biraz geç kaldım gibi çünkü bugün yarın siparişini vericek patronlar. Artılarını sayınca hemen tercihlerini bu cihazdan yana kullandılar. Ama benim başımın ağrımasını pek istemiyorum haliyle. Olumsuz bir yanı varsa almadan vazgeçirmenin bir yoluna bakmak lazım.

Eğer olumlu bir yapı olursa bunun yanında diğer pc veya laptopları da terminal olarak çalıştırmanın artıları veya eksileri nelerdir?

Okuyan ve yardımlarını esirgemeyen herkese ilgisi için şimdiden teşekkürler.

Not: Şirkette kullanılan uygulamalar;
    - 5 masada Logo LKS,
    - tüm masalarda ie, firefox vs. browser uygulamaları,
    - msn, outlook express veya microsoft outlook
    - Microsoft office uygulamaları (%90 oranında excel, ama basit hesaplama tabloları ile =TOPLA vs. yani makro kullanımı hiç yok denebilir.)
    - 1 tane basit bir kayıt vs otomasyon programı.
    - Bunların dışında işte winamp, winrar vs gibi ek ve yardımcı programlarda kullanılıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vezyr -- 5 Temmuz 2010; 23:33:57 >

• Merhaba;

Uygulamalarda bahsetmiş olduğunuz programları L300 Erişim Cihazı ile rahatlıkla uygulayabilirsiniz.Ben de başka bir okul için L300 leri araştırdım ve dojop teknoloji ile görüşerek bayi yönlendirmesi ile demo uygulaması yaptık.Okulda solidworks,photoshop gibi programların yanısıra muhasebe bölümünde eta ve logo eğitimi için güncel eğitim versiyonları ile testler yapıp 1 haftaya yakın cihazı kullandım.Oldukça profesyonel..ürünün performansı tamamen ana makinanın kapasitesi ile orantılı.
    Sizin kullanmak istediğiniz uygulamalar 1000-1500$ bir ana makina ile 11 kullanıcı rahatlıkla çalışır ki gerekli görürseniz donanımı arttırırsınız.

Geçenlerde başka bir biilgisayar bölüm şefi hocamız izmit eml de bir seminere katılmış ve okulda 168 adet L300 olduğunu belirtti.Okul oldukça memnun.
    Ürün hakkında detaylı bilgiyi firmadan(dojop.com) ya da sayfadakihttp://www.dojop.com/ncomputingL300.aspx?id=0 adresten inceleyebilirsiniz.

Saygılarımlar,

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.