Şimdi Ara

1 Haftalık Gökova – Dalyan – Göcek – Fethiye – Kaş – Olympos Tatili – İzmir'den Araba ile

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
2
Favori
5.359
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DH forumlarına fırsat buldukça girerim, ama “Gezi ve Turizm” başlığını ilk defa görünce şaşırdım. Zira, çok güzel paylaşımlar var, ama ben geçen hafta zamanım var diye oturdum, oldukça uğraştıktan sonra, oradan buradan topladığım bilgilerle bir program yapmış bulundum. Daha önce farketmiş olsaydım, herhalde daha az uğraşırdım. Bu vesile ile yaptığım çalışmayı sizlerle de paylaşma gereği duydum.

Normalde, yıllardır hep Ege veya Akdenizde 5-7 gün arası tatil köyü veya 4-5 yıldızlı (genelde HD) konsepti ile tatil yapma alışkanlığım vardı. İstisna olarak ise, bu dinlenme tatillerine ilave olarak, birkaç münferit “Rafting”, “Scuba Diving” ve “Safari” amaçlı kısa ve özel birkaç grup organizasyonu yapıyordum.

Bu defa, çok iyi anlaştığımız arkadaşlarımızla, biraz farklı ve yorucu bir parkur yapmaya karar verdik. Konsepti ise şöyle belirledik; Bodrum-Datça-Marmaris kıyılarında defalarca kaldığımız ve iyi bildiğimiz için, buraları dışarıda tutarak, mümkün olduğu kadar çok ilginç yeri görüp, Gökova-Phaselis arasını karadan 1 haftada katetmeyi planladık. Kalışlar uzun süreli olmayacağı için de otel tercihini, çok da vasatın altına düşmeden olabildiği kadar referanslı ve ekonomik pansiyonlar olarak belirledik.

Detaylı hesaplamadım, ama İzmir'den gidiş-dönüş 1.500 Km'ye yaklaşan bir yol gideceğiz ve yakıt ile özel amaçlı harcamalar hariç giderleri 1 hafta için Çift başına 1.500 TL civarında belirledik.

Benim deneyimlerime göre, tatil mekanından daha önemlisi çevrenizde iyi anlaşabileceğiniz kişilerin olması, hatta en güzeli iyi anlaştığınız kişilerle ortak tatil planına dahil olmanız en önemli faktör. O durumda, nerede, nasıl şartlarda kaldığınız ikincil bir öneme sahip. Dolayısı ile bu tatili, yorgunluk kısmı hariç, keyifli olmaya aday görüyorum.

Normalde fiyatları yayınlamayı düşünmüyordum ve çok da şık değil, ama baktım, herkes fiyatları şakır şakır ifade etmiş, dolayısı ile hazırladığım taslaktaki fiyat bilgilerini de gizlemedim. Sonuçta bu bir taslak, bir kısmı internet üzerinden, bir kısmı birebir e-mail veya telefon veya arkadaş referansı ile oluşturulan rakamlar ve kesinliği yok.

Zamanım olursa, tatil sonrası izlenimlerimi de paylaşırım. Planımızı revize etmek için halen şansım var, dolayısı ile önerileri olanlar paylaşırsa sevinirim.

Bu arada sonraki planımızı da paylaşayım. Bu tatilden memnun kalırsak, amacımız, önce seneye, 12 kişilik donanımlı bir yat kiralayıp, benzer turu bu defa denizden yapmak. Ardından da, bu iki turda en çok beğendiğimiz bölgede, bu defa sadece orada 1 hafta kalarak “tadını çıkarma” tatili yapmak olacak.

Dosyayı aşağıdaki linkten indirebilirsiniz:

http://rapidshare.com/files/408086033/Temmuz_tatil_gezisi_program_rev.2.doc

Edit: Linkte hata vardı, revize edildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devr68 -- 21 Temmuz 2010; 1:59:49 >

• Tatil programa uygun başladı. İlk durak Sedir Adası oldu. Muhteşem bir denizi var. Kesinlikle görülmeye ve girilmeye değer. Fotoğraf bu güzelliği anlatmaya yetmiyor, ama yeşil-mavi-lacivert renkleri bir arada sunan deniz hakkında yine de fikir verir.
     1 Haftalık Gökova – Dalyan – Göcek – Fethiye – Kaş – Olympos Tatili – İzmir'den Araba ile

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devr68 -- 25 Temmuz 2010; 19:34:43 >
  • bende benzer bir rota izlemiştim 4 sene kadar önce DALYAN KÖYCEGIZ FETHIYE OLUDENIZ SAKLIKENT PATARA KALKAN KAŞ Ankaradan çıkmıştık bizde.. Yat işi benimde hayalimdi çoluk çocuga karışınca gerçekten hayal oldu. İyi tatiller.
  • bana nazaran çok tecrübelisin tatil yerleri konusunda arkadaşım bende ailece iki çocukla izmirden fethiye ve antalyaya 1 haftalık tatil yapacağım ama nerde ne kadar kalmalı nereleri gezmeli hiçbir fikrim yok izmirden rezervasyon yapmadan çıksak otel konusunda sorun yaşarmıyız bilmiyorum ama bi yere fazla bağlanmadan oldukça fazla yer gezmek istiyorum yardımcı olursanız sevinirim
  • Yüklediğim dosyayı indirebilirsen, sorularının çoğuna yanıt bulabilirsin diye düşünüyorum. Otel rezervasyonu tercihine bağlı bir şey, gidince beğendiğinle anlaşmayı tercih edebilirsin, ama ben gitmeden bağlntı yapıp, orada otel aramak ve fiyat araştırmakla zaman kaybetmek istemedim.

Soruların varsa, yardımcı olabilirim.

Dönüşte, tatil ile ilgili şunu söyleyebilirim. Çok samimiyetle söylüyorum, tüm plan dört dörtlük gelişti ve hiç bir sorun yaşamadığımız gibi, beklentimizin de üstünde keyif aldık. Özetle;

C.tesi sabah İzmir'den yola çıktık. Öğle saatlerinde Akyaka'da bir kaç koya baktık. Çok beğendik, ama burasının İzmir'den bir haftasonu gelip, 1 gece kalmalı bir programa konu olmasına karar verip, Sedir Adası'na geçtik. Deniz muhteşemdi.

Akşamüstü, Dalyan'daki otelimize yerleştik. Aktaş Pansiyon muhteşemdi, kesinlikle tavsiye derim, nehir kenarında, merkeze çok yakın, mavi yengeçleri çok lezzetli.

Pazar günü Köyceğiz, Çamur kaplıcaları, Kaunas, İztuzu konseptli tam gün tekne turu da eğlenceli ve çok ekonomikti. Akşam yine Dalyan'da kalıp, ertesi günü erkenden Göcek'e geçtik.

P.tesi tam gün, Göcek'te muhteşem bir Gulet (yelkenli yat) ile adalar turu yaptık. Çok eğlendik, çok yüzdük. Akşam Fethiye'ye geçtik ve Hisarönü'nde kaldık. Gece Hisarönü oldukça hareketli idi, eğlendik.

Salı sabahtan Ölüdeniz'de idik. Öğle saatlerinde Tylos antik kenti ve Yakapark'a geçtik. Yakapark'ın atmosferi ve yemek için "muhteşem" kelimesi yetersiz kalır. Öğleden sonra Saklıkent'e gittik ve akşam hava karardığında Gelemiş (Patara) köyündeki otelimize ulaştık. Akşam Gelemiş hareketsiz gelince, Kalkan'a gittik, ama orası da bizim için çok teenage kalınca geri döndük, o gece aksiyonsuz oldu.

Çarşamba, öğleye kadar Patara ve kum tepeleri muhteşemdi. Dalgalarla boğuştuk. Tüm öğleden sonra ise Kaputaş Plajı'nda idik. Anlatılması imkansız bir doğa güzelliği ve tesadüfen yine zaman zaman şiddetlenen dalgalarla dans ettik.

Akşam Kaş'ta kaldık ve çok nezih bir barda eğlendik. Meltem Pansiyonda, Adnan Bey'in yardımı ile ertesi gün için kardeşinin teknesini 4 kişi olarak kiraladık. Perşembe günü Kekova ve koylarında çok güzel, çok eğlenceli ve bir o kadar da ekonomik bir gezi yaptık.

Akşamüstü Adrasan koyuna gittik. Tüm program içinde en az beğendiğim yer oldu, ama belki Adrasan kötü olduğundan değil de, Sedir Kleopatra Plajı, Patara Plajı ve Kaputaş Plajı'ndan sonra biraz sönük kaldı.

Akşam Olympos'da, özellikle de Orangebar diskoda idik. Ertesi günü Olympos & Çıralı koyu da muhteşemdi. Tek sorun dönüş yolu diyebilirim. Maalesef Korkuteli-Acıpayam arası, gece yolculuuna uygun olmayan çok kötü yollar var. Cumartesi sabaha karşı da yeniden İzmir'de idik.

Tüm hafta yaklaşık 1.400 Km yol yaptık, yaklaşık 500 TL benzin tükettik. Kalışlar, yeme içme, turlar ve diğer tüm masraflar dahil 2 kişilik aile başına 1.400 TL oldu.

Bu arada Yakaparkı mutlaka tavsiye ediyorum, ama çevresinde 3 tane Çakma Yakaparak var, taklitlerinden sakının! Doğrusu, barının masasında balıkların yüzdüğü ve yemek sonrası yukarısındaki şelaleri de görün.

• dosyayı indiremiyorum!
    linklerdeki ***** yerlerine ne gelecek?
  • R a p i d S h a r e sitesine yüklemiştim, ama site belirli bir süre sonra dosyaları otomatik siliyor. Bu mevsimde işinize yarar mı emin değilim, ama dosyayı yeniden yükledim. Adres şöyle;

http://rapidshare.com/files/425333527/Temmuz_tatil_gezisi_programae__rev.2.doc

http://rapidshare.com/files/425333527/Temmuz_tatil_gezisi_programae__rev.2.doc

Bu arada yeni linkler de yıldızlı çıkıyor. yıldızların yerine o meşhur site ismini girerseniz, dosyayı bulursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Devr68 -- 16 Ekim 2010; 3:49:45 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2 günlük istanbul gezisi
    16 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • mükemmel bir güzergah , sanırım güzel bir tatil olmuştur, çok yapmak istedim saglık sorunları el vermedi,

ama süperdir bu yol, herkese tavsiye ederim, (sakın herşey dahilde kalmayın)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.