herkese iyi günler arkadaşlar bende 1 tb harici disk var ilk pcye taktığımda HD tune programında gösterilen sıcaklık 25 dereceden başlıyor programı simge durumuna küçültüp takip ediyorum 3-4 saat çalışır vaziyetteyken 57 dereceye doğru çıkıyor ve hd tune programı kritik sıcaklık uyarısı veriyor şimdi sormak istediğim bu harici disklerde 25 dereceden başlayıp 57 derece ye doğru çıkması 3-4 çalıştıktan sonra normalmidir yada bi sorun olduğunamı işarettir hd tune healthda ve diğer bölümlerde herşey normal OK görünüyor yani badsector gibi hiç bir sorun yok ve diskten çekindiğim için 2 satten fazla çalıştırmamaya özen gösteriyorum bu durumda fikirleriniz nelerdir ve ne yapmam gerekir yardımınız için şimdiden teşekkürler
çok fazla 4 saat yük altında bile 57 derece olmaz normalde
Eger kutusu kapalı kasa normal bende seagate var 2-3 saat sonra sokeyim elinde 5 sn den fazla tutabilen olursa yemek ismarlıcam anlatmak istedigim cokdaha sıcakda olabilir sorun degil eger zaten problem olcak olsaydı o sekilde tasarlanmazdı.
SAYGILARLA
teşekkürler değerli arkadaşlarım ama neden kritik uyarısı veriyor önemli dosyalarım var için sakata gelmeyelim diye düşündüm rock_rage walla bu sorun yaratır bunun ısısını düşürelim ben sana yemek ısmarlarım sorun değil başka deneyimleri olan arkadaşlardan fikir ve yardım bekliyorum
O programlar belli bir sıcaklıktan sonra uyarı vermek için yapıldığından, elindeki harddiskin dayanıklılığına bakmadan hata verebilir. Yani harddiske göre değilde kendi standardı olan sıcaklığa göre uyarı veriyor.
genel olarak 55 dereceyi geçen sıcaklıklar zararlıdır.burada önemli olan kasanın değil içteki diskin sıcaklığıdır.Tam marka ve modelini yaz zaten kitapçıkta çalışma sıcaklığı dış ortam sıcaklığı yazar ona göre bakalım.Çünkü sürekli sıcak çalıştığından ısınmaya bağlı yıpranma gözükebilir.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme