Şimdi Ara

1'İNCİ MOT.P.TUG.K.LIĞI - ADAPAZARI SAKARYA (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
446
Cevap
7
Favori
155.118
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ahmet ümit sen misin? kardeşimin hesabından yazıyorum ben yasin :) ali ilik'in önündeki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SunwooD -- 7 Eylül 2010; 22:43:38 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: SunwooD

ahmet ümit sen misin? kardeşimin hesabından yazıyorum ben yasin :) ali ilik'in önündeki

Vay...

Aynen benim hocam, aldık dağıtımı keyif yapıyoruz. Ama bir şeyi merak ediyorum, ailesi gelipte direk birliğe teslim olacaklara evci falan mı verildi? Çünkü üsteğmen, bu durumda olanlar beni bir görsün demişti... Fena bir oyun oynandı gibime geliyor.
  • Öyle birşey yok kimseye izni verilmedi diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SunwooD

ahmet ümit sen misin? kardeşimin hesabından yazıyorum ben yasin :) ali ilik'in önündeki

Ali İlik Bursa : komutanım arkadaşlar size çok küfrediyor askerliğe adapte olamıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: The_Bard

Ali İlik Bursa : komutanım arkadaşlar size çok küfrediyor askerliğe adapte olamıyorum

Şaka bir yana özledim elemanı...

Neyse Pamukovalı, bende yarın gidiyorum usta birliğime, bakalım beni ne sürprizler bekliyor. Hep derlerdi dağıtım sonrası gidesin gelmeyecek, hakikaten ayaklarım ters gidiyor...

Kendimi ilk askere gittiğim gün nasılsam, öyle hissediyorum.

Bizim kadro aynen devam etse askerlik çekilirdi de, şimdi bilmiyorum nasıl geçecek... Açıkçası korkuyorum ne yalan söyleyeyim...

• Herkese hayırlı teskereler beyler bende yarın EDOK'a teslim oluyorum. Ahmet hislere tercüman olmuş,hepimize kolay gelsin :)
  • arkadaşlar alllah yardımcınız olsun acemilik kolay gecer kimse bişey söylemez size ama düştüğünüz yer çok önemli
    kandıra : sürgün yeri nekadar pisko nekadar tinerci balici esrarcı hepsi burada komutanlarının bi çoçuda sürgün zaten yarısı kırık
    taşkısığı: tugayın en disiplili yeri spor manyağı olursunuz ama okadar tinerci yoktur orada
    çark kışla : sakarya merkezdedir güzel biyerdir ama düşenler günde 8 saat nöbet tutar
    seymen : fena biyer değildir ama bi okadarda kırık orada avrdır koğuşlar 4 8 10 kişilik yapılmış çok güzel
    sakarya lojistik: tugayın en kıyak yeridir yan gel yat yeridir nöbet fazla tutmaz sınız çarşı herhafta vardır
  • Arkadaşlar
    337. dönem istanbuldan gidicek olan varsa beraber gidebiliriz. Buraya çıkanlar varsa mesaj atarlarsa beraber teslim oluruz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Irenicus_Jon -- 10 Aralık 2010; 10:02:51 >
  • buraya askerliği çıkan varmı
  • ben =)
  • bende varım :) pazar gün birlikteyiz kısmetse.
  • Bana da torbadan Sakarya çıktı :) bazıları iyi yer diyor bir kişi de batı da çıkabilecek en kötü yer demiş ekşi sözlükte :D artık gidince anlayacağız.
  • benim kardeşim gidiyor buraya istanbuldan gidecek varsa beraber teslim olabilirsiniz. eğer beraber gitmek isteyen varsa haberleşelim.
  • Kısa dönem topçu çıkan var mı buraya ?

Varsa haberleşelim , mesaj atsın bana.
  • Bana bakım çıktı. Bakım ne iş yapar arkadaşlar bilen var mı? Bakım çıkan başka arkadaş var mı?
  • kardeşim bakımcı çıktı sen nerden gideceksin.
  • sınıf bakımından piyade olan var mı aranızda?
    ben piyade olarak yapıcağım
  • Beyler öncelikle herkese hayırlı teskereler dilerim.

333KD olarak acemiliğimi Sakarya'da yapmış bir dedeniz olarak söylüyorum, iyi bir yere düştünüz.
    Buraya düştüğümde aldığım ilk bilgiler pek iyi diildi we bu moralimi bozmuştu ama gidince gördüm ki gayet rahat bir yer. En çok söylenen olumsuz nokta madde bağımlıların, psikopatların askerlik yaptığı yerdir olsa gerek. Ama emin olun her birlikte war böyle tipler. Konuşmasını bildiğiniz takdirde hiç bir sorun yaşamazsınız.
    Ben çok psikopatla konuştum, ama hiç birinden bir zarar gelmedi.
    Zaten siz gitmeden önce komutanlar onları uyarıyor kısa dönemlerle düzgün geçinin diye. Ayrıca zaten kalabalık olcaksınız, birbirinize destek olun hiç bir sorun yaşamazsınız.
    Biz 91kısa dönemdik içimizden sadece 1tanesi sorun yaşadı uzun dönem askerlerle. Bu kısa dönem arkadaş da zaten arıza bir tipti, bizden bile sewmeyenler wardı adamı.

Hafta içi 2gün we hafta sonları duş imkanınız olcak. Duşlar dewasa bir banyo içinde 40-50tane kabinler içinde olcak.

Size ayrılmış olan we diğer askerlerin girmesinin yasak olduğu gazinonuz olcak. Gazinoda çay,simit fln olcak.

Yemekler çok güzel olmaz ama birlik içinde pideci war (hatta usta birliğinizin de burası ise içinizden biri usta birliğinde bu pidecide görew alcak )

Bizim zamanımızda kantinci dallamanın biriydi we çaktırmadan fazla para alıyordu. O yüzden birşey aldığınızda fiyatına dikkat edin. Genelde böyle tipler kantinin parasını kullandığı için weya arkadaşlarına parasız mal werdiği için aradaki farkı sizlerden çıkarmak ister, buna dikkat edin.

Herhangi bir sorununuz olduğunda komutanınıza söyleyin, elbet bir çaresine bakarlar.

Birlik içinde herhangi bir ATM yok, ama paranız bitmeniz durumunda konuyu komutanınıza düzgün bir şekilde açın, şarşıya götürüp para çekmenize izin werirler. Ama 3gün sonra gidip benim param bitti demeyin. :)

Diğer askerlerle sorun yaşadığınızda komutanınızla konuşun, onlar çaresine bakarlar. Yani kantinciden, gazinocudan rahatsızsanız adamla tartışmak yerine gidin komutanınıza söyleyin.

Son olarak eğer prosedür değişmediyse Sakarya Merkez'deki Çark Kışlası'na teslim olcaksınız, ordan sizi otobüsle Sakarya Mot. P. Tugaylığı'na götürcekler. Bütün askerler Çark Kışlası'na teslim olmadan tugaya doğru yola çıkmazsınız, o yüzden 12'de teslim olup akşama kadar beklemeyin. Çarşıda turlayın, ıslama köfte yiyip saat 3ciwarı teslim olun.

Önemli bir nokta : Daha birliğe teslim olurken usta birliğiniz bile belli. O yüzden Çark Kışlası'nın kapısındaki görewli asker sizin geldiğinizi listeye onaylarken çaktırmadan göz ucuyla siz de listeye bakın. Çünkü listede adınızın yanında usta birliğinizde yazıyor. O isminizin yanına artı koyarken siz de usta birliğinizi öğrenmiş olursunuz.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar, kafanıza takılan sorularınız warsa sorun yardımcı olmaya çalışırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi staphy -- 10 Aralık 2010; 17:46:12 >

• Staphy çok sağolasın gerçekten önemli bilgiler. Acaba Branşı Bakım olan erlerin görevleri ya da dağıtım yerleri ile ilgili bir bilgin var mı? Yoksa branşların farklı olmasının pek bir esprisi yok mu?

Thebeast ben istanbul'dan gidiyorum pazar öğleden sonra 2-3 civarı teslim olurum diye tahmin ediyorum.
  • bilgiler için teşekkürler

kardeşim akşam burada olucak o sana mesaj atar oda o saatlerde teslim olur. sen nasıl gitmeyi planlıyosun oraya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thebeast -- 10 Aralık 2010; 18:30:58 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.