Şimdi Ara

1 mayıstan önce sigortalı olmanın avantajları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
3.370
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ALLAH'ım ya ülke nelerle uğrasşıyor.Valla bilmiyorum 60-65 yaşından sonra emekli olsam ne yazar be.
  • bu ne demek yani bir memur olarak ekim 2008 den önce mi devlet memuru olmam lazım.Yani bu yasa memurları etkilemiyormu.Etkilemiyorsa abdullah gül ün oğlu bile yaptırmış.Yoksa işçi mi olacak o ..Ben hala sorumun yanıtını alamdım buradan yetkililere sesleniyorum acaba eylül 2008 de memur olarak biri olarak 1 mayıs 2008 den önce kendimi sigortalı yaptırmamın bana bi avantajı olurmu,çünkü sigortalılık işlemlerine 200 ytl falan gidiyo
    quote:

Orjinalden alıntı: ÖfKeLiKaLaBaLıK

quote:

Orjinalden alıntı: halilderki

1 ağustostan sonra geçerli ama yasadan muaf olmak için sigortalı olman gereken son tarih 1 mayıs...Eğer 1 mayıstan sonra sigortalı olursan hem emekli ikramiyen,hemde emekli maaşın fazla olcak ve 5 yıl daha erken emekli olacaksın bide emekliysen bile başka bi işte çalışabileceksin,yeni yasada başka bi işte çalışırsan emekli maaşın kesilecek.Bunlar net bilinen şeyler.Benim merak ettiğim bunun memur olacaklara etkisi ..bu konuda bilgisi olan yada bunla ilgili bi link verebilecek olandan Allah razı ola.

YENİ MEMURDA EMEKLİ AYLIĞI DÜŞÜYOR

1 Ekim 2008 tarihinden itibaren işe giren memur, 25 yıllık sürenin sonunda maaşının değil, "prime esas kazancının" yüzde 50’si oranında; 30 yıllık çalışmanın sonunda ise yine prime esas kazancın yüzde 60’ı oranında emekli aylığı alabilecek.

Eski memurlar, enflasyon kaç çıkarsa çıksın, Gayrisafi Yurt İçi Hasıla (GSYH) artsın ya da azalsın hiç etkilenmeyecekler. Emekli aylıkları, çalışırken aldıkları son maaşa göre hesaplanacak.

Yeni memurlar, çalışma süreleri boyunca fiilen aynı statüdeki memurlardan daha yüksek prim ödeseler dahi, bu primler güncellenirken GSYH’deki artışın yüzde 30’u göz önüne alınacağı için, emekli aylıkları eski memurlara kıyasla düşük olacak.

• quote:

Orjinalden alıntı: engintunbel

quote:

quote:

Orjinalden alıntı: engintunbel

Ben ayın 18 inde muhasebeciye verdim evrakları...Şuan sigortalı olup olmadığımı nasıl anlarım ?

http://app2.ssk.gov.tr/sicilsorgulama/hosgeldiniz.do

Arama kriterlerinize uygun kayıt bulunmamaktadır.

Diyor...

İyi de şimdi nolcak peki ? Muhasebeci diyorki..Biz evrakları gönderdik...Şuan bizden çıktı sigortalı olman lazım diyor...Bir de dedi internette 1 ay sonra görünüyor diye...

aynen benim durumum da böyle,, evrakları göndermişler fakat yoğunluk olduğunda 1 ay sonrasında gelip sigorta kartını alabilirsiniz demişler..Bu 1 Mayıs tarihinden emin misiniz.. Ekim diye biliyordum ben o tarihi ama..İnşallah Ekim'dir..

• quote:

Orjinalden alıntı: LifeForStyle

quote:

Orjinalden alıntı: halilderki

1 mayıs 2008 den önce 1 günlük bile sigorta yaptırmış olman yeterli,bu yeni yasadan muaf olmanı sağlar
    quote:

Orjinalden alıntı: Kulspruta

Ben şuan sigortalıyım fakat sormak istediğim şu 2006 yılında başlamış sigortam fakat yeni yasadan etkilenmemem için daha önceden çalışmış olmammı gerekiyor(1 mayıstan önce)?

muaf olmasını sağlar ama sigortalı gösterildiği iş yerine 9.000 ytl ceza yazılır ve sigortası iptal edilir.

garantiye alın 1 aylık prim yatırın

Demin konuştum yasayı bildikleri için bir süre önce 1 ay prim yatırmış saolsun

• Ben baktım sorgulamadan 2007 de 46 günlük ödemem var yırttım sayılır birde demiştim o işe neden girdim çıktım diye herşeyde bi hayır varmış.
  • sigortaya girişiniz verildikten sonra internetteki linkte hemen kayıtlarınız görünmez, giriş kağıtlarınızı memur bilgisayara girdikten sonra internette görürürsünüz. ancak giriş belgelerini verdiğiniz gün itibariyle girişiniz yapılmış olur.

sadece giriş bildiğim kadarıyla yeterli olmuyor 1 günde olsa mutlaka gününüzün olması gerekiyor.
  • bildiğim kadarıyla cumartesi günü yasa kesinleşti,ve 1 mayıs son sigorta başlangıcı için,
    ama şuda var bu saatten sonra sigorta başlangıcını yapabilmek çok zor,deve 5 kere filan hendek atlar genede sıra gelmez,durum felaket,
    ayrıca herkes bebeklerine bile sigorta başlangıcı yaptırıyor,onlarada birer milyar ceza gelecek,hem bşuna yaptırıyolar,hemde sıra oluşturuyolar maalesef.
  • quote:

Orjinalden alıntı: geberit

Ben baktım sorgulamadan 2007 de 46 günlük ödemem var yırttım sayılır birde demiştim o işe neden girdim çıktım diye herşeyde bi hayır varmış.

aynen benimde buna benzer durumum olmuştu.2007 de 4 günlük sigortam ödenmiş
  • 60 yaşına kadar yaşabilirmiyiz acaba..
  • quote:

Orjinalden alıntı: dmhk

bildiğim kadarıyla cumartesi günü yasa kesinleşti,ve 1 mayıs son sigorta başlangıcı için,
    ama şuda var bu saatten sonra sigorta başlangıcını yapabilmek çok zor,deve 5 kere filan hendek atlar genede sıra gelmez,durum felaket,
    ayrıca herkes bebeklerine bile sigorta başlangıcı yaptırıyor,onlarada birer milyar ceza gelecek,hem bşuna yaptırıyolar,hemde sıra oluşturuyolar maalesef.

bu yasa cumhurbaşkanının onayına geldi mi? resmi gazetede yayınlandı mı? chp neden anayasa mahkemesine falan götürmedi?
  • quote:

sigortaya girişiniz verildikten sonra internetteki linkte hemen kayıtlarınız görünmez, giriş kağıtlarınızı memur bilgisayara girdikten sonra internette görürürsünüz. ancak giriş belgelerini verdiğiniz gün itibariyle girişiniz yapılmış olur.

sadece giriş bildiğim kadarıyla yeterli olmuyor 1 günde olsa mutlaka gününüzün olması gerekiyor.

Benim evraklar gönderildi..Şuan o zaman ben sigortalıyım öyle mi ? Ama sigortama hiç para yattı mıonu bilmiyorumki? Keisn likle neredne anlıyabilirm sigortalı olduğumu ?
  • ben 90 ocak doğumluyum.Sigortalı olmam için son gün bugün mü yarın mı?
  • ya bide bu hükümetten sonra yeni yasa çıkarsa mesea emeklilik 55 emekli maaşı %100 zamlı ben ona kayıt olcam
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzil

ya bide bu hükümetten sonra yeni yasa çıkarsa mesea emeklilik 55 emekli maaşı %100 zamlı ben ona kayıt olcam

bu kanun türkiye için ne kadar vahimse senin dediğinde vahim bi kanun olur en iyi durumla eski haline getirilir(bazı rütuşlar yapılarak)

• Arkadaşlar benim evraklar gönderildi..Şuan o zaman ben sigortalıyım öyle mi ? Ama sigortama hiç para yattı mı onu da bilmiyorumki? Kesinlikle nerden anlıyabilirim sigortalı olup olmadığı mı?
  • önemli olan sigortaya giriş, pirimler önümüzdeki ay ödenmeye başlanacak.
  • gece saat 3:30da bakırköyde kurumun önündeydim babamla

aslında böyle son güne bırakmazdım ama son gün olduğundan haberim yoktu..

gelen ilk 77 kişinin ismi sırasıyla listeye yazıldı (ben 8. sıradaydım) ve insanlar o listeye göre sıraya girdi.. 8:30da kurum açıldığında arada kaynamak isteyen çakallar vardı fakat çevredeki sinirli ve uykusuz insanların tepkisini almamak için farkedildikleri anda geri çekilmeye başladılar..

gece 1de gelip listenin 4. sırasına ismini yazdıran gençler arkalardan bi elemana para karşılığında sırasını sattı

acayip bi gündü yaw yaşadıkça, büyüdükçe tecrübe kazanıyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -BoZ- -- 29 Nisan 2008; 17:34:20 >

• hiç bir faydası yok bu yasa fazla yaşamaz herkes ayaklanıcak yeni bi düzenleme gelicek paranızı çöpe atmak istiyosanız yapın ama boşş..
  • Ben şimdi gidip yarın Bağkur a başvursam. Bana ne kadara patlayacak, prim ne kadar, muaf olabilecek miyim bu yeni yasadan?
  • 2008 de 4 ay yatırılmış 18 yaş altı primlerim var. Fakat geçen sene e devlette 4 ay görünmesine rağmen şimdi baktığımda sgk geçmişim silinmiş 2008 e ait hiç bir veri yok. Ne yapmam gerekir en kısa zamanda sgk ya gideceğim bilgili arkadaşlar nasıl bir yol izlemem gerekir ? 2008 den sonra sigortam yok yakında başlayacak emekli yaşım 60 mı ? 65 mi olucak yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaşaYiğit -- 14 Ağustos 2015; 0:49:43 >
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.