Şimdi Ara

1 Haftada Araba Sürmeyi Öğrenebilir miyim ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
7.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • aynı benimde 1 hafta sonra direksiyon sınavım var. bende kullanmayı bilmiyordum fakat 5 gün direksiyon dersi aldım gittiğim kurstan, şu an rahat rahat sınavı geçebilirim diye düşünüyorum.
    fakat trafiğe çıkmak için biraz zaman geçmeli bence. çünkü sen ne kadar iyi bilirsen bil etrafındakilerin hatası yüzünden kaza yapabilirsin
  • Direksiyon sınavı için 3 günlük kullanım bile yeterli.
    Fakat trafiğe ilk çıktığında arabayı kullanmayı bilmediğini anlayacaksın.
    2 senelik şöförüm, kendim için 5 sene bitmeden hah olduk artık tamam diyebileceğimi zannetmiyorum.
    İlk çok acemilik dönemlerimde "tamam artık trafiğe çıktım öğrendik herşeyi" havasındaydım.
    Meğersem hergün insan birşey öğreniyormuş trafikte
  • 1gün bile yeter
  • quote:

Orijinalden alıntı: set

quote:

Orijinalden alıntı: greenman

quote:

Orijinalden alıntı: set

Sınavda zaten pek kasmazlar. Zamanla refleksleriniz gelişir öğrenirsiniz. Heyecana, aceleye gerek yok. Gün gelicek araba sürmekten bıkacaksınız...

Yok ya araba kullanmaktan bıkılmaz.(Tabi şöfürlük mesleğinde değilsen)

Ben bıktım...

Aylık ortalama kaç bin km yapıyorsun hocam?

• Arabayı kaldırıp durdurmayı yaparsan herşeyi öğrenirsin zamanla.Ehliyet almak için herşeye gerek yok tabi acı gerçek.
  • 1 haftada araç sürücüsü olunmaz ama maalesef direksiyon sınavından geçebilen ehliyet sahibi bir sürücü olunur...
  • Saatlerce çalışman lazım. Öncelikle direksiyon hakimieyeti üzerine çalış, vites değiştiriken kontrolü kaybetmemeye falan. Sonra aracı kaldırmaya, durdurmaya çalışırsın. En son da yokuşta kalkış denersin. Bir gününü de baskı balata yakmaya (Park etme) ayır bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: derememo

trafikte binlerce ölümün sebebi acemilik değil.
    tam tersine, iyi şöför olduğunu zannederek, kural ihlali yapmaktan geçiyor.
    kurallara uymazsan, kaza yaparsın. ihlal ne kadar fazla ise, yaralanma ve öllüm oranı o kadar fazla.
    bir acemi kaza yapabilir ama ölümlü kazaya sebebiyet verme olasılığı çok azdır bence.
    acemileri kasaplıkla suçlamak haksızlıktır diye düşünüyorum.
    sorunun cevabına gelince 1 haftada ehliyet alırsın.
    1 ayda herşeye alışırsın.
    ondan sonra trafikte geçirdiğin her an senin için tecrübe olmuş olacak.
    mesela ben, uykulu araba sürmenin tehlikeli olduğunu bilirdim.
    ama uykulu araba sürerek yoldan çıkıp kaza yapmaktan ölümden döndükten sonra idrak edebildim uykulu araba sürmenin tehlikesini.
    1. durum bilgi idi.
    2. durum tecrübe idi.
    kurallara uyarak, kazasız belasız günler dilerim.

sonuç olarak yine ciddiyetsiz sınav sisteminden kaynaklı adam ehliyeti alıp 3 ay sürünce usta şöförüm diyor.Üstelik acemilerde sürekli trafiği katlediyor sanıyorki ben olduğum şeritten 30la gidersem benden iyi benden dikkatli şöför yoktur.halbuki şöför dediğin sağını solunu kontrol edip gerektiği yerde hızlanmalı yavaşlamalı falan filan uzarda uzar daha yarım saat önce başıma geldi altında son model audisiyle 3 şeritli trafiğin olduğu yerde ortadan 30la giden bayan arkasında dönmeye çalışanları ve ışıktan geçmeye çalışanları bende dahil olmak üzere birbirine geçirdi

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.