Şimdi Ara

1'İNCİ J. EĞT. TB. K.LIĞI - GÖLKÖY / KASTAMONU (27. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
575
Cevap
0
Favori
95.597
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: LongTime

arkadaşlar, acemi birliği bittiken sonra usta birliğine nasıl gidiliyor? askeriye mi gönderiyor, KTM lere mi gidiliyor? yoksa askerlere siz biletinizi alın gidin mi deniyor, bi de gölköy de acemi birliğinde ki eğitimler hakkında biraz bilgi verebilirmi giden yapmış arkadaşlar?

acemi birliği bitince kritik bölgelere ktm ile gidilecek mecburi ktm ye katılıyorsun
    tunceli, şırnak, van vs... diğer yerlere askeriye gölköyden otobüs ayarlıyor. otobüsle ankaraya gidiyorsun ordan artık nere düştünse gidiyorsun
    yol paraları hep sana ait oluyor. geçen aralık 337 dönem olarak yaptım gölköyde ve böyle olmuştu.
    gelelim gölköydeki eğitimlere..
    sizi postalara ayıracaklar her posta 35 kişiden oluşuyor. ondan sonra posta komutanınız olcak. tanışma faslından sonra temel eğitime başlayacaksınız. işte; sağa dön, sola dön, geriye dön, rahat, hazır ol, esas duruş, uygun adımda yürüyüş, bunları öğretcekler, sonra 2-3 gün içinde silah verecekler
    silahı aldınızmı silahla rahat hazır ol, özellikle TÜFEK AS , TÜFEK ÇIKART çok önemli bir harekettir. tüfek omza gibi..
    sürekli bunları tekrarlayacaksınız. hareketlerden sonra sözel ders göreceksiniz. işte askerliğin tanımı, g3 ün tanımı, jandarmanın tanımı,
    devriye çeşitlei, nişan alma vaziyetleri vs. sonra atış yaptırmaya başlıyacaklar. ilk önce manevra mermisiyle manevra gerçek mermi değil
    sizi sese alıştırması için. ama ilk ateş edeceğiniz için biraz tırsacaksınız. sonra gerçek mermiyle atış yaptıracaklar, gerçek mermi çok ses çıkarıyor
    elimizdeki silah g3 çok kuvvetli sesini duyunca ilk korkacaksınız mübarek top gibi patlıyor.
    atışlar ilk önce 25 metre, sonra 100 metreden, sonra 500 mtre koşturup destek olmadan 200 mtreye atış yapacaksınız.
    sonra birde gece atışları var. gece atışlarında koşu felan yok.
    bize toplam 40 küsür mermi attırmışlardı..
    atışlarda bitince yemin törenine 1 hafta kala sürekli yürüyüş provası yaptıracaklar. uygun adımda yürüyüş.. en boktan tarafı
    dizlerinizin bağı çözülüyor burda isyan ediyorsunuz. yemin töreni oldumu ondan sonra dağıtım olup usta birliğinize gidiyorsunuz.
    ama en iyi arkadaşlık acemi birliğindeki arkadaşlık oluyor. çünkü herkes kafa dengi ve okumuş insanlarsınız. ustaya gidince bi sürü çoluk çocuk
    uzun dönem malllarla karşılaşacaksınız. VE GÖLKÖYÜ ÇOK ARAYACAKSINIZ.
    hey gidi günler hey. ben de sizin gibi merak ediyordum nasıl bi yer diye çok güzel bi yer, ben 5. bölükteydim, en iyi imkanlar 5. bölükte vardı
    ve sosyete bölüktür.. tesliminizden 15 gün sonra çarşıya çıkacaksınız. ve etrafa mal mal bakacaksınız. özgürlüğün nasıl değerli bişi olduğunu çok iyi anlayacaksınız. bu arada kastamonu çok kazık bir yer çok pahalı herşey.neyse fazla uzattım. hepinize hayırlı tezkereler..

• quote:

Orijinalden alıntı: gfk

quote:

arkadaşlar, acemi birliği bittiken sonra usta birliğine nasıl gidiliyor? askeriye mi gönderiyor, KTM lere mi gidiliyor? yoksa askerlere siz biletinizi alın gidin mi deniyor, bi de gölköy de acemi birliğinde ki eğitimler hakkında biraz bilgi verebilirmi giden yapmış arkadaşlar?

acemi birliği bitince kritik bölgelere ktm ile gidilecek mecburi ktm ye katılıyorsun
    tunceli, şırnak, van vs... diğer yerlere askeriye gölköyden otobüs ayarlıyor. otobüsle ankaraya gidiyorsun ordan artık nere düştünse gidiyorsun
    yol paraları hep sana ait oluyor. geçen aralık 337 dönem olarak yaptım gölköyde ve böyle olmuştu.
    gelelim gölköydeki eğitimlere..
    sizi postalara ayıracaklar her posta 35 kişiden oluşuyor. ondan sonra posta komutanınız olcak. tanışma faslından sonra temel eğitime başlayacaksınız. işte; sağa dön, sola dön, geriye dön, rahat, hazır ol, esas duruş, uygun adımda yürüyüş, bunları öğretcekler, sonra 2-3 gün içinde silah verecekler
    silahı aldınızmı silahla rahat hazır ol, özellikle TÜFEK AS , TÜFEK ÇIKART çok önemli bir harekettir. tüfek omza gibi..
    sürekli bunları tekrarlayacaksınız. hareketlerden sonra sözel ders göreceksiniz. işte askerliğin tanımı, g3 ün tanımı, jandarmanın tanımı,
    devriye çeşitlei, nişan alma vaziyetleri vs. sonra atış yaptırmaya başlıyacaklar. ilk önce manevra mermisiyle manevra gerçek mermi değil
    sizi sese alıştırması için. ama ilk ateş edeceğiniz için biraz tırsacaksınız. sonra gerçek mermiyle atış yaptıracaklar, gerçek mermi çok ses çıkarıyor
    elimizdeki silah g3 çok kuvvetli sesini duyunca ilk korkacaksınız mübarek top gibi patlıyor.
    atışlar ilk önce 25 metre, sonra 100 metreden, sonra 500 mtre koşturup destek olmadan 200 mtreye atış yapacaksınız.
    sonra birde gece atışları var. gece atışlarında koşu felan yok.
    bize toplam 40 küsür mermi attırmışlardı..
    atışlarda bitince yemin törenine 1 hafta kala sürekli yürüyüş provası yaptıracaklar. uygun adımda yürüyüş.. en boktan tarafı
    dizlerinizin bağı çözülüyor burda isyan ediyorsunuz. yemin töreni oldumu ondan sonra dağıtım olup usta birliğinize gidiyorsunuz.
    ama en iyi arkadaşlık acemi birliğindeki arkadaşlık oluyor. çünkü herkes kafa dengi ve okumuş insanlarsınız. ustaya gidince bi sürü çoluk çocuk
    uzun dönem malllarla karşılaşacaksınız. VE GÖLKÖYÜ ÇOK ARAYACAKSINIZ.
    hey gidi günler hey. ben de sizin gibi merak ediyordum nasıl bi yer diye çok güzel bi yer, ben 5. bölükteydim, en iyi imkanlar 5. bölükte vardı
    ve sosyete bölüktür.. tesliminizden 15 gün sonra çarşıya çıkacaksınız. ve etrafa mal mal bakacaksınız. özgürlüğün nasıl değerli bişi olduğunu çok iyi anlayacaksınız. bu arada kastamonu çok kazık bir yer çok pahalı herşey.neyse fazla uzattım. hepinize hayırlı tezkereler..

sağolasın sn. gfk, detaylıca anlattın

• Ankaradan gidiyorum Kastamonu'ya. Kütük amasya / merzifondu. Ustalıkta Muş Jandarma işte.
  • Jandarma donu da yeşil renk heralde? Bu arada bölüklere katılımı rastgele mi seçiyorlar, yoksa belli saatlerde katılanları belli bölüklere mi alıyorlar sırayla? (1. bölük dolunca 2.ye mi alınıyor gibi)

Herkese hayırlı teskereler,

Kastamonu/Muş (Jandarma)
  • quote:

Orijinalden alıntı: erfir

Jandarma donu da yeşil renk heralde? Bu arada bölüklere katılımı rastgele mi seçiyorlar, yoksa belli saatlerde katılanları belli bölüklere mi alıyorlar sırayla? (1. bölük dolunca 2.ye mi alınıyor gibi)

Herkese hayırlı teskereler,

Kastamonu/Muş (Jandarma)

aynen haki renkte. bölüklere katılım rastgele, ben girerken 5.bölük doldu 3.bölüğe geçmişlerdi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cnrcnky

Kuvveti Jandarma Genel Komutanlığı
    Sınıfı Jandarma
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    Sınıf Okulu / Eğitim Merkezi KASTAMONU 1'İNCİ J.EĞT.TB.K.LIĞI/GÖLKÖY
    GÖLKÖY KASTAMONU
    İlk Katılışını Yapacağı Tarih 12.08.2011
    Temel Eğitimini Müteakip
    Katılış Yapacağı Esas Birliği/Görev Yeri İL J.K.LIĞI/TUNCELİ
    TUNCELİ

bende aynı yerdeyım acemilik ve ustada..
  • quote:

Orijinalden alıntı: mehdi4

quote:

Sınıfı Jandarma
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    GÖLKÖY KASTAMONU
    Temel Eğitimini Müteakip
    TUNCELİ

tunceli ler artıyor :)
  • quote:

quote:

quote:

Sınıfı Jandarma
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    GÖLKÖY KASTAMONU
    Temel Eğitimini Müteakip
    TUNCELİ

3 kişi iyidir:)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sınıfı Jandarma
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    GÖLKÖY KASTAMONU
    Temel Eğitimini Müteakip
    TUNCELİ

acaba burdan dağıtım olur mu köylerine fln kurayla murayla bilgin var mı??

• ----------

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LongTime -- 9 Ekim 2020; 16:9:30 >
  • arkadaşlar biz çamaşırları ne renk alıcaz.eskiden yeşil renk oluyordu.asker pazarındaki satıcı renk değişti dedi bana.açık renk var artık dedi.bilgisi olan varmı?jandarmaların rengi farklımı
  • quote:

Orijinalden alıntı: sword88

arkadaşlar biz çamaşırları ne renk alıcaz.eskiden yeşil renk oluyordu.asker pazarındaki satıcı renk değişti dedi bana.açık renk var artık dedi.bilgisi olan varmı?jandarmaların rengi farklımı

açık yeşil rengi bi renk aldık satıcı budur dedi, tuttuğu kadar artık
  • quote:

arkadaşlar biz çamaşırları ne renk alıcaz.eskiden yeşil renk oluyordu.asker pazarındaki satıcı renk değişti dedi bana.açık renk var artık dedi.bilgisi olan varmı?jandarmaların rengi farklımı

ben bugun aldım yeşilin biraz daha acıgı kammuflajlar değişmiş fln dediler bana da..
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sınıfı Jandarma
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    GÖLKÖY KASTAMONU
    Temel Eğitimini Müteakip
    TUNCELİ

il merkezinde yada ilçe merkezinde kalınır deniyor çoğulukla inşallah da öyle olur

bana kura çekilebilir dendi ama ne olur ne biter merak ediyorum.bide anırım elaziğ tkm mi ne varmış oraya katılcaz

• Eğer Kastamonu Gölköy'e düşmüşseniz nasıl bir yer diyorsanız.

iyikide oraya düşmüşsünüz.Tabi siz başka yerleri bilmediğiniz için orayıda kötüleyeceksiniz bol bol.Tabur harika bir yer.Yemyeşil her türlü imkan var.20 şer kişilik koğuşlar her akşam rahat banyolar (sabaha kadar açık) internet kafe,dev ekranda sinema(yazlık),ayrı sinema salonu.Kantinlerde herşey mevcut.Eğitim alanı uzak değil.
    Giderken yanınıza hiçbirşey almayın.Orada herşey yani ne gerekiyorsa a dan z ye size verilecek.Eşofmanından spor ayakkabısına,havlular,traş malzemeleri,iç çamaşırları,çay fişlerine kadar.Fotoğraflarını facebooktan kastamonu gölköy yazarak bulabilirsibiz taburun.
    Şimdi çağırsınlar koşa koşa giderim valla..

''alıntıdır''
  • quote:

quote:

ben bugun aldım yeşilin biraz daha acıgı kammuflajlar değişmiş fln dediler bana da..

banada kamuflajlar değişti falan dediler.jandarma acaba farklı renk mi giyiyor diye düşündüm ben.umarım sorun yoktur.
  • Arkadaşlar biz 335. dönem olarak Kastamonu/Gölköy de eğitim gören ilk KD lerdik. Hatırladığım şartları aşağıya yazmaya çalıştım. Şartlarda değişme olduysa 337 den arkadaşlar belirtsin.

Herkese kolay gelsin. Şimdiden hayırlı teskereler. Allah yar ve yardımcınız olsun.

*Birliğe olabildiğince erken teslim olun, sonra müthiş bir yığılma oluyor ve kaydınız bir-iki gün sarkabiliyor. Sağda solda sürünüp eziyet çekmezsiniz.
    *Kayıt esnasında oradan oraya giderken beklemeler olacaktır, yerinizden haberdar olmak kaydıyla kantine gidebilirsiniz, kimse kızmaz.
    *Bölüğünüz belli olduktan sonra postalarınız belli olana kadar mümkün mertebe işlerden uzak durun. Yemeği erken bitirip hızla uzaklaşmak gibi :) Zaten sonra bol bol yapacaksınız bu işleri.
    *5. Bölük daha yeni olduğu için su sıkıntısı az ve daha iyi olanakları var. Ama sinema, internet kafe, nizamiye gibi yerlere uzak.
    *Diğer bölüklerde su sıkıntısı olduğu için banyo günleri var. Çarşı iznine çıkınca hamam sefası yaparsınız.
    *Komutanlar genel olarak iyi niyetli, kötü olanlarda vardı tabi.
    *Yaklaşık 2000 üniversite mezunu insan olacak, kıymetini iyi bilin, bunu dağıtımdan sonra daha iyi anlayacaksınız.
    *Muhtemelen en büyük sorununuz kalabalık olacak, nereye baksanız sıra.
    *Maç izleme şansınız malesef yok. Ama dağıtımınızın yapılacağı yerde %90 imkanınız olacak.
    *Sağda solda duyduğunuz "Acemilikte hiçbişey yapmadık, sağa dön sola dön ileri bak işte", "3 mermi sıktım, sonra silahı görmedim" vs gibi durumlar sizin için geçerli değil, iyi bir eğitim alarak gideceksiniz birliklerinize.
    *Gece intikalleri, gece eğitimleri, pusu, tim ve tim halinde intikal, halkla iletişim, ilk yardım ve epey esaslı bir silah eğitimi alacaksınız.
    *Sporun azınlıkta eğitimin çoğunlukta olacağı bir süreç olacak.
    *50 nin üzerinde 60 a yakın mermi sıkacaksınız. Sakın hedefi vurmayayım, beni dağlara sürerler diye ıskalamayın. Böyle birşey olmuyor. Atışları iyi olanlar bol bol çarşı kazanıyor, bu fırsatı değerlendirin çünkü gideceğiniz yerde çarşı olmayabilir.
    *2 hafta sonra yemin edip yaklaşık 5-6 hafta sonra birliklerinize gönderileceksiniz.
    *Yemin törenine gelecek olanlar daha sonra sıkıntı çekmemek için kalacakları yerleri ayırsınlar. Kalacak yerler kısıtlı. Biz bulamamıştık, yaz tatilinde boş olan öğrenci yurtlarından birine rica ettik kabul ettiler sağolsunlar.
    *Yemin törenine annesi, babası, eşi, evli kardeşi gelenler evci iznine çıkacaklar. Diğerlerini çarşı iznine çıkarıyorlar.
    *Eğer kilitlenmemişse yemin töreninden sonra her hafta çarşı izni var.
    *Kimliklerinizi yıpranmadan çarşı iznine çıkınca kaplatın. Denetlemede dikkat edebiliyorlar.
    *Saçlarınızı epey kısaltın. 3 hatta 2 numaraya vurun. Eğer kısaltmazsanız orada bir makine veriyorlar, artık kime kestirirsen.
    *Eğer Kastamonuda kestiririm derseniz önce fiyat alın sonra kestirin saçlarınızı. Askere geçirebiliyor bazı berberler. 20-30 lira saç kesim parası ödeyenler var.
    *Orada her yer toz, eğitim alanına giderken toz yutuyorsunuz. Eczanelerden 1-2 liraya küçük maske alabilirsiniz.
    *İç çamaşır, çorap alın bol bol. Yıkama, yıkatma şansınız olmayabilir. Oradaki kantinde de satılıyor.
    Kantin epey ucuz, doğudaki kantinler bunun yanında epey pahalı oluyor.
    *Dağıtılan malzemeler arasında çanta da var, kendi getirdikleriniz içinden ihtiyacınız olanları alıp sizil çantanızı valizliğe koyuyorlar.

*Epey bir malzeme dağıtılıyor. Hatırlayabildiklerim şunlar:

+El ve yüz, baş, vücut ve ayak havlusu veriliyor.
    +Kamuflajlar yazlık ve kışlık olarak 2 tane veriliyor. (cebinden nefte çıkıyor)
    +Gri t-shirt
    +Pijama
    +Don ve atletler yeşil renkliydi.
    +Beyaz spor çorabı.
    +Eşofman
    +Spor ayakkabı
    +Spor çanta
    +Şort
    +Terlik
    +İki çift uzun siyah kalın çorap
    +İki adet battal boy diş macunu
    +Diş fircası
    +Kirli beyaz yün içlik takım
    +Postal
    +Kamuflaj parka
    +2 Permatik
    +Traş kremi

Bunların yanında parayla alınması istenenler(Kantinde bulabiliyorsunuz)
    -Silah temizleme kiti.
    -Künye
    -Not defteri
    -pilot, tükenmez kalem
    -Düdük
    -Traş çantası
    -Palaska
    -Bot boyası
    -Bot fırçası

Bunların dışında sorusu olanları yavaş yavaş elimden geldiğince cevaplamaya çalışacağım

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Sınıfı Jandarma
    Statüsü Kısa Dönem Er
    Branşı -
    İlk Katılışını Yapacağı
    GÖLKÖY KASTAMONU
    Temel Eğitimini Müteakip
    TUNCELİ

il merkezinde yada ilçe merkezinde kalınır deniyor çoğulukla inşallah da öyle olur

bana kura çekilebilir dendi ama ne olur ne biter merak ediyorum.bide anırım elaziğ tkm mi ne varmış oraya katılcaz

işte bu ktm olayı kötü

• quote:

Orijinalden alıntı: gfk

vay be şimdi gölköyü duyunca bi hoş oldum gözlerim doldu. bende 337 kd olarak aralık ayında yaptım gölköyde acemiliği.
    bizim 5.bölüktü. 5. bölük gölköy ün en iyi imkanları olan bölüktür. sosyete bölük derler. 5. bölük e düşenler gerçekten şanslı sayılır.
    gerçekten komutanlar ve ortam süperdi. askerliğin en iyi zamanları acemilikte geçen zamanlar..
    valla gölköyden sivasa dağıtımdan sonra çok sıkıntılı geçti askerlik..
    diyeceğim; gölköye düşenler tadını çıkarsınlar çünkü usta birliğine dağıtımda mumla arayacaksınız gölköyü.

üstad sivas nasıldı sonra bende sivas il jandarmadayım

• merhaba arkadaşlar

buraya giden arkaşlar varmı?
    ben ankaradan cuma 09.30 arabasıyla gideceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ozkancan58 -- 10 Ağustos 2011; 19:26:48 >
  • 
Sayfa: önceki 2526272829
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.