Şimdi Ara

1 SENEDE DERECE YAPMAK? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
30
Cevap
3
Favori
15.606
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
    senin ben aklını fikrini ... :DDDD troll bozuntusu
  • Çok deneme çözmedim açıkçası. Daha çalışmadığım için.. Türkce netim 29 falan oluyor ama. Matta da 10 falan sanırım. Ama konuları hiç bilmiyorum. Liseye 432 puanla girdim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Candarr77 kullanıcısına yanıt
  • Akıllı ve planlı çalışırsan ve konunun mantıgını kavrayarak çalışırsan olur.Mesela hedefin 200 de 150 net kendini buna adayarak yaparsan 360/150(80 mat 60 fen 10 tarih coğrafya ) den 1 haftada 3 net arttırman gerek yani aslında 1 haftada 3 konuya denk geliyor

• herkes duzgun calisabilir bu is calismadan once zeka isi. bizim siniftaki herkes bu sene basladi adamakilli calismaya. ve benden iyiler var en az 2 tane ilk 100 bekliyoruz. ilk bin icinden de bolca cikartacaklar. kendim icin bisey diyemem cunku saldim son aylarda. 12yiz bu arada mezun yok aramizda. hersey senin zeka potansiyeline bagli herkes duzenli calisiyor. ve evet yapilabilir ilk 100 1 senede.
  • okeanospetrichor O kullanıcısına yanıt
    1 senede 4-6k imkansız

gerçekli hedefler belirlemen senin açından daha olumlu olacaktır
  • sistemli bir şekilde çalışırsan rahatlıkla yaparsın şöyle düşün önünde 390 gün var 200 günde tüm konuları bitirirsen 40 günde de tekrar yaparsan 150 gün boyunca da deneme+konu tekrarı şeklinde ilerleyip çalışacağın kaynakları da güzel seçip yapamadığın sorulara yoğunlaşırsan ve sınava rahat bir şekilde girersen rahatlıkla yaparsın kardeşim.
  • unutmadan şunu da söyleyeyim imkansız diyenlere aldırma.derece yapanlar çok mu zeki veya sadece çok mu çalışıyor zannediyorsun istikrarlı bir şekilde düzeni oturttukları için derece yapıyorlar ben mesela bu senenin başında 2k yapacağım diyordum hatta kesin gözüyle bakıyordum bir gün daha bir gün daha derken 26 gün kaldı ve ben ayt fen adına hiçbir şey bilmiyorum ailemde mezuna kalma diyor ama 35k yaparsam onları ikna edebileceğimi biliyorum.80tyt ve 30 ayt geliyor stabil.Daha yeni yeni güzel çalışmaya başladım.O kadar mutsuzdum ki bu sene her gün istisnasız her gün üzüleceğim olaylar yaşadım erteleyip erteleyip boş boş planlar yapmaktan başka bir şey yapmadım.gün geldi psikolojim çok bozuldu kendimi öldüresim geliyordu gün geldi ders çalışıyordum tam çalışmaya başladığım anda yeğenlerim gelip rahat bırakmıyorlardı.Bazen o kadar yoruluyorum ki hayattan hiçbir şey düşünemiyorum.Herkes bir yandan konuşuyor ve ben suspus oturmuş olanları izliyorum kendi hayatıma yön veremiyorum.Herkes bu zamana kadar bende başarı dışında bir şey görmedikleri için şimdi de başarı bekliyorlar.Bense onların beklentilerini karşılayamayacak bir haldeyim en önemlisi kendi beklentilerimi.kafam çok bulanık ve sanırım uykumu da alamadığımdan bunları buraya yazıyorum.Yoksa normalde pek bir şeyimi anlatmam kimseye neyse öyle işte kardeşim sen istikrarlı bir şekilde ilerle.sana verebileceğim tek tavsiye de asla erteleme.

• Wubba Lubba Dub Dub kullanıcısına yanıt
    Neden olmasın? Hergün evdeyim. Akşama kadar yalnızım. Ders nasıl çalışılır? Biliyorum. Sorularımı anında cözdurebileceğim insanlar var. Temelim var. Bunun yaninda 365 günum var. Rakibim 11ler okulda derslerle boğuşurken ben ders calisiyor olacağım. Neden olmasın?

• Bak kardeş ben mezunum, sene başında veya daha mezuna kalmadan önce senin gibi konular açardım. Evet kağıt üstünde yapılabilir 1 yılda 5k ama sadece kağıt üstünde kalıyor bu genelde.

Örneğin bu konuyu açmak yerine 2 tane matematik konusu öğrenseydin şuan hedefine daha yakındın. Yukarda çok zor diyen adamlara sert çıkmışsın, önce onları dinle. Gelip burda sana umut pompalayacaklar, eğer kanarsan 1 yılın forumda konu açmakla ve ders planı yapmakla geçer.

Teogda kaç puan aldığının zerre önemi yok, matematikte 10 net yapıyorum diyorsun, demekki çalışma alışkanlığın ve temelin yok. Senin çalışma alışkanlığı kazanman ve temel konuları oturtman minumum 3 ay sürer. Ama o 3 ay sana 3 yıl gibi gelecek çünkü zorlanacaksın, eğer 4 yıl çalışsaydın zorlanmazdın.

Üstelik evde yalnızken çalışmanın kolay olduğunu sanıyorsun tam tersine çok zor, seni ateşleyecek birileri yok, interneti açtığın anda dikkatin çok başka yerlere gidecek. Sürekli yarın çalışırım diyeceksin, yarın başlarım bugün güzel bir program hazırlayım diyeceksin. Önce kendini kandıracaksın sonra yanındakilerini.

12. sınıfta çalışmak yerine kolay yola kaçarak mezuna kalırım ve sonra 5k yaparım diyerek hayallere dalmışsın, evet 5k yapabilirsin ama bu halinle 5k yapman çok çok zor.

Normalde bu kadar uzun yazmazdım ama yardım edesim geldi çünkü bende aynı yoldan geçtim tecrübelerim var. Sana önerim 1 hafta içinde forumdan yardım alarak kullanacağın kaynakları belirle, ders programını belirle ve her dersin konularının bir listesini indir ve odana as. Sonra forumu bırak, 31 i bırak ve derse odaklan. İlk haftalar günde 4 saate ulaşmaya çalış sonra 6 ve 8 e doğru ilerle, ocağa yaklaşınca günlük verimli bir şekilde 10 saate ulaşabilirsen hedefine çok yaklaşırsın. Deneme yapmayı unutma.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.